עבור לתוכן

The Define Project - בחסות TMS מחשבים - תמונות מתעדכנות גם בעמ' 1

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

* יהיה בקרוב עדכון חדש לגבי הבלוקים *

• תגובות 898
  • צפיות 176.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נראה מצויין, מה עם המוספטים? קיפוח? :D

פורסם
  • מחבר

גם זה יבוא...

הלחמתי חוטים חדשים למשאבה (לקח 3-4 ניסיונות):

Rlp8Yir.jpg

פורסם

הלחמת החוצה את הגיד של הטכומטר?

אני בטוח שהגידים מסומנים עם לגבי הקוטביות שלהם

מה עם הסלבה?

פורסם
  • מחבר

כן, הבקר לא עושה בו שימוש ולכן החוט הזה מיותר. תמיד אפשר להלחים חדש, אם רוצים. :)

הסלבה אחרי שאסיים לבנות את הכבל.

פורסם

מן הסתם הבקר לא יעשה בו שימוש, ולכן תמיד הוא נפרד מהמחבר של המתח (מולקס) ומחובר כגיד בודד בחיבור 3 פין סטנדרטי, אתה לא מעוניין לנטר אותו?

הייתי עושה זאת ומחבר אותו אפילו ללוח ולא לבקר ייעודי כזה או אחר, רק כדי לדעת שהמשאבה מתפקדת, אפילו מגדיר בביוס התרעה כלשהיא במידה והמשאבה קורסת.

פורסם
  • מחבר

כן חשבתי על זה, יש הגנות נוספות שאפשר לעשות בהן שימוש.

סיימתי להכין את הכבל לבקר:

LlsB7W7.jpg

האמת שהכבל די פשוט להכנה.

אין צורך לדייק באוריאנטציה של הפינים משני צידי החוט בגלל שפין מולקס אין לו כיוון מסויים שמכניסים אותו לבית.

עוד דבר מעניין שנתקלתי בו... מכל ההזמנות שעשיתי מ moddiy, היו גם מחברי מולקס כמובן, זכר ונקבה. עם כל מחבר אתה מקבל את כמות הפינים שצריך. כלומר, קנית 4 מחברים? יש לך סה"כ 16 פינים. הפינים האלה לא מקוריים של מולקס ובאופן כללי נילס לא ממליץ ללחוץ מולקס כח מקורי עם הלוחץ שלו. למזלי, יש לי בבית כמה פינים מקוריים והם פשוט לא נכנסים לסלוט של הלוחץ בכלל. אגב, ללוחץ של הסיני יש סלוט מיוחד למולקס כח, אולי הלוחץ היחידי מבין המוצעים בשוק המודינג, שיש לו.

בכל אופן, הפינים של moddiy לא מקוריים אבל הם בעלי אותם מימדים (הכנפיים במיוחד) כשל פין ATX או פין מאוורר. כלומר אין בעיה ללחוץ אותם עם הלוחץ של נילס וזה יוצא מצויין, אז בעצם מעז יצא מתוק! מהכמה לחיצות שעשיתי למדתי שמומלץ לחשוף את החוט בדיוק באורך של 5 מ"מ כדי שהכנפיים שבאות במגע עם המוליך לא ימחצו בטעות גם את הבידוד. כל שאר כללי הלחיצה זהים ללחיצה סטנדרטית של פין ATX. שמים את הפין עד שהכנפיים הגדולות נתקעות במגרעת, שמים את החוט החשוף ולוחצים.

פורסם
  • מחבר

הכנת הכבלים בעיצומה!

:party0007:

ZBfYFbP.jpg

6bKdrQ0.jpg

BSBgtww.jpg

18UMuub.jpg

bhdTbL3.jpg

אין תענוג גדול מלייצר כבלים שתפורים בדיוק למערכת שלך, ממש כמו כפפה ליד! :)

פורסם
  • מחבר

קומבו צבעים לקראת החלטה סופית:

8cz1YgR.jpg

תמונת בונוס:

nIRRZ54.jpg

צולם באייפון 4 שלי ועבר עריכה מינורית בפוטושופ. באמת שהאייפון יכול להדהים לפעמים (עם תאורה טובה).

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

* המתאם החדש לרדיאטור סוף סוף קורם עור וגידים! *

נתחיל מזה שלא מצאתי פרופיל זד שיתאים לי בול, אז הזמנתי מבית מלאכה אלומיניום מכופף לפי מידה. המאווררים ישבו במארז ככה שהם זורקים אוויר פנימה (כמו הכיוון של הקירור המקורי). תכננתי את זה ככה שהעסק יהיה מודולרי. כלומר, הרדיאטור נפרד מהמאווררים ובכל עת, ניתן לשלוף אותם לניקוי\פירוק\וואטאבר. הרדיאטור מתחבר אל המתאם באמצעות ברגים כמובן. כדי להתגבר על הבליטות של הברגים מהצד השני (הצד שבו יושבים המאווררים) אכין מסגרת ספוג בעובי 2 מ"מ שעליהם ישבו המאווררים. זוג פסי ספוג נוספים (בעובי 4 מ"מ) ישבו בצדי המתאם וככה המאווררים ישבו בלחץ. לחץ שהוא מספיק חזק בשביל להחזיק אותם במקום, ומצד שני לא חזק מדי, כך שהמאוורר יוכל להסתובב בחופשיות. יהיו גם שני למיטים (גבולות) שיתחמו את האיזור שבו יישבו שלושת המאווררים, בצורה כזאת שהלחץ של הספוגים מהצד + הלחץ של המאווררים אחד על השני, יחזיק את הכל במקום. בעומק המתאם, לקחתי בחשבון גם פילטר אבק גמיש שיהיה אפשר לשלוף בקלות.

הושקע זמן רב במעבר מהשרטוט לביצוע בפועל, והיום (סוף סוף) אחרי כמה ניסיונות על שאריות מתכת, עשיתי את הפתח למאוורר הראשון התוצאה מעולה (מדדתי עם מד קליבר דיגיטלי ואכן יצא מדוייק למדי, קוטר של 116 מ"מ). אפשר לראות גם את החורים לרדיאטור שהכנתי בכבר שלב הראשון:

hpIGcik.jpg

פורסם
  • מחבר

עוד עבודה, כמעט גמור:

L7z2j34.jpg

אני רוצה מחר להביא את זה למצב מוכן לצביעה. החלטתי הפעם, במקום פריימר וצבע ספריי, לנסות אנודייז. נראה אם אצליח למצוא מקום שיעשה עבודה טובה במחיר סביר. אנודייז חוסך לי זמן וייתן צביעה אחידה ועמידה ביותר.

פורסם

פנטסטי!

פורסם
  • מחבר

BgHYNtO.jpg

פורסם

הגבתי פה לפני הרבה זמן אבל הרגשתי צורך להגיב שוב.... פשוט מדהים מה שאתה עושה בפרוייקט הזה!

תמשיך לפנק אותנו בתמונות.... :-)

פורסם
  • מחבר

חח תודה מייק.. אגב, התמונות האחרונות לא מושקעות במיוחד.. בסוף אעשה אחת מוצלחת. :)

אממ... חדשות לגבי הבלוקים ללוח. אז מה שקרה... אחרי ציפיה של למעלה מחודש וחצי, הבחור מגרמניה שהכין לי את הבלוקים ללוח, עשה פאדיחה מארץ הפאדיחות. שילמתי לו שיצפה את הבלוק נחושת בניקל כדי שזה יתאים לי לשאר הבלוקים והטמבל הזה (לצערי הרב, אני נאלץ להשתמש במילה הזאת) שלח את זה למישהו שעשה חרא של עבודה, כל הציפוי יצא גרוע. ביקשתי ממנו לשלוח לי תמונה של הבלוק לפני שהוא שולח את זה לארץ אבל הוא התעלם ושלח את זה איך שזה ודפק אותי עם בלוק מכוער במיוחד שבאיזורים מסויימים אין ציפוי על הנחושת. כמובן שאני מסתכל על מקרה EK (ע"ע) ואני יודע שזה פתח לצרות והתקלפויות כי האיזוריים הבעייתים הם איפה שהמים זורמים. עכשיו החלאה הזה גם לא מוכן לקחת שום אחריות. הבלוק שהוא סיפק צופה בניקל בשיטת "electroless". מי ששם לב, אז החל מלפני שנה או יותר EK מצפים את הבלוקים שלהם רק בשיטה הזאת שמאפשרת הצמדות חזקה מאד של הניקל לנחושת. הרבה יותר מאשר ציפוי ניקל אלקטרוליטי. זה גם תהליך שעולה מעט יותר. עשיתי כל מיני סיבובים בתל-אביב ומצאתי מקום שנקרא גלוונומטה, היה שם בחור ממש נחמד שהסביר לי שהוא רק יכול לעשות ציפוי ניקל רגיל (אלקטרוליטי) ע"ג הניקל הקיים, כלומר לא ניתן להסיר ניקל שצופה electroless. במילים אחרות, ניתן אבל החומצה עלולה לאכול את הנחושת ולהרוס את הבלוק, סיכון שאף אחד לא רוצה לקחת על עצמו. דיברתי עם עוד כמה בתי מלאכה מומחים בארץ וגם עם EK במייל, וכולם ענו את אותה תשובה - לא פרקטי להתעסק עם זה. דבר נוסף, מארק (מוכר הבלוק) הבטיח לי שהבלוק יעבור פוליש לפני הציפוי כדי שאחרי הציפוי הוא יראה מבריק יפה כמו הבלוקים של EK. מי שלא יודע, הציפוי יוצא טוב ומבריק כמו מראה רק אם מכינים את הנחושת מראש. מה שזה אומר, הוא לקח חתיכת נחושת עם גימור ראשוני מוברש, חרט את הבלוק ונתן את זה ככה לחבר שלו שיעשה ציפוי. ההוא לא דאג לשום פוליש ושום בטיח ובסוף גם עשה חרא של ציפוי.

עכשיו הבעיה היא שהוא לא רוצה להודות בטעות ולהחזיר כסף\לשלוח בלוק חדש ללא ניקל. בחוצפתו הגדולה אפילו הלך עוד צעד והציע לי לשלוח לו את זה חזרה לגרמניה כדי שהוא "יתקן" את הבלוק.. טוב נו, לא נולדתי אתמול.

מי שרוצה, יכול לראות את הפוסט תלונה שפתחתי עליו ב OCN:

http://www.overclock.net/t/1301287/custom-waterblocks-any-like-liquid-extasy-de/20_20

הוא יצא כזה ליצן... משהו הזוי ברמות. בחיים לא ראיתי כמות כזאת של טמטום נשפכת מבנאדם.

כמובן, שהתכנון שלי והפיטינג שקניתי כולל בלוקים ללוח ולכן אני לא שש לוותר על זה כל כך מהר. פתחתי באתר THINK CELL של EK הצעת רעיון לבלוק עבור הלוח הזה. זה קיבל מס' נחמד של לייקים והתייחסות של EK בדמות שתי תגובות אבל ככל הנראה, הם לא מתלהבים להכין בלוק ללוח הזה. סביר להניח של- Z87 כן אבל לא ל Z77 שהוא כבר "EOL" לטענתם. כמובן שזה חרטה. בכל אופן, הם אמרו שאולי "מתישהו בעתיד".

מן הסתם אני לא יכול לחכות להם לנצח אז מה שעשיתי שלחתי מייל ל BITSPOWER שהם גם כן אלופים בבלוקים לא פחות מ EK לטעמי. בכלל, כולם יודעים שהמוצרים שלהם זה top notch.

אני לא זוכר מתי שלחתי את המייל הזה.. אני חושב שלפני שבועיים.. היום הם חזרו אליי וקיבלתי תשובה שלא ציפיתי לה! שבוע הבא יופיע בלוק ללוח הזה באתר שלהם!

שלחתי להם מייל כדי לוודאות שזו לא טעות (כמה שאני מקווה שלא!) ואם כן, אז ייתכן וה"בעיה" שלי נפתרה.

כמובן שאם יגמרו לי האופציות, פשוט אצטרך לוותר על זה וזהו. :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים