עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

נכבדיי היקרים,

לא היינו צריכים להמתין עד הלום על מנת לאמוד את מסגרת סדר גודל ביצועיו של HD7770 , שכן אלו כבר היו ידועים וברורים

זמן רב בטרם פורסמו רשמית נתוני ליבת הכרטיס.

זאת היות והפרמטר החשוב יותר כן עמד לנגד עיננו - זהו רוחב פס הזכרון שעמד על 128bit בטופולוגיית GDDR5.

כתבתי על כך בעבר רבות, והנה דוגמא אחת רק מלפני 3 ימים: http://hwzone.co.il/hardware/news/137300

לגלגל למטה לטוקבקים. ביצועיו המחושבים והתאורתיים של הכרטיס תוארו (באופן לא מפתיע) להיות בדיוק מה שמתברר שהם כיום.

*אגב, כתבתי על כך עוד בהצגה הראשונה של הכרטיס באתר HW (כמדומני בחודש דצמבר 2011) בטוקבקים - לצערי אין ברשותי לינק.

הגדיל לתאר את המוצר chriss angelini מ- THG:

In absolute terms, AMD’s new Radeon HD 7770 matches or is just a little bit slower than the 256-bit GeForce GTX 460 1 GB. AMD should probably just be happy that card is quickly disappearing. A 19 month-old product that gives a brand new value-oriented board a run for its money is a little awkward, after all.

The more painful comparison is to AMD’s own Radeon HD 6850. Generally faster, much less expensive, and still very prolific in the channel, there’s just no contest between the 16 month-old Barts-based board and Radeon HD 7770.

Now, you can factor in low power use and make an argument that the 7770’s efficiency makes it a more attractive buy. But I don’t agree that efficiency trumps absolute performance in the minds of most. Instead, we get a new card with performance comparable to what’s already available at a price point already being hit. Almost makes you wonder why they didn't just shrink Barts to 28 nm?

נ.ב

כתבת וידאו על הכרטיס החדש מ- youtube:

!
  • תגובות 1.8k
  • צפיות 779.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

true that, כמו שכבתי בסיכום הביקורת שלי. ההקרבה למען פרופיל שקט ומעטפת חום נמוכה עולה להם בביצועים וכשזה קורה יש תרופה אחת וזאת לא Verdetrol. המחיר חייב לרדת משמעותית. לדעתי מחיר השקה של 119 דולר במקום 159 היה מתקן המון בעבור 7770, וגם אז קיצוץ היה צריך להראות באופק. כרטיס כמו HD7770 זה כרטיס שצריך להמכר ב-99 דולר על מנת להפוך ללהיט וגם זה קצת בסימן שאלה. היום HD6770 עולה 99 דולר למי שתוהה

פורסם

לאחר שעברתי על מספר כתבות ברשת האינטרנט, שמתי לב שכל הסוקרים הגיעו (שלא במפתיע) לאותה מסקנה בדיוק:

HD6850 טוב יותר ועולה פחות ולכן הוא עדיין הבחירה המועדפת באזור 140-160$.

על כן, רק באם מחירו של HD7770 ירד או אז תהייה ראציונאליות/סבירות לרכישתו.

הנני צופה שתוך זמן קצר מאד תשכיל היצרנית AMD לתקן את מחיר המוצר ולהציבו בדרוג תמחור נכון, שככל הנראה

צריך לעמוד בסביבות המחיר בו נמכר כיום HD5770/6770 (שזה בערך 100$ ארה"ב).

עוד הנני צופה (אם כבר מנצלים את ההזדמנות), זה שכאשר Nvidia תשיק את המענה שלה בדמות GTX660 (או איך שלא יקראו לו),

כרטיס שעל פי כל ההדלפות אמור לצאת לשוק סביבות מרץ/אפריל, יעלה כ- 300$ , ויספק בצועים בסדר גודל של GTX580 פלוס,

זה ש- AMD תאלץ גם בתמחור סדרת ה- 7900 לבצע עדכון מחירים אגרסיבי ולהוריד המחירים בכ- 100-150$.

פורסם

כרטיס לא רלוונטי שכן הוא יוצר בכמות מוגבלת בלבד, ולא ניתן לרכושו יותר.

כנראה רצו להיפטר מליבות פגומות. או עודף מלאים.

פורסם

עוד הפעם זה קורה להם, אחוז יצור נמוך של פיסות הסיליקון ב KEPLER

http://www.maximumpc.com/article/news/nvidia_struggling_poor_28nm_yields

אני לא מבין איך זה תמיד קורה ל- NVIDIA ו AMD מצליחים לעמוד ב Deadline שלהם, אולי ל AMD יש יותר נתח ביצור...

בטוח ההשקה תידחה עכשיו מעבר לאפריל.

פורסם
  • מחבר

ככה זה בארכיטקטורה חדשה, לא רק בתהליך חדש. חבלי לידה קשה גם היו ל-AMD אגב. הם פשוט יודעים טוב מאוד לטאטא מתחת לשטיח בשביל לא ליצור לחץ. במסיבת העיתונאים לפני חודשיים סיפר הנציג שאין שום בעיות עם תהליך הייצור החדש, אני מטיל בזה ספק גדול

פורסם

^

^

מספר מקורות מספרים שארכיטקטורת ה-Kepler שונה משמעותית מ-Fermi ובאופן כללי לא ממש דומה לשום דבר שנראה בשוק ה-GPU עד עכשיו..יכול להיות שזה תורם לתפוקה הנמוכה יחסית, למרות שכמו שליאור ציין אין ספק שגם אצל AMD המצב לא מושלם, גם אם הם לא "מתלוננים" על כך בפומבי..זהו טיבו של תהליך ייצור חדש, וזה משהו שהוא בלתי נמנע למעשה.

עם זאת, אני לא משוכנע שלא מדובר ב"תירוץ" של NVIDIA שבא להסביר לבעלי המניות ולדירקטוריון ירידה צפויה ברווחיות ברבעון הראשון של השנה החדשה, ולעשות זאת על ידי גלגול האשמה לגורם חיצוני - משהו כמו "כן, הרבעון היה מאכזב יחסית, אבל זה בכלל לא אנחנו אשמים - זו TSMC".

לא חושב שיש מה להתרגש מהדברים, ולא חושב שהמשמעות שלהם היא בהכרח דחיה בהשקה או כל דבר אחר - אלה ה-2 סנט שלי בנידון, בכל אופן.

פורסם

אני חיב לציין שהביקורות פה תמיד טובות, אבל הטבלאות כל כך מעצבנות שהורריד במצח מתנפח לי.

מכל כך הרבה אופציות לטבלאות דווקה דבר כזה מעצבן?

ולעניין, אני לא מבין את העניין של 7770 ולאיזה שוק הוא נועד, LOW?

אבל אותי מעניין איזה ביצועים יהייהו ל78XX.

פורסם
  • מחבר

הHD7700 הם Entry level, אם היה דירוג שוק בין כרטיסי המסך הבסיסיים ביותר למפלצות הדו-ליבתיות מ-1 עד 10 הם 5.5 ו-6.

על סדרת כרטיסי המסך שתמלא את הפער אני לא יכול להגיד הרבה אלא שיהיה המשך דפוס למה שראינו בHD7900

פורסם

הHD7700 הם Entry level, אם היה דירוג שוק בין כרטיסי המסך הבסיסיים ביותר למפלצות הדו-ליבתיות מ-1 עד 10 הם 5.5 ו-6.

על סדרת כרטיסי המסך שתמלא את הפער אני לא יכול להגיד הרבה אלא שיהיה המשך דפוס למה שראינו בHD7900

7970/7950 - 384bit - 3GB RAM - מעבדי זרימה 2048/1792

7870/7850 - 256bit - 2GB RAM - מעבדי זרימה 1280/1024 ??

7770/7750 - 128bit - 1GB RAM - מעבדי זרימה 640/512

יחס החומרה הוא שלושה שלישים, שני שלישים, ושליש.

בהתאם גם יחס הביצועים או מה שמכונה frame rate per second.

בהתאם לכך יחס המחירים (פחות או יותר):

450-550$ - 79xx

250-300$ - 78xx

110-160$ - 77xx

פורסם

יש כבר פרטים לגבי השקת kepler:

תאריך ההשקה 6.3.2012 (עוד שבועיים),

בשלב הראשון יוציאו רק את GK104,

יכונה GTX670Ti.

http://www.fudzilla.com/home/item/26008-nvidias-gk104-now-scheduled-for-march

ביצועי הכרטיס כמו שכבר כתבנו כאן, הינם בין GTX580 ל- HD7950 (שגם ככה מאד קרובים מלכתחילה בביצועיהם)

דהיינו הכרטיס נכנס "לפרוסה צרה יחסית" של ביצועים בין זה שמעליו לזה שמתחתיו. על כן יותר ישחקו כאן כינור ראשי,

אלו דווקא יכולות ההמרה של הכרטיס שיראו עד כמה הוא בר תחרות אל מול ה HD7950 (מומהר).

ובאם הכרטיס יהא חלש יותר מסדרת HD79xx אזי מה כל הרעש לבטח תשאלו ?

"הרעש" הוא, שהמחיר מתוכנן לעמוד על 300$-320$ מחיר MSRP לצרכן, שזה אומר בשקלים כאן בארץ (לאחר התייצבות מחירים כמובן)

סדר גודל של 1400-1500 ש"ח לערך. סכום צנוע לכל דעה באם הוא מניב כמעט ביצועי HD7950.

בהתאם, מי אשר נמצא לפני רכישה - זה הזמן להמתין!

כרטיס זה אמור לשנות את סגמנטצית תמחור מאיצי תלת מימד לאחר השקתו, היות והפער במחיר ששוכן בינו ל HD7950/7970 מחד

הינו גדול למדי, ומאידך הפער בביצועים לא ממש מצדיק אותו. לפיכך, לא יהיה מנוס מאשר ש- AMD תוריד את מחיר סדרת HD79xx

באם היא תרצה להימנע מאיבוד נתח שוק גדול לטובת המתחרה.

למיטב הערכתי הזהירה, הפחתת המחיר מצד AMD תהא בסדר גודל של כ- 100$ = כ- 450 ש"ח במחירי הארץ, וזו

תיערך לאחר כחודש מעת השקת kepler (תלוי כמובן ברמת המלאים העולמית שעשויה להשפיע על מועד ההפחתה במחיר לכאן או לכאן).

ואי אפשר בלי מילה על הערכות לדבר הביצועים: מה בין GTX670TI החדש לבין HD7950 ?

מחד חל שיפור דרסטי בכח העיבוד של הכרטיס החדש ביחס ל- GTX580 הישן:

1536 מעבדים לעומת 512 (בתדר כפול = 1024) של הדגם הקודם. כמו כן הליבה החדשה תעבוד בתדרים סביבות

1100-1150mhz לעומת 770Mhz בדגם היוצא. מדובר כאן בכח עיבוד מתמטי של פי 2.2 לערך - וזה המון.

אך מאידך הכרטיס יחזיק באמתחתו רוחב פס צנוע של 256 סיביות בטופולוגיית GDDR5 במהירות 5.8Ghz, מה שיניב לו

רוחב פס כולל בן 186Gbyte/sec בלבד, לעומת 240Gbyte/sec ל- HD7950.

משמעות הדבר היא:

שכאשר יורצו bench-ים מתמטיים סינטטיים, הכרטיס יפגין ביצועים מאד גבוהים, ברמה של HD7970 להערכתי (אולי יותר),

ויש כבר שמועות/הדלפות על ציון X3000 תחת 3Dmark11.

אך בביצועי האמת בשטח תחת אפליקציות, משחקים וסימולטורים כמובן, הכרטיס מוגבל בכושר הספק הרינדור שלו וזה כידוע

מוגבל וחסום מלעיל ברוחב פס הזכרון (אין ארוחות חינם).

היות ורוחב פס הזכרון שלו יהא מקביל ל- GTX580, ביצועי FPS תחת משחקים וסימולטורים יהיו לא הרבה מעל

אלו של GTX580, ועל כן ביצועיו "דה-פקטו בשטח" (למיטב הערכתי הזהירה כעת) יהיו קצת מתחת לאלו של HD7950

(הכל בכפוף לאפליקציה כמובן - יש כאלו שרצות טוב יותר על מאיצי nvidia ויש כאלו שרצות טוב יותר על מאיצי AMD).

פורסם

לא תהיה הפיכת מחירים, אתה יכול לצטט אותי בעוד שבועיים אם אתה רוצה, לדעתי המחיר יהיה לפחות 350$, ולדעתי משהו כמו 379$.

המלאי של הכרטיסים מוגבל, וגם NVIDIA רוצים להרוויח כמה שיותר, מה שכן, בעוד כמה חודשים כשהמלאים יתייצבו אז המחירים ירדו.

אבל כן יהיה מעניין זה בטוח :)

פורסם

בהחלט יתכן, ניתן להזדהות עם הניתוח שהעלת ולהסבירו כדלקמן:

השמועות מדברות על yeild-ים נמוכים בליין החדש של 28nm מצד nvidia, יתכן שבהתאם ההיצע של GTX670Ti

יהיה נמוך בשלב הראשון.

אזי על מנת לאזן בין הביקוש להיצע, nvidia תאלץ לסגת מתוכניתה המקורית לתמחר את המוצר ב- 300$ לצרכן,

ולהעלות (לפחות בשלב הראשון עד לשיפור המצב) את המחיר לאזור 350-380$.

במידה ותעשה כן, הלחץ על AMD להורדת מחיר יקטן (אך לא יתבטל לחלוטין).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים