עבור לתוכן

Windows 8 Release Preview שוחרר

Featured Replies

פורסם

תראה, אני לא חוזה את העתיד, רק מביע את דעתי.

באותה מידה שאתה התייאשת לכתוב את ההודעה דרך הסמארטפון, (ושוב - זו דעתי) בעתיד המצב יהיה הפוך. זה הכל עניין של הרגל ונורמה.

• תגובות 132
  • צפיות 16.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על הקלדה עיוורת שמעת? לצורך העניין - על פידבק שמעת? אני לא טוען שלא יכול להיות שמקלדות יוחלפו מתישהו, אני פשוט טוען שאין שמץ של סיכוי שזה יהיה במסך מגע כלשהו.

פורסם

באותה מידה שאתה התייאשת לכתוב את ההודעה דרך הסמארטפון, (ושוב - זו דעתי) בעתיד המצב יהיה הפוך. זה הכל עניין של הרגל ונורמה.

לא, זה לא. כנראה זו נקודה שאתה לא מבין. יש מצבים שבהם דבר אחד עדיף אובייקטיבית על דבר אחר ושום הרגל ונורמה לא ישנו את זה.

פורסם

אני מבין יופי את הנקודה. זה עניין של דיעה ולא דבר אחד או אחר שעדיף מסיבה זו או אחרת.

לדעתי, המקלדת כפי שאנו מכירים אותה כיום תהיה שונה. זה הכל.

פורסם

לא רוצה להרוס את המגמה, אבל , קראתי שפעם היה

גל של שעונים דיגיטליים ואז כולם חשבו שזהו, עוד מעט

אנשים לא ידעו מה זה מחוגים.

נו, ו....? תעשו סיבוב בחנויות, בקושי תראו שעון דיגיטלי.

מה שבטוח, שרצוי להמנע מנחרצות כמו " אף פעם" ,

"לעולם לא" וכו'.

פורסם

על הקלדה עיוורת שמעת? לצורך העניין - על פידבק שמעת? אני לא טוען שלא יכול להיות שמקלדות יוחלפו מתישהו, אני פשוט טוען שאין שמץ של סיכוי שזה יהיה במסך מגע כלשהו.

פורסם

אולי נפתח ת'רד מיוחד לוויכוח הזה? אני חושב שאנחנו חורגים בהרבה מהנושא המקורי של הת'רד הזה.

יהיה הרבה יותר מקום לוויכוח מעניין שכזה בת'רד משלו :)

פורסם

וזה בדיוק המקום לקשר אל הכתבה שהתפרסמה אמש באתר הזה ממש: Tactus מציגה: ''מקשים נעלמים'' על גבי מסך המגע שלכם.

אני חושב שמה ש-SumMeR69 מנסה לומר הוא שאין לדעת לאן יתפתח העתיד. טכנולוגיות מסויימות נולדות, מחליפות טכנולוגיות אחרות, במקרים אחרים חיות עם הישנות יחד. לעיתים, הן אף נכשלות ונשכחות (לדוגמא Laserdisc).

לפני 10 שנים (והרבה פחות), אנשים לא האמינו שמסכי מגע יהיו באמת שימושיים, נוחים ופונקציונליים. מיותר לציין שהיום הם השתלטו על כל תחום בחיינו. למען השם, אפילו מקררים כבר מגיעים עם מסכי מגע.

כרגע, נראה שהקלדת טקסט על מקלדות ווירטואליות זה דבר בלתי אפשרי. כרגע זה נכון. בעתיד, באותה הצורה שהאייפון נראה היה בלתי אפשרי, דברים יכולים להשתנות מן הקצה אל הקצה.

5978d4d94d039ab70e2a9f1d969d.jpeg

בתמונה, ניתן לראות את ה- IBM Simon, הפלאפון הראשון עם מסך המגע. המכשיר הוצג בשנת 1993. באותה התקופה, זה היה לא שימושי, לא נוח, לא הגיוני, מסורבל, יקר רצח. מה לא.

iphone-3g-front(1).jpg?id=7906231

בתמונה השנייה, ניתן לראות את מכשיר האייפון שהוצג לראשונה ע"י חברת אפל בשנת 2007. זה כן שימוש, כן נוח, כן הגיוני, לא מסורבל, לא יקר רצח (אתם מבינים את הכוונה). מה כן.

פורסם

מה שאתה כותב מסכים איתנו, לא איתו. הבן אדם טוען (בפירוש) שהכל עניין של הרגל, וגם עם מסכי המגע שלנו, מי שהתרגל אליהם מגיל אפס זה יכול להיות יותר נוח לו ממקלדת.

כל השאר מסכימים בהחלט (נראה לי, לא יכול לדבר בשם כולם) שיכולות להתפתח טכנולוגיות חדשות שיחליפו את המקלדת, אבל זה לא יהיה משהו שקיים היום, וכנראה גם לא משהו שאתה יכול לנחש או לדמיין היום.

דווקא הכתבה שקישרת היא דוגמה טובה לכך: לפני שקראתי אותה לא הייתי מעלה בדעתי את הרעיון כפיתוח של מסך מגע. ועדיין, גם אם הפיתרון יעבוד בצורה מושלמת, זה יפתור רק חלק מהבעיות שבהקלדה על מסך מגע, וגם אם תמציא טכנולוגיות נוספות כדי להתגבר על שאר הבעיות, זה עדיין יכול רק להיות טוב כמו מקלדת, ולא יותר. כדי שמשהו באמת יחליף את המקלדת, הוא צריך להיות מהפכני בפשטותו, שבאמת ישפר את ההקלדה משמעותית ויהפוך אותה לנוחה ויעילה יותר. דוגמה טובה תהיה קריאת המחשבות שמישהו הזכיר קודם (רק שזה לא נראה לי סביר שיקרה).

פורסם

לא נראה לי שצריך ללכת כל כך רחוק עד לקריאת מחשבות. שיהיה קודם זיהוי קולי כמו שצריך.

פורסם

על זיהוי קולי אני מוותר, תודה. גם ככה אני מעדיף לשמור על סביבת עבודה שקטה (אוזניות במקום רמקולים וכו'). דמיין לעצמך סביבות עבודה עם כמה עשרות משתמשים או יותר שכל אחד מהם צועק על המחשב שלו (ואתה לא באמת יכול לסמוך על כולם שידברו בשקט, וגם אם כן זה יהיה נסבל בקושי).

פורסם

מה עם קריאת שפתיים?

המחשב ידע לקרוא את מה שתאמר לו בלי קול... זה יכול לתפוס.

פורסם

על זיהוי קולי אני מוותר, תודה. גם ככה אני מעדיף לשמור על סביבת עבודה שקטה (אוזניות במקום רמקולים וכו'). דמיין לעצמך סביבות עבודה עם כמה עשרות משתמשים או יותר שכל אחד מהם צועק על המחשב שלו (ואתה לא באמת יכול לסמוך על כולם שידברו בשקט, וגם אם כן זה יהיה נסבל בקושי).

צודק, יש משהו במה שאתה אומר.

טוב, אז נחכה לקריאת מחשבות...

פורסם

yonizaf מה שאתה אומר זה אתו דבר מה שאני אמרתי לפני כמה דפים תיבדוק אני רואה שיותר מגעים למסכנה כמוני בקשר לקריאת מחשבות וכול מני רעינות משונים זה אתו דבר כמו המכונית ללא נהג של גוגל שרוצים שהיא תעשה הכול אוטמטי בלי שליטה של הנהג ופה זה ניראה לי כבר יותר מסובך ומסוכן לסמוך שהתוכנה במכונית תבין את מה שאומרים לה ושתצליח לעשות ולזהות את המצב בשטח לבד אוטומטי ושלא היה טעות זה עוד רחוק תחשובו במערכת הפעלה שמפעילה דברים חשובים אתה צריך לדבר לעשות תנעות והיא לא תבין מה שאתה אומר עושה בוא נגיד זה בג כולשהו תוכנה לא משלמת זה דברים שהמשתמש לא יכול לדעת אפלו משהוא יפריעה לך וידבר יעשה תנעה והתוכנה תיתבלבל מה היה אז מי היה אשם הבן אדם או התוכנה

פורסם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים