עבור לתוכן

KSP: מימוש אחריות על לוח-אם

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

תעזרו לי הכיצד להתנהל מול רשת KSP הידועה בנושא של אחריות על לוח-אם.

הנה הסיפור:

רכשתי מהם כמה חלקים לפני 10 חודשים, כולל לוח-אם ASUS P8P67-M B3.

הכל עבד יופי יותר מ-8 חודשים, עד שראיתי BIOS חדש באתר של ASUS ללוח-אם, אותו עדכנתי בהצלחה באמצעות EZ Flash.

ה-BIOS עודכן בהצלחה, restart אחרי העדכון ו... כלום. אין POST. כאמור, הכל עבד מעולה ובמשך זמן רב, שום שינוי חומרה.

ניסיתי לאפס BIOS, להוציא סוללה, ניתקתי/הורדתי מלוח-אם כל מה שניתן - לא עוזר.

הלכתי ל-KSP בדיזנגוף סנטר, מכניס לוח-אם למעבדה במסגרת אחריות.

לאחר יומיים חוזרים אליי - הלוח-אם תקין, עושה POST.

לוקח את הלוח-אם, מנסה להפעילו בשנית. הפעם מחוץ למארז. מביא חלקים שונים לגמרי ממערכות עובדות: מעבד אחר, סטיק זכרון אחר, כרטיס מסך PCI. ועדיין לא מקבל POST. אין ביפים ב-PC Speaker, כל הלדים ירוקים, מעביר זכרון מסלוט לסלוט, שוב מנסה לאפס BIOS... כלום.

חוזר שוב ל-KSP בדיזנגוף סנטר. מדבר עם טכנאי (בחור אנטיפטי משהו בשם אדם). מסביר לו שחוץ מלוח-אם, החלפתי כל מה שאפשר. מסביר לו גם שעם חומרה מקורית הכל עבד בלי בעיות. מבקש ממנו לקרוא לי כשהוא בודק את הלוח ולהראות לי שאכן יש POST. ואם כבר יש במעבדה POST - לעשות downgrade ל-BIOS לגרסה שעבדה אצלי. לגיטימי מצידי, לא?

כעבור יומיים טלפון מאדם הטכנאי - הלוח עושה POST הוא אומר לי. תראי לי, אני מבקש ממנו. לא יכול טוען אדם, אסור לי להכניס אותך למעבדה.

וגם לא יכול לעשות לך downgrade ל-BIOS, זה לא במסגרת האחריות. לך למעבדה אחרת של KSP הוא מציע לי, אולי שם יראו לך שזה אכן עובד.

והשאלה שלי היא כיצד אני מתנהל מולם. מצד אחד, מאוד פשוט להראות לי שלוח-אם עושה POST אם הוא אכן עושה, ואז אמשיך לחפש את הבעיה בכיוונים אחרים. מצד שני, כשטכנאי מסרב בתוקף להראות לי משהו כה פשוט ולגיטימי, ולאור העובדה שהחלפתי את כל הרכיבים למעט לוח-אם ועדיין לא קבילתי POST, ולאור העובדה כי מדובר בחרבת KSP (מה לעשות, החברה צברה מוניטין לא חד משמעי), אני חושד שהטכנאי לא מספיק יישר איתי.

מה לעשות?

ותודה למגיבים.

פורסם

שלום MichaelO וברוך הבא לפורום.

מכיוון שאנחנו בפורום צרכנות הרשה לי לפתוח דווקא בעצה צרכנית. על-פי התבטאויתך כלפי הרשת ("הידועה בנושא של אחריות על לוח-אם", "מה לעשות, החברה צברה מוניטין לא חד משמעי") עושה רושם שמראש לא סמכת עליה. במקרה כזה חבל מאוד שקנית שם. אף פעם אל תקנה ממקום שאתה מראש חושד במהימנותו ואמינותו (בין אם הדעה מוצדקת או סתם מבוססת על תחושה או תחושת בטן). במקרים כגון הנוכחי יש לדעה המוקדמת הזאת נטיה לנפח כל אירוע הרבה יותר ממה שהוא.

שנית, לא כל הסניפים ברשת זהים. למדתי מניסיוני שכשמדובר ברשתות הרוב תלוי בכוח האדם בסניף הספציפי. כמו בכל מקום, יש אנשים טובים יותר ופחות, יש מנהלי סניף ועובדים עם תודעת שירות גבוהה יותר מאחרים וכן הלאה. כך שלא הוגן לשפוט רשת שלמה על-פי מקרה בסניף מסוים.

מכיוון שיש פה מצב בעייתי (כל צד טוען משהו אחר, אך הצד שטוען שהכל תקין לא מוכן להראות את זה), הייתי דבר ראשון מבקש לדבר עם מנהל הסניף כדי שיאשר לטכנאי להראות לך שהלוח תקין. אם גם זה לא עוזר ומקדם את הנושא, יש לרשת מוקד פניות ארצי שאליו תוכל לפנות.

ואם כי אני בטוח שעשית ותמשיך לעשות את זה בכל מקרה, אני מציין את זה רק למען הסדר הטוב. אני מציע לנטוש לעת-עתה את דעתך המוקדמת על השירות שמספקת החנות, להתייחס לכולם בכבוד ובהוגנות, ולקדם את הנושא מול הגורמים המתאימים (מנהל הסניף, מוקד הפניות הארצי והלאה) בנימוס ובצורה עניינית. לא אחת הלקוח ה"ישראלי" פונה לנותני השירות באופן שמוציא להם את החשק להתעסק איתו בכלל מעבר למינימום שהם חייבים. נימוס, גם אם תקיף כשצריך כשאתה חושב שייתכן שאתה לא מקבל את המגיע לך במסגרת זכויותיך כצרכן, הוא הדרך הטובה ביותר לדעתי.

פורסם

מעקב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים