עבור לתוכן

חיישן טמפ' מעבד מציג מידע שגוי לאחר החלפת ספק

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחר החלפת ספק כוח ישן ב thermaletake litepower 700W חיישן המעבד שלי פשוט מציג טמפרטורה כפולה ושגויה.

יש לי חיישן פיזי של kamameter שמחובר לתוך צלעות המעבד והוא מציג לי טמפ' תקינה של 40 מעלות צלזיוס.

אך הביוס ותוכנות אחרות מראים לי טמפ שגויה של 87 מעלות רק לגביי המעבד.טמפ' הדיסק הקשיח, לוח האם וכרטיס המסך מוצגות בצורה תקינה. כל מערכות המחשב עובדות בצורה תקינה המאווררים עובדים כראוי עם מהירות סיבוב תקינה כולל המעבד.

מדובר בלוח אם של msi neo2 combo. מצ"ב תמונה של הטמפ בביוס כולל המתחים.

תודה!

פורסם

כבה את המחשב לגמרי חכה 10 שניות ותפעיל מחדש. יכול להיות שזה יפתור את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את זה מספר פעמים אפילו ניתקתי את המחשב מכבל החשמל ועידכנתי את קבצי הצ'יפסט..אך זה נשאר אותו דבר.

פורסם

מעקב.

פורסם

אם איכשהוא בהחלפה גרמת לחוסר מגע מסויים בין המעבד לגוף, אז הגיוני שהצלעות לא יהיו חמות והמעבד דווקא כן.

תנסה להתקין שוב את גוף הקירור.

פורסם
  • מחבר

לא היתה כל תזוזה של צלעות הקירור..הן מהודקות לתושבת המעבד, לפי התיאור שלך הצלעות צריכות להיות באויר על מנת שיהיו הפרשים כפולים בטמפ'.

פתיחה מחדש שלהן מעולם לא בוצעה במחשב הזה וזה יצריך השמה של משחה טרמית ובלאגן מיותר.

פורסם

מה שקובע את הטמפרטורה יותר קרוב למציאות זה הביוס או התוכנות איתם קראת בתוך ווינדוס, שקוראות חיישן בתוך המעבד.

אם המחשב לא הופעל במשך זמן רב, המשחה שם יבשה לגמרי, או שבלוק הקירור קצת זז נכנס אוויר במרווח.

בכל מקרה הטיפול מתחיל על דרך השלילה של מקרים, וכמו שיעץ המומחה RUBI מומלץ שתתחיל בהחלפת משחה.

אם לדעתך הפתרונות המוצגים על ידי מומחים הם מיותרים אז....

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איך הגעת למסקנות כאלה... המחשב פעיל על בסיס קבוע ויומי..השינוי החל רק שהחלפתי את ספק הכוח.

אני מומחה בעצמי בתחום המחשבים פניתי לפורום על מנת לקבל עיצות נוספות ועזרה בחשיבה מה יכולה להיות התקלה..מכאן להסיק שאני חושב שעיצות המומחים הן מיותרות זו הגזמה פרועה...דיברתי על תהליך פירוק הצלעות כמיותר במקרה הספציפי הזה. יש לי המון ניסיון בתחום הרכבת מחשבים ואני פשוט יודע שלא היתה תזוזה של גוף הקירור..אז למה לי להתחיל לפרק אותו ולהרוס את הקיים? מעולם לא ניתקלתי בבעיה מסוג כזה. האם יש סיכוי שהחיישן פשוט נדפק?

פורסם

קרה לי שבביוס הטמפרטורה של המעבד השתגעה, זה היה שניסיתי להפעיל את C1E ואת EIST כאשר עשיתי אוברקלוק.

בכל הפעלה מחדש של המחשב הטמפרטורה ירדה ב-10 ככה שזה יצא שהטמפרטורה הגיעה ל: 80-. ביטלתי את ההגדרות וכיביתי את המחשב זה חזר לקדמותו.

פורסם

יכול להיות שהזזת את המחשב ונפל אבק או משהוא אל הרכיבים בלוח שמודדים את הטמפ' וקיצר אותם (החיישן עצמו הוא נגד, מספיק משהוא שמשנה את ההתנגדות שם כדיי לשנות את התוצאה)

תפרק את הקירור של המעבד, תנקה אבק וכו בכל הרכיבים, תחבר מחדש, תבדוק אם מסתדר

פורסם
  • מחבר

טוב, מכיוון שאני אדם הוגן, אני חס על כבודי ואומר לכם שrubi צדק. ועל כן אני צריך להתנצל בפניו שפסלתי את תשובותו כאפשרית.

מה שגיליתי שכבר הרבה זמן שני פינים שתופסים את תושבת המעבד שבורים(עייפות חומר וחום), והם נתקעו בצורה כזו שהידקה את הצלעות לגוף הלוח אם, בזמן החלפת הספק כוח הם התעייפו כנראה והשתחררו לחלוטין, ואז נאלצתי להחליף את הצלעות והפינים..

לחשוב שהייתי בטמפ של 86 אמיתית..מפחיד..

פורסם

תשמע בסה"כ צריך לחשוב לפי הנתונים על תרחיש הגיוני שקרה ולבדוק אותו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים