עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

המוצר הזה - 7990, הוא כפועל יוצא מכך ש- AMD שמה לב, שהשוק דורש מוצרים במחיר הנושק ל- 1000$ ומוכן

לשלם עליהם במיטב כספו. לצערם לא היה להם עם מה להתחרות ב- 690, וגם לא ב- titan. יש לכך משמעות כפולה:

גם הפסד נתח שוק הפרימיום למתחרה, וגם הפסד מוניטין כמי שמסתמנת חלשה משמעותית מהמתחרה.

עכשיו יש להם: 7990 יהיה מהיר יותר מ- 690 באופן דומה לכך ש- 7970Ghz edition מהיר מ- 680.

**וודאי כרטיס זה יהיה הרבה יותר מהיר מ- Titan, פי 1.5 לערך.

AMD תוכל עכשיו לטעון כמחזיקת כתר "הכרטיס הגראפי הבודד" המהיר ביותר בשוק. בטח הולכים שם ליחצן שהוא

מכיל 8.6 מיליארד טרנזיסטורים במשולב, כ- 20% יותר מ- titan, בשעה שהביצועים מהירים ב- 50%.

לבטח יטענו לנצילות משופרת לכל טרנזיסטור.

את המוצר הזה הם ככל הנראה יתמחרו סביבות 800-900$, רק כדי להרגיז את nvidia ולגזול מהם עסקאות בסגמנט,

עסקאות על titan ו- 690 שיוסתו מן הסתם לכיוונם של AMD.

יהיה ביקוש חזק מאד למוצר - כרגע הצפי הוא ברמה של עשרות אלפי יחידות סדר גודל עד לסוף השנה, השלב בו יושק ה- 8970.

עוד מידע שקיבלתי במייל והוא, שככל הנראה עובדים על שתי חלופות ל- 8970 בכדי למזער סיכונים:

אחת שתעשה שמוש בזכרון חדש מסוג XDR2 ברוחב פס 256 סיביות, ושניה שעדיין תשתמש ב- GDDR5 ברוחב פס 512 סיביות.

היה ואחת החלופות תכשלנה או לא תהיה כדאית מבחינת תמחור, ישתמשו באחרת. בעקרון אין הבדל מהותי בתכנון למעט

בקר זכרון שונה. האידאל הוא כמובן לעבור לדור הבא XDR2, שכן בלעדיו סוגיית רוחב פס הזכרון די סתומה ומונעת למעשה את המשך

ההתפתחות הטכנולוגית בהאצה גראפית.

• תגובות 1.8k
  • צפיות 779k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אחרי שנה ושלושה חודשים זה לא הולך להיות סתם עוד HD7970 X2 אגב. מדובר פה בליבת מאלטה שככל הנראה מבוססת משהו שאני מכנה GCN 1.5, אותה ראינו ב-HD7790 (הסאמפל שלי צפוי להגיע ממש בקרוב לביקורת פה). מה זה אומר? תקווה לצריכת חשמל נמוכה משמעותית מדגמי HD7970 הפכולים שראינו יצרניות AIB.

פורסם

זה כבר נשמע מאד מעניין :xyxthumbs:

פורסם

אחת הכתבות הטובות ביותר שנתקלתי בהן אי פעם בתחום העיבוד הגראפי, כתבה שעושה הרבה מאד שכל ומהווה

המשך ישיר לכתבה הראשונה שעלתה בנושא לפני כשנה לערך.

המטודולוגיה של היוצר מצוינת, העבודה על פניו נראת לי יסודית ומקצועית.

למיטב הערכתי הזריזה, יידרש עדכון בדרייבר של AMD - כזה שיעשה את עבודת הסנכרון הנכונה בקצב יצור התמונות,

מה שלמעשה NV עושה כבר שנים בתחום הנדון.

בכל אופן, תמיד הייתי נגד פתרונות מעבדים מרובים בתחום ההאצה הגראפית בשל כל מני תחלואים כאלו ואחרים,

והיום קבלנו הצגה חותכת מדוע.

למיטב הערכתי המטודולוגיה החדישה אליה אנו נחשפים, תהפוך בזמן הקרוב לאמת מידה שתהווה רף מינימאלי לאיך בוחנים

ביצועים בתחום העיבוד הגראפי בזמן אמת. הפרמטרים שייתנו יכולת קונססטנטית טובה יותר, בהם מינ' פריים רייט וחלקות אנימציה

ישחקו כינור ראשי, ולא FPS ממוצע.

פורסם

AMD ממש לא צריכים נתח משהוק הגבוה של NVIDIA כמו שחלק מצביעים כאן. יש להם את שוק הקונסולות לעצמם ובבלעדיות. זו הכנסה מרשימה במיוחד.

בכל מקרה, כל עוד הכרטיס הזה מריץ את BF4 ב-3K (כפי שדווח) אז אין להם מה לדאוג בקשר לכתר הביצועים. עדיין, יש להם מה לדאוג ממיקרו-גמגומים. למרות שגם זה מאוד זניח אם הכרטיס מצליח להריץ משחקים במהירות רענון גבוהה מהמסך.

פורסם

לא מצליח להבין את הרעש סביב הנושא, זה בדיוק אותו הסיפור כפי שהיה בסדרת ה- 580 וה- 570:

NV ראו שהפעם בתחרות מול AMD מספיק להם שבב הביניים בגודל 294mm, ולכן כינו אותו 680.

חשבו מה לעשות שיווקית עם ספינת הדגל שהיא השבב בגודל 550mm. ישבו וחשבו והבינו, איך אפשר לסחוט

את הלימון הכי טוב:

את מה שהיה אמור להיות 680/670 יכנו בשם מחוץ לסדרה המספרית, יקראו לו Titan - על שם המכרז בו

זכו בתחום מחשבי העל, ואת הגרסא המקוצצת שלו יקראו לה Titan light או משהו בסגנון שנשמע טוב שווקית.

הכרטיס titan הוא כרטיס הדגל בסדרת קפלר, ובשל חולשה יחסית מצד AMD בדור הנוכחי,

האמור איפשר ל- NV במקום לתמחרו בכ- 500$, לתמחרו ב 1000$ - ואף נמצאו מספיק לקוחות שמוכנים

לשלם את זה וטוב שכך. הביקוש לו כל כך ער עד כדי כך שאינו זמין בארה"ב במלאי בשום מקום עוד מאז

שהושק לפני כמעט חודש.

את הליבות המעט פגומות ובהן יחידות SMX או בקרי זכרון דפוקים, נועלים בהן את שצריך ומשחררים לשוק

כ- 12 או 11 יחידות SMX, ובקר זכרון שבמקום 6 יחידות פעילות בו, רק 5 - ומכאן רוחב פס שיורד מ- 384 סיביות

ל- 320 סיביות בהתאם. זה בדיוק אותו השטנץ כפי שהיה בדור ה 580/570.

פרמיית המחיר (שוב בשל העדר תחרות ראויה מצד AMD ברמת ביצועים זו), מאפשרת להם לתמחר את הכרטיסים

ב- 1000$ ל- Titan הרגיל, וככל הנראה ב- 800$ ל- Titan LE.

הביצועים ?

ידוע לנו ש- Titan רגיל מהיר בכ- 40% מ- GTX680, ומכאן ש- titan light יהיה מהיר בכ- 20% לערך

סדר גודל מ- GTX680. הצפי שלי הוא, שה- titan LE יציג ביצועים מהירים מ- 7970GE מסדר גודל של כ- 10% לערך,

ואם יתומחר ב 800$ עדיין יהיה לא רלוונטי במשוואת העלות תועלת ביחס למחירו של GE7970 (העומד על 400-450$ ).

חזרנו אם כן לימים בהם NV היא מלכת הביצועים, כאשר AMD מתחרים על התמורה למחיר. ומה אני קונה בכספי שלי

אם אלו אכן רמות התחמור של שני הטיטנים ואלו רמות הביצועים כפי שנרשם מעלה ?

התשובה ברורה - לוקח 7970GE ב 400-450$ וסוגר את הפינה הזו.

למי שיש סבלנות, בדור הבא שיושק בתוך כ- 3 רבעונים סדר גודל, כרטיסי הדגל של AMD מדגם 8970 יספקו את רמת

הביצועים של Titan שעולה כיום 1000$. המחיר של אלו צפוי יהיה להיות בתחילה כ- 600-700$ , כאשר כרטיס 8950 יתן

קצת מעבר לביצועיו של titan LE , וישווק בתחילה ברמות תמחור מסדר גודל של כ- 500$.

פורסם

NV למדו מAMD להשיק כרטיס "בינוני" במחיר גבוה(להרויח על עלות ייצור).

אז למה שAMD תשבור זאת?

פורסם

לא מובן מה AMD צריכה "לשבור פה".

הסבר את כוונתך.

פורסם

NV למדו מAMD להשיק כרטיס "בינוני" במחיר גבוה(להרויח על עלות ייצור).

אז למה שAMD תשבור זאת?

נראה לי התבלבלת קצת. :nixweiss:

פורסם

לא מובן מה AMD צריכה "לשבור פה".

הסבר את כוונתך.

אני מדבר על המחירים שאתה מנבא.

למי שיש סבלנות, בדור הבא שיושק בתוך כ- 3 רבעונים סדר גודל, כרטיסי הדגל של AMD מדגם 8970 יספקו את רמת

הביצועים של Titan שעולה כיום 1000$. המחיר של אלו צפוי יהיה להיות בתחילה כ- 600-700$ , כאשר כרטיס 8950 יתן

קצת מעבר לביצועיו של titan LE , וישווק בתחילה ברמות תמחור מסדר גודל של כ- 500$.

7970 הושק במחיר זול יותר מ580? ::)

6970 הושק במחיר זול יותר מ570? ::)

פורסם

7970 הושק ב- 550$

6970 הושק ב- 370$

ככל המסתמן כרגע, 8970 יושק בין 600-700$ היות ועלות הייצור שלו בתחילת הדרך תהייה גבוה,

בשל שמוש בטכנולוגיה של 20 ננומטר, בשל ריבוי זכרון ככל הנראה 4GB, ובשל ביצועיו התחרותיים שיהיו

ככל המסתמן כרגע ברמה מסדר גודל של Titan.

אל חשש ל- AMD, גם במחיר של 700$ היא תתקשה מאד להדביק את קצב הביקוש ברבעון הראשון להשקת המוצר.

ומה אחרי שני רבעונים מהשקה ? מה לאחר שהתגובה של NV תגיע לשוק ?

בשל אלו התחרות תעשה את שלה והמחירים יתחילו לרדת מטה, בדיוק כפי שאירע ל- 7970 לאחר שהושק ה- 680.

**הנני מעריך התייצבות על 500-550$ באמצע 2014.

פורסם
  • מחבר

כרגע מברר התפתחויות מי מה ומתי השליטה במתח חוזרת ליידיים של GTX680 LIGHTNING. שעון ליבה של 1300 זה נחמד, אבל כשסגורים על 1.187 וולט לליבה זה לא נעים. בקרוב המפלצת תשתחרר מהכלוב ואעדכן בהתאם. (כשעוצב כרטיס המסך הוא הושק עם תמיכה עד 1.45 וולט תוכנתית לפני שNVIDIA חסמה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים