עבור לתוכן

משהו אוכל לי את כל כונן C גם לאחר העברת ה-paging file

Featured Replies

פורסם

עקבת אחרי ההוראות בחלק הראשון של הלינק הנ"ל, או שדילגת בלי לשים לב לחלק השני?

ובקצרה, צריך לפתוח שורת פקודה במצב מנהל, ולכתוב שם powercfg –h off

את זה עשית?

גם עם 16GB של RAM לדוגמא?

גם עם 128GB של RAM. יש תוכנות שסומכות על זה שהpagefile קיים, וההתנהגות שלהן עלולה להיות מושפעת מזה, או משהו כזה.

לא צריך להיות הרבה, אפשר להגדיר גם 500MB pagefile או פחות, אבל לא לבטל לגמרי.

• תגובות 34
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

משום מה ה WIN שלך תופס המון מקום 40GB!!! אצלי WIN 7 כולל כל העדכונים לוקח רק 20GB.

פורסם

משום מה ה WIN שלך תופס המון מקום 40GB!!! אצלי WIN 7 כולל כל העדכונים לוקח רק 20GB.

נראים דבריו...

אם יש לו הרבה דברים בשולחן העבודה אז זה גם מופיע בתיקיית הווינדוס לא?...

פורסם

כן בטח.

פורסם

לא, זה מופיע בUSERS.

ביטול SYSTEM RESTORE לכונן יפנה קצת מקום.

אולי זה מה שאוכל לך מקום.

רק אל תשכח לגבות מדי פעם.

פורסם

תיפתח עץ של WINDOWS ותסים תמונה בפורום.

מה גודל של ספריה TEMP בתוך WINDOWS ?

תימחק הכל מה שיש בה.

נ.ב

שיחזור שלו כבר מבוטל !!

פורסם
  • מחבר

אני פותח במצב מנהל ובכל מקרה הוא לא מקבל את הפקודה

powercfg –h off

הוא רושם Invalid Parameters -- try "/?" for help

אני רואה שיש בתיקיה TEMP שלי קובץ של 11 ג'יגה שנקרא HFIE148.tmp, מה זה בדיוק ?

42009430.png

פורסם

הנה מצאת את רוב הבעיה.

כל מה שאתה יכול למחוק בTEMP תמחק.

ונסה h/ במקום h-

אל תשכח לפתוח CMD כADMIN.

פורסם

שים לב: אתה צריך לכתוב powercfg –h off עם רווח בין הפקודה ל -h .

פורסם
הוא רושם Invalid Parameters -- try "/?" for help
לפי הודעת השגיאה נראה ששמת שני מקפים h-- במקום אחד h-

העתקת את הפקודה מפה או כתבת בעצמך?

אם העתקת, נסה לכתוב בעצמך, לפעמים בהעתקה נכנסים תווים מיותרים או לא נכונים.

אם כתבת בעצמך, נסה לכתוב שוב ולשים לב לכל תו, שגיאות הקלדה הן דבר נפוץ.

פורסם

עקבת אחרי ההוראות בחלק הראשון של הלינק הנ"ל, או שדילגת בלי לשים לב לחלק השני?

ובקצרה, צריך לפתוח שורת פקודה במצב מנהל, ולכתוב שם powercfg –h off

את זה עשית?

גם עם 128GB של RAM. יש תוכנות שסומכות על זה שהpagefile קיים, וההתנהגות שלהן עלולה להיות מושפעת מזה, או משהו כזה.

לא צריך להיות הרבה, אפשר להגדיר גם 500MB pagefile או פחות, אבל לא לבטל לגמרי.

יש לך דוגמאות לתוכנות שכאלו?

לפי הודעת השגיאה נראה ששמת שני מקפים h-- במקום אחד h-

לא ממש. פשוט ככה מנוסחת השגיאה (עם "--").

פורסם

אף פעם לא הבנתי את הגישה הזאת. כאילו שמי שממליץ על משהו שנוגד מיתוס מסוים בעצם עשה זאת מתוך איזו כוונה נסתרת להסב נזק כזה או אחר. למה אנשים נוטים להאמין למיתוסים ולחצאי אמיתות תמורת ההבטחה שזה יביא ל"שיפור ביצועים" במקום לחקור את העניין לאשורו ולהבין אם יש דברים בגו' זה נשגב מבינתי.

ההמלצות שלי:

1. מסביב לכל עניין ה-Pagefile קיים מיתוס גדול שמתחרה אולי רק במיתוסים של איך להאיץ את חיבור האינטרנט ואיך להאיץ את פעולת המערכת....אם זה באמת מעניין אותך אני מציע לך ללמוד מהו תפקידו של ה-Pagefile ואז להבין מה המשמעות של כיבויו.

2. אם אתה עדיין חושב שעדיף לך בלי ה-Pagefile תבטל אותו ותראה אם מבחינתך הכל יציב, אולי במערכת שלך תוכל לעבוד ככה. יחד עם זאת, אתה גם תופתע לגלות ששום דבר לא השתנה, המערכת שלך לא עובדת עכשיו יותר מהר כפי שכל מי שממליץ על הנושא הזה טוען.

3. דוגמאות לתוכנות? מה בדבר מערכת ההפעלה עצמה? ה-Pagefile הוא קובץ חשוב לפעולת המערכת התקינה, הוא חלק בלתי נפרד וחשוב ממערך ניהול הזכרון (רמז, הוא קיים גם במערכות הפעלה אחרות ולא המצאה של MS עבור Windows בלבד, כנראה שיש לזה סיבה). קרס לך פעם המחשב וקיבלת מסך כחול? בלי ה-Pagefile לא תוכל לנתח קובצי minidump כי הם פשוט לא יווצרו. יציבות המערכת עצמה עלולה להיפגע (אוף סביר שתפגע) ותקבל קריסות אקראיות שיהיה קשה לאתר את מקורן. משחקים ותוכנות. יש משחקים ותוכנות שללא Pagefile יקרסו באופן אקראי או לא יעבדו בצורה תקינה. אין פה איזו רשימה של תוכנות שחייבות Pagefile כי אחרת תעלה לך ההודעה Missing pagefile cannot load program אם כי אפשר לציין תוכנות וריטואליזציה ותוכנות כגון תוכנות איחוי של הכונן הקשיח כתוכנות שמועדות להיפגע מכך, אלא הן פשוט יתפקדו פחות טוב, בעיקר בכל הנוגע ליציבות משום שכל מערך ניהול הזכרון של מערכת ההפעלה לא פועל בצורה תקינה.

כפי שהזכרתי בתחילת דבריי, ייתכן שבמערכת שלך הכל יעבוד חלק וללא שום בעיה גם אם תבטל את ה-Pagefile, אבל מה ההגיון בלעשות את זה מעולם לא הבנתי. אם יש לך "מספיק זכרון" אז גם כך המערכת תנצל אותו כשיהיה בכך צורך, אבל מה קורה כשאין (גם כשאתה חושב שיש)? מה קורה כשליישום מסוים יש מגבלה מסוימת בכל הנוגע למיפוי ולניהול הזכרון ולכן הוא תלוי בפעולות דפדוף (מה שקורה כנראה יותר ממה שאנשים נוטים לחשוב)?

באופן כללי אפשר לטעון שתמיד צריך לדאוג לנפח זכרון פיזי מספק לאור השימושים ודפוסי העבודה, אבל באותה מידה חשוב להשאיר את ה-Pagefile פעיל כי, בחתך רוחב, המצב האידאלי והמאוזן ביותר הוא שיש מספיק כתובת פנויות במרחב "הפיזי" אך באותה מידה יש אפשרות לבצע דפדפוף. ביטול קובץ ה-Page מונע מהמערכת לבצע דפדוף וזה מה שעלול להוביל לבעיות יציבות כאלה ואחרות, אך לא יתרום באמת ל"ביצועי המערכת".

פורסם

לא. מהצורה שהתבטאתי ("או משהו כזה") יכולת להבין שזה בסך הכל משהו שאני חוזר עליו ממה שכתבו אחרים פה בפורום, ובכל מיני מאמרים בנושא מרחבי הרשת, ולא בהכרח משהו שאני מכיר אישית. כמובן אפשר להניח שכולם ממציאים ולצאת למחקר מעמיק בנושא, ואתה מוזמן לעשות את זה אם אתה רוצה, ולהחכים את כולנו. או שאפשר לחכות למישהו שבאמת יודע משהו על הנושא ויסביר לנו.

(עריכה: נראה שמישהו שכן יודע באמת בא והסביר לנו)

לא ממש. פשוט ככה מנוסחת השגיאה (עם "--").

נכון, מוזר.

מה שכן, כנראה (כמו שגם כתבתי) זו באמת שגיאה שנובעת מהעתקה והדבקה, כי המקף נראה שונה בפקודה שהועתקה, הוא ארוך יותר (שים לב להבדל ביניהם: – - – -). ובאמת, כשניסיתי להעתיק את הפקודה הוא נתן לי שגיאה, אבל בכתיבה בעצמי היא עברה כמו שצריך.

(עוד עריכה: מסתבר שבאמת אפשר לכתוב / במקום - , ואפילו בלי בכלל, גם זה יעבוד: powercfg h off)

פורסם

תמיד עולה השאלה הזאת כאילו שמי שהמליץ לא לכבות את ה-Pagefile בעצם עשה זאת מתוך איזו כוונה נסתרת להסב נזק כזה או אחר. מעולם לא הבנתי את זה שאנשים נוטים להאמין למיתוסים ולחצאי אמיתות תמורת ההבטחה שזה יביא ל"שיפור ביצועים" במקום לחקור את העניין לאשורו ולהבין אם יש דברים בגו'.

ההמלצות שלי:

1. מסביב לכל עניין ה-Pagefile קיים מיתוס גדול שמתחרה אולי רק במיתוסים של איך להאיץ את חיבור האינטרנט ואיך להאיץ את פעולת המערכת....אם זה באמת מעניין אותך אני מציע לך ללמוד מהו תפקידו של ה-Pagefile ואז להבין מה המשמעות של כיבויו.

2. אם אתה עדיין חושב שעדיף לך בלי ה-Pagefile תבטל אותו ותראה אם מבחינתך הכל יציב, אולי במערכת שלך תוכל לעבוד ככה. יחד עם זאת, אתה גם תופתע לגלות ששום דבר לא השתנה, המערכת שלך לא עובדת עכשיו יותר מהר כפי שכל מי שממליץ על הנושא הזה טוען.

3. דוגמאות לתוכנות? מה בדבר מערכת ההפעלה עצמה? ה-Pagefile הוא קובץ חשוב לפעולת המערכת התקינה, הוא חלק בלתי נפרד וחשוב ממערך ניהול הזכרון (רמז, הוא קיים גם במערכות הפעלה אחרות ולא המצאה של MS עבור Windows בלבד, כנראה שיש לזה סיבה). קרס לך פעם המחשב וקיבלת מסך כחול? בלי ה-Pagefile לא תוכל לנתח קובצי minidump כי הם פשוט לא יווצרו. יציבות המערכת עצמה עלולה להיפגע ותקבל קריסות אקראיות שיהיה קשה לאתר את מקורן. מה עם משחקים? יש משחקים שללא Pagefile יקרסו באופן אקראי, כנ"ל תוכנות. אין פה איזו רשימה של תוכנות שחייבות Pagefile כי אחרת תעלה לך ההודעה Missing pagefile cannot load program אלא הן פשוט יתפקדו פחות טוב או שתחווה קריסות אקראיות משום שכל מערך ניהול הזכרון של מערכת ההפעלה לא פועל בצורה תקינה.

1. אני יודע טוב מאוד מה המטרה של ה PF ושעצם הכיבוי שלו לא יאפשר לי לשמור Minidumps וכו'. לא קריטי לי.

אני שואל את השאלה הזאת לא סתם בגלל "מיתוס" - אני יודע טוב מאוד ש HD's ו SSD's למיניהם איטיים משמעותית מזיכרון DDR, ואני לא יודע איזו סיבה בדיוק יש לאפליקציה מסויימת להעדיף PF על פני זיכרון RAM עם 16GB.

2. כמובן שאני לא טוען לשיפור אסטרונומי כלשהו.

כפי שהזכרתי בתחילת דבריי, ייתכן שבמערכת שלך הכל יעבוד חלק וללא שום בעיה גם אם תבטל את ה-Pagefile, אבל מה ההגיון בלעשות את זה מעולם לא הבנתי. אם יש לך "מספיק זכרון" אז גם כך המערכת תנצל אותו כשיהיה בכך צורך, אבל מה קורה כשאין (גם כשאתה חושב שיש)? מה קורה כשליישום מסוים יש מגבלה מסוימת בכל הנוגע למיפוי ולניהול הזכרון ולכן הוא תלוי בפעולות דפדוף (מה שקורה כנראה יותר ממה שאנשים נוטים לחשוב)?

אם אגיע לשימוש טוטאלי של 16GB - אני מסכים איתך. אבל אני לא רואה איך זה אפשרי. גם עם Photoshop, מספר סביבות פיתוח כבדות (VS, ECLIPSE), שני מכונות VM ושרת פיתוח אחד או שניים - אני מאוד לא חושב שאגיע לניצול מוחלט של 16GB. הדרך היחידה אולי שאני חושב עליה שאגיע למצב כזה הוא Memory Leak חמור כלשהו.

אז למה לבטל את ה PF? כי גם עם 4GB וניצול של 50% ממנו - המערכת ממשיכה להעדיף PF "משום מה". אולי זה Prefetch לתוכנות מסויימות - אין לי מושג, אבל אם כן - אני אעדיף שזה ישב על ה RAM בשביל גישה מהירה יותר בהרבה. אם יש סיבה אמיתית וחשובה לכך שהמערכת עדיין משתמשת ב PF - אני אשמח לשמוע עליה (וזו הסיבה ששאלתי את השאלה מלכתכילה).

פורסם

אין סיבה "אמיתית וחשובה" לזה שהמערכת צריכה את זה. בוא נניח שזה בגלל תכנון גרוע, וממש לא בסדר מצד המתכנתים שגרמו לזה. זה לא משנה את העובדה שבמצב הנוכחי יש למערכת בעיות תפקוד בלי pagefile (לא אני אמרתי).

אם אתה רוצה ליהנות מכל העולמות, צור ramdisk ושים עליו את הpagefile.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים