עבור לתוכן

לימוד שפת מחשב לילדים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להכניס לעולם התכנות ילדים בני 10 ו-12. שאלתי אנשים איפה כדאי להתחיל וקיבלתי תשובות שונות מכל אחד.

הזכירו את השמות Scratch. Python, Prolog, Scheme ועוד.

יש כאן מישהו עם קצת נסיון וידע שיכול להמליץ איך להתחיל להנחיל לילדים את יכולת התכנות בצורה הטובה ביותר?

אני יכול לעשות את זה לבד, רק צריך הכוונה בשביל לא לפשל. כי הבנתי שחוסר הצלחה יכול לגרום גם לדחיה והתרחקות מהנושא.

תודה

פורסם

היה לי פעם משהו מאוד מוצלח - לא מצליח להיזכר... דומה קצת ל-Scratch

תן לזה זמן - אולי זה יבוא.

זה גם מאוד תלוי מה אתה רוצה לתכנת - אפליקציות לאנדרואיד, משחקוני JAVA או RT ברמת אסמבלר.

JAVA כל טמבל יכול ללמוד - ודאי ילד שקולט מאוד מהר.

פורסם

אם היית שואל אותי, היית אומר python בלי לחשוב פעמיים. שפה יפה, נוחה, קלה ללימוד, קריאה מאוד, פשוטה וחזקה.

פורסם
  • מחבר

Sinmaker, אכן השפה עלתה ברשימה האפשרית, אמרו לי שהיא קלה וברורה. אני לא מכיר אותה אצטרך לקרוא קצת בנושא. יש אפשרות לייצר קצת גרפיקה/צבע או משהו מלהיב כזה יחסית בקלות בשפה הזאת?

ול tmspur, אני לא חושב שלתת לילד סביבה מורכבת של אסמבלר או אנדרואיד עם כל הכלים מסביב וההקומפילציה של Java זה משהו ידידותי.

זה מאוד מורכב וצריך להבין הרבה דברים מסביב. ו Java לדעתי מורכבת ובשביל לעשות שם דברים צריך הרבה שורות קוד. זה ילד בכיתה ג.

פורסם

אם לאמר את האמת, לא יצא לי להשתמש בספריות הגרפיות של python.

אבל אתן לך כמה דוגמאות למה אני אוהב את פייתן:

* מילות מפתח נוחות מאוד, למשל "in" כדי לבדוק אם ערך נמצא ברשימה:

if name in names_list:
do_bla

* הזחה היא חלק מהשפה

* דבר שיקל על הילדים הוא שבפייתון לא חייבים להכיר סוגי משתנים (אם כי רצוי). בהגדרת משתנה אין צורך להגדיר לו type וניתן לשנות את סוג המידע שנשמר בו בלי שום הצהרה על כך.

* בפייתון אתה לא חייב לעבוד עם class-ים. אתה יכול בתור התחלה לעבוד איתם על פייתון באופן פרוצדורלי ולאחר שירכשו קצת ניסיון להכניס אותם לעולם ה-oop.

...סתם מספר דוגמאות off the top of my head

פורסם

אם רוצים שפה גרפית בסיסית כדי ללמוד עקרונות תכנות בצורה מהנה, אפשר להסתכל על שפת LOGO או משהו שמבוסס עליה כמו תוכנת הצב (KTurtle).

פורסם

אני מכיר את כל השפות שהזכרת.

בנוסף גם הדרכתי ילדים בSCRATCH.

סקים - מדובר בתחשיב למבדה. קל למתמטיקאים לתפוס את זה (פונקציות), מתחילים עם זה באוניברסיטה. אני לא חושב שזה הכי מתאים לגיל הזה. בטח שלא בשביל לראות תוצאות גרפיות.

פרולוג - תחשיב פסוקים. מנגנון מעניין של הוכחה בעזרת כללי היסק. כלי חזק מאוד לנישות ספציפיות, פחות כהכרות ראשונית - שונה מכל שפה סטנדרטית.

פייתון - שפת תכנות לכל דבר ועניין, שנכתבה במחשבה על תכנות קל יחסית. אם רוצים אשכרה לתכנת אפליקציות שימושיות, - מתאים.

סקרטצ' - מתאימה מאוד ללימוד עקרונות התכנות הבסיסיים. תהליך בניית הקוד דומה לבניה של אבני לגו, הכל ויזואלי.

לא מתאים לתכנות מתקדם, אבל אפשר לראות תוצרים ויזואליים מהר מאוד. שזה חשוב אצל ילדים. (לך תלהיב ילד שביצעת השמה. מעניין לו את ה $%^) בסקרטצ' ריאלי מאוד לבנות משחקים פשוטים תוך זמן קצר ובצורה עצמאית.

פורסם

פייתון, בלי שום ספק!

שפה קלה ללימוד, ספריות עשירות (למי שרוצה לכתוב דברים יותר מורכבים מתרגילים בסיסיים), רצה כמעט על כל דבר. מעולה ללמוד יסודות ואלגוריתמים.

פורסם

ספריות עשירות (למי שרוצה לכתוב דברים יותר מורכבים מתרגילים בסיסיים)

אמת על מה שאמרת.

אבל - צריך לזכור שבמקרה של ילדים קטנים, שעד שמגיעים לספריות, ובכלל ליכולת להתמודד עם כתיבת קוד עצמאית - המרחק הוא רב. מאוד.

לדעתי +/- של חצי שנה לפחות (במסגרת של שעתיים שבועיות) עד לנגיעה עצמאית בקוד, ועלולים לאבד ילדים "חלשים" בדרך.

====

הבחירה בשפה צריכה לבוא מהגדרת מטרות כמחנך של כל התרגיל הזה.

פורסם

מסכים אם מה שנאמר פה, לאחרונה נתלקתי בsmall basic, תוכנה חמודה ממש להתחלה אבל לא מעבר, תבדוק זה אולי יהיה נחמד לצעדים הראשונים

פורסם
  • מחבר

טוב, הולך לקרוא קצת על פייתון ולהתקין.

פורסם

יש כאן מישהו עם קצת נסיון וידע שיכול להמליץ איך להתחיל להנחיל לילדים את יכולת התכנות בצורה הטובה ביותר?

לגבי זה אגב - בלי קשר לאיזה שפה תבחר -

תתחיל בלהגדיר מטרות ברות השגה ומסגרת זמן כללית לכל ה"קורס" (או כל מתכונת אחרת שבה תפעל)

מהיעדים האלה תגזור גאנט התקדמות.

מהגאנט -> מערכי שיעור.

תהיה ריאליסטי בדרישות מהילדים.

תכין לעצמך זמן ספייר של 15 % לפחות בגאנט. אף פעם לא עומדים ביעדים עם ילדים, ויהיו נושאים שידרשו חזרות.

ודא הבנה בעזרת שאלות לקהל תוך כדי. עודד אותם לשאול אותך שאלות.

חיזוקים חיוביים. כל הזמן.

לא מחייב, אבל הצעות מניסיון שלי עם הדרכת ילדים -

תבנה מערך שיעור אינראקטיבי. שתף את הילדים, חבר להם את הרעיונות לדברים המוכרים להם מחיי היומיום שלהם.

דאג שבשיעורים הם יגיעו להישגים כלשהם ולא רק יספגו חומר. (לדוגמא - להשתמש בלולאה כדי לקדם מיקום של מכונית ולא רק לחשב מספרים) - דרך לעשות את זה היא לתכנת בעצמך את כל המסביב ולתת להם לעבוד על קטע קוד קטן. דרך אחרת - כל השנה לבנות "פרוייקט" במקטעים - כל שיעור הם בונים עוד חלק קטן ובסוף הכל מתחבר למשהו.

כל זה אחרי ה"בסיס" ההכרחי.

פורסם
  • מחבר

גונן, הבייסיק 256 נראה מאוד מעניין ואהבתי את הגישה של המחבר.

אני אראה איך אפשר להמשיך מכאן. ולגבי "עוד אחד", תודה על הטיפים אני יודע שהאתגר זה ליצור עניין.

פורסם

אני בזמנו התחלתי מVB6, זו היה ממש כיף ומתאים ללימוד ראשוני, כי ממש קל להכין בזה תוכנות מוחשית כמו כל התוכנות שהילדים רגילים לראות במחשב.

אני לא מכיר את VB.net של היום, אבל אני מתאר לעצמי שקלות השימוש והלמידה בה נשמרה.

הייתי ממליץ להתחיל בלהכין איזה משחק טריויה, או איקס-עיגול בתור הפרוייקט הקטן הראשון.

חוץ מזה אני תומך גם בהצעה של פייתון.

כחלק מקורס שעברתי פעם, מרצה אחד הדגים לנו את המגניבות של פייתון בזה שהוא כתב איתנו בצורה אינטראקטיבית ב10 דקות משחק break-out / pong בסיסי (בעזרת Tkinter אם אני זוכר נכון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים