עבור לתוכן

מזל טוב מיקרוסופט- לוגו חדש

Featured Replies

פורסם

http://news.cnet.com/8301-10805_3-57498981-75/microsoft-squares-off-with-new-logo/

נראה שמיקרוסופט עומדת בפני שינוי תדמיתי גדול טרם השקת Win 8.

האמת? אני חושב שבמיקרוסופט הבינו שהם חייבים לשנות את תדמית החברה האפורה שמייצרת מוצרים פרקטיים וכעורים, ושתמיד בפיגור אחרי המתחרות. הם מוכרחים להיות חדשניים, יחודיים, מושכי עיניים, או שלא ישרדו את שינויי השוק (הפופולאריות הגוברת של סמארטפונים, טאבלטים וממשקי מגע).

אני סבור שטים קוק עושה חיל, ולא רק מצליח להחזיק את ראשה מעל המים, אלא אף יחזק את הדומיננטיות של ווינדוס, המאויימת ע"י השאיפות (הכמוסות?) של גוגל ואפל לשלוח את המחשב האישי (כפי שאנו מכירים היום) אל המוזיאון הקרוב למקום מגוריך.

אנחנו רואים כאן מטאמורפוזה של חברת ענק שלמה- שינוי תפיסתי מהותי, המתבטא באופן מובהק בשינוי הלוגו ומיתוג מחדש של כל החברה ומוצריה.

ואתם יודעים מה? זה נראה מבטיח. אמנם מיקרוסופט היא עדיין מיקרוסופט, והיא עושה טעויות כמו מיקרוסופט (אי תאימות בין גרסאת ה-RT וגרסאת ה-Pro), אבל הם בדרך הנכונה לחווית משתמש איכותית.

מה דעתכם?

פורסם

נקווה שזה באמת יחזיק מים.

פורסם

אחרי שעות ארוכות של עבודה אם הגרסה הסופית של המערכת (הורדדתי בטורנט), אני חייב לציין שהמערכת אכן קלה לתפעול והבנה, רק תפריט ה"התחל' חסר לי. :xyxthumbs:

פורסם

אחרי שעות ארוכות של עבודה אם הגרסה הסופית של המערכת (הורדדתי בטורנט), אני חייב לציין שהמערכת אכן קלה לתפעול והבנה, רק תפריט ה"התחל' חסר לי. :xyxthumbs:

וזה "רק" די גדול... אני חושב שזה ממש טיפשי שאני צריך לעבור במסך מלא לממשק המטרו רק כדי לפתוח תוכנה מסכנה שפעם הייתי פותח בעזרת תפריט ההתחל (מונע ממני לראות דברים אחרים שעובדים ברקע כמו סרט למשל). חוץ מזה, התאימות שלהם לעכבר די נוראית, כל התפריטים מסודרים בצורה שנוחה להזזה עם האצבע, עם העכבר? לא כל כך.

אז על השינוי בתפיסה והדינמיות של החברה על מנת לעמוד בשוק המשתנה אתן להם 8 מתוך 10, על דרך הביצוע, 4 מתוך 10.

פורסם

כל אחד והדעה שלו. ;)

פורסם

מה אתם עושים בתפריט התחל? אני בטוח שאפשר לארגן כל מיני סרגלים ולאנצ'רים נוחים בהרבה.

פורסם

ניכנס כמאת לכול דבר...

פורסם

מה אתם עושים בתפריט התחל? אני בטוח שאפשר לארגן כל מיני סרגלים ולאנצ'רים נוחים בהרבה.

לחיצה במקלדת על הכפתור start

שתי אותיות מהשם של התוכנה שאני רוצה

אנטר.

בתוך חמש שניות בממוצע אני מסיים את השימוש שלי בתפריט ההתחל. אבל אני לא רוצה שבמשך ה-5 שניות האלה אני לא אראה את מה שהולך לי על שולחן העבודה.

פורסם
  • מחבר

סרגל ההתחל מאוד שימושי לנו בעיקר כי אנחנו רגילים אליו בצורה מפחידה.

אם תלך לסנוב שמשתמש מאז ומעולם רק במוצרי אפל כי הוא בז למכונות ה-PC הנחותות, תראה שאין לו בכלל צורך בהתחל- הוא רגיל למשהו אחר.

מיקרוסופט רוצה להרגיל אותנו למשהו חדש- כחלק מתפיסה חדשה של המחשב האישי. אני (הספקולטור) טוען שמיקרוסופט רואה בעתיד סטנדרט של מסך מגע לכל PC באשר הוא. זה אולי לא משתלב טוב עם המחשבים הנייחים הקיימים, אבל אם תשאל את מיקרוסופט, הרגלי השימוש שלך במחשב ישתנו מאוד בשנים הקרובות.

מיקרוסופט עושה משהו שהיא לא עשתה המון זמן- היא תפסה ביצים לנסות ולהוביל. האם הביצוע יהיה מוצלח? ימים יגידו.

פורסם

אז אל תהיו מקובעים לדבר אחד.

אני משתמש גם בווינדווס 7 וגם בכמה הפצות של לינוקס. לכל אחד יש כלים נוחים מאוד לסייר בתוכנות ולהריץ אותם. כמו שאמרתי, בטוח תוכלו למצוא

משהו שימושי בהרבה ולצחוק על הזמנים שהשתמשתם בתפריט התחל שנוסד אי שם בווינדווס 95.

פורסם

החשיבה שלהם הולכת בצורה כזאת: (לפי דעתי)

אם תקנה טאבלט חלונות 8, תתרגל אליו עם הזמן, לאחר מיכן בית תגיד לעצמך שהמערכת נוחה מאוד, תקנה WIN8 למחשב ושם זה ירגיש לך אותו הדבר כי תהייה רגיל לצורת העבודה הזאת.

לפחות משהו בסגנון...

פורסם

דווקא ב- XP כמעט ולא השתמשתי בו, רק כשהוסיפו לו את החיפוש המהיר התחלתי להשתמש בו כמו מכור... ממש התלהבתי ממנו, הוא אחת הסיבות שבגללן המלצתי עליו על פני XP לאנשים (זה והוויזואליות האלגנטית יותר).

אני גם רואה עתיד לממשקי מגע, במיוחד עם כניסה של מכשירים בסיס קינקט (כמו leap motion) שיאפשרו עבודה מדוייקת בעזרת הידיים, וללא צורך ללכלך את המסך עם הידיים המשומנות והמטונפות שלנו (ובמיוחד שזו תהיה שליטה תלת מימדית). אבל עד שתתחולל המהפכה, הם צריכים להשאיר רגל אחת במים הרדודים ולאפשר תמיכה נוחה יותר בעכבר- לדעתי לפחות.

פורסם
  • מחבר

הם כנראה חושבים אחרת :)

הם רוצים לקחת את ההובלה הטכנולוגית מאפל וגוגל, ובשביל זה הם חייבין להעז.

וחלק מזה זה לשנות את אורחות החיים. גם פעם אמרו "עכבר? מי צריך את זה? זה יהיה גימיק לעשירים ותו לא". גם על מסכי מגע אמרו זאת...

אבל אלו רעיונות שהצליחו. המצאות רבות כשלו, וגם בהן נהגו בזילזול.

כלומר, מיקרוסופט לוקחת כאן סיכון מחושב.

אם תנסה מיקרוסופט להעביר אותנו לממשק מגע, הצלחה תחזיר את מושכות השוק הביתי לידיה, אך אם תכשל, היא עלולה להפסיד הון ולצבור פער ניכר מהמתחרות, מה שיכול להוות סכנה קיומית עבורה.

אם לא תנסה מיקרוסופט להעביר אותנו לממשק מגע, היא עלולה לפספס את הרכבת, ולעלות עליה מאוחר מדי, ובכך להסתכן בהכחדה (!).

למען האמת, אני חושב שההימור של מיקרוסופט הוא הימור די טוב, עם סיכויים טובים לזכייה.

נו, למרות שאני שוטה, לא ניתנה לי הנבואה. ולכן כל המלל הזה מיותר. נצטרך להפגש כאן עוד שנתיים ולהחליט בעצמנו אם מיקרוסופט ביצעה כאן מהלך גאוני, או את הפלופ של העשור.

פורסם

לא התלהבתי מהסמל.

בכנות, בסך כל 4 ריבועים, לא משהו מרשים במיוחד...

פורסם
  • מחבר

מה שבאמת מעניין הוא השינוי התפיסתי של מיקרוסופט, שבא לידי ביטוי בלוגו עצמו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים