עבור לתוכן

דרוש מפרט בכ-4K ש"ח למטרת עיצוב גראפי (ללא מסך)

Featured Replies

פורסם

תודה לכל העוזרים, מצטער מראש על הבורות.

אני מצייר ומעצב ופתוח לדברים חדשים ולכן אצטרך מחשב חזק.1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית דו מימיד ותלת מימד בעתיד.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי למיניהן והייתי רוצה גם לעבוד עם תלת מימד כמו מאיה וכו'... אומנם אני עובד בעיקר למטרת הנאה כרגע, אבל אני עובד בפורמטים ממש ממש גדולים בפוטושופ וכמו כן אני מתפרנס מזה מידי פעם ולכן כן, זמן שווה כסף. ואני עובד המון המון על המחשב.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מעניין אותי משחקים כל כך...

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד!

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בכלום.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אם אני יכול להכניס את הצורב הנוכחי שיש לי למחשב החדש אז אין צורך בו.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? במידה ואני אצטרך אז כן, אני לא ממש בא לי להתעסק בזה.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

יש לי לוח גראפי ואני רוצה שיהיה נתמך כמובן (wacom tablet intuos4). מעדיף כרטיס מסך של NVIDIA. רוצה מארז כמה שיותר קטן.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? שיהיה לפחות לכמה שנים הבאות.

ושוב המון תודה לכל העוזרים, אני מעריך מאוד את כל מי שנמצא כאן בשביל לעזור.

• תגובות 31
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה נקודות:

* כרגע עיקר העבודה על המחשב זה PS? אני מבין שעבודה בתוכנה אינטנסיבית.

* ממידע דל ברשת Maya לא כל כך מנצלת מעבדי Cuda אלא רק Plug-Ins מסוימים אך מהגסראות האחרונות דווקא כן קיימת התמיכה.

ההבנה שלי בתוכנה שואפת לאפס כך גם לגבי התמיכה שלה ב-Cuda וב-SSD, אני ממליץ שתיגש לפורום המתאים אולי שם יש תשובות לגבי תמיכה ב-Cuda והרווח מכונן SSD אם יש כזה.

לחלק מתוכנות אדובי תמיכה ב-Cuda כך שכרטיס GTS450 או דומיו בהחלט יכולים להתאים פה בלי קשר ל-Maya.

אם תוכל לפרט איזה תוכנה היא השימושית ביותר, הכוונה היא מאיזה תוכנה אתה מתפרנס? (פרט אפילו אם אין אחת ספציפית אלא אפילו 2-3 כדי לדעת על מה צריך לשים דגש).

פורסם
  • מחבר

אוקי,

תודה קודם כל.

אני משתמש בעיקר בפוטושופ, לא משנה פרנסה או לא, אני אוהב דקויות ואני עובד ברזולוחציה של 10אלף על 10אלף ב DPI 300

וזה ממש גדול.. הייתי רוצה לשמור את העבודה ממש מהר ולפתוח פרוייקט מהר, הייתי רוצה לעבוד במקביל עם עוד תוכנות ופלאג-אינים.

אני עורך במקרה כרגע כ5 אלף תמונות מהטיול שלי, ואני עורך בלייטרום והתוכנה בגלל הבק-אפים האוטומטיים שלה הכל נהיה איטי מאוד בלי אופציה אפילו לחשוב לעבוד עם עוד פלאג-אינים.

כמו כן בפוטושופ יש אופציה של חיבור תמונות שהיא מאוד הכרחית בשבילי ומעל 2 תמונות הכל נתקע.

בקיצור, אני מעוניין במחשב חזק שישמש אותי לכמה השנים הבאות.

בלי קשר, יש לי שאלה:

על כל מחשב אני יכול להתקין מאקינטוש? OSX?

אגב, זה מפרט שהציעו לי:

מעבד Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray

קירור למעבד ZALMAN CNPS5X SI EDITION

לוח אם Biostar TH67B H67 Chipset - B3 for 1155

זיכרון Crucial 4GB DDR3 -1333 X2

כרטיס מסך Sparkle GTS450 2GB GDDR3 PCI-E HDMI Retail

כונן אופטי SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7280S

מארז - אני מעוניין לקנות מארז קטן בסגנון כזה: http://www.tms.co.il/cat/25/120:945

פורסם

* לא על כל מחשב אתה יכול להתקין MAC OS.

* המערכת שהוצעה לך דומה למה שחשבתי רק הייתי משנה כמה דברים קטנים:

1. הייתי לוקח את אותו הכרטיס רק עם זכרונות GDDR5 בתוספת לא גדולה אך עדיפה.

2. צורב של LG יהיה עדיף.

3. יורד מעניין מארז הקוביה עקב הצפיפות והחום שנוצר מחוסר זרימת האויר (לא חסרים מארזים קטנים).

הנה כיוון דומה אך עדיף וכולל SSD לשיפור זמני גישה לדיסק:מאוור Scythe Shuriken Rev B, יחידות 1

₪120

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=248

Biostar TP67B+ P67 Chipset - בקניית מחשב חדש בלבד, יחידות 1

₪299

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3560

Crucial Micron SSD M4 Sata3 64GB CT064M4SSD2 415/95 IOPS 40000 מבצע ברכישת מחשב חדש, יחידות 1

₪525

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3512

TwinTech GeForce GTS450 1GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש , יחידות 1

₪556

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3108

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

₪114

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96

NZXT Source 210 + Antec Earthwatts 500W, יחידות 1

₪502

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3208

Transcend 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 2

₪242

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2466

Intel Sandy Bridge Core i7 2600K Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1

₪1449

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2465

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪3807

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

לכל זה מתווסף כונן 1TB של Toshiba שעולה כ-500 ש"ח.

והסה"כ יוצא 4300 ש"ח

* מבוסס גם כן על ה-2600 החזק אך עם המכפלה הפתוחה (K) לשמור על אופציות המהרה בעתיד מה שיניב זמני עריכה נמוכים יותר בהוצאה כספית נמוכה מאוד.

* ה-GTS450 עם זיכרון מהיר יותר.

* ה-M4 המצויין שיעזור בזמני גישה קצרים יותר (ב-KSP יש את ה-Force 128GB של Corsair במחיר נמוך, אם תרצה תוכל לשלב אותו עם המערכת הנוכחית.

* ה-NZXT 210 בהחלט מארז שקט ומגיע עם ספק חזק, יש מגוון גדול של מארזים\ספקים איכותיים אך אני מציע שתוותר על מארזי הקוביה עקב המגבלות שהזכרתי.

פורסם
  • מחבר

אחי, באמת תודה.

אין לך מושג כמה אני מעריך את הזמן שלך ושל חברים שלך, באמת מרגיש את ההשקעה.

כמו כן, הייתי שמח לקבל מפרט שכן יכול להתאים לMAC OS

והעניין של המארז הקטן הוא בלית ברירה.. אני לא מקובע על המארז הקובייה אבל אני חייב משהו ממש קטן בגלל שיש לי בעיות ברכיים ואין לי מקום אחד להניח את המחשב חוץ מלמטה(איפה שהרגליים כמובן P: )

* יש לי צורב נחמד, לא צריך יותר מזה, אני יכול להעביר אותו למחשב החדש?

ובקשר לכרטיס מסך, הGDR5 הוא עם ג'יגה אחד וGDR3 הוא עם 2... זה עדיין לא אומר שהוא יותר חזק?

*סליחה על הבורות, אבל מה זה SSD? זה הכונן האופטי?

בקשר למארז, יש אתר כלשהו שאתה ממליץ שהם בערך אותו רמה שאני אוכל לבחור? אולי זה דפוק אבל חשוב לי גם מראה חיצוני שלו.

נראה לי שאני באמת אלך על המפרט שהצעת.. הייתי שמח לחסוך קצת אבל לא על גבי איכות לטווח שנים ותפקוד. במידה ואתה חושב שאני לא באמת צריך את המחשב היחסית מפלצתי (כרטיס מסך בין החדשים וI7 לדוגמא...) אז אני אשמח לדעת.. כי בכל זאת, אני לא עורך סרטים ועדיין לא ברמת מעצב תלת מימד בכיר בCOD או משהו...

ושוב... המון המון תודה =]]

אתה אח על מלא..

פורסם

אחי, באמת תודה.

אין לך מושג כמה אני מעריך את הזמן שלך ושל חברים שלך, באמת מרגיש את ההשקעה.

בכיף, זה התפקיד שלנו אנחנו לא פה ליופי.

בקשר ל-MAC כשאמרתי שזה לא מתאים התכוונתי שהחומרה שלך כאן היא חומרת PC כל הקונפיגורציה של מערכות MAC שונה, למה שתתעניין במערכת כזאת, יש סיבה ספציפית?

* תוכל לקחת מארז HTPC שגם הוא שטוח אבל בהיעדר דרישות למארז שטוח (סלוני) אין טעם "להחמיץ" את זרימת האויר העדיפה במארזים סטנדרטיים ולפעמים גם את יכולת השדרוג, מה לגבי שרפרף לרגליים כמדומני זה לא ממש התפקיד של מארז ;)

* תראה בהחלט יש מקום להתפשר פה על המון רכיבים וכך גם על הביצועים הכללים של המחשב, ה-2600 למשל נבחר כי ציינת בפירוש שזמן שווה כסף ועם פרנסה לא מתעסקים בחיסכון של 200-300 ש"ח לפה ולפה (לפחות ככה אני חושב), ה-SSD הוא כונן קשיח מבוסס Flash (בדומה ל-DOK למיניהם) שבעיקרו נותן זמני גישה טובים יותר מכונן "סטנדרטי" אך עולה הרבה יותר ומציג נפח אחסון קטן מאוד ביחס ל-HDD רגיל (מטרתו היא התקנת מערכת הפעלה ומספר תוכנות שנהנות מזמני גישה מהירים אלו בדר"כ תוכנות העריכה למיניהן ובעבודה עם קבצים גדולים).

גם פה אפשר לחסוך ולקחת כונן רגיל ולהוסיף SSD אם יתעורר הצורך (יגרור אותך להתקנת מערכת הפעלה מחדש על הכונן החדש) אך במקרה שלך שבאמת זמן שווה כסף והמחשב מיועד לפרנסה אני לא מוצא מקום לחסוך בנושא הזה.

* בקשר למארז, תוכל להיכנס לכל אתר של חנות מומלצת וגדולה אבל בעיקרון אם תתעקש על מארז שנכנס בו רק לוח Micro ATX נצטרך גם לשנות את הלוח מכיוון שהוא לא יתאים, סביר שנכוון על לוח של Asrock שיהיה עם 2 חריצי זיכרון בלבד וללא USB3\SATA3, הדגם הבא של Asrock שכן יתמוך בכל אלו יעלה כ-100 ש"ח יותר מהלוח הנוכחי, לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין גדול במאקינטוש, קראתי קצת והבנתי שפעם באמת זה היה נחשב סביבה מאוד נוחה למעצבים וכל מי שעבד במאקינטוש "נחשב"...

היום אני מבין שזה לא ככה אבל אולי בכל זאת סביבת הOSX יותר נוחה והייתי רוצה שיהיה לי את האופציה.

עד היום הסתדרתי מצויין עם מערכת חלונות והיה בסדר גמור לכן אני לא עיקש, סתם פריווילגיה שאם אני כבר קונה מחשב חדש שאני לא אהיה מוגבל.

בקשר לSSD אני מניח שבאמת אני לא אתפשר בגלל 200 שקל אם זה באמת מקטין את זמני הגישה כי יש לי חוויה רעה עם זה (לא צוחק, אני שומר קובץ בערך 2 דק'.. ואם אני לא שומר כל 10 דק', הוא לפעמים אומר לי NOT ENOUGH RAM בשביל לשמור...).

בקשר למארז, הוא לא בשביל הרגליים חח.. המחשב הנוכחי ממש תופס את כל המקום, את המחשב הקטן אוכל להניח בצד ככה שלא יפריע (קשה קצת להסביר אבל זה המצב הקיים).

אבל גם בקשר לזה אני לא אהיה עיקש. רק קיוויתי שיש אופציה למארז כזה קטן מכיוון שאני רואה שיש אותו שם.. הלא למה הוא שם? (ויש הרבה אופציות אני חייב לציין)..

אני מוכן אגב לשלם עוד 100 שקל לטובת הגודל של המארז ולוותר נגיד על 1 טרה כי יש לי כבר כונן חיצוני של טרה והם דיי יקרים הכוננים הקשיחים.

פורסם

שים לב למידות של ה-SOURCE 210 הוא בהחלט קטן יחסית.

מארזים כאלו מיועדים בדר"כ לסלון איפה שמראה המארז קריטי וכך גם הגובה שלו.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני ארד מעניין המארז הקטן אבל הלכתי לKSP והם הציעו לי מפרט כזה:

core i7 2600 s1155 8mb tray

scythe shurikien 3 heat pipes cpu cooler

gygabyte z68ma-d2h-b3

ddr3 2X4GB g.skill nt dual channel

crucial m4 2.5 64GB ssd MLC sata3

PNY Quadro 600 1 GB GDDR3

LG DVD+RW X22

Antec mini p180 microATX

+

Antec basiq 550W active PFC 12cm

וכל זה ב4500 ש"ח אחרי מע"מ.

בוא נצא מנק' הנחה שהמארז אני אחליף וזיכרון קשיח יש לי במחשב הנוכחי 500GB שאני אשים בחדש.

האם אפשר להשיג את אותו המפרט רק במחיר יותר זול?(אחרי מע"מ כמובן...)

ובקשר לSSD- המבצע הלך... אין כבר את ה128GB במבצע בקיצור.

הוא אמר לי שם שהBIOSTAR הוא חרא לעומת הASUS... ושעדיף לי קואדרו אם אני רוצה לעבוד עם גרפיקה ובעתיד תלת מימד.

הא ואין לי צורך בK במעבד כי אני לא מתכוון לעשות OC...

תודה.

פורסם

אני לא מבין למה השינוי?

קיבלת מערכת יקרה יותר.

פורסם
  • מחבר

מה שאתה הבאת לי זה ללא הקואדרו וזה עם לוח אם ביוסטאר, שהוא פחות טוב לפי מה שהוא אומר.

והמאוורר חלש יחסית ואממ... כן חח זה יותר יקר אבל שמע, הסכום שאני הולך להוציא הוא 4K עם אופציה לחריגה. החלטתי שהSSD חשוב לי ולא נראה לי שיהיה צורך ביותר מ64GB

החלטתי שאין לי צורך ב1טרה זיכרון קשיח

והחלטתי שאני יורד מעניין המארז הקטן.

אני פשוט קצת מבולבל עכשיו.. מה המפרט ההכי טוב שאני באמת צריך (לא סתם...) במחיר הזה לטובת עיצוב דו מימדי ותלת מימדי.

אחד אומר שאני לא צריך I7 ואסתפק בI5 ואחד אומר שלא.

אחד אומר שאני צריך קואדרו ואחד אומר שאני אסתפק בGTX450...

כל השאר דיי שולי רק שאף אחד לא מסביר לי האם אני יכול שתיהיה לי את האופציה להתקין מערכת מאקינטוש על המחשב.

פורסם

אתה צריך לעשות קצת סדר:

1. ה-quadro והכרטיסי ה-GTX למשל הם כרטיסים דומים בשינוי דרייברים (תוכל לחפש על הפיכת כרטיסי משחקים ל-quadro).

מדיונים לא מעטים שעלו ברשת ה-GTX560TI עדיף על ה-Quadro 600 ב-Maya עקב מעבדי Cuda רבים (אם כבר הולכים על כרטיס שעולה כ-1000 ש"ח).

2. מהבנתי המעטה בכל ענייני העריכה ומדיון שהיה פה לא מזמן היא שמתחת ל-2000 הכרטיסים יחסית חלשים ואת המחיר שלו אתה יכול לראות לבד (מה שמחזיר אותנו שוב לאופציה של GTS450 או GTX560TI שיהיה חזק משמעותית).

3. ממש לא מעניין אותי מה המוכר אמר בקשר ללוחות אם של Biostar מה שבטוח ש-GB לא מספקת שום אקסטרה על פני לוחות של Biostar ולפעמים ההפך הוא הנכון, אני מציע לך לקרוא מעט על יכולות ה-SSD Cache וה-Virtu שיש בלוחות מבוססי Z68 אלה אולי עשויים להתאים לך בהנחה והחלטת לקחת כונן SSD.

4. I7 או I5 זה סה"כ שיקול שלך, ברור מה חזק יותר ומה יקצר זמני עריכה אבל גם ברור שהוא עולה כ-300-400 ש"ח יותר וזה סה"כ החלטה שלך האם התוספת שווה את קיצור זמני הטעינה הללו או לא.

5. בפעם ה-3 לא, אתה קונה חומרת PC וחומרת מקינטוש היא חומרה אחרת לגמריי, אין אפשרות להתקין מערכת הפעלה MAC OS על חומרת PC וגם לא להפך מערכות Mac הן מערכות ייעודיות ואני לא בטוח לגבי מה ששמעת עליהן (שאל בפורום MAC).

פורסם
  • מחבר

מפרט מאייבורי-

האם משתלם לי:

מארז IN WINשחור פאנל מבריק וסאונד קדמי - מארז עם 2 מאווררים חזקים - לא יותר מידי תאורות ודברים מיותרים.

ספק כח 12CM A.PFC LITEPOWER 600W THERMALTAKE

לוח GA-P67A-D3-B3 GIGABYTE

מעבד אינטל 3.4GHz 8MB CORE I7 1155 QUAD

2600

זכרון CL9 V CORSAIR 2X4GB (8GB) DDR3 1600MHZ

כ.מסךNvidia GeForce 450GTS 2G-3

דיסק קשיחOCZ AGILITY-3 2.5" SATA3 120GB SSD

* מחשב ללא מערכת הפעלה

* כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם

* כ.קול 5.1 מובנה בלוח האם

סה"כ 4500 כולל מע"מ - תקבל מאוורר של ארטיקולינג על המעבד מתנה.

מה לעיצוב גראפי בעיקר בפוטושופ ובמידה וארצה לעבוד עם תלת מימד(אפשרי מאוד) יהיה עדיף:

כרטיס מסך:

TwinTech \ Sparkle GeForce GTS450 1GB GDDR5או Sparkle GTS450 2GB GDDR3 PCI-E HDMI Retail

או בכלל QUADRO-

Gigabyte GTX560 Ti 1GB GDDR5 Ultra Durable

?

פורסם

אני לא מבין למה אתה ממשיך להציע מערכות נוספות?

המערכת שהצעת חורגת "רק" ב-500 ש"ח מהתקציב שהגדרת.

הצעתי לך בדף הקודם מערכת שעוד רחוקה 200 ש"ח מרף התקציב שלך, במידה ובינתיים אין עבודה עם תלת מימד אין צורך במשהו חזק מ-GTS450 וגם הוא לא הכי נחוץ.

כשתעבור לעבודה עם MAYA וכד' תוכל להוסיף כרטיס במידה ותרגיש צורך.

פורסם
  • מחבר

אני אסביר לך למה,

כל אחד נותן לי מפרט שונה, כולל כרטיס מסך שונה כולל מארז ומאווררים שונים ובערך באותו מחיר וכל פעם מישהו כותב שהוא יכול לעשות מפרט יותר חזק באוות סכום ואני ממש קצר בכסף ואני קצת לחוץ לקנות מחשב חדש ואין לי זמן לקרוא על חלק במחשב לכן אני מנסה הכל ושואל כמה שיותר שאלות כדי לא להצטער אחרי זה שלא הוספתי 50 שקל ויכולתי לשכלל אותו בכמה רמות אחרות.

אגב, תוריד 250 שקל כי אני לא צריך כרטיס SSD 120GB לדעתי כרגע.. 64 יספיקו לי.

אני עדיין לא מבין מה ההבדל בין GDDR3 ל5 אני מבין ש1 GB מספיק לי בכרטיס מסך אבל עדיין ארצה להיות בטוח שמה שאני קונה משתלם לי (כן.. לא תינמני אבל קמצן... טוב אולי לא קמצן אבל מחושב :P )

ואגב, לא ממש מכיר את שאר החברות של האינטרנט TMS RMS, אייבורי וKSP מבחינת אחריות אני דיי סומך עליהם..

אבל שוב, אם זה הבדל משמעותי בכסף אני אחסוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים