עבור לתוכן

מספיק לעבוד על מוכרים ב-eBay!

Featured Replies

פורסם

בתור קונה לא קטן מ-eBay יוצא לי להתקל המון במקרים שבהם המוצר לא מגיע ואני נאלץ לבקש את כספי חזרה, אבל ברוב המקרים המוצר אכן מגיע גם אחרי חודש-חודש וחצי ואני מדפדף בהיסטוריה ומשלם למוכר את הכסף חזרה. לעומת זאת, עם הגידול בשימוש ב-eBay ע"י ישראלים אני שומע יותר ויותר את העניין של "המוצר לא הגיע, קיבלתי את הכסף חזרה וגם את המוצר אחרי שבוע! חחחחחח איך דפקתי את המערכת!!", במיוחד פה בפורום.

אומנם התופעה הזו עתיקה, אך אין דבר יותר מעצבן מזה שמוכר גדול (סדר גודל של tomtop, buyincoins וכו') חוסם את האופציה של שליחה לישראל, במיוחד בגלל אחוז ה"היעלמות" הגבוה של מוצרים.

עזבו את העניין של האתיקה (המוכר מרוויח גרושים על העסקה ואתם פשוט גונבים לו את הפרנסה) - התנהגות שכזו פוגעת בכם ובשאר הישראלים שירצו לקנות מאותו מוכר בעתיד, שלא לדבר על המוניטין הגרוע שנבנה לישראלים בחו"ל.

אז גם אם לא אכפת לכם מפרנסה של אנשים ומישראלים אחרים - המוכר לרוב יהיה אסיר תודה על כך שאכן שילמתם לו את ה-3$ אחרי ששלח מוצר פעמיים ועוד החזיר לכם את הכסף, וישלח לכם איזושהי מתנה בנוסף להכל (קרה לי כבר 3 פעמים), ואחרי הכל בונה לישראל מוניטין טוב יותר ומעודד מוכרים למכור לישראל.

פורסם

צודק, מה שהם עושים זאת גניבה.

פורסם

הבעיה היא לא האנשים שלא משלמים, הבעיה היא דואר ישראל שלא עושה את העבודה שלו. גם אם כל הקונים היו משלמים בסוף את הכסף לא הייתי ממליץ לשלוח לישראל בגלל הכאב ראש הזה :screwy:

את האמת אני לא מבין למה הם לא פשוט כותבים שהחזר כספי לישראלים ינתן רק אחרי 80-100 יומי עבודה :nixweiss:

אני עשיתי משלוח מאנגליה והוא הגיע אחרי כ 35 ימי עבודה (!!!) המוצר היה אמור להגיע אלי לפני פסח, בגלל הפיגור הוא הגיע אלי אחרי החג (יותר מחודש חצי אחרי שהמוצר יצא מהחנות).

כמובן שיצרתי קשר עם החנות ובקשתי החזר כספי, במקרה יצא שלא היה לי זמן לשלוח להם את הטופס זיכוי בחזרה אז המוצר הגיע ופשוט ידעתי אותם שהכל בסדר.

פורסם

צודק, מה שהם עושים זאת גניבה.

+1

פורסם

הבעיה היא לא האנשים שלא משלמים, הבעיה היא דואר ישראל שלא עושה את העבודה שלו. גם אם כל הקונים היו משלמים בסוף את הכסף לא הייתי ממליץ לשלוח לישראל בגלל הכאב ראש הזה :screwy:

את האמת אני לא מבין למה הם לא פשוט כותבים שהחזר כספי לישראלים ינתן רק אחרי 80-100 יומי עבודה :nixweiss:

אני עשיתי משלוח מאנגליה והוא הגיע אחרי כ 35 ימי עבודה (!!!) המוצר היה אמור להגיע אלי לפני פסח, בגלל הפיגור הוא הגיע אלי אחרי החג (יותר מחודש חצי אחרי שהמוצר יצא מהחנות).

כמובן שיצרתי קשר עם החנות ובקשתי החזר כספי, במקרה יצא שלא היה לי זמן לשלוח להם את הטופס זיכוי בחזרה אז המוצר הגיע ופשוט ידעתי אותם שהכל בסדר.

אני הזמנתי פוסטר מאנגליה והוא לא הגיע גם אחרי חודש.

המוכר שלח לי אחד אחר וגם הוא לא הגיע. אחרי זה הוא אמר שזה קורה הרבה והוא מפסיק לשלוח לישראל.

בסוף היה לי חבר שנסע ללונדון והוא שלח למלון שלו - הגיע תוך 3 ימים.

פורסם

גם לי יצא מספר פעמים שהייתי צריך לשלם מחדש, לאחר ביצוע החזר כספי מצד המוכר.

מה שמעניין זה שאפשר לעשות מודל עסקי שמובסס על אמון ביושרם של הקונים.

את האמת אני קצת מתקשה להבין כיצד זה מחזיק מעמד.

פורסם

יש לי ניסיון מוגבל עם EBAY, קניתי רק פעמיים שם. פעם ראשונה סכינים חלופיים למכונת גילוח PHILLIPS שלי לפני שנה (הגיע תוך 3 שבועות מארה"ב) ולפני חצי שנה קניתי כיסוי לIPAD (מסין והגיע תוך 10 ימים). אולי משהו השתבש בדואר?

פורסם

קניתי PS4 (לדרמן) מארה"ב (דרך EBAY) וזה הגיע אחרי 14 יום (USPS First Class Mail), הרבה יותר מהר ממה שציפיתי.

הבעיה היא דואר ישראל והמכס, הם פשוט לא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך. אם יש לך מזל המוצר מגיע בזמן הגיוני, אם יש לך פחות מזל אז הוא מגיע באיחור של כמה שבועות ואםאין לך מזל בכלל אז הוא פשוט לא מגיע :screwy:

מחודש לחודש יש יותר חנויות שפשוט לא רוצות יותר לשלוח לישראל כי זה כאב ראש גדול מידי.

פורסם

פעם, מוצר מסוים שהזמנתי דרך אתר כלשהו ככל הנראה נתקע במכס והוא הגיע רק לאחר 4 חודשים!!

את המוכר זה לא עניין שהמוצר לא הגיע אליי.

מאז אני משתדל לשלם אך ורק באמצעות Paypal.

פורסם
  • מחבר

דואר ישראל זה כבר דיון בפני עצמו, הנושא היה מיועד לאותם אנשים שמרמים מוכרים.

פורסם

רוצים שיגיע מהר? תשלמו על אקספרס מייל. קניתי כבל מעל ל100 מוצרים. וכשמדובר בדואר רגיל אני לא מצפה לשום דבר.

אבל בדואר מהיר תמיד מגיע מהר. כבר קרה פעמיים שהזמנתי אקספרס מייל, פעל אחת SSD שהזמנתי ביום ראשון בערב. והיה כבר בידיים שלי ביום רביעי בצהריים (יותר מהר ממשלוח בתוך הארץ). ופעם שנייה מוצר גדול יותר שהזמנתי ביום חמישי בערב והיה כבר אצלי בשלישי.

הכל תלוי בסוג החבילה ומאיפה היא יוצאת. לדוגמא למכתבים לוקח יותר זמן להגיע מחבילות. ומאה"ב ואנגליה יגיע יותר מהר מסין (בד"כ).

ושוב, אם דחוף לכם, תזמינו בUSPS express mail (שלא כמו פדקס, אוDHL החבילות לא עוברות עמילות מכס אוטומתית). אם לא אז 14 ימי עסקים לחבילה ו21 למכתב זה בגבול הסביר מאה"ב. מסין חודש עד 5 שבועות זה סביר.

ובעניין הרמאות. זה באמת נוראי, יש לי חבר שהיה עושה את זה כל הזמן, עד שגערתי בו והוא הפסיק.

וקרה לי מקרה שאחרי הקנייה המוכר שלח לי מייל שהוא לא ידע שהמשלוח לארץ יהיה כל כך יקר (עלה לו 48$ על מוצר של 120$), והוא שלח בכל מקרה.

אז פשוט הוספתי לו עוד 15 דולר לפייפל. וכך צריך לנהוג.

פורסם

לא רוצים שיגיע מהר, רוצים שיגיע בזמן.

14 יום לארה"ב לפה זה תקין וטוב, 21 זה גבולי אבל עוד הגיוני. 30+ זה פשוט הגזמה.

10 יום בסין זה מאוד מהיר (מאוד). עד 45 יום זה סבבה לסין/הונג-קונג, אפילו 60 יום אם רוצים להיות בטוחים שלא אנחנו אשמים. מעל לזה זה שוב לא תקין בכלל.

7-14 יום מאירופה זה תקין, 30 זה על גבול הלא תקין. 40 יום זה מאוד לא תקין (והכי מצחיק זה שקניתי משהו בהזמנה מוקדמת, אם הייתי קונה בארץ זה היה אצלי כשבועיים לפני אבל עם תוספת של יותר מ 35% במחיר).

אם החבילות יגיעו בזמן אז גם מספר האנשים שהיו אומרים שהחבילה לא הגיעה היה יורד.

פורסם

רוצים שיגיע מהר? תשלמו על אקספרס מייל. קניתי כבל מעל ל100 מוצרים. וכשמדובר בדואר רגיל אני לא מצפה לשום דבר.

אבל בדואר מהיר תמיד מגיע מהר. כבר קרה פעמיים שהזמנתי אקספרס מייל, פעל אחת SSD שהזמנתי ביום ראשון בערב. והיה כבר בידיים שלי ביום רביעי בצהריים (יותר מהר ממשלוח בתוך הארץ). ופעם שנייה מוצר גדול יותר שהזמנתי ביום חמישי בערב והיה כבר אצלי בשלישי.

הכל תלוי בסוג החבילה ומאיפה היא יוצאת. לדוגמא למכתבים לוקח יותר זמן להגיע מחבילות. ומאה"ב ואנגליה יגיע יותר מהר מסין (בד"כ).

ושוב, אם דחוף לכם, תזמינו בUSPS express mail (שלא כמו פדקס, אוDHL החבילות לא עוברות עמילות מכס אוטומתית). אם לא אז 14 ימי עסקים לחבילה ו21 למכתב זה בגבול הסביר מאה"ב. מסין חודש עד 5 שבועות זה סביר.

ובעניין הרמאות. זה באמת נוראי, יש לי חבר שהיה עושה את זה כל הזמן, עד שגערתי בו והוא הפסיק.

וקרה לי מקרה שאחרי הקנייה המוכר שלח לי מייל שהוא לא ידע שהמשלוח לארץ יהיה כל כך יקר (עלה לו 48$ על מוצר של 120$), והוא שלח בכל מקרה.

אז פשוט הוספתי לו עוד 15 דולר לפייפל. וכך צריך לנהוג.

לא נכון! כל חבילה שנשלחת בשירות EMS (אקספרס מייל סרוויס) עוברת בידוק מסוים של המכס. נקודה. לא משנה אם זה USPS, FEDEX או DHL . ואז קורה ששילמת על משלוח אקספרס שבפועל הגיע יותר לאט ממשלוח רגיל.

פורסם

אבל בדואר מהיר תמיד מגיע מהר.

הדבר היחיד שאקספרס מבטיח הוא שיקחו ממך 40 שקל עמלת שחרור של EMS. הפסקתי להזמין אקספרס אחרי שמחשב נייד ששלחתי ככה (אמור לקחת 5 ימים) שכב חודש במכס עד הזיזו את התחת לשלוח לי מכתב שחרור.

פורסם

עובדה שלא כל חבילה. אני מסכים שבודקים אחוז גבוה יותר של חבילות. אבל איך תסבירו שפעמיים הגיעו אלי משלוחים יותר מהר ממשלוח רגיל בתוך הארץ וללא עמילות מכס.

שלעומת DHL ופדקס שהם בעצמם הולכים למכס, בודקים את החבילות משלמים מכס ולוקחים לכם על זה עמלה (חלק מהשירות שלהם).

ואם היית מצהיר על המחשב נייד מחיר (כמו שאתה אמור), היית משלם רק מע"מ, ולא היה לוקח כל כך הרבה זמן לשחרר אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים