עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

גם ככה אין never settle לסדרת 2X0.

והמחיר לרוב הסדרה עלה(במיוחד 290/X).

580$ ל290 זה מעל מחיר השקה של 290X...

יש ב520(NCIX), אבל אין מלאי וצפוי להיות בפברואר.

• תגובות 1.8k
  • צפיות 778.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ובכל זאת בארץ ה 780 הכי זול עולה 200 שקל יותר מ 290

כשאתה מדבר על הדגמים הכי זולים בארץ היום, אתה מתייחס ל 780 בגרסאת TwinFrozr Gaming של MSI עם אוברקלוק מהמפעל, סביבות 5%~ יותר חזק מהסטוק אך אפשר להוסיף עוד איזה 15%~ ביצועים בנחת עם המהרה.

בעוד שה-290 reference חם ורועש מאוד כבר בסטוק. ניתן להמהיר גם אותו אבל ע"מ לשמר תדרים כמות הרעש תהיה בלתי נסבלת.

בסטוק הוא רועש כפליים מ-780 reference. ולצורך העניין אם תוריד את מהירות המאוורר שלו לרמת הרעש של 780 reference, אתה על הדרך תוריד את הביצועים שלו לרמה של 280x כתוצאה מנפילת תדרים.

בתמורה ל-200ש"ח הפרש הזה אתה מקבל כרטיס הרבה יותר שקט\קריר, ומעשית חזק יותר (או לפחות שווה ממוצע ביצועים ב-1600p ללא המהרה ידנית). אם תיקח בחשבון שאר ירקות כגון צריכת חשמל או פיצ'רים (כאלו שבשימוש מתמשך, בניגוד לפיצ'רים פוטנציאלים או שבורים של AMD) אני חושב שה-200ש"ח משתלמים (בהנחה שאתה לא כורה מטבעות וירטואלים).

פורסם

זה היה תגובה לזה שפרנציפ הוא יקנה NVIDIA ולא AMD בגלל ההפרש. גם בקישור שלי מדובר ב 780 שעבר שידרוגים ובעתיד הקרוב מאוד נראה גירסאות עם קירור צד שלישי של ה 290, חלקן גם יהיו זולות יותר ממה ש SAPPHIRE הוציאו. כמו כן צריך לזכור שהמחיר של ה 290 קפץ בגלל מחסור במלאי, המחיר הרגיל שלו אפילו נמוך יותר.

אף פעם לא הייתי תומך גדול של פיזיקס, אני גם ממש לא היחיד, בהרבה מקרים הם הולכים רחוק מידי עם זה. שאר הדברים של NVIDIA ממש נחמדים והם באמת יתרון. מצד שני ל AMD יש הרבה דברים שבדרך כמו MANTLE והאופציות של הכרטיס קול. כמו כן היתרון הוא לא רק במטבעות, כל דבר שמשתמש ב OPENCL יעבוד יותר טוב עם AMD. כמו כן ההפרש בין 290 ל 290X הוא כמה פריימים בודדים אז הוא חזק יותר מ GTX 780.

אם הם היו באותו מחיר אז כנראה שעדיף 780 אבל אני לא חושב שהוא מצדיק את ההפרש.

פורסם

אתם מסכימים איתי שאין טעם לרכוש 780ti בשביל חווית משחק חלקה ב1080P ואפשר להסתפק ב780 עם קירור טוב שעבר המהרה, כי כשה780 לא יספק את הסחורה גם הTi יתקשה לעמוד בדרישות?

כנ"ל R9 290/X, ה290 זול ממנו ולא נופל ממנו בביצועים.

חבר שלי מתכנן גם לרכוש כרטיס מסך חדש ואני מנסה לשכנע אותו שכרטיס 780 טוב מספיק לצרכים שלו(גיימינג באיכות גבוהה ב1080P), ואין טעם להוציא 600-1000 ש"ח יותר על Ti, ואם יצטרך עוד כוח עיבוד גרפי יוכל להוסיף 780 בSLI אחרי שסדרת 800 תשוחרר וסדרת 700 תוזל.

זו דעתי, חשבתי שיהיה נחמד לראות אם אנשים מביני עניין מסכימים איתי.

פורסם
  • מחבר

כאילו שהשקת R9 290 לא מספיק גרועה, פשוט נהדר....

אעדכן כש-R9 290 Windforce המתוקן יגיע אלי.

מי שתוהה מי מה למה איך - סיפור יציאת מצריים. AMD הגיעה מאוד מאוחר עם הליבות ליצרניות, שהתחילו לאפות כרטיסי מסך, מפאת הזמן והלחץ הגדול של השוק יצאו מצות יבשות ומגעילות שלא הספיקו לתפוח עם בקרת האיכות הנכונה.

שגיאה כזאת עולה למפעל כשבועיים של המתנה בייצור, עוד זמן שנגזל בדרך לדור כרטיסי מסך חדש.

עוד משהו: הגיע אלי 280X REV2 החדש של גיגהבייט. מחר אעלה אייטם לגביו

מאמר של ידידי ההודי על הנזק שכריה עושה לשוק הצרכני, מאמר שבעצמי רציתי לכתוב

http://www.techpowerup.com/196320/why-the-litecoin-craze-hurts-more-than-helps-brand-amd-radeon.html#comments

פורסם
  • מחבר

עיצוב אתה מתכוון פלסטיק, כי כל מה שמתחת לא דומה ולא קרוב.

על פניו נראה ש-TUL עשו עבודה טובה, נראה אם יגיע לארץ וכמה יעלה

פורסם

אני יודע שאני נשמע כבר כמו תקליט שבור, אבל ממש מרגיז אותי שיש רק ספק אחד והוא דופק למוצרים שלהם מחיר בשמיים. :s07:

אותו סיפור עם EVGA רק ששם זה "דואופול".

פורסם

:eek:

שמע קלייטון, פעם שעברה שלחת לי קישור ל7970 לייטנינג וקניתי.

משום מה יש לי פתאום דה ז'ה וו .

פורסם
  • מחבר

אני לוקח את הגרסא הזאת עם הרבה מלח. הלייטנינגים לאחרונה לא ממש מצליחים לעמוד בהבטחות. פעם הם ניפצו שיאים מהקופסא, היום הם בחתך אחוזי גבוהי בין דגמים רבים אחרים ביכולות.

זוכר שהיה לי HD5870 LIGHTNING בזמנו, אח...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים