עבור לתוכן

שאלה על AMD ו-INTEL (בירור לפני קניה)....

Featured Replies

פורסם

אני צריך להגיע להחלטה אם לקנות P4 1800 או AMD 1800XP , כמובן שכולם (או לפחות הרוב..) יקפצו בצעקה רק

AMD , מה שאני צריך לדעת איזה לוח אם הטוב ביותר ל-P4 , מטכנאי חבר שמעתי שהיה לא קצת בעיות עם ASUS

על כן הוא המליץ לי כרגע על לוח של INTEL מרוויל.

שאלה שנייה מעבד AMD XP 1800 האם הוא מתחמם ולאיזה חום הוא מגיע, למה אני שואל...אז כך.. אותו טכנאי בחנות מאוד ידועה במרכז, סיפר לי שבחודש האחרון הגיעו ארבע מעבדי AMD שנשרפו, ואילו INTEL "נדה" כלום...

אשמח לשמוע מבעלי AMD XP חוות דעת אוביקטיבית, האם הוא מתחמם חזק, האם יש לו תאימות מלאה להכל, שזה משחקים ותוכנות.

פורסם

אל תקנה _בחיים_ לוח של אינטל.

ה-Athlon XP לא ישרף בחיים, כי יש לו דיודה תרמית (חכמולוגים, זאת לא חוכמה להריץ אותו במבחן סבל 48 שעות רצופות, ואז במכה אחת להוריד לו לגמרי את ההיטסינק).

יש לו תאימות אולטרה-מלאה לכל דבר שזז. אפילו ערנבים.

פורסם

ואם אתה עדיין רוצה ללכת לכיוון של INTEL , אתה יכול ללכת על לוחות של ABIT , הם אומנם קצת יקרים ( קצת הרבה ) , או לוחות של ECS , החברה השנייה לא כל כך מלאת פיטצ'רים כמו ABIT , אבל הם ידועים בזכות המוצרים היציבים שלהם .

יש לך עוד ASUS , DFI ועוד איזה משהו שאני לא זוכר את השם שלהם , אבל אם אתה רוצה ביצועים מפחידים מהפנטיום 4 שלך שאני לא ממליץ לקנות אותו , לך על ABIT . אם לא , ואתה רוצה עבודה חלקה , לך על השני .

פורסם
  • מחבר

תוכלו לתת לי יותר פרטים, כמו מה החום הממוצע שלו, ולכמה הוא מגיע אחרי עבודה מאומצת כגון MAX PAIN ... :smoke:

(הכוונה על AMD) במידה ואני מחליט AMD הלוח שיוצמד אליו הוא ASUS A7V266-E שאני מקווה שיגיע בקרוב.

והאם התאימות שלו מלאה כמו INTEL?

פורסם

:kopfpatsch:

תקנה AMD.

אין דבר כזה שמשהו לא ירוץ עליו.

פורסם

אם הקירור על הAMD שלך ילך הוא ימות מוות איטי שיגמר מהר

אני חושב שהמאוורים החדשים שבאים עם האתלון XP מספיק טובים אם

אתה לא מתכנון על אוברקלוקינג...

תוריד תוכנה שמודדת את החום מהחישן של הלוח אם עדיין אי אפשר למדוד

אם שום לוח אם מהדיודה הטרמית שבו כך היה ניתן למנוע מוות טרמי...

באופן כללי ATHLON XP1800 בהחלט הבחירה הטובה יותר מבחינת ביצועים

ומחיר...

פורסם

אין לי אמנם AthlonXP אבל יש לי TB 1.4Ghz שלפי מה שהבנתי מתחממם הרבה יותר מהXPים החדשים.

הוא עמד על 55 מעלות בIdle ו58 ב-Full load עם המאוורר שבא איתו.(Spire מסריח).

ואין בעיות תאימות כלל.

פורסם

אותו טכנאי בחנות מאוד ידועה במרכז, סיפר לי שבחודש האחרון הגיעו ארבע מעבדי AMD שנשרפו, ואילו INTEL "נדה" כלום...

תכניס כרטיס מסך כלשהו, לא TNT M64 ללוח P4 של intel , למשל Hercules , תתרחק ,ותפעיל אותו.

תודיע לנו האם שמעת פיצוץ במקום Beep של post.

פורסם

40 מעלות צלזיוס, המעבד, ובד"כ זה משהו כמו 36-37, וזה כשאני מריץ לו איזה תוכנת טוסטר.

פורסם

תראה, נתייחס פה לשלושה נושאים.

תאימות : Athlon XP 1800 תואם לכל התוכנות שמעבדי אינטל תואמים, ואפילו יש לו SSE2.

התחממות : מעבד XP מתחממים פחות מT-bird והמעבדים נשרפו כי הם (מה לעשות) באים עם גוף קירור זול ופשוט וכשהמעבד מתאמץ הגוף קירור לא תמיד עומד בזה. מה הפיתרון ? להשקיע עוד 75 ש"ח בלקנות גוף קירור Volcano 6c. זה כל כך קשה ? ואתה יכול להיות בטוח שהמעבד יישן בשקט ולא יישרף.

מהירות : אתה משווה בן פנטיום 4 1.8 לבית Athlon XP 1800+ ???? ה-athlon xp הרבה הרבה יותר מהיר מהפנטיום 4. אומנם AMD רושמים 1800+ אבל במבחנים אפשר לראות שהוא מגיע לביצועים של פנטיום 4 1.9 מינימום ו30% מהפעמים הוא אפילו עובר את פנטיום 4 2GHz. ובכלל בעבודה מעשית הוא יהיה הרבה יותר מהיר מהפנטיום 4. עבדתי על מחשב פנטיום 4 וזה ממש לא כמו לעבוד על מחשב של AMD.

מסקנה : רק AMD.

פורסם

מהירות : אתה משווה בן פנטיום 4 1.8 לבית Athlon XP 1800+ ???? ה-athlon xp הרבה הרבה יותר מהיר מהפנטיום 4. אומנם AMD רושמים 1800+ אבל במבחנים אפשר לראות שהוא מגיע לביצועים של פנטיום 4 1.9 מינימום ו30% מהפעמים הוא אפילו עובר את פנטיום 4 2GHz. ובכלל בעבודה מעשית הוא יהיה הרבה יותר מהיר מהפנטיום 4. עבדתי על מחשב פנטיום 4 וזה ממש לא כמו לעבוד על מחשב של AMD.

שכחת שהוא גם עולה בערך חצי מהפנטיום 4..

פורסם
תאימות : Athlon XP 1800 תואם לכל התוכנות שמעבדי אינטל תואמים, ואפילו יש לו SSE2.

לא SSE2, אלא SSE2. SSE יש רק לפנטיום 4 (לפחות לעת עתה...)

אגב, אתמול הייתה לי הפריווילגיה להרכיב עם חבר את ה"קומבו" החדש שהוא קנה:

Athlon XP 1600+, Gigabyte 7VTX-H , ו 256MB זיכרון DDR של Mushkin ...

אני חייב לומר שההתקנה הלכה *חלק*, עם מארז וספק "פשוטים" לגמרי,וספק שעומד *מעל* למעבד ו HSF שאזטק נותנים.

המערכת הייתה סופר יציבה והתקנת חלונות 98 ו 2000 הייתה חלקלקה כמשי...וסופר מהירה!

והביצועים - *drool* , חבל"ז!

כל מילה מיותרת...

פורסם

תפסיקו כולם ( הילדים בעקר) להתלהב מהמהירות ו" הביצועים" של ה AMD

ממילא עוצמת המיחשוב היום גבוהה מעל המתבקש .

מה שחשוב זה מחיר נמוך יותר מ INTEL ואמינות.

זה כמו במכוניות.

אז מה עם ה BMW מגיעה מ0-100 ב 5 שניות

והמהירות המקסימלית שלה היא 220

והסוברו DL ב 10 שניות עם מהירות מקס של 160 ( אני סתם זורק מספרים)

כמה פעמים בנסיעה אתה זקוק להאצה הזו

ובשתי המכוניות  נוסעים בכביש פקוק לא חשובה המהירות המקסימלית.

ממילא הפרש הביצועים בין INTEL ל AMD לא " כל כך" גדול יש הפרש אבל לא קריטי

הבנתם.. ילדודס

כל הביטויים  ה AMD " קורע" "שם בכיס" "משאיר מאחור" זה לא רלוונטי לעולם המיחשוב.

פורסם

תקשיבו כולם, ובעיקר המבוגרים...

נניח שה-BMW M5 המהירה וה"קורעת" היתה עולה 100 שקל, והסוברו ה"מספקת" היתה עולה 200 שקל...

מה היית קונה?

אני מקווה לקבל תשובה, בעיקר מהמבוגרים...

פורסם

אבל זה מצב אבסורדי שלא יקרה לעולם !!!

למה אתה מביא את זה כדוגמה ?

הרי ברור שכולם היו מסתובבים עם BMW , אבל זה לא ככה וזה אף פעם לא יהיה .

עלות/תועלת , זה מה צריך להשפיע על השיקול לקנות משהו .

אם פנטיום 4 2 גיגה היה עולה כמו הAMD , הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מוציא את הכסף על אחד מהם , ואני מדבר על מעבדי הקצה , אם זה AMD 1900 או פנטיום 4 2 גיגה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים