עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

חוץ מזה ש-1920X1200 זו הרזולוצייה הנפוצה יותר ולכן מעניינת יותר.

• תגובות 1.8k
  • צפיות 778.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

SyndromEאיפה הייתה בתקופת ה4XX? אמרת לא פעם אחת שלשוק הגבוהה הצריכה וטמפ' הן לא מדד.. ::)

פורסם

אם יהיה שיפור גדול כנראה אני הולך לשדרג כרגע על 580sli רק צריך להמתין ל geforce 680 dc2 asus

פורסם
  • מחבר

^ךםך

אגב הנה נקודה מעניינת למחשבה בהתאם לגרפים שכאילו דלפו

לבאטלפילד 3 אין אפשרות ל-8XAA

פורסם

מה שראית זה ביצועים אך ורק ברזולוציה אחת מוגבלת ותחת X8AA כאשר זה שרץ על כרטיס AMD רץ "באלגוריתם בזבזני" בעוד זה שרץ על הכרטיס של nvidia, רץ תחת האלגוריתם החדש שהם המציאו ומכונה TXAA שלא עולה כמעט בביצועים בכלל.מעניין מדוע הם עשו את זה ? אה נזכרתי, אולי כדי לעוות גסות את הנתונים בכך שיועמס על הכרטיס של AMD בביצוע AA X8 כדי להוריד את ביצועיו כל כך - עד שזה יצייר את ביצועי kepler כעדיפים ? לא, לא יכול להיות.עוד לא הוכח אגב שאלגוריתם TXAA הינו שווה ערך לאלגוריתם שהורץ על הכרטיס של AMD - אל תשכחאגב, עצרת לשאול מדוע הם נמנעו מהריץ את שני הכרטיסים ללא AA לצורך השוואה נוספת ? או מדוע מנגד (כתחליף) הם לא הריצו AA "שווה ערך אלגוריתמית" על שניהם ? ומדוע לא הריצו כמדד להשוואה תחת רזולוציה נוספת - 2560x1440 ? ככה רק שנהיה בטוחים שהם לא מנסים להסתיר משהו...**ובכלל התברר שהנתונים בטבלה שקריים וכרטיס HD7970 מציג נתונים מהירים יותר בפעול בכל אחד מהנצ'ים,אילו היית טורח לשים לב לקישור שהבאתי בסיפת מודעתי הקודמת...

קודם כל סתם זרקתי הערכה במקרה שמסתמכים על הגראפים האחרונים. לא טענתי שאמינים. אתה זה שדיברת פה על הבאנצ'ים של אנוידיה כאילו זה ברור שהם המציגים. למה אתה ממהר לשייך את ה-TXAA הזה לבאנצ'ים עם 8XAA? מי אמר שהבאנץ' עם TXAA ?

כפי שנאמר BF3 אינו תומך 8xAA בכלל (אלא 4xAA + FXAA) וזה היה ברור לי מלכתחילה. מה בדיוק הגדירו שם?

batman שנבדק עם או בלי פיזיקס ? כי 57fps בלי פיזיקס זה עלוב...

אני לא מתרגש מבאנצ'ים מוזרים שהודלפו מלפני שהורם ה-NDA. ההערכה שלי לא היתה יותר מהשערה.

הקישור שהבאת מראה שמשהו אחר קיבל 3% יותר נקודות מאשר ה-7970 בבאנץ' (gpu score ב-3dmark) על מערכת אחרת. ביג דיל.

את מי מעניינת צריכת החשמל של המוצרים הללו ? רבים מייחסים לנושא צריכת חשמל של ציוד אלקט' מתחום המחשוב הבייתי

איזו שהיא חשיבות רלוונטית - כאילו מדובר כאן לא פחות מאשר בצריכת חשמל במשקל שווה ערך לזו של מזגן אשר נמדדת בקילווואטיםלשעת עבודה - ומכאן העלות הכספית נכנסת ליידי משמעות רלוונטית. פער של כמה עשרות וואטים כפי שנמדד בין כרטיסי מסך, (ואפילו יהיו אלו 100 וואים לשעה בין כרטיס אחד למישנהו)

בתחשיב של שנת עבודה תחת הרצת אפליקציה תלת מימד לכמה דקות/שעות ביום מסתכמים לאגורות בלבד - ולא מכאן תבוא הישוע שתשתכנע את מן דהו להעדיף כרטיס אחד על פני השני. בסגמנט זה של תחום צרכני, מעניין את הצרכן הרבה יותר הספק הביצועיםהגראפי ואף אחד לא יוותר על רמת הביצועים רק על מנת לחסוך "שקל" בשנה.

אותי אישית לא מעניינת צריכת חשמל בכרטיסי highend, מלבד שיקול בבחירת PSU כמובן. אבל תתפלא כמה חשיבות מקנים לזה ברחבי הרשת. אירוני שדווקא מעריצי AMD/ATI תמיד טרחו להכניס את הנתונים האילו לשיקולי רכישה... יהיה נחמד סוף סוף להתעלם מהנתון הזה !

עוד לפני שבחנו גורמים ניטרליים לעומק את שתי החיות הללו, ועל סמך מצגת PR של nvidia לבדה הגעת למסקנה הנחרצת הזו ?

זאת לא מסקנה. זו הערכה המבוססת על באנץ' מפוקפק + תחושת בטן. ואני עושה הפרדה בין מצגת PR מצולמת לבין תמונות מסך של באנץ' (שלא הוצג במצגת המצולמת). ומה עכשיו אסור לי לתת הערכה ? למה מה אתה עושה פה על גבי עמ' שלמים אם לא נותן הערכות ?

פורסם

חוץ מזה ש-1920X1200 זו הרזולוצייה הנפוצה יותר ולכן מעניינת יותר.

בסגמנט ה- hi end לא ממש.

הרזולוציה המעניינת היא זו שרצה על מסכי 27/30 אינץ איכותיים, ושם משחקת 2560x1440 או אפילו 2560x1600 כינור ראשי.

עוד נקודה רלוונטית בתחום ה- hi end היא הרצה על מספר מסכים המכונה בעגה הסלנגית גם כ- eye finity,

או בעגה המקצועית כ- multi chanel.

דווקא נהוג לכנות (כיום) רזולוציית FHD = 1920x1080 כרזולוציה של ה- "mainstream".

ורמת ביצועים של mainstream היא כזו שמתקבלת מסדרות הביניים של מאיצים גראפיים - עיין ערך סדרת HD78xx החדשה.

פורסם

תתפלא אבל זה לא בדיוק המצב. אני לא יודע מספרים אבל לרוב גדול של בעלי כרטיסי high-end אין יותר ממסך אחד ברזולוצייה של מעל 1200P.

אגב, eyefinity זה שם הפיצ'ר של AMD-ATI לתמיכה בשלושה מסכים מכרטיס אחד.

פורסם

בעניין eyefinity... סוף סוף יהיה אפשר לערוך השוואה מול כרטיס אנוידיה חד ליבתי, ללא תלות ב-SLI.

פורסם
  • מחבר

כבר היום יש לי את הכלים להפיק ביקורת 5760X1080, וזה מה שאעשה בקרוב אגב עם המון המון כרטיסי מסך וכל מיני גשרים אלקטרוניים בניהם

פורסם

תתפלא אבל זה לא בדיוק המצב. אני לא יודע מספרים אבל לרוב גדול של בעלי כרטיסי high-end אין יותר ממסך אחד ברזולוצייה של מעל 1200P.

אגב, eyefinity זה שם הפיצ'ר של AMD-ATI לתמיכה בשלושה מסכים מכרטיס אחד.

הנך מכוון ככל הנראה לשוק הישראלי, בו נער טיפוסי בן 16 (שזה מאפיין את הצרכן הטיפוסי בתחום) נאלץ לאגור חסכון של

מספר חגים/ימי הולדת על מנת לממן מאיץ גראפי בודד.

מנגד בשוק האמריקאי hi-end מתייחס עפ"י רוב למסכי 27 אינץ מינימום עם רזולוציה 2560 על 1440, כשלרוב זוהי רק רמת הכניסה

ל- hi end. בדר"כ הרמה מאופיינת במספר מסכים, ובהטמעת מספר מאיצים גראפיים במחשב = SLI.

הסיבה השורשית לפער הזה שבין השוק הישראלי לשוק האמריקאי מושתתת בעיקרה, על פער רמת ההכנסה הממוצעת לתושב.

שם הנטו = סדר גודל פי 3 כח קניה.

פורסם

כבר היום יש לי את הכלים להפיק ביקורת 5760X1080, וזה מה שאעשה בקרוב אגב עם המון המון כרטיסי מסך וכל מיני גשרים אלקטרוניים בניהם

מעולה :xyxthumbs:

אני מציע אם לא ממש מבקש, שבתחום מאיצי hi-end תבצע בקורת ברזולוציות סופר גבוהות כמקובל ב- eye finity.

שם, כאשר מספקים את "המסלול המתאים" לבדיקת חומרה בשיא המאמץ, מתגלים הפערים האמיתיים.

פורסם

אין מה לעשות מדינת גנבים שחכת איפה אתה חי

פורסם

הקישור שהבאת מראה שמשהו אחר קיבל 3% יותר נקודות מאשר ה-7970 בבאנץ' (gpu score ב-3dmark) על מערכת אחרת. ביג דיל.

לא התכוונתי לזה, התכוונתי לבדיקה על heaven:

56.9 FPS לעומת 41.5 ב- HD7970 :jump1:

אותי אישית לא מעניינת צריכת חשמל בכרטיסי highend, מלבד שיקול בבחירת PSU כמובן. אבל תתפלא כמה חשיבות מקנים לזה ברחבי הרשת. אירוני שדווקא מעריצי AMD/ATI תמיד טרחו להכניס את הנתונים האילו לשיקולי רכישה... יהיה נחמד סוף סוף להתעלם מהנתון הזה !

אז נסכם ששנינו תממי דעים בנושא זה...

זאת לא מסקנה. זו הערכה המבוססת על באנץ' מפוקפק + תחושת בטן. ואני עושה הפרדה בין מצגת PR מצולמת לבין תמונות מסך של באנץ' (שלא הוצג במצגת המצולמת).

ומה עכשיו אסור לי לתת הערכה ? למה מה אתה עושה פה על גבי עמ' שלמים אם לא נותן הערכות ?

אולי מנסה לשמור על בלעדיות ואתה לא כל כך מסייע בנדון ?

בהומור כמובן :beerchug:

נ.ב

הכי משעשע יהיה לגלות, שבסופו של דבר הלינק והמצגת אליה אנו מתייחסים היא לא של nvidia בכלל,

אלא איזה ספין של הפוך על הפוך שיצרו המתחרים. (אם כי אני בספק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים