עבור לתוכן

כונן SSD הלך? האם יש כלי לבדיקה? -עידכון- לא מצליח לעדכן קושחה

Featured Replies

פורסם

בגדול השאלה בכותרת חברים..

אני מחפש כלי לבדיקת כונן SSD שכנראה עושה בעיות (ראו בתמונה המצורפת, מדובר בכונן של Crucial). יש איזשהו כלי כזה דוגמת HDD Tune Pro?

מכיוון שמדובר בכונן של מערכת ההפעלה, צריך כלי להפעלה מה-Boot.. או שההודעה כבר מעידה שהכונן תקול?

[attachment deleted by admin]

• תגובות 41
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההודעה מעידה שדיסק ה SSD אינו מזוהה כדיסק BOOT של מעה"פ.

בדר"כ זו לא בעיה פיזית של הדיסק, יש לך גיבוי למעה"פ שאתה יכול לשחזר ל SSD ?

פורסם
  • מחבר

אתה אומר בעצם שה-Boot Sector הלך? צריך לתקן/להתקין מחדש?

העניין הוא שכל זה קרה אחרי כמה פעמים שמחשב נתקע/קפא באמצע עבודה. לכן חשבתי שאולי הכונן תקול..

פורסם
  • מחבר

הקפצה, מישהו?

פורסם

קונן מופיע בביוס ?

הוא ישנו בהגדרות של בוט בביוס ?

אין שמה ? קונן כנראה ז"ל. תנסה לחבר במחשב אחר.

ואין שום קשר לחלונות או לתיקון של חלונות. מחשב שלך לא מוצא קונן ומנסה בוט מהרשת.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אהלן חברים,

אני מקפיץ את הפוסט הזה לאחר זמן מה, לאחר שהמחשב חזר מהמעבדה של RSM. נעשו כמה דברים אבל נראה שהבעיה חוזרת.. ראו תמונה בהודעה הראשונה.

בחנות החליפו כבל SATA לכונן ה-SSD וגם זכרונות תקולים. הכונן לדבריהם היה תקין. אכן בדקתי עם HD TUNE והוא במצב תקין. אממה - אחרי כל איתחול הכונן לא מזוהה בביוס ואי אפשר להעלות את המערכת. לעיתים, כשהיא עולה, הווינדוס פשוט נתקע. הכל קופא ורק העכבר זז.. צריך לכבות את המחשב לזמן קצר ולהדליק שוב כדי שהכונן יזוהה והמערכת תעלה. למה זה קורה? הבעיה בכונן? נראה שהוא תקין. בלוח אם? ניסיתי לחבר לכניסת SATA אחרת וללא הועיל. לעדכן ביוס? זה יכול לעזור? לעדכן קושחה לכונן?

אני כבר משתגע :s07:

פורסם

יש לך אפשרות לבדוק את הכונן על מחשב אחר?

פורסם
  • מחבר

בעקרון כן, אבל מה זה ייתן? סה"כ אפשר להעלות את המערכת כך שאם יש כלי בדיקה אוכל לנסות לבדוק אותם ישירות על המחשב..

פורסם

אם יש את האפשרות, זה יעזור לשלול את האפשרות שזה הכונן. תכנות לבדיקה לא תמיד יכולות לדייק ויש בעיות שהן לא יודעות למצוא/לאתר.

פורסם
  • מחבר

אז איבדתי אתכם כאן.. מה הצעד הבא אם כך?

פורסם

קונן מופיע בביוס ?

הוא ישנו בהגדרות של בוט בביוס ?

אין שמה ? קונן כנראה ז"ל. תנסה לחבר במחשב אחר.

ואין שום קשר לחלונות או לתיקון של חלונות. מחשב שלך לא מוצא קונן ומנסה בוט מהרשת.

פורסם
  • מחבר

תשובות בהודעה הקודמת: הכונן מזוהה והמחשב עולה עד שהוא נתקע ואז באיתחול הוא לא מזוהה בביוס. לאחר כיבוי של דקותיים והדלקה - שוב מזוהה ועולה.

נראה שהוא מאבד קשר ללוח-אם באופן אקראי.

עידכון: ראיתי עכשיו שיצאו כמה עידכוני קושחה לכונן הזה (Crucial M4).. נכתב באתר כי מומלץ מאד לבצע שידרוג קושחה לעדכני ביותר, אולי כדאי לנסות ולקוות שזה יפתור את הבעיה (שלדעתי טמונה בכונן ולא בלוח-אם)

פורסם

זה למה אומרים לך לחבר את הכונן ללוח אחר, כדאי להוריד אפשרויות.

אם הבעיה חוזרת על לוח אחר כנראה שהכונן תקול, אם הבעיה אינה חוזרת והכל עובד טוב אז הכונן תקין ויש בעיה בלוח אם.

פורסם
  • מחבר

אנסה זאת, אבל רק אומר שהחשש שלי שמדובר בכונן נובע מכך שבמחשב יש כונן נוסף לאיחסון של 1TB של סמסונג, מחובר גם הוא לפורט SATA3 בלוח ואין איתו שום בעיות ניתוקים או היעלמויות למיניהן..

עידכון: חיברתי את הכונן למחשב אחר והוא עולה. ייתכן ובהמשך ייעלם או לא יהיה נגיש אבל כרגע הוא מופיע, מה שמוביל אותי לשאלה המקורית שלי בפתיחת הפוסט: האם יש איזשהו כלי לבדיקת כונני SSD? או כלי ייעודי לכונן זה Crucial M4?

פורסם

SATA3? לא מדובר בלוח Gigabyte P35-DS3L?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים