עבור לתוכן

מי מכיר ומי יודע - בירושלים, מסעדה עם אוכל טוב וזול / עסקית צהריים שווה

Featured Replies

פורסם

נכון. לאחרונה העלו את המחירים. המקום שאני אוכל בו קבוע שווארמה עולה 29 ש"ח.

אם כי ירושלים לא זכורה לי לטובה מבחינת מחירי אוכל (מעל 40 ש"ח ללאפה פלוס פחית שתיה, מבצע חיילים)

צמשולש פיצה ב-17 ש"ח..

מאפיה שכל מאפה עולה לפחות כמה שקלחם..

• תגובות 39
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון. לאחרונה העלו את המחירים. המקום שאני אוכל בו קבוע שווארמה עולה 29 ש"ח.

אם כי ירושלים לא זכורה לי לטובה מבחינת מחירי אוכל (מעל 40 ש"ח ללאפה פלוס פחית שתיה, מבצע חיילים)

צמשולש פיצה ב-17 ש"ח..

מאפיה שכל מאפה עולה לפחות כמה שקלחם..

בחיים לא ראיתי כאלה מחירים בירושלים, אפילו בקניון מלחה ששם ממש יקר - המחירים לא גבוהים כמו שציינת, אולי עשו לך מחיר מיוחד של תייר :)

פורסם

המאפיה "נאמן" מאפיה לא רעה אך יקרה בטירוף.

משולש פיצה היה אני חושב בקניון מלחה, המשולש היה קטן, אנמי אך מפוצץ בתוספות.

השווארמה אני כמעט בטוח שזה בתחנה המרכזית של האוטבוסים. אומנם זו הייתה לאפה מעורבבת עם שני סוגי בשר (פלוש שיערה שחורה)

המחיר היה 36 ללא פחית ו-41 עם פחית.

פורסם

דווקא הבורקסים והמאפים של נאמן נחותים בצורה משמעותית מהמאפים של אינגליש קייק (לטעמי).

בורקסים ומאפים הייתי ממליץ רק על אינגליש קייק ברמה אחרת מעל כולם לדעתי.

פורסם

במידה והעיר העתיקה באה בחשבון אז מקומות מיוחדים:

1. שטרודל + נוף בהוספיס האוסטרי - השטרודל הכי טוב מחוץ לאוסטריה ולא לוותר על הנוף מהגג.

2. חומוס לינא

3. ממתקי ג'עפר - כנאפה משובחת

פורסם

סטקיית חצות - לא זול אבל חובה לאוהבי המעורב הירושלמי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מקפיצה את הדיון הישן הזה כדי לומר תודה.

היינו השבוע בירושלים ובהמלצתכם נודל :xyxthumbs: ואלפא :xyxthumbs: הלכנו לאיוו.

ההמבורגר שם היה בהחלט טעים ומומלץ. אמנם היו כמה הערות הן לגבי המזגן שלא ממש עבד או לגבי מידת העשייה שהיתה רחוקה מלהיות מדוייקת אבל למרות כל זאת היה סבבה. יתרה מזאת, העובדה שההמבורגר היה טעים גם במידת עשייה גבוהה מהמבוקש רק מראה שהוא היה טוב (ושהיינו רעבים ;) ).

במגוון בתי הקפה עליהן המלצתם לא יצא הפעם לבקר אבל זו לא תהה הפעם האחרונה שלי בירושלים. :)

תודה לכל שאר המשתתפים בדיון שתרמו מהמלצותיהם ונסיונם

:xyxthumbs: crow1470

דניס :xyxthumbs:

בומבה :xyxthumbs:

אלף :xyxthumbs:

רואדראנר :xyxthumbs:

:xyxthumbs: rroonnii

סימבור :xyxthumbs:

:xyxthumbs: ag43

פורסם

אוי, איך פספסתי את התראד הזה.

אני (או, אבא שלי) בעל מסעדה במרכז העיר. אמנם חומוסייה אך כולל גם מנות מצויינות לצהריים - שניצל, קבב, סטייק עוף, ועוד...

המחירים מצויינים והאוכל נהדר. פעם הבאה :xyxthumbs:

אגב, לגבי אוכלים בכיף שבקינג ג'ורג' - סיפור מעניין. לפני עשרות שנים הייתה שם חנות שנקראת "מלך הפלאפל", מכרו פלאפל ושווארמה.

כל הירושלמים הכירו ואכלו שם עשרות שנים. לפני בערך 15 שנה (אל תתפסו אותי במילה) פתח צמוד אליו שווארמה נוספת - עם המוניטין לא יכל

להתחרות אבל במחיר כן. הוריד מחירים וגנב לקוחות. עד שהגיעו למצב ששניהם מוכרים לאפה של שווארמה ב-15 ש"ח מה שמותיר רווח נמוך מאוד.

שניהם לא יכלו לרדת עוד במחיר וכמובן התחרו באיכות המוצר והמוניטין. 2 המקומות היו מלאים כל היום ועדיין הרווח היה קטן ("מלך הפלאפל" פרנס

את המשפחות של כל האחים למשפחה) בצעד עסקי "אוכלים בכיף" שילם (בטח כמה מיליונים טובים) כדי להוציא את "מלך הפלאפל" מהמקום

ומאז התחיל לעלות שוב את המחירים לכיוון של 23 ש"ח ללאפה. המקום נשאר מלא והוא בטח הרוויח יופי. בינתיים "מלך הפלאפל" פתח מקום

בשוק (סטקיית ירושלים או משהו כזה) והוא מצליח לא רע בכלל.

מה שקרה זה שברחוב אגריפס, בפינה הקרובה ל"אוכלים בכיף" נפתחה שווארמה חדשה עם מחיר מקורי - 15 ש"ח ללאפה :D . ל"אוכלים בכיף"

לא הייתה ברירה...

פורסם
  • מחבר

היי גיל

אכן חבל שבאת רק עכשיו. אבל אם כבר הגעת, תן פרטים לפעם הבאה בירושלים :)

ו.. תודה על הסיפור . מראה איך דברים מתגלגלים. מיותר לציין שאם איני טועה בשביל ת"א גם 23 ש"ח לשוארמה בלאפה זה מחיר טוב.

אגב, מהמעט שיצא לי לבדוק עושה רושם שבירושלים מוצע אוכל מהיר (פלאפל, פיצה וכיוב) במחירים יחסית נמוכים, אבל פחות עסקיות צהריים שוות במקומות יותר איכותיים מאשר בת"א.

כמובן שייתכן גם שרושם זה נוצר עקב אי הכרת המקומות ומחסור בביקורות ובסיקורים של עסקיות בירושלים ברשת.

פורסם

ישנה תחרות קשה מאוד במרכז העיר שמוביל למחירים האלו. ככל שמתרחקים מקינג גורג המחירים עולים.

פורסם

בת"א כולם אוכלים בחוץ.

בירושלים נהוג יותר לבשל בבית. אני בטוח שאם יבדקו את זה סטטיסטית, תל אביבים יאכלו בממוצע פי 2 בחוץ לפחות מאשר ירושלמים.

פורסם

יש הנחה אצלך לחברי הפורום ^__^?

פורסם

והשווארמה ב15 שח באמת טעימה? הם לא מורידים ברמה בגלל המחיר הזה?אני יותר לא מתעסק עם 'הזול' אפילו ב4 שקל פחות- מספיק זרקתי אחרי ביס (תאמת חבר אכל). וזה עוד אחרי צום... :P . אחרי שחבריי סיים ..אמרתי לו נו איך היה - הטעם של הסוס ,"נכון טעים"... פשוט יש בני-אדם שברעב לא מרגישים אלא אחרי שמסיימים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים