עבור לתוכן

קבלו את הגיבור החדש של מחאת הצדק החברתי!

Featured Replies

פורסם

לא הייתי מתייחס אליו כאל פרמיה לחברת ביטוח

חבל, כי זה בדיוק מה שהוא.

ביטוח לאומי זה לא שם מטעה, זה בדיוק מה שהוא. ביטוח.

אתה משלם כל החיים על "כלום", ואם קורה לך משהו במסגרת הכיסוי הביטוחי שהביטוח הזה מספק - הם משלמים לך פיצויים.

בדיוק כמו ביטוח סטנדרטי שאתה מכיר מתחומים אחרים - ביטוח רכב, ביטוח דירה, ביטוח חיים וכו'.

אני לא מכיר בפירוט את כל תנאי ה"פוליסה", אבל אני מניח שיש תקרה מסויימת שאותה הפיצוי לעולם לא עובר.

לכן, הגיוני שתהיה גם תקרה לפרמיית הביטוח.

הרי התשלום עבור ביטוח מחושב בצורה מאוד פשוטה (יחסית, תלוי בסוג ובתנאים) - בגדול זה פשוט תעריף מסויים כפול סכום הכיסוי.

ככל שסכום הכיסוי יהיה גבוה יותר - התשלום החודשי יהיה גבוה יותר.

אם לסכום הכיסוי יש תקרה מסויימת - זה רק הגיוני (והכרחי) שגם לתשלום החודשי תהיה תקרה.

או אולי אתה מעדיף שלא תהיה תקרה? ואז מישהו שמקבל היום 500K ש"ח בחודש ועכשיו נפצע ולא יכול לעבוד במשך חצי שנה, יקבל מהביטוח הלאומי פיצוי של 500K ש"ח בחודש?

• תגובות 317
  • צפיות 21.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בת 40 ניסתה להצית את עצמה בדרום ת"א האישה הגיעה לקיוסק ברחוב סלמה, שפכה על עצמה בנזין וביקשה מהמוכר מצית. עוברי אורח מנעו את המעשה וקראו למשטרה. האישה לא נפגעה.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/388/624.html?hp=1&cat=402&loc=77

אם ימשיך בקצב הזה נצטרך לשדרג את מחלקות הכוויות בבתי החולים.

http://finance.walla.co.il/?w=/3/2552211

אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.

פורסם

ממש לוהט הנושא הזה. ממחר אני מסתובב עם מטף של חצי ק"ג בתיק, מי יודע לאיזו כותרת יכניסו אותי...

פורסם

ואני חושב שלא הגיוני שמי שמרוויח 500K ישלם אחוז מס אפקטיבי נמוך יותר ממי שמרוויח 50K

הוא לא. מי שמרוויח 500K משלם למס הכנסה 48 אגורות על כל שקל שהוא מרוויח מעל 41,830 ש"ח. כלומר 219,921 ש"ח. בחודש.

אתה צודק, הוא צריך לשלם יותר...

פורסם

הדנים משלמים מיסים הרבה יותר גבוהים מכאן.

ביטוח בריאות חינם, אוניברסיטה חינם.

כולם מכוסים בדמי אבטלה במקרה שהם לא מוצאים עבודה.

עובדים מעט שעות בשבוע, יחסית לישראל זה קיטנה.

והם המדינה הכי מאושרת בעולם.

הרחובות בטוחים.

אנשים רגועים ושלווים.

כולם מחייכים.

האם היא מדינה סוציאליסטית?

היא מדינה קפיטליסטית כמו כל שאר מדינות המערב.

רק שאצלם הגיעו למסקנה שעדיף לרוב תושבי המדינה מיסוי גבוה יותר, ורשת ביטחון מלאה לכולם ללא יוצא מן הכלל.

תקראו לזה איך שתרצו, זה עובד היטב.

הנה כתבה על מערכת הבריאות שלהם, שמכסה 100% מהאוכלוסיה בכל עניין בריאותי לגיטימי.

Of course Denmark's universal health care means a higher overall tax bill and that healthy people are paying for the treatment of sick people through their taxes. But because the system is simpler and less profit-oriented, it ends up being cheaper for everybody.

U.S. health care is the most expensive system on earth and incredibly wasteful. Of course I'm not advocating the wholesale adoption of the Danish or Scandinavian welfare system. Those countries have a radically different social model.

But Denmark and the other Scandinavian countries clearly prove that a government-run system can provide its population with superior care without being inefficient, bloated, or costly.

http://www.denverpost.com/recommended/ci_13261279

פורסם

רק שאין שום קשר בין ישראל ודנמרק, דנמרק לא צריכה להשקיע את רוב התקציב שלה על הישרדות מול ברברים שמנסים לחסל אותה.

זה עצוב, וקצת נדוש להזכיר כל הזמן את הנושא הבטחוני הזה, אבל זה המצב וזאת המציאות.

פורסם

^ בדיוק

פורסם

חבל, כי זה בדיוק מה שהוא.

ביטוח לאומי זה לא שם מטעה, זה בדיוק מה שהוא. ביטוח.

בסופו של יום, זה כלי בידי הממשלה לחלוקת ההכנסות

או אולי אתה מעדיף שלא תהיה תקרה? ואז מישהו שמקבל היום 500K ש"ח בחודש ועכשיו נפצע ולא יכול לעבוד במשך חצי שנה, יקבל מהביטוח הלאומי פיצוי של 500K ש"ח בחודש?

כמובן שלא, אתה מסתכל על זה בתור פרמיה אני מסתכל על זה בתור מס.

זה כל ההבדל בינינו.

הוא לא. מי שמרוויח 500K משלם למס הכנסה 48 אגורות על כל שקל שהוא מרוויח מעל 41,830 ש"ח. כלומר 219,921 ש"ח. בחודש.

אתה צודק, הוא צריך לשלם יותר...

אני דיברתי על ביטוח לאומי, לא על מס הכנסה.

פורסם

עומרי, בוא נתאר רגע שני מפעלים. בשניהם מועסקים 100 עובדים ויש להם בעלים יחיד. בשניהם, סך ההכנסות (אחרי כל ההוצאות) לפני משכורות הוא מליון שקל בחודש.

במפעל הראשון, כל העובדים מקבלים שכר מינימום (נניח והוא 4000 שקל), והבעלים מושך לעצמו את היתרה בסך 600,000 בחודש (לפני מס, כמובן). במפעל השני העובדים מקבלים בממוצע 9500 שקל בחודש, והבעלים מושך לעצמו 50,000 (לא ראלי, אני יודע, אבל לצורך הדיון נניח). שני הבעלים משלמים אותו סכום לביטוח לאומי מדי חודש שכן שניהם עוברים את התקרה; בהתאם, הם גם יקבלו אותו "כיסוי ביטוחי" במקרה וקרה להם משהו. מבחינת ביטוח, הכל בסדר - אבל מה קורה מבחינת "חלוקת ההכנסות" כדבריך?

במפעל הראשון סביר להניח שיהיו עובדים הזכאים לקצבת אבטחת הכנסה, למשל (אם בת זוגם אינה עובדת ויש להם ילדים). מי יסבסד את הקצבה? נכון, שני בעלי המפעלים במידה שווה - למרות שהראשון הוא זה העושק את העובדים! כלומר, למעשה, בעל המפעל השני המתנהל באופן הוגן הרבה יותר ישלם עבור החזירות של בעל המפעל הראשון.

הגיוני עד כאן? ומה דעתכם, מינימייזר וקיוביקל?

פורסם

אני דיברתי על ביטוח לאומי, לא על מס הכנסה.

ואני מסביר לך שזה לא משנה, כי זה כסף שיוצא מאותה משכורת והולך לאותו כיס (של המדינה). לפי ההגיון שלך אדם שמשתכר 500K בחודש צריך לשלם 220 אלף למס הכנסה ועוד 220 אלף לביטוח לאומי. אולי גם תטיל עליו מע"מ של 50%?

vic07, המצב שתיארת לא יכול לקרות במציאות, כי העובדים שמקבלים שכר מינימום היו עוברים למפעל שמשלם להם פי 2 והבעלים של המפעל הראשון היה פושט את הרגל ומושך לעצמו 0 ש"ח בחודש.

אבל גם אם נניח שזה ייתכן, אתה עדיין מתעלם מהעובדה שהבעלים של המפעל הראשון ישלם בערך 260,000 למס הכנסה בכל חודש ויסבסד את העובדים שלו ישירות, שלא משלמים בכלל מס הכנסה או אפילו נהנים ממס הכנסה שלילי.

פורסם

יש גבול למיסוי שאפשר להטיל על אנשים עם הכנסה גבוהה - ואם המדינה לא רוצה להשאר קרחת מכאן ומכאן, כדאי מאוד שהיא תרסן את עצמה בנושא הזה.

אני לא רואה שום סיבה שאדם שמשלם עשרות אלפי שקלים למס הכנסה ישלם גם עשרות אלפי שקלים לביטוח לאומי. בסופו של דבר הכסף הזה הולך לאותו כיס בכל מקרה.

בדרך כלל אנשים בעלי הכנסה גבוהה משלמים לאנשי מקצוע שמבצעים עבורם תכנוני מס שונים ומגוונים. מי שנדפק הוא מעמד הביניים. אנשים פשוטים יחסית שמגרדים 10-11-12 בחודש ברוטו ומקבלים מהמדינה את כל הצינור עמוק, עמוק, עמוק.

פורסם

בדרך כלל אנשים בעלי הכנסה גבוהה משלמים לאנשי מקצוע שמבצעים עבורם תכנוני מס שונים ומגוונים. מי שנדפק הוא מעמד הביניים. אנשים פשוטים יחסית שמגרדים 10-11-12 בחודש ברוטו ומקבלים מהמדינה את כל הצינור עמוק, עמוק, עמוק.

זה נכון מאוד ובגלל זה אין כ"כ טעם להטיל מס על מי שמרוויח הרבה.

למשל מי שמרוויח מעל 50 אלף שקל בחודש פותח חברה על שמו ואז מקום העבודה שלו לא מעסיק את המנכ"ל פלוני אלא את שירותי חברת פלוני. ככה הוא משלם רק מס חברות על ה"רווח" (בעצם משכורת) ולא מס רגיל. מס חברות הוא רק 25%.

ככה עוקפים את תשלום המס בצורה חוקית לגמרי ולכן זה לא אפקטיבי להטיל מס נוסף על רווחים גבוהים במיוחד.

פורסם

גם אם הוא פותח חברה, הוא עדיין צריך למשוך את הכסף הזה. ואז יש לו מס דיבידנד.

פורסם

ואני מסביר לך שזה לא משנה, כי זה כסף שיוצא מאותה משכורת והולך לאותו כיס (של המדינה). לפי ההגיון שלך אדם שמשתכר 500K בחודש צריך לשלם 220 אלף למס הכנסה ועוד 220 אלף לביטוח לאומי. אולי גם תטיל עליו מע"מ של 50%?

יפה שאתה מסביר לי :-)

איך הגעת ל220 אלף לביטוח לאומי?

פורסם

רק שאין שום קשר בין ישראל ודנמרק, דנמרק לא צריכה להשקיע את רוב התקציב שלה על הישרדות מול ברברים שמנסים לחסל אותה.

זה עצוב, וקצת נדוש להזכיר כל הזמן את הנושא הבטחוני הזה, אבל זה המצב וזאת המציאות.

לפי משרד האוצר, בשנת 2010 תקציב הביטחון נטו היה 15% מהתקציב, כולל הסיוע הביטחוני מארה”ב.

אז בעצם אתה אומר שכל ההבדל בין מדינה נהדרת למדינה נכשלת זה כמה מיליארד דולר בודדים?

בבקשה:

http://israellaw.co.il/%D7%94%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95/

את התירוץ של תקציב הביטחון אפשר לספר לסבתא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים