עבור לתוכן

מתלבט איפה ללמוד מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

העניין הוא שכדי להתקבל לאוניברסיטה אני צריך גם לשפר בגרויות/לעשות מכינה וגם לשפר פסיכו, אם היה לי אחד מהם כבר ביד אז הייתי בכל זאת מנסה, אבל אין לי כלום, לעשות את כל אלו יקח לי לא מעט זמן וכסף, אני מאמין שעדיף לי לסיים עם תואר ממקום טיפה פחות נחשב (אבל עדיין שאפשר להתקבל איתו למקום נורמלי) ולצבור נסיון מאשר להתחיל לרדוף אחרי פסיכו ובגרויות.

אני מאמין שאם אני יהיה טוב בתחום ועם נסיון אז החשיבות של איפה הוצאתי את התואר תרד משמעותית.

עם ציונים גבוהים (90+) במכינה, לפחות בטכניון, כנראה שלא תצטרך לשפר פסיכומטרי.

(http://ug.technion.ac.il/admissions/calc/calc_set.html)

אפשרות אחרת, כמו שאמרו לך, היא להתחיל בפתוחה ולעבור לאוניברסיטה אחרת במה שנקרא אפיק מעבר.

עוד אפשרות - להתחיל בפקולטה שאליה סכם הקבלה נמוך יותר ולעבור למדעי המחשב על סמך ציונים. (למשל מתמטיקה, שגם ככה בשנה הראשונה לומדים בערך את אותם קורסים של מדעי המחשב. בכלל, אתה יכול להתחיל בפקולטה כלשהי, לקחת את הקורסים של מדעי המחשב ולבקש לעבור בסוף השנה. אבל, במצב כזה אתה מסתכן שאם לא תקבל ציונים מספיקים תתקע עם קורסים שאין לך מה לעשות איתם.)

• תגובות 74
  • צפיות 17k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מצטער שאני גם נדחף פה לנושא, אבל אני באותה הדילמה.

יש לי שאלה: היום אני ביום פתוח של המרכז האקדמי דן, ורציתי לקבל חוות דעת של אנשים שאולי מכירים את המקום.

כמה באמת הוא נחשב והאם הוא באמת "איכותי" כמו שמציגים אותו פה (אף פעם לא מאמין לכל ה"שיווק" הזה שעושים למקום ביום הפתוח, פשוט כי כולם מציגים רק את הצד הכי יפה שלהם באותו היום וזה לא אומר שהם כאלה כל הזמן).

פורסם

כמו שנאמר, מהמכללות רק שניים או שלושה עוד איכשהו מוכרים בתעשייה. זה לא.

פורסם

קודם כל כשמישהו מתכנן ללמוד משהו,דבר ראשון לקחת בחשבון את השאלה של "מה אחרי התואר אני עושה עם עצמי כל יום ב8 בבוקר בעבודה?"

מה המטרה שלי?

ולא סתם ללכת ללמוד ולהגיד אני רוצה להיות בפיתוח\לפתח\פיתוחים.

מהניסיון המועט שלי אני רואה שהחב'רה שבאמת יושבים וממציאים קוד מאפס זה אנשים ממסודות ההשכלה הגבוהים ביותר,

כל השאר (ואני בינהם) נמצאים בתהליכים שמסביב,של בקרה\תחזוקה\אינטגריציה,אלו גם דברים מאוד מעניינים ולא פחות חשובים,וזו הדרך למעלה.

אבל אני אחזק את מה שאמרו פה שחברות הגדולות במשק שמגייסות לפיתוח מסתכלות אך ורק על מצטיינים מהמוסדות הכי הכי.

לצורך העניין באינטל לדוגמה קיימת העדפה מוחלטת לטובת הטכניון,ברמה ממש מעצבנת...

תמיד יש יוצאים מן הכלל אבל באחוזים מאוד קטנים,

באמת שבסופו של דבר אם אתה תותח ודומיננטי בעבודה אתה תעלה למעלה כי זה משהו שרואים ישר.

מה שאפשר להבין בצורה הכי ברורה זה שטכניון\מצטייני אוניברסיטה יקבלו עבודה ראשונה כבר בפיתוח,

אני כמובן מדבר על תחומי המחשוב,כי זה מה שאני מכיר.

כל השאר יתחילו במשהו פחות מקצועי כמו כל התהליכים הקטנים שמסביב לפיתוח,יעבדו בזה כמה שנים ויקבלו ניסיון,ואז יתקדמו גם.

זה בהערכה גסה מאוד כל מה שכתבתי ,אבל זה דיי נכון.

בהצלחה :hi:

פורסם

כשמסתכלים על מי יגיע לעסוק בפיתוח צריכים להסתכל גם לא על - אני אעשה תואר ואז נראה - וכל מה שמשנה זה התואר.

אתם חושבים שמעסיקים רצים לחטוף בוגרים (לא משנה מאיזה סוג) לעבודות פיתוח שוות על סמך זה שהם בוגרים? אתם קצת חיים בסרט.

יש הרבה מאוד מסביב מעבר למוסד הלימודים.

כל מי שאני מכיר שהגיע לפיתוח למשרות מעניינות ושוות זה אנשים שחיים מחשבים מגיל צעיר (לא בלשחק כן?) שלמדו בעצמם הרבה דברים , עבוד עם עוד מערכות הפעלה , פיתחו בזמנם החופשי (עוד הרבה הרבה לפני התואר כן?) והתעסקו כל הזמן בלהרחיב אופקים ולהמשיך קדימה. התואר בפני עצמו לא מספיק. אם כל הידע שלכם נובע מהתואר בלבד , גם בתור בוגר "מוסד גבוהה" לא יהיה לכם קל. תמיד צריך לבוא עם התמקדות וADDED VALUE

אז לכו למקום סביר אבל אל תחשבו שהלימודים זה הכל - חובה להשקיע ולהתפתח לפני , תוך כדי ואחרי הלימודים. או שתסיימו במשרות מסביב של בקרה , תחזוקה, אינטגרציה QA , ועוד כל מני דברים שאם אתם מעוניינים בפיתוח - בעיקר יבזבזו לכם את הזמן אחרי התואר.

עוד דבר חשוב לא פחות - זה לנסות להכנס למשרות פיתוח (נמוכות כמה שיהיו במדרג ובמשכורת) כמה שיותר מוקדם - במיוחד אם זה בזמן התואר.

ליביו (ממציא קוד מ-0 , בוגר מכללה)

פורסם

לא חרצתי שבוגרי מכללות לא מפתחים,זה היה רק סיכום מאוד כללי,ואתה בטח הבנת את הכוונה בערך.

אתה צודק בכל הכל מה שקשור לתחום האישיות של הבן אדם,

מחפשים מישהו שאוהב את מה שהוא עושה כי זה חלק מהחיים שלו,ולא מישהו שמחפש להתפרנס והגיע למקצוע כי זה מה שהולך היום.

וראיתי את זה בהרבה ראיונות עבודה,ובגלל זה כמו שציינת,חשוב להדגיש בראיון ,שברקע האישי התחום שלמדת זה חלק ממך מאז שאתה צעיר,ולא רק ה4 שנים במכללה.

למזלי הבנתי את הדברים באלה בגיל נורא צעיר אז זה עזר לי מאוד,וחשוב להסביר ולעזור למי שאפשר כי זה חוסך המון במציאת עבודה.

למרות שאני מכיר ממקור ראשון שיש גם מקומות רציניים ככל שיהיו שמעבר לסינון טכני מקצועי מאוד, בכלל! לא בודקים את הפאן האישי.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאני מאוד מעוניין ללמוד מדעי המחשב, אני חושב שזה כלי חזק לחיים בהרבה תחומים.

התחום לא חדש לי, כתבתי קצת קוד בעבר, גם סתם בישביל הכיף (משחקון נחמד), וגם בצבא הייתי איש סיסטם ונגעתי בקצת קוד, אבל לא הייתי שם את עצמי עם ה"פריקים" שבגיל 16 בונים מנוע גראפי או משהוא בסגנון (היה לי אחד כזה בבצפר), ברור לי שהם החברה המוכשרים, ומה לעשות, לא הייתי אומר שזה טבעי לרוב בני האדם להתחיל להתעסק עם קוד כילדים.

אגב, קורס שמאוד נהנתי לראות זה קירוס פיתוח בJAVA של אוניברסיטת סטנפורד שמשודר ביוטיוב, ממליץ (למתחילים).

אני מעוניין במשרות פיתוח בגלל שדרושה בהם המון חשיבה וזה יותר מעניין, הרבה יותר כיף לפתח משהוא מאשר לתחזק.

אני די מוכשר בתחום הסיסטם אבל לא רציתי להמשיך עם זה בגלל שרוב העבודה זה תחזוקה, אין עניין גדול בעבודה הזו, הגדרתי את זה כ"מוסכניק של מחשבים", אז כן, מדי פעם צריך להקים תשתיות ומערכות אבל מדובר בדברים שהם straight forward כזה, לא צריך באמת לחשוב הרבה.

וכמובן שאני יחפש בהתחלה עבודה שהמטרה המרכזית שלי תיהיה "לקשט" לי את קורות החיים, ולא אכפת לי גם לעבוד במינימום ופחות בישביל זה.

כרגע אני כבר מאוד סגור לגבי האופציות, מדובר או באקדמית ת"א יפו, או לשפר פסיכו+מכינה וללכת לת"א.

מאוד לא בא לי לעשות עוד פסיכומטרי, אבל אם צריך אז צריך, השאלה האם באמת צריך.

פסיכו+מכינה יקח לי שנה ואז יהיו לי עוד 3 שנים תואר לעשות, סך הכל 4 שנים.

השאלה אם אני מתחיל היום באקדמית ובעצם יוצא עוד 3 שנים (לעומת 4) עם תואר, האם בשנה הזו ש"חסכתי" אני לא ישתווה ליוצא אוניברסיטה בגלל נסיון שרכשתי בשנה הזו?

נרשמתי לפגישת יעוץ חינם באוניברסיטת ת"א, למרות שאני יודע פחות או יותר מה דרוש ממני כדי לשפר סיכויי קבלה, זה יכול לעזור לי להתמקד טוב יותר, כרגע, בעיקר בעזרת הדיון הזה, אני נוטה יותר לכיוון שיפור הציונים וקבלה לת"א.

תודה לכולם!

פורסם

איך בר אילן מבחינת הנדסה/מחשבים?

עדיפה על כל מכללה אחרת בארץ?

לצערי אני לא מתקבל בבאר שבע ואני רוצה להתחיל ללמוד וראיתי שבבר אילן אני כן נכנס.

רציתי לשאול אם היא עדיפה על HIT,בראודה,אקדמית יפו?

תודה

פורסם

מהאנשים שפגשתי וההיכרות שלי עם מעסיקים - בתחתית רשימת האוניברסיטאות.

פורסם

אוקיי ואתה יכול להתייחס לחלק השני?

האם היא עדיפה על בראודה/תל אביב יפו/HIT ?

פורסם

אם יש לך יכולת ללמוד בפתוחה, תעשה את זה. אני עושה שם תואר במדמײח ונמצא בשלב די מתקדם. מצאתי מהר מאוד עבודה בפיתוח. תואר בפתוחה מעיד על יכולת למידה אישית ומשמעת גבוהה, זה עושה רושם מצוין על מעסיקים.

גם הרמה היא של אוניברסיטה ולא מכללה, מי שחושב אחרת פשוט לא מכיר.

מה שכן, אחוזי המסיימים נמוך מאוד, בקורסי המבוא תמצא כמויות עצומות.

של סטודנטים, כשתתקדם בתואר תראה שיש קורסים שאפילו לא נפתחים כי אין להם מספיק סטודנטים.

שורה תחתונה, קשה אבל שווה.

של סטודנטים, כשץתקדם

פורסם

כנראה עדיף על מכללה , לא בטוח שבהרבה.

לגבי הפתוחה - יש בעיה אחת גדולה עם זה - אמנם רמת החומר והמבחנים גבוהה - אבל אין לך הנחיה איכותית.

מרצה טוב זה משהו שיכול לתת לך הרבה אקסטרה מעבר לחומר הנלמד למבחן ויכול לתת לך השראה והבנה בתחומים מסביב.

זה הרבה פעמים חשוב לא פחות - הפלוס מעבר למה שלומדים כדי לעבור את המבחן.

ליביו

פורסם

תודה רבה עזרת לי מאוד.

.יום טוב

פורסם

תשמע אני לא אתווכח על מה יותר טוב. שורה תחתונה, זה אוניברסיטה לכל דבר וכך גם מתייחסים אליך בחוץ. כל החברה שלומדים איתי מחזיקים במשרות מכובדות בשוק. אני יכול להגיד לך בוודאות שכל סטודנט שמצליח בפתוחה יצליח בכל מוסד לימודים אחר כאן ובכיוון השני זה בהחלט לא מחייב. כמוכן יש לי גם חברים שלומדים במכללות, צר לי לאכזב אבל זו לא אותה רמה ולא יעזור בדין. אתה תראה את זה באופן קיצוני יותר בקורסים המתמטיים השונים. חבר'ה שהתחילו ללמוד איתי בפתוחה ולא החזיקו מעמד היום ממשיכים את התארים שלהם במכללות ועם ממוצע הרבה יותר גבוה. אני לא טוען שאם תצא מכללה לא תסתדר בחוץ או משהו בסגנון, אני פשוט טוען שאם אתה רוצה ערך מוסף על תלמיד מכללה תלך לאוניברסיטה כלשהי, לטעמי למכללה יש ללכת במצב של פשרה, קודם תנסה לכוון הכי גבוה שתוכל ואם לא תסתדר תחפש חלופות.

ובקשר למרצה, יש אמת בדבריך אבל עיקר הלמידה בפתוחה היא אישית עם ספרות. אני מבטיח לך שאם אתה מגיע להבנה של החומר באופן עצמאי אחרי ששברת את הראש אתה תבין אותו טוב יותר מאם מרצה כלשהו אמר לך שזה ככה כי ככה זה צריך להיות.

שוב, זו דעתי האישית,

אתה מוזמן לקרוא את הדברים ולסגל לך מה שאתה מתחבר אליו יותר.

פורסם

אני מקבל את הרושם (בעבודה, ומעבודות של חברים) שאנשים מהאקדמית כן מוצאים עבודה.

לגבי רמה, אין בכלל מה להשוות בין מכללה לאוניברסיטה.

האם זה בהכרח ידפוק אותך בעתיד ? לא. תעשה את השיקולים שלך, ותהיה מוכן לשלם על זה אח"כ. (משכורת נמוכה יותר, קושי במציאת עבודה ראשונה, רמה אישית)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים