עבור לתוכן

כמה שאלות על מק'מ למי שמבין.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אז אחרי שקראתי קצת על המק'מ יש לי מספר שאלות.

1.האם יש סכום מינמאלי להשקעה במק'מ?

2.איך אני בעצם קונה את המק'מ (האם זה משהו שמתבצע דרך הבנק ואם כן למי פונים).

3.קראתי שבגלל שמדובר במכשיר שאינו צמוד מדד על הרווח משלמים מס של 10%, זה לא ממש גבוה? כי התשואה עצמה היא משהו כמו 4%~. או שלא הבנתי נכון.

תודה

פורסם
  • מחבר

אז איך זה יכול להיות משתלם אם המס הוא 15% והתשואה בסביבות 2.5? או שאני מפספס פה משהו?

פורסם
  • מחבר

אפשר לקבל איזה דוגמא איך זה עובד? נניחה במידה והשקעתי 5000 ש''ח

פורסם

אתה קונה למשל מק"מ 912 שנפרע בחודש ספטמבר 2012

נגיד שאתה קונה 5,000 ערך נקוב זה עולה לך 4930 ש"ח (לפי שער של 98.5 בתוספת עמלת קניה של 0.1%)

אתה מקבל בספטמבר 4995 ש"ח (לפי שער של 100 בניכוי עמלת מכירה)

הרווח שלך הוא 65 ש"ח

מזה לוקחים לך 15% מס - כ10 ש"ח

נשאר לך כ55 ש"ח רווח :)

פורסם

+ לוקחים לך דמי ניהול

פורסם
  • מחבר

כמה הם דמי ניהול?

פורסם

אם אתה קונה דרך הבנק אז המון, באמת המון. ברמה שזה פשוט יאכל לך את כל הרווחים ואתה עלול להיכנס להפסדים רק בגלל הנושא הזה.

בעצם...על כמה כסף אנחנו מדברים, קודם כל, כדי שנדע בכלל מה להמליץ לך ומול מה אנחנו מתמודדים. אתה וודאי יכול להניח שיש הבדלים תהומיים בכל התחומים (החל מאיפה כדאי להשקיע ועד כמה דמי ניהול יקחו) אם אתה מדבר על עשרת אלפים ש"ח או על מאה אלף ש"ח

פורסם
  • מחבר

האמתי שאני חדש בעניין וגיליתי על זה לא מזמן.

איזה אופציות יש לי אם אני מעוניין להשקיע בסביבות ה8 אלף?

תודה.

פורסם

"דמי משמרות" מה שהפך ל"דמי ניהול ניירות ערך" זה אחוז משתנה

תלוי בעיקר ביכולת המיקוח שלך עם הבנק

זה נע בין 0.2% ל 0.6%

פורסם

לדעתי באמת שאין לך שום דבר מיוחד. היתי שם את הכסף באיזה תוכנית חיסכון נחמדה שעכשיו צצות להן. בנק ירושליים מציע 2.2 אחוז ריבית קבועה או 2.75 משתנה בהתאם לפריים. מאחר ואין פה שום עמלות וכו' זה הכי טוב שתוכל להשיג לדעתי

פורסם
  • מחבר

תודה,

תוכל רק להסביר לי את ההבדל בין ריבית צמודה ולא צמודה ומה עדיף?

פורסם

ריבית קבועה - כשמה כן היא, לא מושפעת משום דבר שקורה בשוק. מה שמבטיחים לך (במקרה של בנק ירושליים אז 2.2 אם אני לא טועה) זה מה שתקבל. היתרון הוא שאתה יכול לדעת בדיוק כמה אתה מקבל ובלי תנודות בהתאם למצב השוק.

ריבית צמודה/משתנה - שוב, כשמה כן היא. היא צמודה למדד מסויים או משתנה בהתאם לו. במקרה פה היא משתנה בהתאם לריבית הפריים. היום ריבית הפריים היא 4.25 (שוב, אם אני לא טועה קצת במספרים) ובבנק ירושליים מציעים פריים מינוס 1.5% שזה אומר בעברית 2.75 אחוז. היתרון פה הוא ריבית גבוהה יותר כמובן. החיסרון - כמו שזה יכול לעלות למעלה זה יכול לרדת למטה במידה וריבית הפריים תרד.

אל תשכח שהריביות המוברות הם שנתיות כמובן. ז"א שאם אתה מכניס 10 אש"ח ביום X אז אחרי שנה יהיה לך 10220 במקרה של הריבית הקבועה ו-10275 במקרה של הריבית המשתנה (כל עוד היא לא תשתנה בתקופה הזו). כמו כן, כך בחשבון שאתה צריך לשלם מס על הרווחים בלבד, כמו שאמרו לך.

אני שוב חוזר - עם הסכום שלך, אין לך מה לחשוב על שום דבר וכיוון אחר. לך לבנק ירושליים (או כל בנק שמציע לך יותר ריבית, למרות שכרגע לדעתי אין) ותפקיד שם את הכסף. מאחר וביררתי בבנק ירושליים בישביל חברה, אני יכול להגיד לך שזה גם נחמד מהבחינה שהכסף לא סגור לתקופה ארוכה אלא יש לך אפשרות למשוך אותו כל חודש בחודשו

פורסם

גם אני ביררתי קצת עם הבנק שלי מה הוא יכול לתת לי על הפקדה. עזוב אותך משטויות, נותנים לך שברי אחוז לשנה. גם אם נהיה אופטימיים ויתנו לך 2 אחוז לשנה אז בהפקדה של 8,000 ש"ח תוכל להתענג על 160 ש"ח רווח לאחר שנה. אתה מבין? אתה מרוויח משהו כמו 13 ש"ח לחודש. ואם זה לא צמוד למדד אז הכסף שלך שווה פחות אחרי שנה ולמעשה הפסדת.

אני שמח שהוציאו לי את החשק להפקיד את הכסף. אני מנסה את כוחי במניות בחו"ל, לפעמים מצליח ולפעמים פחות. אבל גם עם ההפסדים הרווחתי הרבה יותר משברי האחוזים שרצו לתת לי. אם לא בא לך לסכן את הכסף על מניות, אני הייתי מוותר על 13 ש"ח בחודש ומשאיר את הכסף בעו"ש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים