עבור לתוכן

אני מדמיין את מחירי השכירות?

Featured Replies

פורסם

עובדתית בקושי אפשר לראות פיסת ים, אבל במקום לרדת על הקטע הזה אפשר לפרגן לו על קניית הדירה...

• תגובות 182
  • צפיות 12.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דירה עם נוף לים:הנוף מהבית של ההורים(נוף לים), אפשר לראות שמתחילים לבנות בניין ממול אבל הוא לא ייקח את כול הנוף וחוץ ממנו לא יבנה בניין נוסף.

קשה להאמין בכמה הדירה נקנתה ובכמה היא נמכרת עכשיו, אבא שלי מצטער כול הזמן שהוא לא קנה עוד אחת.

הדירה נמצאת בחדרה, לא ממש בחדרה, בצד המערבי מחוץ לעיר ולכול ההמולה קרוב מאוד לים, 500 מטר בערך.

http://imageshack.us/photo/my-images/51/dsc0024jwo.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/846/dsc0023hy.jpg/

פורסם

נוף מהדירה שלי - חוף פרישמן ת"א. ;D

פורסם

כל הכתבות האלה יוצאות תמיד מנקודת הנחה שתמוהה לי מאוד, והיא שכל כולם אנשים היפוטתיים תמיד שמים מאות אלפי שקלים בכל מיני תוכניות חיסכון ארוכות טווח. אם תבטל את הנחת הבסיס המצחיקה הזאת, כל התיאוריה של "עדיף לשכור דירה ולשים מאות אלפי שקלים בחיסכון" - תתמוטט.

עריכה: לפחות בכתבה הזאת הוא מדבר בסופו של דבר גם לעניין, ולא נצמד לתיאוריה השטותית הזאת של תוכנית החיסכון.

להלן:

מהטבלה נקל להבחין כי בממוצע השכירות מהווה 3%-3.5% מהקנייה. אם תבחרו לקחת משכנתא תשלמו 3.5% כריבית, כלומר קנייה ותשלום ריבית לבנק דומה מאוד לתשלום לבעל הבית עבור דירה שכורה, ובכל מקרה ההפרש הוא לא גבוה.

כלומר, המחיר של שכירות ושל משכנתא הוא דומה, אז מה עדיף?

לטעמי בוודאי שמשכנתא, שכן היא מוגבלת בזמן ובסופה יש לך בית בבעלותך. שאתה יכול להעביר לילדים שלך וכו' - ב"חינם".

בשכירות אתה למעשה כבול בחוזה הזה "לנצח", ללא שום נכס.

כלומר גם מבחינה כלכלית נטו עדיין קניית דירה משתלמת יותר.

כמו כן, שלושה טוקבקים חשובים:

דבר חשוב ביותר שיהודה מודעי שכח להתייחס אליו

והוא שבמהלך השנים שכר הדירה כל הזמן עולה, כך שדירה שמשלמים עליה היום 4,800 שקל בחודש תעלה לנו בעוד 5 או 10 שנים איזה 6,000 או אולי אפילו 7,000 שקל בחודש -- בעוד שתשלום המשכנתא במשך הזמן הזה יישאר כפי שהיה בהתחלה.....!!!!

אל תישכחו דבר אחד, בשלב מסויים רובנו ניתחתן ונביא ילדים לעולם, לפחות כשאנחנו נילך לעולמנו ( גם אם עבדנו קשה וקנינו בית) נבטיח את עתיד ילדינו, ולא ניתן להם להרוג את עצמם כפי שאנחנו עושים היום במרדף לחיים בשביל בית, אז כשאנחנו לא נהיה כאן, לפחות ילדינו יהנו מהדירה שהורשנו להם, וזה יקל עליהם מאוד.
החישוב מניח שהריבית המשכנתא קבועה, אבל נא לשים לב, אפילו אם היא קבועה, הקרן פוחת עם הזמן ולכן ריבית המשכנתא פוחת, מה שאין כן בדמי שכירות
פורסם

העיקרון הוא שיש דרכים חלופיות לא פחות טובות (לא יותר גרועות) עם התנהלות הכסף ומגורים.

כנראה שבשנים כאלה של שיא המחירים עדיף לשכור דירה בזול ולהמתין להזדמנות של ירידת מחירים.

פורסם

אבל היא כן פחות טובה, כי היא עדיין גורמת לך בסופו של דבר להישאר ללא נכס.

אל תישכחו דבר אחד, בשלב מסויים רובנו ניתחתן ונביא ילדים לעולם, לפחות כשאנחנו נילך לעולמנו ( גם אם עבדנו קשה וקנינו בית) נבטיח את עתיד ילדינו, ולא ניתן להם להרוג את עצמם כפי שאנחנו עושים היום במרדף לחיים בשביל בית, אז כשאנחנו לא נהיה כאן, לפחות ילדינו יהנו מהדירה שהורשנו להם, וזה יקל עליהם מאוד.

זה בהחלט שווה כסף, וזאת אחרי שכבר הודגם שמבחינת התשלומים החודשיים שתי האופציות דומות, והוזכרה (בטוקבקים) העובדה שדמי השכירות רק ממשיכים כל הזמן לעלות.. בניגוד למשכנתא שנשארת קבועה.

אז איך עדיין אפשר לחשוב שעדיף לתת כסף למישהו אחר על שכירות?

ושוב - אני מדבר על אנשים ממוצעים, כאלה שכך או כך לא ישימו מחר בבוקר 400 אלף שקל בתוכנית חיסכון.

--------------

וסתם כי זה משעשע:

2012-07-11_0159.png

פורסם

אבל אז במשך 20 שנה אתה חיי כמו כלב, בשביל להגיע בסופו של דבר לאותה תוצאה.

על זה טוקבק מספר 4 כבר ענה:

2012-07-11_0205.png

פורסם
  • מחבר

בנוסף בדירה שלך אפשר לעשות שיפוץ לפי הטעם. בדירה שכורה גרים שנים בלי תחושה של בית. אני מכיר זוג שגר 15 שנים בשכירות. למזלם הם נפלו על בעל בית שמעדיף דיירים קבועים ומסודרים על פני עוד 300-400 שקל בחודש. אבל הדירה מגעילה. ריצוף משנות ה-80, שירותים מגעילים, מטבח עתיק. לא מאחל לאף אחד לחיות בצורה כזאת עשרים שנה עד שהוא יחסוך מספיק כסף כדי לקנות דירה במזומן.

פורסם

מזל שאפשר לראות את הדירה לפני שאתה שוכר :xyxthumbs:

פורסם

דיון יפה. מעקב.

פורסם

מה שאהבת לפני 20 שנה זה לא בהכרח מה שאתה אוהב היום :xyxthumbs:

מזל שאתה יכול לעבור ברגע שהחוזה נגמר :xyxthumbs: .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים