עבור לתוכן

החוצפה ועזות המצח של טק דאטא, או- "אין לך אחריות, המוצר גנוב"

Featured Replies

פורסם

לי היה סיפור יותר הזוי מזה מלפני אולי 15 שנה.

התקשרתי לקנות הרדיסק מאחד היבואנים שעבדתי איתם.

אמרתי לאיש המכירות שאני צריך את זה דחוף ושאלתי מתי הכי מוקדם אני יכול לקבל את זה במשלוח.

האיש אמר לי שהוא יכול להביא לי אותו בדרך כשהוא חוזר מהעבודה כי זה בדרך.

אמרתי לעצמי איזה אדם זהב, איזו חברה נהדרת.

החשבונית היתה "אמורה" להישלח בדואר, ומעולם לא הגיעה.

כשההרדיסק התקלקל יום אחד, בחברה אמר לי המנהל שהמוצר גנוב והוא לא מוכן להחליף לי אותו.

מסתבר שאחד אנשי המכירות שלהם שעבד שם בעמדה בכירה, גנב ועקץ אותם ונעלם.

הוא אמר לי שהוא גם מוכן לשלם לי סכום יפה אם אני יאתר בשבילו את אותו אדם.

ואני הרי לא קניתי מוצר גנוב, התקשרתי לחברה, דיברתי עם נציג רשמי, שמכר לי את ההרדיסק.

ואני תמים שכמותי לא יכלתי בזמנו אפילו לדמיין שכזה דבר אפשרי.

שותף לאשמה (בעל כורחי) לא יכלתי לעשות דבר.

במקרה שלך לעומת זאת אסור לך לוותר.

מה עושים במקרה שלך?

דורשים את החשבונית מייד כשמגיע המוצר?

פורסם

מה עושים במקרה שלך?

דורשים את החשבונית מייד כשמגיע המוצר?

לא משלמים במזומן ללא קבלה רשמית.

וגם אז זה לא אומר כלום.

הרי יכל לגנוב מהמחסן כונן ולמכור לי אותו במזומן וגם להדפיס לי חשבונית ולתת קבלה.

אין באמת קשר בין החשבונית לגניבת הכונן מהמחסן.

מי שפישל זה הם שלא ניהלו מחסן מוקפד ופיקוח הדוק על אנשי המכירות.

הבעיה אינה שלא היתה לי חשבונית.

הם בדקו את המספר הסידורי ולפי זה ידעו שעל הכונן לא התקבל תשלום.

כמו הרבה מוצרים אחרים שנגנבו מהמחסן באותה תקופה, ושהתגלו רק יותר מאוחר כשהאיש נעלם.

אדם כזה גם יכל לקחת ממני פרטי אשראי ולגנוב ממני כך.

עוקץ זה עוקץ, וכשאדם בוחר לעקוץ ולהיעלם(אולי אפילו לחו"ל) אין מה לעשות.

הקטע הוא שאני סמכתי עליהם בדיוק כמו שהם סמכו עליו, שנינו נעקצנו באותה המידה.

אבל הם אלו שאחראים עליו, ולפעילות התקינה בחברה.

אני אמור לחשוד באיש מכירות של החברה, ממנו הזמנתי גם בעבר כמה פעמים?

פורסם

מעקב!

אני חושב שיהיה לנכון לגשת לתביעות קטנות. החיסרון שיכול לקחת חצי שנה שנה עד שתוזמן למשפט ותראה שקל.

לאחרונה אני רואה יחס מזלזל יותר ויותר מצד החברות הגדולות שמשחקות בנו הצרכנים פינג-פונג מגעיל ופשוט צריך לנער אותם על כך.

פורסם

חצי שנה זה במקרה הטוב....

לי לקח שנה בתביעה קטנה...{אולי יותר אפילו לא זוכר בידיוק..המון המון זמן...ורשלנות... אין לי כוח לפרט אבל בתי המשפט היום זה קרקס}

פורסם
  • מחבר

הודעה ל WD נשלחה.

אבל לפני שאני בכלל נכנס לתביעה, אני רוצה לציין-

האדונים הנכבדים ב "נועה מחשבים", לשעבר GTECH, טענו בזמן פתיחת החנות שיכבדו את האחריות על מוצרים שנרכשו מנועה מחשבים.

בפניה אליהם התחילו לקשקש לי דברים על זה שטק דאטא לא יכבדו את האחריות, לפנות ישירות אליהם, וכן הלאה והלאה.

בתור מי שרכש את שם החנות "נועה מחשבים" ויצא בהצהרה שתכובד האחריות, אני מרגיש חובה להגיד שהם יצאו פשוט אפסים מבחינת שירות ללקוח קצה. למה שאני הלקוח אצטרך בכלל לדבר עם היבואן? זה לא התפקיד שלי. הפתיעה אותי המהירות בה שציינתי בטלפון שהם רכשו את השם נועה מחשבים ומחויבים לטפל בלקוחות כמו שהם הצהירו, ציינו בפני "זה לא אותו ח"פ ואנחנו לא מחויבים לכלום"

כל הכבוד, ישר כוח. תמשיכו ככה ונראה איפה תסיימו.

פורסם

סקורן, תשתדל לשמור על שפה נקיה למרות שהנושא רגיש בשבילך.

פורסם

אדם כזה גם יכל לקחת ממני פרטי אשראי ולגנוב ממני כך.

עוקץ זה עוקץ, וכשאדם בוחר לעקוץ ולהיעלם(אולי אפילו לחו"ל) אין מה לעשות.

בטח שיש מה לעשות! אם מישהו משתמש בפרטי כרטיס האשראי שלך כדי לרכוש מוצרים לעצמו ולחייב אותך, כל מה שאתה צריך לעשות זה לפנות לחברת האשראי כשאתה מקבל את פירוט החיובים החודשי שלך ולומר להם שאתה לא ביצעת את הקנייה הזו. לפי חוק כרטיסי חיוב, חברת האשראי חייבת להחזיר לך את הכסף:

[table][tr][td]
[table][tr][td][table][tr][td]

[/td] [td] [table] [tr][td]

[/t][/t][/td] [/tr][/table] [table][tr][td][/td] [/tr] [tr][td] [/q][/t][/c][/t] [table][tr][td][/td] [td]

[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] (תיקון: תשנ"ח, תשס"ח) 2(א) חוייב לקוח בשל עסקאות או פעולות שנעשו תוך כדי שימוש לרעה בכרטיס חיוב, ישיב המנפיק ללקוח, בהקדם האפשרי אך לא יאוחר מעשרה ימי עסקים מיום הודעת הלקוח, את סכום החיוב, למעט הסכום שבו חייב הלקוח לפי סעיף 5(ג).(ב) אין באמור בסעיף קטן (א) כדי לגרוע מזכותו של המנפיק לחזור ולחייב את הלקוח ביתרת סכום החיוב, אם נוכח המנפיק שהשימוש נעשה בנסיבות המפורטות בסעיף 5(ד) והוא מסר ללקוח הודעה המפרטת את הנימוקים לחיוב.

(ג) לענין סעיף 5(ה1) בדבר סכום הכסף הצבור בכרטיס תשלום, יהווה תצהיר של הלקוח ראיה לכאורה להוכחת סכום הכסף הצבור בו; המנפיק ישיב ללקוח, בתוך עשרה ימי עסקים מיום מסירת התצהיר, את סכום החיוב המגיע לו לפי התצהיר; אין בהוראות סעיף קטן זה כדי לגרוע מזכותו של המנפיק לדרוש מהלקוח את השבת הסכום שנתן לו, אם נקבע בפסק דין חלוט כי הכספים לא הגיעו ללקוח כדין.[/td][/tr][/table]

[...]

(תיקון: תשנ"ד, תשס"ח) 2(א) בסעיף זה, "עסקה במסמך חסר" - עסקה בין לקוח לבין ספק, שבה לא הוצג כרטיס אשראי, או עסקה שבמסמך המעיד עליה לא צוינו פרטים כאמור בסעיף 8, או עסקה שהמסמך המעיד עליה לא נחתם בידי הלקוח.(ב) חויב לקוח לשלם את תמורתה של עסקה במסמך חסר, והודיע למנפיק, תוך שלושים ימים מיום שנמסרה הודעת המנפיק על החיוב שהוא לא ביצע את העסקה או שפרטי המסמך הושלמו שלא בסכום שבו התחייב הלקוח, ישיב לו המנפיק את סכום החיוב בערכו ביום החיוב, או את ההפרש שבין סכום החיוב המוסכם על הלקוח לפי הודעתו, לבין הסכום הרשום במסמך, לפי הענין, תוך עשרה ימי עסקים מיום מסירת הודעת הלקוח, והוראות סעיפים קטנים (ג) ו-(ד) לסעיף 6א יחולו, בשינויים המחויבים.

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

פורסם
  • מחבר

סקורן, תשתדל לשמור על שפה נקיה למרות שהנושא רגיש בשבילך.

אין שום בעיה עם השפה שאני משתמש בה.

לדעתי, ואדגיש פעמיים, לדעתי, "נועה מחשבים" יצאו אפסים בטיפול במקרה הספציפי שלי ובמקרה הזה בלבד. שכל אחד יסיק מזה מה שהוא חושב. אני יודע שהוצאת דיבה וכו' זה נושא רגיש היום, אתה מוזמן להביא עו"ד שיסרוק את כל הפוסטים שלי, אני טורח לוודא שאין פה מילה אחת לא במקום.

פורסם

אני מסכים איתך לגמרי...

יש רשעים גנבים נוכלים גנבים שכל מילות הגנאי לא יישו להם...וגם לדעתי אין בכך פסול להשתמש בכל מיני מילים למינהם אם הדבר נכון...גם דפקו אותנו וגם אנחנו צריכים לאכול תלב??- שילכו לאלף עזאזל כל הנוכלים {ויש המון מהם ובשפע!}

פורסם

אגב, לגבי נושא השטפונות והיעדר מלאים... למיטב ידיעתי בזה דווקא יש אמת. ולא מעט מקרים שבהם היה צורך להפעיל אחריות על קשיחים - העלו בעיות בתקופה האחרונה. זה שהשטפונות היו באוקטובר לא אומר שכל המפעלים חזרו כבר לייצור מלא, עדיין יש חוסרים והדבר מתבטא באופן די ברור בכך שמחירי הקשיחים הם עדיין בסדר גודל של פי2-3 ממה שהיו טרם השטפונות.

קודם כל, מדובר בתירוץ המשמש רק על מנת כדי לקחת מחירים מופרזים.

דבר שני, האם חסר להם מלאי כדי לספק דיסקים חדשים לרוכשים ? לא!! אז מה הבולשיט הזה שחסר מלאי כדי לספק אחריות ?!? תכבדו אחריות ואח"כ תמכרו עוד!

עריכה: לא מדובר בשירות אקסטרה. אלא בחובה לתקן/להחליף תוך שבועיים על פי חוק הגנת הצרכן בסעיף "אחריות ושירות לאחר המכירה" (כשציוד נמסר לתחנת המכירה, ופחות מכך כשנמסר לתחת שירות של היבואן/יצרן)

פורסם

צודק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים