עבור לתוכן

התארגנות לרכישה קבוצתית של דיסקים קשיחים

Featured Replies

פורסם

גם אני רוצה 2T 7200 אם המחיר יהיה אטרקטיבי

• תגובות 357
  • צפיות 74.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סדרה DM של הברקודה היא אחלה. קניתי שניים של 2TB והם עובדים ב-RAID על רשת של ג'יגה. מבחינת אמינות, הכוננים טובים, היו לפני זה זוג כוננים WD 1TB Blue ב-RAID וכעת אני מקבל מהירות גבוהה יותר. במקום 80 אני מקבל 110-120 מגה בייט לשנייה. יש לי אותם כבר שנה ללא שום תקלות, או ירידה במהירות. היתרון של הכוננים האלו הוא המחיר. קניתי אותם במחיר של חצי מה-WD Black במבצע באמזון.

http://www.amazon.com/Seagate-ST2000DM001-Barracuda-3-5-Inch-Internal/dp/B005T3GRN2

http://www.amazon.com/Western-Digital-Caviar-Internal-Desktop/dp/B004CSIG1G/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1337761754&sr=8-1

בשביל זה נרשמת? לא נעים לי להגיד לך אבל 110-120 מ"ב זה איטי מאוד לרייד של 2 כוננים כאלו. או שבכלל מדובר על RAID 1?

פורסם

מחר בסביבות הצהריים יגיעו עדכונים לגבי מחירים ודגמים, stay tuned. :xyxthumbs:

פורסם

:jump:

can't wait

פורסם

בשביל זה נרשמת? לא נעים לי להגיד לך אבל 110-120 מ"ב זה איטי מאוד לרייד של 2 כוננים כאלו. או שבכלל מדובר על RAID 1?

אם זכור לי נכון בRAID1 יש גם שיפור בקריאה כמו 0 בגלל שאפשר לקרוא חלק מהסקטורים מכונן אחד וחלק מהסקטורים מהכונן השני. אתה צודק לגבי המהירות. ה sequential read/write אצלי בכונן F3 1TB הוא 130MB/s עם כונן אחד. אולי הכוננים שלו פשוט מלאים בזמן ששלי ממש ריק.

מי שרוצה מהירות קונה SSD עדיין אפשר לעשות מערכים גדולים ולהגיע למהירות גבוהה ונפח גדול . יותר קל ליצרנים לעשות SSD שעובד במהירויות גבוהות . הם רק צריכים לחבר כמה ג'וקים וגמרנו. אפשר לקחת 8 M4 לשים את כל הג'וקים על כרטיס ולהוסיף בקר raid על PCIE 8X ולעשות כונן שעובד ב4GB לשניה. בשביל לעשות דבר כזה עם כוננים מכאנים צריך איזה 40 . HDD קונים בעיקר בשביל נפח זול. הSSD עולים איזה 1$ לגיגה בזמן שHDD עולים 0.06-0.08 $ לגיגה .

אגב עבודה טובה radioactive

פורסם

כל מי ששאלתי אותו על הסדרה החדשה של הסייגייט , BARACODA משהו אמר לי שהם לא אמינים ושלא סתם האחריות היא רק לשנה אז אני מקווה שסיגייט זה לא יהיה הכיוון ברכישה הזאת

פורסם

כנ"ל.

יש לי ניסיון רע עם Seagate.

אני רוצה WD.

פורסם

ולי יש ניסיון מזעזע עם 2 סדרות מקצועיות של WD. סה"כ 9 מתוך 12 דיסקים מסדרות RAPTOR ו-SE3 לשרתים כשלו לחלוטין בטווח של שנתיים.

מה זה אומר? לא יודע...

פורסם

שלום לכולם

שני דברים :

1. די עם הדעות האישיות.

בסה"כ תגלו שאין דיסקים טובים יותר וטובים פחות

מבחינת האמינות בדיסקים המכאניים.

בתמונה הכללית כל הדיסקים באותה סירה שנקראת

" כבדהו וחשדהו ".

2. לגבי המבצע של קניה -

אני מקווה שעוד חודשיים / שלושה לא יהיו מחירים

זולים יותר מהמחיר שיושג עכשיו.

ברור שמי שחייב אז אין הרבה ברירות, אבל מי שלא ,

שיחשוב פעמיים.

ורק תזכורת - נשארו שני שחקנים ,

סיגייט ו - WD . זה גרוע כמו שזה נשמע.

:xyxthumbs:

פורסם

לא מדויק. יש עדיין את הייטצ'י וסמסונג.

שלמרות ששניהם נרכשו ע"י השחקניות האחרות, מדובר עדיין במוצרים שונים ונבדלים משל WD וסיגייט.

הדגמים הנמכרים עדיין של הייטצ'י וסמסונג, הם אותם דיסקים שהיו לפני הרכש, ומיוצרים באותם מפעלים כמו בעבר.

פורסם

גם אם זה נכון, העניין הוא לא רק ייצור !

ומה איכפת לנו איפה מה מיוצר ?

זה כ"כ קריטי אם הדיסק שיילך מיוצר

ביפן או בסין ?

מה שכן, המחירים ותקופת האחריות נקבעים ע"י שתי

החברות שנשארו, ולחברות "עצמאיות" לשעבר אין

מה לעשות בעניין.

פורסם

כל מי ששאלתי אותו על הסדרה החדשה של הסייגייט , BARACODA משהו אמר לי שהם לא אמינים ושלא סתם האחריות היא רק לשנה אז אני מקווה שסיגייט זה לא יהיה הכיוון ברכישה הזאת

+

ולי יש ניסיון מזעזע עם 2 סדרות מקצועיות של WD. סה"כ 9 מתוך 12 דיסקים מסדרות RAPTOR ו-SE3 לשרתים כשלו לחלוטין בטווח של שנתיים.

מה זה אומר? לא יודע...

יש לי ניסיון רע מאוד עם שניהם, אבל היום אנחנו נמצאים בעידן של קרטל בשוק ההארדיסקים ואין כאן צדק חברתי.

פורסם

גם אם זה נכון, העניין הוא לא רק ייצור !

ומה איכפת לנו איפה מה מיוצר ?

זה כ"כ קריטי אם הדיסק שיילך מיוצר

ביפן או בסין ?

לא הבנת את כוונתי.

כוונתי היתה שיש לכם עוד אלטרנטיבות, ולא רק 2.

כי 2 האלטרנטיבות הנוספות, מדובר בדיסקים שונים, ולכן אולי עדיפים. (אני אישית הייתי מעדיף את ההיטצ'י 7200. אבל הוא מעט יקר מהשאר)

פורסם

שני ה"האלטרנטיבות" שאתה אומר זה מלאי קודם ויש מצב עוד לפני ההצפות. אני די בטוח שהמלאי מאוד מוגבל.

לדוגמא לפני כמה שבועות או אפילו חודשים סיימו את הדיסקים F3 של סמסונג בTMS.

לא נראה לי שיש להם אפשרות להביא עכשיו מעל 100 חתיכות על תנאים של 3 שנים אחריות מהסדרות הישנות, ואת האמת אני לא יודע עד כמה נבון מהלך כזה.

פורסם

איך עובד הרכישה עצמה? מישהו אוסף את הכסף מכולם וקונה את ה100 דיסקים מהמוכר או איך בדיוק?

או שמישהו עושה הזמנה ואז מי שהזמין דיסק הולך לקחת את הדיסק ומשלם במקום בהנחה בגלל שזאת היתה רכישה קבוצתית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים