עבור לתוכן

האם כדאי להוסיף SSD למערכת מעט ישנה?

Featured Replies

פורסם

אני בהחלט בעד SSD תמיד מוסיף ב 80% מהמקרים לכן גם אני ממליץ

פורסם

כל מחשב יראה שיפור במידת חלקות הפעולה שלו בהוספת SSD, אין אפס, קשיח ופעולות I/O בהתאם הינן גורם מאט.

האם מדובר במשהו חיוני שלא ניתן להסתדר בלעדיו? ברור שלא.

פורסם

כל עוד יש די זיכרון, הרוב המכריע של הפעולות ביומיום מתבצע מה-RAM ולא מהדיסק הקשיח - אלא אם אתה עובד כל הזמן על גישה אקראית לקבצי ענק של עשרות גיגות של מידע ההשפעה די זניחה (וממילא בראיה הכוללת במקרה כזה שוב ה-CPU הוא צוואר בקבוק).

בעבודה משרדית זה רחוק מאוד מלהיות המצב... מתי לאחרונה חיכית יותר משתיים-שלוש שניות לקובץ HD של 8G שיפתח בדיסק מכני סביר?

אם כן - רוב הסיכויים שמערכת ההפעלה שלך מזובלת או שהדיסק לא 100% תקין ולא שום דבר אחר.

שווה לך להוציא כזה סכום כדי לחכות חצי-שניה על סרט של שעתיים?

דיסק קשיח הוא צוואר הבקבוק של המערכת כמעט תמיד.

ממש ממש ממש לא - תבדוק!

באילו אפליקציות השווית ומה בדקת?

משרדיות/אופיס, הנדסיות (MATLAB, C, MODELSIM, CAD) , קידוד/עריכת וידאו פשוטה, ZIP/7ZIP, ניהול מאגר מוזיקה עם אלפי שירים/תיקיות, ותגובתיות כללית בהעלאת תוכנות - COLD/HOT ובזמן העבודה.

השוותי גם ATOM, I7-950ת E8500 ו-I5-2500K, עם/בלי עזרה מכרטיס מסך HD4850 עם 2/4/8 גיגה RAM.

ובסופו של דבר נגיע למסקנה שלשימוש "ממוצע" שום דבר לא תורם כמעט כלום ואפשר להסתדר עם פנטיום 4. ובאופן חלקי זה גם נכון. :)

לא רק חלקי... גם ATOM מספיק.

פורסם

כל זה נכון כל עוד עובדים רוב הזמן על דבר אחר (נגיד רואים סרט ולא עושים משהו מקביל). כשפותחים/סוגרים במקביל מסמכים רבים בתוכנות שונות, דפי אינטרנט, קבצי PST ענקיים וכו', השימוש בדיסק כבר הרבה יותר נפוץ והרבה יותר אקראי. לא נדבר על דברים כמו קומפילציה של פרויקטים גדולים עם קבצים רבים (כי זה כבר לא ממש שימוש משרדי).

פורסם

מסכים.

אפילו בשימוש משרדי טהור של Outlook פתוח, כמה מסמכי אקסל, כמה PDF וכמה טאבים בדפדפן פתוחים רואים מיד את ההשפעה של SSD.

ברגע שמדובר במשתמש שלא עובד על אותו המסמך כל היום, אלא פותח וסוגר מסמכים ועובד על מספר מסמכים בו זמנית, השיפור יהיה ניכר.

כלומר, ניכר לדעתי. אולי יש אנשים שלדעתם חיסכון של 2-3 שניות כל פעם בפתיחת מסמך הוא לא מהותי, אבל לטעמי זה תורם מאוד לתחושת העבודה השוטפת.

פורסם
  • מחבר

אני מבין שנקלעתי לדיון שיש בו יותר מן האמונה והאידיאולוגיה ופחות מהעובדות היבשות. או לפחות שיש בו יותר פרשנות של העובדות מאשר הוכחות ברורות.

ואני גם מבין ש tmpusr בדעת מיעוט...

אומנם כמשתמש ללא דרישות גבוהות אני לא מרגיש מוגבל על ידי המערכת שבה אני משתמש כיום והמחשבה על SSD היא מחשבה מעט מפונקת אשר נובעת מהרצון לעוד קצת מהירות תגובה שבמידה וניתן להשיגה אז חווית השימוש משתפרת (אפילו שלאחר תקופה מסוימת גם זה דועך, כפי שמלמדת אותנו הפסיכולוגיה)

כמו כן, עקב כישורי הבסיסיים, התקנת SSD נראית לי פחות מאיימת טכנית מאשר החלפת מעבד...

אז אם אני מבין וגם מתחשב בדעת הרוב בדיון ובמידה והעלות נשמעת לי סבירה SSD כדאי? או שלא? ::)

פורסם

לפי התיאור שלך - במקרה שלך זה יהיה בזבוז כסף שהתועלת שלו בעיקר שתוכל להגיד "לי יש יותר גדול".

אני גם אוהב לפעמים לבזבז כסף ככה, אבל לא בסדר גודל של עלות SSD. :)

פורסם

^

:xyxthumbs:

אני מבין שנקלעתי לדיון שיש בו יותר מן האמונה והאידיאולוגיה ופחות מהעובדות היבשות. או לפחות שיש בו יותר פרשנות של העובדות מאשר הוכחות ברורות.

חפש את הפוסטים שלי בפורום בנושא - יש שם ניתוח נתונים ומקרי-שימוש נפוצים. ממש לא אמונה/דעה אלא נתונים בפועל.

הרוב המכריע של ה"הוכחות" למה SSD משתלם בשימושים יומיומיים מובאות על מערכות "בתולות" ונקיות, ללא כל צווארי בקבוק אחרים ובמקרי-שימוש מאוד לא אופיניים. כמה אנשים אתה מכיר שפותחים וסוגרים עשרות פעמים ביום קבצי PST ענקיים שונים (אם זה אותו אחד ממילא הוא ב-RAM)?

אז אם אני מבין וגם מתחשב בדעת הרוב בדיון ובמידה והעלות נשמעת לי סבירה SSD כדאי? או שלא? ::)

ממש ממש לא - יש נטיה מוכרת וידועה בעשרות מחקרים שאנשים נוטים להצדיק את ההחלטות שלהם כמעט מיד אחרי שהן נעשו בלי כל קשר לנתונים היבשים ולעובדות בפועל. אני קניתי M4-128G במחיר גבוה בהרבה לפני כחצי שנה ועד היום אני לא מצליח להצדיק את הקניה לכל שימוש מלבד לסיבה הספציפית עבורה הוא נקנה ששם הוא באמת נותן ביצועים עדיפים בהרבה (קומפילציה של מאות קבצים קטנים).

פורסם

tmpusr לא בדעת מיעוט...

אני הוספתי לא מזמן crucial m4 128gb למחשב.

אם אתה שואל אותי, לשימושים שלך זה בזבוז כסף.

אם המחשב עושה בעיות בעבודה עם דפדפן או אופיס, יש לך כנראה בעית חומרה או תוכנה.

ואם הוא לא עושה בעיות, ssd יתן לך שיפור זניח.

פורסם

כל זה נכון כל עוד עובדים רוב הזמן על דבר אחר (נגיד רואים סרט ולא עושים משהו מקביל). כשפותחים/סוגרים במקביל מסמכים רבים בתוכנות שונות, דפי אינטרנט, קבצי PST ענקיים וכו', השימוש בדיסק כבר הרבה יותר נפוץ והרבה יותר אקראי. לא נדבר על דברים כמו קומפילציה של פרויקטים גדולים עם קבצים רבים (כי זה כבר לא ממש שימוש משרדי).

* מי רואה סרט ועושה משהו במקביל?

* מרגע שהסרט עלה ממילא הדיסק הקשיח לא צוואר הבקבוק.

* לרוב המסמכים לוקח שניה-שתיים להפתח מקסימום מדיסק קשיח בן ימינו במערכת נקיה. מה אתה מנסה לחסוך בדיוק?

* בטעינת דפי אינטרנט צוואר הבקבוק ודאי לא בדיסק הקשיח... אפשר לשים את הקאש ב-RAMDISK שיהיה מהיר בהרבה ולא עולה כלום.

* על קבצי PST כבר דיברתי למעלה...

מי שכמוני מקמפל עשרות אם לא מאות פעמים ביום פרוייקטים בני מאות קבצים - כבר עדיף שישתמש ב-RAMDISK מאשר SSD. הוא מהיר הרבה יותר וכשלא משתמשים בו אתה מקבל עוד RAM אם צריך. עוד 100 ש"ח ל-4G DDR3 וזהו.

פורסם
  • מחבר

שוכנעתי, ויתרתי על רעיון ה SSD ואנסה ללכת על רעיון ה-RAMDISK

tmpsur - תוכל להפנות אותי למדריך כיצד לעבוד עם RAMDISK במערכת שלי?

תודה

פורסם

לי יש גם SSD שקניתי במחיר מופקע בקיץ האחרון - Vertex 3 120GB המושמץ.

מאוד אוהב את תגובתיות המחשב, אי אפשר להצדיק או לא להצדיק את זה מבחינת העלות. קניתי נטו בשביל ההתנסות ובשביל לומר "יש לי יותר... מהיר" :)

מכיר את המחקרים על התנהגות צרכנים שמצדיקים את הקניה שלהם. גם מחשב חדש ולא "מזובל" כהגדרתכם דורש מהמשתמש לחכות (4GB RAM) לישומים בעיקר שהרבה מהם פתוחים. בקיצור, אולי מדעית וכלכלית זה לא מוצדק למשתמש "ממוצע" אבל איך אומר המשפט הידוע "אחרי שעובדים עם, קשה להתרגל למחשב בלי". זה מה שאני מרגיש.

אולי במסגרת המבצע שרץ פה יצליחו לתת מחיר נורמלי של 550 ש"ח נגיד שיתן להרבה לקנות את מוצר המותרות החביב הזה.

אה כן, גם אני רוצה לנסות RAM disk בתמורה ל-4GB נוספים שאקנה.

פורסם

* מי רואה סרט ועושה משהו במקביל?

מצטער אם לא היה ברור שסרט הוא דווקא דוגמה למשהו שלא עושים שום דבר במקביל אליו. למרות שיש גם אלה שכן...

* לרוב המסמכים לוקח שניה-שתיים להפתח מקסימום מדיסק קשיח בן ימינו במערכת נקיה. מה אתה מנסה לחסוך בדיוק?

לא אמרת רק לפני כמה הודעות מה שוות (או לא שוות) כל מיני בדיקות שנעשות על מערכת נקייה? רובנו לא רצים רוב הזמן על מערכת נקייה.
מי שכמוני מקמפל עשרות אם לא מאות פעמים ביום פרוייקטים בני מאות קבצים - כבר עדיף שישתמש ב-RAMDISK מאשר SSD. הוא מהיר הרבה יותר וכשלא משתמשים בו אתה מקבל עוד RAM אם צריך. עוד 100 ש"ח ל-4G DDR3 וזהו.

אז אתה לא מסוגל להצדיק הוצאה על SSD, אבל כן על תוספת RAM, שהוא אכן מהיר יותר מכל SSD, אך גם עולה משמעותית יותר פר גיגה ואי-אפשר להשתמש בו בתור אחסון תמידי. to each his own כמו שאומרים.

פורסם

רוב הזמן ברוב המצבים אין באמת צורך, או אפילו יתרון מורגש בSSD.

אבל מדי פעם כשכן יש משהו מעצבן שקשור לפעילות ההרדיסק, אתה יודע שעם SSD זה לא היה קורה.

אם אתה מכיר את המערכת שלך, ויודע היטב מתי יש איטיות שנגרמת מההרדיסק, אז רק אתה יכול להחליט כמה עצבים זה עולה לך והאם SSD משתלם בשבילך.

יש כאלו שזה מאוד מעצבן אותם, יש כאלו שזה קצת מעצבן אותם.

לפעמים תדיר, ולפעמים נדיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים