עבור לתוכן

כמה "כיף " להתחיל את היום עם חולדות (כולל סירטון )

Featured Replies

פורסם

ברגע שאתה כבר חולה במחלה, אין תרופה. מתים תוך שבוע-כשרה ימים.

http://en.wikipedia.org/wiki/Milwaukee_protocol

אם אתה כבר נחשב קאפוט... מה אכפת לך לנסות?

...אבל אל תבנה על זה יותר מדי...

(ילדים! אל תנסו את זה בבית.)

• תגובות 256
  • צפיות 21.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הסטטיסטיקה מתעגלת ל-100% תמותה, אבל זה לא בהכרח אומר שאין סיכוי להינצל :)

פרוטוקול מילווקי

פרוטוקול מילווקי הוא צורת טיפול בכלבת בשלב הופעת התסמינים. הנערה ג'ינה גיזה (Jeanna Giese) שרדה את מחלת הכלבת לאחר הופעת התסמינים למרות שלא הייתה מחוסנת נגד כלבת. [3][4]. בספטמבר 2004, ננשכה גיזה בת ה-15 באצבעה על ידי עטלף, אך לא פנתה לקבלת טיפול. שלושים ושבעה ימים לאחר מכן היא פיתחה תסמינים של כלבת. כדי לנסות ולהצילה היא הוכנסה לתרדמת באופן יזום וניתן לה קוקטייל של תרופות אנטיוויראליות (Ribavirin ו־Amantadine) בזמן שחיכו שמערכת החיסון שלה תפתח נוגדנים שיילחמו בנגיף. צורת טיפול זו מכונה פרוטוקול מילווקי.

גיזה הוצאה מהתרדמת לאחר שבעה ימים. לאחר שלושים ואחד ימים בבית החולים, נקבע שגיזה נקייה מהווירוס והיא שוחררה מהבידוד בו הייתה נתונה. יכולותיה הקוגניטיביות לא נפגעו אך היא סבלה מפגיעה מוטורית קשה. היא עברה טיפולים שיקומיים ושוחררה ב-1 בינואר 2005. עד נובמבר 2005 כבר הייתה מסוגלת ללכת בעצמה, חזרה לבית הספר והחלה לנהוג.

הסיבות להישרדותה שנויות במחלוקת. רופאיה של גיזה ידעו שרוב מקרי המוות מכלבת נגרמים מכשל תפקודי זמני של המוח, ולא נזק מוחי תמידי. הם הגיעו למסקנה שאם יגנו על מוחה על ידי כך שיכניסו אותה לתרדמת מכוונת, היא תשרוד די זמן כדי שגופה יצליח לפתח נוגדנים שיילחמו בווירוס. אמנם נראה שהטיפול עבד כמתוכנן, אך חוקרי כלבת אחרים טוענים שאולי גיזה נדבקה בגרסה חלשה מאוד של הווירוס, או שאולי יש לה מערכת חיסונית חזקה במיוחד. לא ניתן היה למצוא את העטלף שנשך את גיזה כדי לערוך בדיקות, כמו כן לא ניתן היה לבודד את הווירוס מגיזה עצמה, ולכן אי אפשר היה להגיע למסקנות חד-משמעיות. נכון לשנת 2009, ידועים 25 מקרים בהם נוסה הפרוטוקול (מלבד גיזה), מתוכם שרדו 2 מטופלים. גרסה שונה של הפרוטוקול נוסתה על 10 חולים נוספים, מתוכם שרדו 2 חולים[5].

פורסם
  • מחבר

כלבת מאוד נדירה בעולם המערבי ,ויש חיסון לפני שהוירוס ניכנס לגוף שאפשר לפזר דרך אוכל

במיקרה שיש אזור עם כלבת ,וככה מחסנים חיות בר כולל בישראל

בכללי בארץ הידבקות בכלבת מאוד נדירה ותמותה עוד יותר נדירה כי יש מודעות למחלה אז עוברים חיסון

אז נכון שזה מאוד מפחיד כי זה דופק את המוח ,אבל יש סיכוי הרבה הרבה יותר גבוה למות בארץ מקדחת הנילוס

מחלה לא פחות מסריחה מלמות בגלל כלבת ,רק שאנשים לא פוחדים מיתושים

פורסם

הדרך השניה נקראת Trapper T-Rex Rat Trap.

508_trapper_t_rex.png

אני משתמש בשניה, אף פעם לא אכזבה אותי (תפסתי איתה מעל ל- 15 חולדות/עכברושים). לשים לב יש לשתיהן יש דגם לחולדות/עכברושים ודגם קטן יותר לעכברים. המלכודת פשוט שוברת להם את המפרקת והם מתים מיד.

מניסיון (עם השנייה), החולדות לא מתות ישר. בכלל לא. לוקח להן איזו שעה לסבול ולהתפתל שמה עד שהן מתות.

פורסם

מעולם לא התפתלה לי במלכודת הזו חולדה. מה שכן האם עגנת את המלכודת למשהו יציב וכבד (למשל אני חיברתי אותה לחתיכת שיש כבדה) ? ככה כל הכח של הסגירה מתרכז בשיניים ולא מתבזבז.

פורסם

איך בכלל אפשר לעגן את המלכודת הזו?

לא, היא הייתה סתם מונחת על מדף. לא אני הצבתי אותה, רק הייתי צריך לגאול את החולדה מייסוריה.

השאלה היא האם ראית מתישהו חולדה שנתפסה שם קרוב מאוד לזמן התפיסה, כמה שעות אחרי זה היא בוודאי תמות.

פורסם

כן, כמובן בפעם הראשונה גם ראיתי את הבעיה שעלולה להיווצר אם לא מעגנים את המלכודת, המלכודת קופצת (כל המתקן) וזה בזבוז רב של אנרגיה.

יש מקום להכניס אזיקונים, אז פשוט הדקתי עם אזיקונים לחתיכת שיש בגודל של המלכודת.

פורסם

רק ב-HWZONE וידאו על בעיה כלכלית יכול להפוך לעצות "הנדסה, מוות- והיעילות שביניהם".

איך כבר עמ' 12 איך..?

פורסם

הנדסה של המוות זה הכי כיף :silly:

פורסם
  • מחבר

הבינין והשכונה המקוללת הזאת

לא מספיק עשו ריסוס לבינין לא מספיק עוד בינינים עשו ריסוס ומלכודות וחלק מהדירות פה עשו מלכודות

היום תפסנו עוד שנים

בינין מיזדין

פורסם

תעבור דירה?

פורסם

אימו מחליטה ;D

פורסם
  • מחבר

לצערי לא יכול לעבור לטווח ארוך כי המחירים קפצו

אני יכול לקנות דירה בחיפה במקום שאני מקבל בחילה בגלל הריח או בנהריה ששם אין לי עבודה

עם היתי יכול לממן דירה קרוב מספיק לעבודה היתי עובר מזמן

פורסם

יש לך שלוש אופציות פיזיביליות לחלוטין:

א) לעבור דירה לאזור בו המחירים נמוכים יותר

ב) להחליף מקצוע כדי להרוויח יותר כסף

ג) להשאר לגור בחור, עם אמא, בגיל 34

אני נשבע לך שכשהייתי צעיר ממך ב-10 שנים (בגיל 24) יכולתי לממן לעצמי שכר דירה בחיפה (אולי עם שותף אחד), שכר לימוד לתואר ראשון וגם לחסוך כסף, עם משכורת לא גבוהה במיוחד. למעשה, רוב החברים שלי עושים בדיוק את זה כבר כמה שנים, ואני יכול להבטיח לך שהם כולם מרוויחים פחות ממך.*

*אני לא יודע בדיוק כמה אתה מרוויח, אבל אם זה פחות מ-10K לחודש אתה חייב להחליף מקצוע, בלי שום קשר לדירה או כל דבר אחר.

פורסם

מצאת מאיפה הם נכנסים?

אולי פשוט תסתום את החור ואז הם לא יכנסו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים