עבור לתוכן

דברים שכל אחד צריך לדעת

Featured Replies

פורסם

מסכים. במפעל לא עבדתי אבל עבדתי בחקלאות, בניה ועוד כל מיני עבודות שטח.

ריח רגליים, עפר דבוק, לכלכוך במקומות הזויים, שיער משומן. הכל היה. אבל לא משהו שלא הצלחתי להשתלט עליו.

אבל כן לא חשבתי על גריז, כנראה שאתה צודק (אבל גם זה שחור ארוך, רואים שהעור נצבע שלא כמו בעבודות אדמה שעפר נכנסה לך אל מתחת לציפורניים)

• תגובות 100
  • צפיות 16.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רואים שלא עבדת במפעל תעשייתי עם מכונות ענקיות משומנות.

השחור שאתם מדברים עליו הוא יורד עם הזמן ולא יורד עם מים וסבון.

שום דבר שחומצה חזקה לא יכולה להוריד.

יחד עם האצבעות...

פורסם

אין כמו מקלחת חומצה טובה (:

פורסם
  • מחבר

אני זוכר שלחימושניקים בבסיס, היה נוזל מיוחד שהצליח להוריד מה שהסבון לא.

ו"טיפ" שלי להורדת השחורים; יש מקלחים שאפשר לשלוט בהם על עוצמת הזרם, אפשר לכוון לקילוח דק וחזק ולנקות את הציפורניים עם סבון מברשת מיוחדת.

אבקת כביסה יכולה לנקות לא רע כתמים קשים מהידיים - צריך לבדוק שזה לא יותר מדי מזיק לעור הידיים.

פורסם

שטויות. גם עובדי כפיים יכולים לשמור על היגינה מינימלית.ואין דבר שמים וקצת סבון לא יכולים להוריד.

ציפורניים מלוכלכות בדרך כלל מעיד על היגינה ירודה

מתברר שכמו במקרים לא מעטים אחרים, הייתי יחסית עדינה וזהירה. ;D

אגב, לגבי לפחות חלק מהמקרים (למשל חקלאות), האם לא ניתן לעבוד עם כפפות?

אני זוכר שלחימושניקים בבסיס, היה נוזל מיוחד שהצליח להוריד מה שהסבון לו.

ו"טיפ" שלי להורדת השחורים; יש מקלחים שאפשר לשלוט בהם על עוצמת הזרם, אפשר לכוון לקילוח דק וחזק ולנקות את הציפורניים עם סבון מברשת מיוחדת.

אבקת כביסה יכולה לנקות לא רע כתמים קשים מהידיים - צריך לבדוק שזה לא יותר מדי מזיק לעור הידיים.

לדעתי, רוב החומרים המסירים לכלוך קשה גם אינם מועילים במיוחד לידיים. מצד שני, גם הלכלוך אינו מועיל להן במיוחד. שוב כנראה ראוי לשקול כפפות.

פורסם

ART- גרמת לי לחפש מידע בנושא של כוח ריאות לעומת קירורי מעבדים. תודה על ההשכלה... :xyxthumbs:

לצורך העניין השוואתי את זרימת האוויר המקסימלית של ה MUGEN 2 ליכולת דחף האוויר המקסימלית של בן אדם בריא בגובה 175 ס"מ, בטמפרטורה של 25c, בנשיפה . והתוצאה היא שהמוג'ן לוקח ביחס של יותר מפי שניים, ככה שכל ילד בצורה אינטואטיבית היה טועה.

ואם כבר בקירור שטח חיצוני ואינטואיציה. מצד אחד אתה טוען שקירור על יד נשימה זה הקירור הכי טוב ליצור חי (מכליל כרגע לצורך הטיעון). ומצד שני אתה אומר שפוווו על כפית עם נוזל חם יביא לירידה משמעותית בטמפ' (כמובן בתנאי שטמפ' האוויר הנשוף היא נמוכה הרבה יותר). רק אני רואה פה ניגוד טענות, מבחינה אינטואטיבית כמובן?! הרי אם תיקח את זרימת אוויר בטמפ' נמוכה יותר ובמהירות מסויימת שעוברת על הפנים שלך או הגוף היא תקרר יותר טוב מאשר אוויר שנכנס לריאות וכבר בקנה נשימה הוא בטמפ' הגוף. כך לדוגמא רכיבה אקטיבית באופניים בחורף במישור לעומת המלצה של לינשום דרך האף בטמפ' קרות מאוד על מנת לא לקבל דלקת קנה נשימה.

בנושא הכלב והלשון האמצעי הסופי בתהליך הקירור זהה לשלנו, מגע אוויר ואידוי נוזל הנושא חום (זיעה ורוק)

לגבי קירור פני הגוף לעומת קירור ריאות יש הרבה יותר מידי משתנים ככה זה שכבר מתאים למחקר מדעי. אבל על קצה המזלג אם ניקח בן אדם בריא בגובה 175 ס"מ שנושם כל נשימה שלו כמות מקסימלית של אוויר לריאות, של כ-6 ליטר בקצב נשימה ממוצע של 15-20 לדקה. נמדוד כמות אוויר שבאה במגע לעומת כמות אוויר שבאה במגע במשב רוח של 5 ק"מ במצב סטטי של אותו בן אדם. רק ערכים של 20 נשימות מלאות של 6 ליטר משתווים לכמות האוויר הבא במגע במשב רוח. ושוב המון משתנים לא נכנסו כאן כגון טמפ' האוויר שכבר שווה לטמפ' הגוף עד שהוא מגיע לריאות וכו'...

פורסם

אתה שוכח דבר אחד.

נכון שמאוורר מזיז בדקה יותר נפח מהריאות.

אבל בתחרות של 3 שניות למשל הריאות מנצחות.

ובכל מקרה הריאות מגיעות לעוצמת דחיסה גבוהה יותר, מה שגורם לחיכוך אפקטיבי יותר.

בכל מקרה השאלה היא לא האם הריאות מנצחות, ובמה הם בדיוק מנצחות.

השאלה היא האם הם יכולות להתחרות במאוורר.

התשובה היא כן.

הריאות הם מכונה עוצמתית, ובהקשר לפיהוק זה די ברור שפיהוק עוזר לקרר.

כמה זה עוזר? לא יודע.

כלב מתקרר דרך הלשון למשל, אבל יש לכלבים יש לשון ארוכה יותר מלבני אדם.

וקצב הנשימה שלהם מהיר יותר.

נסו להוציא את הלשון ולנשום מהר.

מרגישים את הקירור חד משמעית.

פורסם

עשיתי את זה ברחוב ואישה נתנה לי סטירה וצעקה לי "סוטה!!"

אני לא יודע מה הבעיה שלה.. רק היה לי חם..

(:

פורסם

ואללה זה רעיון מעולה לשלוח לתוכנית BRAINIAC.

BRAINIAC שלום.

כולם יודעים שכלבים מתקררים בעזרת הלשון.

רציתי לדעת האם גם בני אדם יכולים להתקרר בעזרת נשימות מהירות והוצאת הלשון.

ואז הם יעמידו כמה מהBRAINIACS שלהם, בחורה סקסית תמדוד להם חום ::) , ואז כולם יתחילו להתנשף עם הלשונות בחוץ :lol: , ואז שוב היא תמדוד להם חום.

פורסם

ולסיכום - אין דבר כזה חומר לא מוליך. יש מוליכים טובים ומוליכים טובים פחות.

כן יש פיזור בלי הולכה, נובע מהתכונות של החומר (החוק השני של התרמודינמיקה, דיפוזיה, אנרגיה מכנית)

כלומר אם ניקח שני מאגרי חום בטמפ' שונות וביניהם ואקום, אתה טוען שהחום "יתפזר" גם אם דבר יוליך אותו?

פורסם

מעבר חום זה תחום שאני מאוד אוהב אז הייתי חייב לקפוץ.

יש 3 סוגי מעבר חום (בעיקרון)

הולכה

הסעה

קרינה

במקרה של האוויר שסביבנו ובריאות מדובר בהסעה.

הסעה גם מתחלקת ל2 סוגים:

הסעה טיבעית- כלומר, אין משהו שמניע את הזרימה חוץ מכח המשיכה והשתנות הצפיפות (כח הציפה) מהירות הזורם זניחה

הסעה מאולצת- הזורם "מאולץ" לזרום במהירות שאינה זניחה.

הסעה מאולצת היא יותר יעילה מן הסתם ולכן השימוש במאווררים.

במעבר חום אחד הגורמים החשובים הוא השטח שחשוף למעבר. מעבדים הם בד"כ יחידת שטח קטנה שפולטת המון חום וצלעות קירור הם יחידה בעלת שטח מאוד גדול ביחס לנפח שלה (השטח של כל הצלעות).

בקירור מעבדים למשל החום עובר מהמעבד למשחה התרמית (שמונעת את ההתנגדות להולכה בין השבב לצלעות הקירור) ומהמשחה לצלעות.

המאוורר לא מקרר את המעבד אלא את הצלעות.

במקרים שהועלו פה יש עוד כמה מנגנוני סילוק חום

כלב שמוציא את הלשון מתקרר על ידי אידוי הרוק שלו שמשחרר חום כמוס (החום הדרוש לתהליך האידוי של הרוק), חום זה נישא על אדי המים ועוזב את הכלב. למעשה טיפת המים "שואבת" חום מהכלב כדי לקבל מספיק אנרגיה לתהליך האידוי.

אוויר שנכנס לריאות מתחמם בהסעה טבעית ואז נושא איתו את החום החוצה מהגוף, ולכן תורם לתהליך הקירור.

אני לא מבין בכלל בגוף האדם אבל אני מניח שלהתנפחות הריאות יש השפעות על לחץ הדם וקצב זרימתו, דברים אשר יכולים להשפיע על יכולות הקירור שלו (זרימה מהירה יותר יותר חום מסולק).

לגבי ההשאלה על הולכה בוואקום- זה לא אפשרי כי אין מה שיוליך את החום, האם זה אומר שאי אפשר "להעביר" חום בוואקום? ברור שלא אחרת איך השמש מחממת את כדור הארץ? החום במקרה הזה עובר בקרינה.

אדם יכול לקרר את עצמו ע"י הוצאת הלשון על פי אותו העיקרון כמו הכלב, רק שאין לי את הידע לגבי האם זה בריא או כדאי ביחס ללמשל להזיע או מנגנון קירור אחר של הגוף.

פורסם

ואקום זה לא חומר.

אמת. אז איך יתבצע הפיזור במקרה הזה? (בהתעלם מקרינה)

אתה שוכח דבר אחד.

נכון שמאוורר מזיז בדקה יותר נפח מהריאות.

אבל בתחרות של 3 שניות למשל הריאות מנצחות.

ובכל מקרה הריאות מגיעות לעוצמת דחיסה גבוהה יותר, מה שגורם לחיכוך אפקטיבי יותר.

בכל מקרה השאלה היא לא האם הריאות מנצחות, ובמה הם בדיוק מנצחות.

השאלה היא האם הם יכולות להתחרות במאוורר.

התשובה היא כן.

הריאות הם מכונה עוצמתית, ובהקשר לפיהוק זה די ברור שפיהוק עוזר לקרר.

כמה זה עוזר? לא יודע.

כלב מתקרר דרך הלשון למשל, אבל יש לכלבים יש לשון ארוכה יותר מלבני אדם.

וקצב הנשימה שלהם מהיר יותר.

הקירור באמצעות הנשימה נובע בעיקר מהוצאת אדי מים (חמים) מהגוף. כשאתה מוציא לשון האידוי ממנה מוגבר ואתה מרגיש "קור".

פורסם

מתברר שכמו במקרים לא מעטים אחרים, הייתי יחסית עדינה וזהירה. ;D

אגב, לגבי לפחות חלק מהמקרים (למשל חקלאות), האם לא ניתן לעבוד עם כפפות?

בחקלאות יש עבודות ויש עבודות. לרוב משתמשים בכפפות רק בשביל תפיסה יציבה.

פשוט זה תלוי באנשים. כאשר הייתי מסיים יום עבודה בשדה, הייתי מתקלח. אם הייתי באמת עייף אז הייתי מתקלח כל יומיים. לפני הפקות ואחרי שירותים (מתי שאפשר) הייתי שוטף ידיים, לעומת זאת הכרתי כאלה שהיו מתקלחים כל שלושה וכל ארבעה ימים או מקלחות קצרות.

יש גם נטייה עכשיו אצל גברים לשמור על ציפורן קצת ארוכה אז יכול להצטבר שם לכלוך שיקח קצת זמן להוריד..

דוגמא אחרת, אני עובד כרגע באבטחה ובמסגרת העבודה אני נועל נעליים כבדות (סטייל צבא, יותר כבדות) , יש ימים שאני מגיע איתם עד 12 שעות ביום. בחום של עכשיו, כאשר אני מוריד, גם אם יש ריח הוא מתנדף ולא מחזיק מעמד, בטח לא אחרי מקלחת.

היום נסעתי ללימודים באוטובוס ולידי ישב נער עם כפכפים. אצבעות שחורות, ציפורנים לא גזוזות, עור מת ואני די בטוח שאם היה מרים את הרגל היה גם ריח..

בסופו של דבר זה תלוי בכל אדם ואדם

פורסם

מאיפה התחילו לצוץ פה פתאום מהנדסיי מכונות (התמחות קירור ומעבריי חום/גופיי קירור) כמו אחריי הגשם?!

איפה אתם לומדים? :hat:

ואגב, אין כזה דבר "הולכה באוויר", יש הסעה ויש קרינה, כאשר רוב המקרים לרוב מתייחסים לקרינה כאשר מקור חום מקרין על גוף מסוים וגורם למעבר חום.

דבר נוסף שהציק לי בעין הוא שלא מודדים חום, מודדים טמפ'! יש הבדל בין השתיים, מי שלא יודע את ההבדל מוזמן לעשות שיעוריי בית (לא בראש להסביר כרגע את ההבדל בשעה שכזו...).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים