עבור לתוכן

כדאי להתקין ספק לבד יש סיכונים?

Featured Replies

פורסם

כדאי להתקין ספק לבד? יש סיכונים?

מה דעתכם פשוט החלטתי לקנות ספק באינטרנט

תודה!

פורסם

לאט ובזהירות תסתכל קודם איך הכל מחווט, אז תנתק את הספק מהחיבורים בלוח אם ואחר"כ את הברגים מהמארז ופשוט כמו שניתק, תעשה בדיוק ההיפך ותתין את החדש- לאט ובזהירות!

לא צריך להיות כזה סיפור להחליף ספק לחדש.

נ.ב-

בדיוק גם אני קניתי ספק (450W EZCOOL) ואני צריך להחליף את הישן השרוף.

פורסם

^ קנית ספק גנרי, למה?

פורסם

yossi555555

תחבר את הספק החדש כמו את הישן - אם הוא מתאים בהפק ואיכותי, לא אמורה להיות בעיה

אם לספק י מפסק שמחליף 120V / 240V - _תוודא_ שהמפסק עומד במצב של 240V לפניי שאתה מחבר לחשמל

ERL

אכן ספק גנרי שדופק לוחות בקלות, למה קנית אותו ?

פורסם
  • מחבר

תודה חברה יש בעצם כמה סוגי חיבורים לכל אחד מהם VOLTAGE שונה ??

כרגע יש לי 3 מאווררים מעונין להוסיף עוד 2 בספק של 400 שקל 500W של החברות הגדולות יש מספיק חיבורים ??

או שצריך כל מיני EXSTATIONS למינהם??

תודה

פורסם

אולי זה רק אני, אבל לא הבנתי את השאלה.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי שבחבילה של החוטים שיוצאת מהספק יש מתחים שונים שיכולים לשרוף רכיבים אם הם מחוברים לא נכון

והאם יש מספיק חיבורים לכל המאווררים או שלפעמים צריכים מאריכים וכאלה?

מקווה שעכשיו יותר ברור

תודה

פורסם

ככלל החיבורים עשויים בצורה שהם יתאימו רק לאיםה שהם אמורים להיות מחוברים ואז אין בעיה

היוצאים מהכלל :

לספקים מסויימים יש יציאות מולקס (החיבור הרגיל) שמיועדות למאווררים בלבד. ליציאות האלה יהיו רק 2 חוטים (במקום 4) ואמור להיות כתוב FAN ONLY. לא בכל הספקים יש את זה

לכרטיסי מסך מסוימים יש חיבור PCIE 8PIN (במקום PCIE 6PIN הרגיל), ולמעבד יש ATX12V 4PIN או EPS12V 8PIN. ברוב הספקים אין מקום לטעות (בין היתר כי ה 8 של הכרטיס מסך הוא ב 2 תקעים של 6+2 ושל המעבד ב 2 תקעים 4+4), אבל לפעמים כן ניתן לחבר את ה 8 וה 8 הפוך ולקצר את הספק

עוד משהוא - להרבה מאווררי מארז יש "מאריך" שניתן להמשיך לחבר ממנו. המאריכים האלה עושים מלא בעיות. אל תחבר מה "המשך" של המאריכים של המאווררים לכוננים קשיחים וכו' - אלא רק למאווררים אחרים, לדים של המארז, דברים לא קריטיים וכו' או בכלל לכלום

אם בספק הישן שלך לא היה PCIE לכרטיס מסך אז היה לך מתאם מ 2 מולקסים לכרטיס מסך, ולספק החדש יש PCIE מהספק עצמו, תשתמש איתו ולא אם המתאם

פורסם

אם אני משרשר 3 מאוררים(2 עם לד והשלישי רגיל) לחיבור ביחד עם כונן תקליטורים

יכול להגרם נזק?

אגב, פותח האשכול, לפעמים אפשר לתקן ספק, אני תיקנתי ספק של מחשב- ג'נרי, שהיה מכבה את המחשב במאמץ בכך ששימנתי את המאורר שלו.

פורסם

כל החיבורים "הפנימיים" של המאריכים (לפניי הכונן) מאוד לא אמינים - הוא יכול להתחמם בזרם שכונן לוקח (הרבה יותר ממאוורר), או לאבד מגע כמה פעמים וכו' ולתת לכון מתח שנדלק ומתכבה - מה שיכול לדפוק אותו אם זה קורה יותר מידי פעמים

לספק גנרי אין הגנת התחממות יתר שמכבה אותו כשהוא מתחמם. אם הספק התחיל להתכבות זה כי יש בו רכיבים חצי שרופים. החלפת מאוורר לא עושה אותו אמין כמו גנרי חדש, ואם סיכוי גבוה יותר לדפוק חומרה אחרת במחשב כשהוא נשרף

פורסם

הוא לא נשרף

אבל במאמץ הוא היה מתכבה.

לא היו רכיבים שרופים או מנופחים

בינתים הספק מחזיק.

פורסם

לספק גנרי אין הגנת מפרטורה - אם הוא מפסיק לעבוד זה רק בגלל שרכיב כלשהוא נדפק ומפסיק לעבוד

הרכיב נהרס עד למצב שהוא מתחיל להיות גבולי ולא יציב, כשטמפרטורה יכולה להזיז אותו קצת אל הגבול של עבודה לא יציבה למצב שהספק יעבוד או לא. בכל מקרה הרכיב הזה לא עובד באותה צורה כמו רכיב חדש

זה יכול להיות בערך כל רכיב של הספק כולל קבלים - לא בהכרח קבל דפוק יהיה מנופח או אם נזק ויזואלי

פורסם

למחשב ששוה 300 שח בקושי(חתימה)

לא שווה לי להשקיע ספק, כל עוד הוא לא מראה סימני התפגרות

אגב

המאורר בכלל לא זז כשבדקתי אותו, בגלל זה החלטתי לשמן אותו,

אגב WD40 לא מתאים לשימון?

שמן מכונות תפירה לבן יותר טוב?

פורסם

לי יש כמה מחשבים שלא עלו לי כלום (חומרה מהפח של הטכנאי מחשבים מהאזור והחלפה של כמה קבלים) - P4 או C4 סוקט 478

הרוב עובדים אם ספקים גנריים שהחלפתי להם קבלים מפוצצים

אם זאת, ספק גנרי שהתחמם ללא מאוורר לא הולך לעמוד אצלי במחשב - כי יכולים להיות לו נזקים גדולים יותר מסתם ספק שהיה לו קבל מנופח (כאן לפחות החלפתי את הקבל זה אומר שהספק בוודאות במצב יותר תקין ממה שהוא היה כשהוא הפסיק לעבוד, במקרה שלך הוא לא יותר תקין אלא אותו ספק בדיוק)

מכל טכנאי מחשבים אתה יכול למצוא ספקים גנריים במצב טוב יותר משלך

לא מומלץ לשמן אם WD 40 כי וא לא מיועד להישאר לאורך זמן - אחריי כמה זמן המאוורר פשוט יהיה ללא שמן ש "עובד"

חוצמזה אם סתם שמת WD40 בלי לפרק את המאוורר ולהוציא ממנו את כל השמן הישן, אז השמן הישן נשאר בפנים הוא רק מומס אל ידיי הממיס של ה WD40. כלומר השמן הישן (ה "בוץ") יחזור ויתקע את המאוורר בקלות שוב

שמן מכונות הוא השמן המתאים לזה - של מכונות תפירה / של מוסך / כל שמן מכונות אחר

פורסם

השגתי שמן מכונות תפירה לבן

שמתי אותו במאוררים הרגילים והוא משפר פלאים

איך אני מנקז את השמן?

אם אני שם שמן מכונות תפירה אני צריך לנקז את השמן הישן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים