עבור לתוכן

משטח עבודה אנטי סטטי מגומי, להלחמות

Featured Replies

פורסם

לא הבנתי איך משטח שמתאים להלחמה הוא טוב גם לדבק חם ??? נראה לי שמשטח גומי נדבק לדבק חם...יצא לי כמה פעמים להשתמש באקדח דבק חם ככה שאני לא יודע ממש...אבל תבדוק את זה לפני שאתה קונה.

אם חשוב לך תכונות אנטי סטטיות, אז קניתה משטח מתאים. אתה הלכתה על הכי מקצועי וקניתה משטח מוארק. כל משטח גומי אנטי סטטי הוא טוב אבל לא כמו משטח מוארק. רק תדאג לחבר את הארקה של המשטח שכבר קניתה לאדמה ואתה יכול לשכוח ממחשמל סטטי לתמיד. לפני כל עבודה פשוט שפוך את הרכיבים שלך על המשטח ותיגע עם הידיים שלך בו (עם האצבעות).

פורסם
  • מחבר

לגבי דבק חם - המשטח אמור להיות עמיד בטמפרטורה גבוהה (ונראה לי שטמפרטורת מלחם היא גבוהה מזו של דבק חם), והדבק החם מתקלף די בקלות מפוליגל לפי ניסיוני אז כנראה גם מגומי, כך שלא אמורה להיות בעיה מיוחדת אם לא אכפת לי שהמשטח שמשמש לדבק החם יהיה קצת מלוכלך...

מצד שני, חתיכת דיקט תעבוד אותו דבר למטרה הזאת ועולה הרבה פחות.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שהמשטח הזה לא עמיד בחום של מלחם כמו שחשבתי... נגיעות זריזות של פחות משניה לא עושות עליו רושם, אבל אם המלחם נוגע בו ליותר משניה הוא ממיס אותו.

חשבתי שהוא יגיב כמו בסרטון הזה:

, אבל זה לא מה שקרה.

בדקתי עכשיו יותר לעומק לפי הסרטון: הוא עבר את מבחן הבדיל, כלומר אפשר להוריד ממנו בקלות בדיל והבדיל לא ממיס את המשטח. אבל נשארו עקבות מהלחם שלא יורדות גם עם חומר לניקוי המשטח ואפילו שפשוף קל עם הציפורן.

בנוסף, את מבחן החריטה הוא עבר בערך - משיכה של המלחם על המשטח בקצב ובלחץ שבסרטון לא השאירה עקבות עבים כמו על משטח הויניל בסרטון, אבל כן השאירה עקבות דקים שלא כמו על משטח הגומי בסרטון. בנוסף, המלחם חורר את המשטח בתוך כ-5 שניות כשהשארתי אותו באותו מקום (חור ממש - יצא מהצד השני).

את מבחן החריטה במספריים הוא עבר דומה לגומי בסרטון, כמעט לא הותירו סימן, אבל היה די קל לגזור אותו. (אולי המספריים שלי חדים מאלה שבסרטון?)

אז זה משטח סביר להלחמה - רק צריך להזהר שלא להשאיר עליו את המלחם ליותר משנייה-שתיים. אני כבר לא אנסה עליו את הדבק החם, אין טעם, הוא לא יעמוד בזה.

קצת מאכזב, ציפיתי ליותר, אבל לא נורא, עדיין שימושי בשבילי.

פורסם

לשימושים פחות מקצועיים.

לעבוד על שולחן עץ יתן את אותה תוצאה?

פורסם

אז למה צריך את כל החארטות האלו?

תשתמשו בעץ וזהו.

פורסם

כי אתה רוצה שזה יוליך כדי לפרוק את המטענים

פורסם

מוליך או מבודד לא קשורים ישירות לסכנה של חשמל סטאטי. הסכנה קצת יותר מסובכת :

בעבודת הלחמה יש 4 אובייקטים :

אתה - בדרך כלל מבודד מהאדמה, ואם יש עליך משהוא שמייצר חשמל סטאטי אתה תיטען בקלות

המלחם - מחובר לאדמה דרך החשמל

המעגל - מקבל את הפוטנציאל של המשטח שהוא נמצא עליו

המשטח

הסכנה היא כשנוצרת פריקה של מטען משמעותי כשאתה נוגע במעגל אם היד או אם המלחם

לכן, המשטח אמור לתת פוטנציאל זהה לזה של האדמה, כדיי שהמלחם לא יפרוק אליו מתח. ואתה אמור להיות באותו פוטנציאל

משטח מבודד, יכול להיות מהתחלה טעון מסיבות כאלה ארו, ובלתי אפשרי לפרוק אותו (כי אתה נוגע בנקודה אחת, המטען מיתר המשטח ומהעומק שלו לא נפרק בכלל.... אבל כן יכול להשפיע ולהפריד מטענים בלוח שאתה מלחים למשל, וכך לטעון אותו

משטח מוליך לגמרי (מתכת) לא יאפשר למעגל להיטען ולא ייטען בעצמו (אלא אם הוא עומד על משטח מבודד שנטען בדרך שלו.....) כך שהוא דווקא בטוח יותר

עכשו מה שנשאר זה אתה, שלא יהיה הבדל פוטנציאלים בינך לבין המשטח

כך שמה שהכי בטוח זה שהמטח יהיה מוליך, ושפשוט כל כמה זמן במהלך העבודה תיגע בו אם היד כדיי לפרוק את המטען ישירות, ולא דרך הלוח

אבל למשטח מוליך יש בעיה אחרת - נניח שהמשטח מחובר לאדמה, ואתה לא, ואתה טעון בחשמל סטאטי. הפריקה תהיה בהתאמה לקיבול שלך, שהוא גדול

אם המשטח היה מבודד, הפריקה היתה בהתאמה לקיבול של הלוח, שהוא קטן יותר

כך שעדיין התשובה לא ממש חד משמעית.....

עכשו נוסיף לזה עוד מצב - שהכול מחובר לאדמה, אבל האדמה של המלחם למשל (שמגיעה מהחשמל) היא קצת "מלוכלכת", ויש בה מתח נמוך (אבל אם יכולת העברת זרם גבוהה...) בין האדמות

מה שיקרה עכשו זה שאתה מקצר את המתח הזה כשאתה נוגע אם המלחם. בדרך כלל המתח כזה נמוך שהוא לא אמור לגרום לנזק, אבל זה אפשרי אם הוא קצת יותר גבוה

עץ / אבן / הרבה חומרים טבעים אחרים הם תמיד קצת מוליכים, וזה בדיוק מספיק כדיי לפרוק את החשמל הסטאטי, אבל לא כדיי ליצור מעגל למתחים מושרים, כך שאלה לדעתי האפשרויות הכי טובות

אני מלחים אל ריצפה מאבן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים