עבור לתוכן

מפרט למטרות גיימינג+עריכת וידאו עד 7K כולל מסך (ללא ציוד היקפי/OC)

Featured Replies

פורסם

התקציב המקסימלי כאמור הוא 7K, עם עדיפות לסכום נמוך יותר במידה ואפשר.

מס' דרישות:

- המסך חייב להיות בגודל 23-24 אינצ' (אני דיי נעול על 24, אבל לא משהו שאי אפשר להתפשר עליו)

- אין שום צורך בשקט (מבחינתי הוא יכול להיות רועש כמו טרקטור... זה אף פעם לא הפריע לי יותר מדי)

- לא מתוכנן בכלל OC (לא מעוניין להתעסק בזה)

- אין צורך במערכת הפעלה / אופיס, כן יש צורך בהרכבה

- לא מתוכנן שדרוג בעתיד הנראה לעין (שלוש שנים)

חשוב לציין - אין לי שום בעיה לרכוש ציוד יד שנייה, להפך.

אם אתם מכירים/ממליצים - אני אשמח לשמוע (אני אשמח לדעת גם ממה צריך להתרחק כשקונים ציוד יד שנייה [אם יש משהו כזה בכלל])

אני גר בת"א בעיקרון, אבל אין לי שום בעיה לרכוש את המפרט מכל חנות.

אגב, האם התקציב הזה מספיק בכלל כדי למלא אחר הדרישות שלי?

מבחינת גיימינג - אני לא איזה גיימר מטורף, אבל יש לי את הסטנדרטים שלי :)

מבחינת עריכת וידאו - לא מדובר במשהו מקצועי בכלל, אבל אני מניח שאני אצטרך לרנדר לעתים רחוקות איזה 15 גיגה בערך...

תודה!

פורסם

בכל זאת על אילו משחקים מדובר?

האם מדובר על משחקים חדשים בהגדרות הגבוהות ביותר? פילטרים?

ידוע לך על דרישות מיוחדות לעריכת הוידאו?

כמו שזה נראה אין צורך בניצול מלוא התקציב בטח כשלא מדובר בגיימר וכשאין צורך בזוג כרטיסי מסך.

פורסם
  • מחבר

אני לא כ"כ בקיא בכל המשחקים החדשים בשוק, אבל בעיקר משחקי FPS (או דיאבלו 3 למשל [כשיצא])

אני מניח שהשאיפה של כל אחד היא לשחק בהגדרות כמה שיותר גבוהות, לצורך חוויה מקסימלית.

בכל אופן, אני ארצה לשחק בהגדרות הגבוהות ביותר, אבל כמעט ללא שימוש בפילטרים (אם בכלל זה נכון להגיד את זה ככה במשפט אחד...)

בנודע לעריכת הוידאו - אין דרישות מיוחדות בכלל.

זו עריכה בסיסית לחלוטין, סטייל מובי-מייקר (אם כי אני אשתמש ב-SONY Vegas 10 PRO, רק בגלל שיש שם יותר אופציות מעניינות)

פורסם

כן. אפשרי להגיד אני אשחק בהגדרות הגבוהות ביותר ללא פילטרים.

השאלות שלי מגיעות כדי לכוון ולהבין עד כמה אתה מוכן להוציא כסף על מנת לשחק בהגדרות הגבוהות ביותר.

בכל מקרה, זה יהיה כיוון ללא ניצול מלא של התקציב:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! - זמין במלאי ₪993

מעבד:

[..] INTEL 2500 : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - TRAY ₪1015

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z68M-D2H ₪499

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 + DIRT3 חדש ! לרוכשי מערכת מחשב מעל 4000 ! ₪1267

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪112

מארז:

[..] ANTEC ONE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪274

ספק כוח:

[..] ANTEC EARTHWATTS 500W ₪286

דיסק קשיח:

[..] WD BLUE 500GB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ! ₪502

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪85

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5223

* רחוק מאוד מגבול התקציב שלך כמו שביקשת, שמור את הכסף לשדרוג בעתיד.

* נסה להסתדר בינתיים עד שירדו המחירים עם 500GB אם זה באמת קשה מבחינתך קח 1TB.

* ה-U2312HM הוא אומנם ''23 אך המשתלם ביותר כיום, מסכי ה-24 לפחות באיכותו של זה יקפצו לתג מחיר גבוה בהרבה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל: תודה על העזרה עד עכשיו :)

דבר שני - מצטער שאני מעלה את זה עכשיו, אבל אפשר להגיד שאלו המסקנות שלי אחרי שאני רואה את המפרט שהצעת:

אין טעם לקחת לוח עם כ"מ מובנה, לא?

כמו כן, הייתי שמח אם תהיה אפשרות של תמיכה ב-USB 3

לגבי המארז - אני דווקא מתחבר למארזים המצועצעים יותר, אבל את זה אני כבר אבחר בעצמי לפי הטעם שלי ;)

הייתי רוצה שהמחשב הזה "יחזיק" לתקופה ארוכה יחסית (3 שנים בערך), ככה שאפשר להכניס בתקציב הזה עוד HD6950 (או שכבר עדיף ללכת על ה-580?)

אבל בטח זה יגרור תגובת שרשרת גם בנוגע לספק, לא?

אפשרי להכניס לתקציב הזה זוג HD6950 + ספק כוח משודרג שיחזיק אותם?

בנוגע לכונן הקשיח - אני מעוניין לפחות בטרה שלם, אבל אם זה אומר שזה יבוא על חשבון דברים אחרים חשובים יותר - אפשר להתפשר.

מה דעתך?

פורסם

קצת סדר:

קודם כל חבל שאתה מעלה דרישות מהלוח עכשיו, אם היית עונה על הסטיקי זה לא היה קורה.

יש מבחר לוחות שמגיעים עם USB3:

Z68AP-D3, Z68MA-D2H וכו'.

אין שום מניעה לקחת לוח עם כרטיס מסך מובנה, זה מגיע עם לוחות ה-Z68 וזה לא משהו שמזיק לך בצורה כזו או אחרת.

1) הכנסת כרטיס נוסף תגרור כמובן גם צורך בספק חזק יותר.

לא ברור לי למה אתה צריך זוג כרטיסים כמו ה-6950 כשאחד כזה עונה לך על כל הדרישות היום, שדרוג לכרטיס חדש בעוד כשנתיים שלוש ייתן תמורה הרבה יותר גדולה לכסף שלך מאשר מערך כזה כיום מה גם שבעצמך אמרת שאתה לא "גיימר מטורף".

2) אף אחד לא יכול להתחייב לך על X שנים שהמחשב הזה יחזיק תחום המעבדים\כרטיסי מסך מתעדכנים באופן תדיר מידי כדי שמחשב שמריץ משחק מסויים עכשיו יריץ משחק שיצא בעוד 3 שנים.

3) כמו שאמרתי אם אתה לא חושב שתהיה מסוגל להסתדר עם 500GB קח כונן של 1TB. סמסונג F3 תהיה בחירה טובה.

פורסם
  • מחבר

עניתי על הסטיקי (אתה יכול לראות בבירור שהבסיס של הדרישות שלי זהה לפורמט שנמצא בסטיקי)

פשוט כנראה שפיספתי את זה איכשהו... קורה.

לא חשבתי שהכ"מ המובנה מזיק בצורה כלשהיא, אבל ההגיון אומר - פחות רכיבים/פיצ'רים: פחות כסף.

השאלה הכי טובה וממוקדת שאני יכול לשאול:

האם הכרטיס הזה יספק ביצועים טובים ברזולוציה הטבעית של הדל במשחקים האחרונים שקיימים בשוק? (1920X1080?)

הכוונה היא האם משחקים ירוצו בצורה מספקת ברז' הנ"ל.

(אגב, "צורה מספקת" בשבילי זה מינימום 30FPS במשחק)

אני ממש לא מחפש לבזבז כסף סתם, אבל אם כבר אני מוציא סכום לא מבוטל של כסף על מחשב חדש, אני רוצה להנות ממנו ולא להגיע למצב שאני לא יכול לשחק במשחק XYZ בגלל שהוא לא עומד בדרישות (כמובן שאני מציאותי, ואני לא מצפה שהביצועים שלו יהיו זהים בעוד שנה או שנתיים) ובגלל שחסכתי עוד 1000 שקל.

ושוב, כדי שזה לא יראה כאילו פתחתי את הת'רד הזה כדי לקבל חיזוקים - אני ממש לא רוצה לנצל את התקציב עד הסוף. הכסף לא צומח אצלי על העצים. אבל אני כן רוצה להנות ממערכת שבבסיס שלה היא לא זולה במיוחד.

פורסם

לא, לוחות Z68 מגיעים עם כ.מ מובנה או יותר נכון היכולת להשתמש בשבב הגראפי המובנה במעבד לא זה מה שמעלה את מחירו.

ה-6950 בגרסת ה-2GB כמו שיש במפרט שהצעתי יעלה כל משחק היום על ההגדרות הגבוהות ביותר ללא ירידה מ-30FPS אם זה הרף שלך.

אתה מוזמן להציץ כאן:

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd6950_toxic_2gb/

אומנם מדובר על גרסת ה-Toxic אך גם כל הפילטרים מופעלים לרמה הגבוהה ביותר מה שלא נחוץ לך מכיוון שכמו שציינת אינך גיימר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. נראה טוב.

לגבי המעבד - האם ההבדלים בינו לבין דגם מקביל ב-i7 הם לא משמעותיים? (נתייחס כרגע אך ורק לביצועים)

נראה שאני אלך על המפרט הזה (עם כמה שינויים מינוריים של מארז/לוח וזהו) :)

פורסם

הבדלים יש לא כאלו ששווים כמה מאות שקלים.

בהחלט, לך על אחד מהלוחות שמגיעים עם USB3

פורסם

המפרט שהוצע לך כאן טוב. להלן מפרט יקר יותר אך עדיף אשר כולל:

- קירור איכותי ושקט למעבד (שכן נשכח כאן).

- לוח-אם מצויין עם יותר פ'יצרים ויציאות.

- כרטיס מסך חזק הרבה יותר+ תמיכה ב-CUDA (אחלה פיצ'ר לתוכנות העריכה, במידה ויש תמיכה).

- מארז שמעבר לעובדה שהוא שקט, הוא גם משתיק בצורה יחסית (לעומת האנטק).

- ספק כח מעולה, איכותי וחזק יותר מ-EW.

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! - זמין במלאי ₪993

מעבד:

[..] INTEL 2500 - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪953

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO3-M - זמין במלאי ₪644

זיכרון:

כרטיס מסך:

[..] ASUS GTX570 OC EDITION 1280MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1650

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪116

מארז:

[..] NZXT SOURCE 210 ELITE (BLACK) w/o PSU - FRONT USB3 ₪268

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR "A" 660W - RETAIL ₪416

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 500GB SATA3 ₪495

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות EXPRESS" - הרכבה + ביצוע בדיקות בסיס - איסוף מחשב מהחנות תוך 48 שע´ ! ₪83

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5943

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

בסכום זהה, ניתן לקחת לוח-אם מתקדם יותר עם 2 כרטיסי מסך (שכל אחד מהם חלש יותר, אך ביחד, במשחקים תומכים, עדיפים מבחינת ביצועים).

החיסרון פה הוא עניין התמיכה במשחקים, אפקט המיקרו-סטאטר ועוד.

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪752

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 EXTREME3 GEN3 - זמין במלאי ₪779

פורסם
  • מחבר

שני המפרטים נראים לי טוב, אבל מה דעתכם על GTX 580 באותו מחיר? (יד שנייה כמובן)

שמתי לב שיש לא מעט 580 המוצעים למכירה ב-1500 ש"ח~ ביד 2.

זו יכולה להיות לדעתכם אופציה טובה?

יש משהו שצריך לבדוק לפני שקונים? בדיקה פיזית? תוכנתית?

חברה מומלצת יותר או פחות?

זה כרגע הדבר היחיד שמונע ממני לרכוש כבר מחר את המפרט שהוצע כאן (שניהם דיי זהים בסה"כ - אני אקח את הדברים הטובים משניהם)

זה לא קצת "מפחיד" לקנות כ"מ יד שנייה?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הנה המפרט העדכני שאותו אני ארכוש ברגע שאני אגיע להחלטה בנוגע לכרטיס מסך:

מסך:

מעבד:

[..] INTEL 2500 : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - TRAY ₪1015

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO3-M - זמין במלאי ₪644

זיכרון:

צורב DVD:

[..] NEC DVDRW AD-7280S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪95

מארז:

[..] THERMALTAKE ELEMENT T (BLACK) VK90001N2Z w/o PSU ₪376

ספק כוח:

[..] ENERMAX MODU87+ 700W ₪786

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 500GB SATA3 ₪495

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪85

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4814

אלה האופציות שעלו לי לאחר מחקר קצר ברשת:

- שילוב של שני כרטיסים במערך SLI:

GTX 570

- רכישה של כרטיס בודד: GTX 580

מה דעתכם?

לגבי ה-570: האם אני אוכל לשלב בכלל שני כרטיסים זהים מבחינת הדגם, אבל שונים מבחינת המותג? (גיינוורד / זוטק / אסוס / Inno3D וכו' וכו')

(אין צורך לענות על זה. קיבלתי תשובות מה-FAQ של פורום כרטיסי מסך)

ומה דעתכם הכללית בנוגע לרכישה של כרטיס מסך יד שנייה? (אגב, 95 אחוז מהכרטיסים שראיתי ועניינו אותי, המוצעים בלוחות המשומשים הינם עם אחריות לפחות לשנתיים הקרובות)

פורסם

1) יד שניה- שיקול שלך. עם GTX570 אתה ממילא יכול לנשוק לביצועיו של ה-580 עם אוברקלוק.

2) אתה לא צריך שום SLI ולא CF עם כרטיסים שכאלה.

3) אני לא הולך להרחיב ולהפוך את הדיון הזה לארוך כמו שקורה בד"כ עם אנשים שהולכים ראש בקיר וקופצים מעל הפופיק. בקצרה- אתה לוקח פה מפרט שהוא אוברקיל ולא משתלם- גם אם יש לך כסף, אתה פשוט זורק חלק ממנו לפח.

קנה כרטיס בודד או CF של זוג כרטיסים חזקים ומשתלמים (HD6850/HD6870) ובעוד שנתיים-שלוש תחליף. לקנות עכשיו זוג כרטיסים מטורפים זאת טעות ממגוון סיבות.

בשנים האחרונות לא היה אחד, ולא שניים שפנו אלי בפרטי לאחר שקנו את "מחשב החלומות" במחיר מופרז ואמרו לי "יאיר, צדקת". כאשר אחד מהם הפסיק להיות גיימר לאחר חצי שנה, אחד אחר היה תקוע עם חומרה חזקה מאוד אך ישנה מבחינה טכנולוגית והשלישי חונק את עצמו כאשר לאחר כמה שבועות אחרי הקנייה, יצאה חומרה חזקה ומשתלמת יותר (ושוב, ושוב) והוא זרק כמעט 10K.

לסיכום, המלצה שלי- הוצעו לך פה מפרטים מצויינים שהם ממילא מעל ומעבר לשימושיך, מעבר להם- זה כבר הפסיק לחלוטין להיות משתלם.

עדיין חושב שזה לא יספק אותך? תהנה ואשמח לשמוע ממך עוד כחצי שנה-שנה מה תאמר על הקנייה.

פורסם
  • מחבר

ואוו... איזה תגובה

קודם כל - תודה שהורדת אותי לקרקע.

עם הבנייה של המפרט באתר שלהם התחלתי "להשתולל" עם המפרט, אמרתי לעצמי "טוב נו מה זה משנה, עוד כמה שקלים ואני כבר יכול לקנות את זה וזה"

לאט לאט מצאתי את עצמי עם מפרט של 8.5K עם Intel 3820 ועוד כל מני דברים מוגזמים.

אני ממש לא הולך עם ראש בקיר, פשוט אני קורא כל מני פוסטים מאננד-טק/טומס' הארדוור של משתמשים שכל הזמן אומרים שה-GTX 570 שלהם לא מספיק ולא ככה ולא כזה.

תסכים איתי שזה דיי מאכזב לקנות מחשב חדש בסכומים כאלה ואז במשחקים לקבל דרופים של 20FPS~ ולהתבאס.

מהמקום הזה מגיעה ההתלבטות והחשש, לא מתוך מקום של ללכת עם ראש בקיר או ללכת עם דיעות קיימות ש"הבאתי מהבית".

עכשיו, אחרי שהבהרנו את זה.. ;)

האופצייה של ה-570 מבחינה כספית מאוד קורץ לי, הענייין הוא שאין לי באמת מושג איך לבצע אוברקלוק

והבנתי שאסור לטעות בדברים האלה, כי אפשר לשרוף רכיבים.

ובנוסף שאוברקלוק מקצר משמעותית מחיי הרכיב.

אני חושב שהגיע הזמן שאני אפסיק לחפור, ואגיע לעיקר:

שורה תחתונה, כדאי לי ללכת על ה-570, או ללכת על כרטיס חלש יותר (AKA HD6870) ובמידה ואני אצטרך, אני אשדך לו כרטיס נוסף (זהה כמובן) בעתיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים