עבור לתוכן

אי אפשר למכור דברים בארץ..

Featured Replies

פורסם

בניו יורק, אני יכול למכור כמעט כל דבר, ומהר.

אני נכנס לeBay ותוך שעה יש לי הצעות.

אני נכנס לCraigslist ותוך שעה מישהו מתקשר אליי מהדירה שליד ולוקח.

אני יכול אפילו לערוך Garage Sale אם נמאס לי מכל מה שיש לי בבית..

בארץ, אני יכול לרשום מודעה ביד2, שאף אחד לא רואה ואף אחד לא לוקח ברצינות חוץ מאנשים שבאים "כדי להסתכל" ולא קונים.

וגם כן לוח היד שנייה באתר פה לא מזיז כלום.

לדוגמא, אני רוצה למכור רמקולים X-530 של Logitech שיש לי 3 שנים ואני כבר לא צריך. הם במצב טוב ואני חושב שאוכל להשיג לפחות 100 ש"ח עבורם, כשקניתי ב500 ש"ח - לא מפריע לי.

בניו יורק, תוך 20 דקות אני מוכר אותם.

כבר שבוע שהם מפורסמים כאן, ואפילו הודעה אחת לא קיבלתי.

אז מה האופציה היחידה? אתר אגורה. זאת אומרת, לתת אותם בחינם.

והנה, כשאני כותב מודעה באגורה, תוך שעה יש לי 25 הודעות ו7 שיחות שלא נענו.

אז מה, ישראלים רוצים רק חינם?

אותי כל הקטע מעצבן. לא רק שאני משלם פה פי 1.5-2 מאשר בניו יורק, אני גם לא יכול למכור שום דבר!

Rant/

• תגובות 30
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ישראלים אוהבים לרמות. ישראלים אוהבים לרמות ישראלים. בגלל זה לא קונים יד שניה בישראל, והחלק הקטן של האנשים ההגונים נדפק.

פורסם

השוק פה מראש קטן יותר ותרבות ה"אם לא דפקת, אז נדפקת" חזקה מידי. אבל מנסיון - גם ביד-2 תמכור בסוף כשהמוצר שווה משהו והמחיר שלך הגיוני. קצת סבלנות.

פורסם

אפשר למכור גרוטאות ביד 2 אתה רק צריך סבלנות, פה זה לא ניו יורק ואין לך חשיפה באותו סדר גודל

פורסם

וואלה מבין אותך לגמרי, אני גם חווה את זה. כל מה שנאמר נכון 100%...

אני מוכר שלדת אופניים יקרת ערך ודי מבוקשת בשוק האופניים, ערכה כ ~ 7000 שקלים. חדשה בקרטון וכל מה שאני מקבל זה הצעות עלובות. כבר לפחות חצי שנה שאני מנסה למכור ואולי 2-3 אנשים היו באמת רציניים. אנשים במדינה שלנו רוצים את הדברים הכי היקרים וטובים אבל לשלם ממש קצת. טוב, מי לא? הבעיה שפה זה בהגזמה. על כל 10 טמבלים יש לך 1 רציני, זה נתון מדאיג חח.

מדינה עם מנטליות נוראית בקטע הזה וכדי שלא יגידו עליי שאני צבוע, אומר דבר כזה: שאני עובר על מודעה\מכירה לא משנה אם זה באתר יד 2 אני באמת שוקל אם המחיר הגיוני או לא ואם כן, יש מצבים שאפילו לא אתמקח, אם לא, אז אתקמח אבל לא בצורה ברוטלית כמו שאנשים נוהגים לעשות. לדוגמא, אתה אומר לבנאדם שאתה דורש 1000 שקל על פריט ששווה 1500 שקל. הוא אומר לך "לא, 500 ואני בא מחר" כאילו ש 500 שקל זה סכום כסף פעוט. בלי בושה. אתה מצפה שהוא יגיד 100, 200 שקל. אבל לא...הוא ינסה בחצי מחיר כי "הוא לא פרייאר".

הקונצנזוס הוא שכל דבר צריך להימכר בחצי מחיר, גם אם זה חדש לחלוטין ואפילו שהמוצר כולל אחריות. אם אתה שם גבוה מדי, לא מתקשרים בכלל. בקיצור מדכא. בזמן האחרון פניתי לאיביי כדי לנסות להיפטר מדברים ואני מצליח, אמנם לאט אבל זה מצליח והתהליך יחסית painless. אין לך ויכוחים מטופשים בטלפון וכאלה.

דבר אחרון לגבי יד 2. יד 2 לא שווה כלום אם אתה לא דואג להקפיץ את המודעות שלך לפחות פעם ביום.

פורסם

מאותה הסיבה שאין למדינה מדליות... אין פה אנשים.

7 מליון תושבים בקושי. 2 מליון מהם ערבים.

שאר התושבים הם מהדור המבוגר שלא יודע בכלל מה זה מחשב.

אז למי אתה מוכר? 400,000 צעירים עניים שבקושי מחזיקים שכר דירה?

פורסם

אני לא מבין. אתה מוכר הכל בקלות באיביי ובניו יורק? אז תמכור גם את הרמקולים בניו יורק..

פורסם

פשוט ניו-יורק קצת גדול יותר מבת-ים, בגלל זה יש שם קצת יותר תנוע באתרי יד שנייה.

אין ברשותי מספרים מדויקים אבל תבדוק בוויקיפדיה כדי לקבל תמונת מצב יותר מלאה.

פורסם

אתה מתלונן פה באתר, אבל לפרסם בו לא פירסמת..

אני דווקא השבוע ניסיתי (ועדיין) למצוא מערכת רמקולים סבירה ובמחיר נורמלי, ולרוב אני עושה את הסיבוב פה באתר.

הנסיונות שלי להבין מי נגד מי ביד 2 ודומיהם מסתיימים מהר מאוד מהסיבות שצויינו פה ובמספר דיונים שעלו פה לאחרונה, כמו בלאגן גדול, חוסר יכולת להבין מי מוכר מה ובעיקר מחירים מופרזים לחלוטין של מוכרים.

בעיקר הורגות אותי כל פעם ההערות "למבינים בלבד" - שברור שמי שמבין לא היה שם אפילו רבע מהמחיר, למרות שלפני עשור זה היה המחשב הכי חזק בשוק, ו"המחיר סופי, אל תתמקחו" למחיר שנמוך ב5 אחוז מהמחיר למוצר חדש, לפעמים זהה לחלוטין...

פורסם
  • מחבר

אתה מתלונן פה באתר, אבל לפרסם בו לא פירסמת..

אני דווקא השבוע ניסיתי (ועדיין) למצוא מערכת רמקולים סבירה ובמחיר נורמלי, ולרוב אני עושה את הסיבוב פה באתר.

הנסיונות שלי להבין מי נגד מי ביד 2 ודומיהם מסתיימים מהר מאוד מהסיבות שצויינו פה ובמספר דיונים שעלו פה לאחרונה, כמו בלאגן גדול, חוסר יכולת להבין מי מוכר מה ובעיקר מחירים מופרזים לחלוטין של מוכרים.

בעיקר הורגות אותי כל פעם ההערות "למבינים בלבד" - שברור שמי שמבין לא היה שם אפילו רבע מהמחיר, למרות שלפני עשור זה היה המחשב הכי חזק בשוק, ו"המחיר סופי, אל תתמקחו" למחיר שנמוך ב5 אחוז מהמחיר למוצר חדש, לפעמים זהה לחלוטין...

נו אבל זה לא מה שאני עושה.

כמה דוגמאות:

הרמקולים עלו לי 500 ש"ח. בלי אפילו להוריד, ישירות רשמתי אותם על 150 ש"ח. שבעויים.. אף אחד לא מתקשר.

קניתי מסור שולחני ב500 ש"ח, והשתדרגתי לג'יקסו. רשמתי 400 ש"ח, קיבלתי טלפון אחד, בחור בן 60 הגיע, הסתכל ועזב.

אז הורדתי את המחיר ל 350 ש"ח. קיבלתי טלפון מבן אדם מנתניה שאמר לי שיש מבצע והמסור שווה רק 350 ש"ח עכשיו חדש.

אז ניסיתי להסביר לו שזה דגם שלא הייתי יורק עליו, אבל הוא לא הקשיב. לבסוף, פשוט לא הרמתי את הטלפון.. נמאס.

עכשיו, המחיר הוא 250 ש"ח כי אני פשוט רוצה שזה ייצא לי מהבית ויפסיק לתפוס לי מקום על הרצפה..

אז מתקשר אלי בן אדם שנשמע הוגן ואומר שהוא יבוא מחר.. לא בא, אז למחרת.. גם לא. פלוס, יש איזה בן 17 שרוצה אותו אבל כנראה לא ממש.

אני באמת כזה קרוב לתת אותו בחינם באגורה. לא להאמין.. המסור חותך מצויין!

ונוסף על כך, היה לי מחשב 10" של ASUS. הוא נהרס, לצערי. אבל קניתי לו מן נרתיק מהודר כזה, רך מאוד ויקר, בניו יורק.. עלה לי משהו כמו 30 דולר. כעת, אני מפרסם אותו ב25 ש"ח ואין אף אחד שמעוניין..

והנה עוד אחד - ניסיתי למכור כרטיס GTX 480 שצבעתי בעצמי בצורה מקצועית לצבע לבן. אף אחד. הורדתי את המחיר ל 900 ש"ח.. כלום. אז שמרתי אותו כדי שיחמם אותי בחורף.. אני בסוף כנראה אקח אותו חזרה לניו יורק ואמכור אותו ב20 דולר בCraigslist..

ולמה אני כועס? כי זה מעצבן שאני קונה, נגיד, כרטיס מסך ב2,500 ש"ח ואז אני צריך למכור אותו ב100 דולר שנה לאחר מכן בחו"ל.

פורסם

תגיד, הנייד הזה, מה התקלקל בו?

תדע לך, שהרוב הגדול של קוני ניידים תקולים הם מעבדות לתיקון. ולהן אין צורך בתיק מהודר... ::)

פורסם

זה לא תמיד נכון. לפעמים יש באמת מוכרים הוגנים שיודעים מה הם מוכרים וכמה זה שווה. נכון, תמיד יש את הטמבל שמוכר מחשב שהוא קנה לפני שנתיים ב-100 שקל פחות מהמחיר שהיה רשום לו בחשבונית ויש טמבל אחר שיקנה את זה ויש את החרא שימכור לך זבל (וגם אני פעם נפלתי על אחד כזה), אבל באמת שלרוב לא היית לי בעיה לקנות מוצרים יד שניה או למכור אותם.

אל תצפה שיתקשרו אליך תוך 20 דקות. תן לזה שבועיים, שלוש. תקבע מחיר שלדעתך הוא סביר ואל תרד ממנו. אל תרתע גם ממודעות שמוכרות כביכול מוצר זהה לשלך בחצי מחיר. לרוב אלה סתם חבר'ה שרוצים דווקא לקנות ומנסים להוריד את מחירי המוצרים.

אין לך גם מה להתעצבן. ישראלים ישארו ישראלים.

אני זוכר שכשרציתי לקנות GTX 260 יד שניה, התקשרתי לאיזה בחור שפרסם איזה כרטיס שהיה במחיר של סביבות 100-200 שקל פחות מהחנות.. כשהתקשרתי והסברתי לו שזה המחיר בחנות ושאני מוכן לתת לו מחיר שיהיה הוגן לשנינו הוא אמר לי "מה שיש אצלי בבית יותר טוב ממה שיש בחנות". לבית שלו, אתה מבין, יש סגולות מפרא קסומות שהופכות כרטיסי מסך ל"טובים יותר".

פורסם

נשמע כאילו אתה נואש מידי / חסר סבלנות.

אתה דואג להקפיץ את המודעות שלך ביד-2 לפחות פעם בשבוע? זה מעלה את כמות הצפיות.

אם אתה מוריד את המחיר מהר מידי זה לא טוב. כי אם מישהו במקרה מעוניין אבל חושב שהמחיר גבוה מידי, ואז אתה מוריד מיד, לאיזו מסקנה הוא יגיע? שאתה נואש מאוד ואם יחכה עוד קצת, אז תוריד את המחיר עוד.

ב100-150 שקלים לא צריכה להיות בעיה להיפטר מהX530. מצד שני - 900 שקל בשביל כרטיס מסך יד שנייה? מעטים ישלמו, לא משנה כמה הוא חזק וכמה יפה הצביעה שעשית לו. אל תקנה כרטיסי מסך ב2500 שקלים ומראש לא תהיה לך הבעיה הזו.

ב25 ש"ח אין טעם לנסות למכור שום דבר. רק הטרחה של להגיע אליך תעלה ללקוח הפוטנציאלי יותר מזה. שמור לעצמך לעתיד או תן לקרוב משפחה / חבר.

פורסם

אין לך גם מה להתעצבן. ישראלים ישארו ישראלים.

אני זוכר שכשרציתי לקנות GTX 260 יד שניה, התקשרתי לאיזה בחור שפרסם איזה כרטיס שהיה במחיר של סביבות 100-200 שקל פחות מהחנות.. כשהתקשרתי והסברתי לו שזה המחיר בחנות ושאני מוכן לתת לו מחיר שיהיה הוגן לשנינו הוא אמר לי "מה שיש אצלי בבית יותר טוב ממה שיש בחנות". לבית שלו, אתה מבין, יש סגולות מפרא קסומות שהופכות כרטיסי מסך ל"טובים יותר".

אני מכיר את זה יפה מאוד.

פעם התקשרתי לאיזה בחור שמכר מחשב נייד של קומפאק, "פנטיום 133 מגהרץ עם יציאת PCI 128 לגרפיקה מתקדמת" או משהו הזוי כזה כזה. רצה שלוש מאות שקל המצחיק. שהתקשרתי אליו להסביר לו שבמחיר הזה בחיים לא יקנו ממנו, כי אפשר להשיג נייד פנטיום 4 באותו הסכום, הוא הסביר לי: "תשמע, אני לא יודע אם אתה מבין במחשבים, אבל אני בא מהתחום. אני לא יודע אם אתה מבין, אבל המחיר הוא כזה כי המחשב מיועד בעיקר לחלקים". ניסיתי להסביר לו שאם המחשב לחלקים הוא צריך לעלות עוד פחות (כי סביר להניח שהוא לא בדיוק תקין), ובכלל, מי חוץ ממני עוד מחפש מחשבים עתיקים כאלה (ועוד לתקן). הוא חזר על זה שהוא מהתחום איזה 4 פעמים, וכל ניסיון לפנות אל ההיגיון שלו עלה בתוהו. זה היה לפני חצי שנה. לדעתי המודעה שלו עדיין מסתובבת ביד 2, עם תג מחיר של 300 שקל, מחכה לפראייר שלא קיים. :facepalm:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים