עבור לתוכן

מפרט סופי שהרכבתי 5K לשימוש כללי

Featured Replies

פורסם

שימו לב, נבנה בKSP. בסוף יש כונן קשיח שהייתי רוצה אבל בסוף לא לוקח אותו:

CPU: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray‎

http://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-(6M-Cache-3_30-GHz)

‎Warranty‎ ‎3 years‎

*

995.0 ksp

1010

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CPU Cooler: Scythe Mine 2 CPU Cooler

http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/mine-2.html

*

195 KSP

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MotherBoard: Z68XP-UD4 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3977#ov

Warranty‎ ‎3 Years

*

910 KSP

Memory: G.SKILL "SNIPER" 8192MB (4096MBX2) DDR3 1600 CL9 1.25

http://www.gskill.com/products.php?index=389

‎Warranty‎ ‎Lifetime‎

*

320.0 KSP

ScreenCard: GIGABYTE - nVidia GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3707#ov

Warranty‎ ‎3 Years

*

1100 KSP

DiskDrive: DVD±RW GH24NS x24 Black SATA (Oem)‎

http://www.lg.com/il/it-products/optical-storage/LG-dvd-writer-GH24LS50.jsp

‎Warranty‎ ‎1 Years‎

*

130 KSP

Case: ‎ARC Mid-Tower Atx Black Case (No PSU)

http://www.fractal-design.com/?view=product&category=2∏=57

*

395 KSP

Power Supply: Neo Eco 620 620W Active PFC 12cm PSU (Retail)

Warranty‎ ‎ 3 Years

*

385 KSP

Speakers: ‎Z506 5.1 Speaker System (Retail) ‎

http://www.logitech.com/en-us/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/7191

Warranty‎ ‎2 Year

*

465 KSP

Kaspersky AntiVirus (2012) Retail - 1 Year‎

*

95 KSP

Total: 5005 KSP

Hard Drive: Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA III WD10EARX

*

750

פורסם

זה סתם בלאגן. ענה על השאלות שבסטיקי וערוך בהתאם, כמו שזה קשה לתת על זה חוו"ד.

פורסם
  • מחבר

הסטיקי הזה שלכם הוא הבלגאן הכי גדול שיש בכל הפורום הזה.

מה בלגאן אצלי?

ציינתי איזה רכיב בחרתי

נתתי קישור לרכיב באתר יצרן

ציינתי תקופת אחריות ומחיר בKSP.

פירסמתי את זה יותר בשביל אנשים שיכולים להעזר במפרט הזה. אני בטוח בו ולא צריך ייעוץ. כמובן שאשמח לשמוע חוות דעת אבל לא בשביל זה באתי לפה.

שוב. מה בלגאן? זה כתוב באנגלית פשוטה בסדר הבא:

CPU

CPU Cooler

MotherBoard

Memory

ScreenCard

DiskDrive

Case

Power Supply

פורסם

אנו יודעים מה הרכיבים. מה שאנחנו לא יודעים אלה הצרכים שלך, תקציב, רמת שקט וכולי.

ענה על השאלון הזה:

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

פורסם
  • מחבר

בשביל להיות פחות חצוף ובשביל שכולם יוכלי להנות ניקיתי את המפרט קצת. רכיב ומחיר. שימו לב שצירפתי גם רמקולים ויש בסוף דיסק קשיח שהייתי רוצה אבל אני לא צריך אז הוא לא כלול במחיר.

CPU: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray‎

1010 KSP

CPU Cooler: Scythe Mine 2 CPU Cooler

195 KSP

MotherBoard: Z68XP-UD4 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI

910 KSP

Memory: G.SKILL "SNIPER" 8192MB (4096MBX2) DDR3 1600 CL9 1.25

320.0 KSP

ScreenCard: GIGABYTE - nVidia GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E

1100 KSP

DiskDrive: DVD±RW GH24NS x24 Black SATA (Oem)‎

130 KSP

Case: ‎ARC Mid-Tower Atx Black Case

395 KSP

Power Supply: Neo Eco 620 620W Active PFC 12cm PSU

385 KSP

Speakers: ‎Z506 5.1 Speaker System (Retail) ‎

465 KSP

Total:4910 KSP

Hard Drive: Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA III WD10EARX

*

750

פורסם

וואי, אתה ממש קשה, הא?

פורסם
  • מחבר

אנו יודעים מה הרכיבים. מה שאנחנו לא יודעים אלה הצרכים שלך, תקציב, רמת שקט וכולי.

ענה על השאלון הזה:

גבר, אני לא צריך עזרה בהרכבת מפרט. המפרט הזה שהרכבתי מתאים מאוד לצרכים שלי. פירסמתי את זה רק כדי שאחרים יוכלו להינות.

כמובן אם תשימו לב לחוסר תאימות בין רכיבים אשמח לשמוע.

בכללי על הדרישות שלי, המחשב הוא מחשב שמיועד להכול. שנים לא שיחקתי משחקים ואני מעוניין בזה. אני מתעסק בהנדסת תוכנה אח שלי מתעסק בפוטושופ. אני עובד עם תוכנות שרטוט ואחי עם תוכנות לעיבוד מפות.

כמו כן, אף אחד לא רוצה לחכות המון זמן בזמן שהוא ממיר סרט לפורמט שמתאים לנייד שלו.

כמו כן אני צריך חומרה שעמידה יותר למפגעי חום, מגנטיות, רעידות וקפיצות מתח. רלוונטי לגבי כל החלקים.

רעש נמוך אופציונאלי בהחלט אבל לא על חשבון שאר הדברים לכן לקחתי מאוורר גדול למעבד ומארז שהוא גם זול ומצד שני מעולה מבחינת קירור. המארז גם נראה טוב לטעמי וכולל 3 יציאות USB (אחד מהם USB3) בחלקו הקדמי עליון של המארז, במיקום הכי נוח בשבילי.

OC הוא אופציונאלי בהחלט והמחשב מאוד מאוד מתאים בשבילו, אבל האמת בינתיים אין לי סיבה לעשות. בהמשך זה יגיע.

ישנו אופק שידרוג מסוים למחשב הזה, אבל אני בספק כמה הוא יקבל את השידרוג הזה במהלך חייו.

פיספסתי משהו?

פורסם

גבר, אני לא צריך עזרה בהרכבת מפרט. המפרט הזה שהרכבתי מתאים מאוד לצרכים שלי. פירסמתי את זה רק כדי שאחרים יוכלו להינות.

בקיצור, פרסמת בשביל להתלהב ולהראות כמה אתה יודע - ואם לשפוט לפי המפרט, כנראה שפחות ממה שאתה חושב. אם היית מבקש חוות דעת, הייתי מצביע על כמה בחירות תמוהות למדי, אך היות ואתה לא, אני אשמור את דעתי לעצמי.

פורסם

בכל מקרה אני אגלה:

1. ראשית, הקשיח יקר מאוד, בטח יחסית לסדרה ירוקה (ואיטית).

2. לוח אם יקר מאוד שספק אם אתה צריך את הפיצ'רים שלו. אני מאמין שלוח זול בכמה מאות שקלים יספק אותך.

3. זכרונות 1600MHZ אינם מהירים יותר בצורה מורגשת מאשר זכרונות 1333. בכל מקרה זכרונות 1333 יכולים לעבור המהרה פשוטה אל מעבר לרמת ה-1600. מתח נמוך של 1.2V עלול יהיה להוות מכשלה בעתיד באם תרצה להוסיף סטיקים נוספים כאשר הסטנדרט הוא 1.5V.

4. אם OC יהיה מתוכנן ולא כבד, ניתן למצוא קירורים שקטים יותר.

5. כרטיס מסך בגרסת OC יקרה. ה-OC במקרה הטוב הוא בינוני, לא משהו ששוה את הכסף \ משהו שאי אפשר לבצע לבד ביתר קלות.

פורסם

אמרת הכל!

חושב שבחרת את הרכיבים הטובים ביותר? המשתלמים ביותר? תחשוב שוב.

הדיון הזה מיותר שהרי אין טעם להציע עזרה למי שלא מעוניין לקבל אותה,

אתה מוזמן לשלוח לי ה"פ אם משהו לגבי קבלת העזרה ישתנה אצלך.

ממש לא רציתי לנעול את הדיון הזה במיוחד אחרי שגיל הגיב אבל הנה קיבלת ממנו כמה רעיונות למה לא בסדר במפרט.

ננעל.

עריכה:

Beigelman

הדיון נפתח, אני מקווה שתשנה את הגישה ותהיה מעוניין לשמוע חוות דעת לגבי שינויים ושיפורים במפרט כמו כן ערוך את הכותרת כך שתכיל תקציב + שימושים כנדרש מחוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

יותם תודה שפתחת שוב את הדיון.

חברה אני מבקש לא לחטוף קריזים על זרים בפורומים. נכון שאמרתי שאני לא צריך עזרה במפרט אבל בסך הכול באתי בגישה טובה ואתם סתם מפילים אותי עם טונה של גישה שלילית. יש דרכים להציג דברים.

גיל, רשמתי שאני לא קונה כונן קשיח, מה ששמתי זו סתם אופציה שחשבתי עליה.

עכשיו ברשותכם, אני רוצה להתחיל בדיון.

נאמר לי על ידי גיל שיותר משתלם לי יהיה לקנות לוח אם זול יותר.

השאלה שלי היא, למי נועד לוח כמו שבחרתי? למה הוא מוצג למכירה אם כדאי לקנות מהלוחות הזולים יותר?

פורסם

ראשית כדאי להבין מה תפקידו של לוח האם.

לוח האם הוא הבסיס עליו מרכיבים את כל החלקים. הוא אחראי על הקישור בין החלקים השונים.

למעט התאמת לוחות שונים למעבדים שונים, הלוחות נבדלים בתוספות שהם מציעים, "פיצ'רים".

אז מה אנשים שונים יכולים לחפש בלוח שאינו הזול ביותר?

1. אוברקלוק למעבד מצריך מערכת חשמל טובה ויציבה - הן למעבד והן לערכת השבבים. לוחות שונים מציעים מערכת חשמל טובה יותר או פחות למטרה הזאת.

2. כרטיסים מובנים - כל לוחות האם היום כוללים כרטיס קול וכרטיס רשת בילט-אין. אלה רכיבים פשוטים יחסית ומציעים את מה ש-99% מהמשתמשים צריכים. ישנם לוחות high-end המציעים כרטיס קול ייעודי מתקדם יותר, שני כרטיסי רשת, כרטיס רשת אלחוטי וכדומה.

3. בקרים. כאמור כל לוח כולל כניסות ויציאות כמו חיבורי usb, esata, firewire ועוד. לוחות שונים כוללים מספר שונה של חיבורים.

4. חריצי הרחבה - pci, pci-e, סלוטים לזכרונות וכולי. ישנם לוחות המכילים יותר מחריץ pci-e אחד לטובת מערכי כרטיסי מסך, כרטיס פיסיקה, כרטיסי טלויזיה ועוד. גיימר שמשחק על רזולוציות גבוהות, למשל על שלושה מסכים, ודאי לא יסתפק בכרטיס מסך אחד.

5. פיצ'רים נוספים. כל חברה וכל דגם מציע פיצ'רים אחרים נוספים. דוגמאות יכולות להיות כפתור לאיפוס ביוס, תמיכה בקירורים לתושבות ישנות, תצוגת לד לחיווי של תקלות, עיצוב מושך את העין ועוד...

כעיקרון כל פיצ'ר שאתה לא צריך יוזיל את מחיר הלוח. כלל האצבע אומר שאתה צריך את הלוח הזול ביותר העונה על כל הדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

למרות שהשוותי המון המון זמן/פעמים בין לוחות שונים, החלטתי לעשות זאת כעת שוב.

הגעתי למסקנה שאם אני מוכן לעשות ויתורים אני יכול לקנות : GA-Z68X-UD3H-B3 במחיר 795 יוצא כ100 שקל פחות מהאופציה הקודמת שנתתי.

בדקתי 2 לוחות זולים יותר והם פשוט לא מספקים לי את הסחורה שאני רוצה. אני בטוח שאתם תציעו לי לוח אם יותר זול, שכנראה לי ירצה אותי, אבל מה דעתכם?

פורסם
  • מחבר

אמממ, בואו נחזור לזה אחרכך. יותר מטריד אותי עניין הכרטיס מסך. איזה כרטיס מסך הייתם ממליצים לי? רצוי מKSP.

שיריץ משחקים חדשים עכשיו ובעתיד הסביר. יש לי מסך רחב 21" ולא צופה שינוי בקרוב. למרות שיש לי יעד להשיג טלוויזיה לחדר עוד 2-4 שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים