עבור לתוכן

מחשב בן 4 שנים, רוצה לשדרג אותו

Featured Replies

פורסם

המעבד שלו בתדר בסיס לאומת I3 2120, לו יש יתרון יתרון מוחלת ברוב היישומים. גם בחלק מאלו שדורשות 4 ליבות.

• תגובות 32
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

OR2OOO

זה ממש לא נכון, אין קשר בין תדרי הבסיס ולא בין הארכיטקטורות.

ביישומים שיודעים לנצל ריבוי ליבות (ואני מתכוון באופן מלא) יש עדיפות מוחלטת ל-4 ליבות.

פורסם

(ואני מתכוון באופן מלא)

זה משנה את התמונה.

פורסם

ברור שלא הייתה כאן כוונה לתוכנות שהוסיפו להן תמיכה עילגת בריבוי ליבות.

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

הכוונה היא לא רק תוכנות שתומכות באופן מלא בריבוי ליבות, אלא אפילו הפעלה מקבילית של כמה תוכנות שיודעות לנצל רק ליבה אחת, אבל לטחון לה את הצורה. :)

פורסם
  • מחבר

ממה שראיתי כונן SSD ממש ממש יקר,

כמה GB אני צריך לקנות? 40 מספיק רק בשביל המערכת הפעלה?

לגבי הOC קצת סיבכתם אותי עם ה4 ליבות וה2, במה תלוי OC? ומה צריך בשביל לעשות OC?

עכשיו לגבי המעבד,

אני מריץ ווינדוס 7 64 ביט,

שאני נכנס למנהל משימות הCPU לא יורד מה-40% ומעלה,

אין תוכנות כבדות שפועלות ברקע, זה הגיוני?

פורסם

לא, זה לא הגיוני.

מה צורך את הCPU? איזו תוכנה?

אולי יש לך וירוס או בעיית דרייבר כלשהי.

SSD היא המלצה מעולה באופן כללי, אך לדעתי המחשב שלך מספיק חזק כך שעם כונן 7200RPM טוב, לא תזדקק לSSD (כלומר זה לא יהיה שיפור של שמיים וארץ בשבילך).

פורסם

בהחלט. אני ממליץ לך להקדיש כמה שעות לטובת סריקת וירוסים ורוגלות (ורצוי במצב בטוח).

פורסם

יש כאן קצת הגזמה ...לגבי השדרוג ...שפשוט מאוד לא צריך ולא רלוונטי בכלל.

מחשב סוחב במקרה שלך נובע ביותר מידי זבל במערכת הפעלה ...ולא קשור בכלל לחומרה.

סוחב בRAR ....נתקע בסרטים מחשב מהסוג שלך ..אין סיכוי שזה בגלל החומרה ...

:smile1: O0 :iamstupid:

פורסם

כתבתי שצריך לבצע "פעולות תחזוקה" למחשב, פרמוט יעשה פה עבודה מצוינת לדעתי (אם לא מסובך מידי בשבילך).

המלצתי על כונן SSD לאו דווקא כי הוא משתלם כל כך, זה השדרוג היחידי שייתן שיפור משמעותי ויענה על בקשות פותח הדיון, בכל אופן, גם אם אתה מחליט לרכוש אחד כזה אתה אמור לתחזק טוב את מערכת ההפעלה שלך, שוב, אם יש לך אפשרות לפרמט זה יהיה טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

אני שמח לשמוע שאפילו אחרי 4 שנים ההשקעה הייתה משתלמת (4100 ש"ח בזמנו),

איך אני בודק מה הולך עם המערכת שלי?

איזה תוכנות יש שבודקות מה מעמיס לי על המחשב?

והאם סריקה בנוד 32 תספיק?

בנוגע לפרמוט.. יש לי אפשרות אבל אני מעדיף לנסות להציל את המצב כי לגבות ולהחזיר את המידע והתוכנות החשובות זה קצת עבודה בשביל כרגע,

אשמח להמלצות על מנת ליישר קו..

שוב תודה רבה לכם!

פורסם

לא יודע מה ימליצו לך פה לעשות, אני רק בטוח לגבי זה ששום דבר לא יתקרב לפרמוט מבחינת אפקטיביות.

פורסם

לא יודע מה ימליצו לך פה לעשות, אני רק בטוח לגבי זה ששום דבר לא יתקרב לפרמוט מבחינת אפקטיביות.

במידה מסוימת זה נכון, אך יש עם זה בעיה עקרונית, ולכן באופן כללי אני לא רואה בזה המלצה טובה.

מערכת הפעלה נקייה תמיד תהיה מהירה (מבחינת זמני עלייה וירידה ותגובתיות). עם זאת, ברגע שמתקינים חזרה את כל הדרייברים והתוכנות שרוצים לעבוד איתן, מגלים בצורה מפתיעה שהמערכת כבר לא כל-כך מהירה כמו אחרי התקנה "עירומה". מאותה נקודה ואילך, מחשב מתוחזק היטב לא יאבד מהמהירות שלו משמעותית לאורך זמן.

אם המטרה של התקנה נקייה היא להעיף את כל מה שמותקן כרגע, ולהישאר עם קונפיגורציה מינימלית, אכן זה הפתרון העדיף. אך אם בכל זאת הכוונה היא להתקין חזרה את כל (או את רוב) הדברים שמותקנים כבר עכשיו, הרי שהתקנה מחדש תהיה בזבוז זמן גדול ותועלת מועטה אם בכלל.

פורסם

כל אנטיוירוס טוב (ובפרט נוד32) יעשה את העבודה. תפעיל סריקה ארוכה במצב בטוח.

רוגלות אתה יכול לחפש עם melwarebytes למשל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים