עבור לתוכן

הטעיית צרכנים במבצעי BF?

Featured Replies

פורסם

כמובן שאחרי שנתיים אני לא יכול להביא לך משהו מוחשי, אולי זה נכתב (על ידי או ע"י מישהו אחר) בשירשורים הקודמים בפורום (אני מחפש...), אני זוכר את זה כי זה היה מוצר שעקבתי אחריו. לא דיברתי על עליית מחירים גורפת, אתה רוצה לקרוא לזה עדכון מחיר, בבקשה, אבל זה היה מוצר שמחירו התעדכן 2-3 ימים לפני BF.

מצטער על הנדחפות לשרשור חול ...

יש לי קבלה מבאג חיפה על עכבר שעלה 179 שח בתאריך 3/11

עכשיו הוא נמכר ב"מבצע" במחיר 249 !!

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10125&perur=4

למי שמעוניין הקבלה מונחת פה לידי ?!!

פורסם

מה הסיכוי שדבר כזה נקרא הטעיית הצרכן?

פורסם
  • מחבר

מה הסיכוי שדבר כזה נקרא הטעיית הצרכן?

אם תתלונן תקבל תשובה שאז הוא היה במבצע שקר כלשהו ..

באתר שלהם כתוב "1 + 1 על אלפי מוצרים!"

אם תספור את כל המוצרים שבמבצע, תגלה שאין יותר מ 700 מוצרים !!

פורסם

מצטער על הנדחפות לשרשור חול ...

יש לי קבלה מבאג חיפה על עכבר שעלה 179 שח בתאריך 3/11

עכשיו הוא נמכר ב"מבצע" במחיר 249 !!

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10125&perur=4

למי שמעוניין הקבלה מונחת פה לידי ?!!

כפי שכתבתי ומשום מה זה נעלם (עכשיו BF כבר הסתיים...), עקבתי אחרי מחיר הסט MS Wireless Desktop 3000, מחירו יומיים לפני המבצע של BF היה 234ש"ח, בערב המבצע עלה ל- 299ש"ח. בעקבות זה רכשתי מ- KSP (שני סטים במחיר של 132ש"ח לסט).

פורסם

ככה זה הדברים מתנהלים, ואין בזה שום הטעיה צרכנית לדעתי.

יצא לי פעם לעבוד בסופר-מארקט וביום אחד היו מקפיצים מחירים ב30-20 אחוז יותר או פחות.

בדרך מעלים את מחיר המוצר לפני מבצעים=מושך לקוחות.

פורסם

בד"כ לא הייתי טורח להגיב, אבל היה על שני הדברים מבצעים אחרים לפני BF וחנויות לא אוהבות לעשות "כפל מבצעים" בארץ.

עדיין על STEELSERIES הם הביאו את המחירים הכי זולים בארץ...

פורסם

קישקוש. על הסט לא היה כל מבצע. זה גם מחיר השוק שלו (כ- 234ש"ח, אני לא מדבר על מקומות זולים כמו KSP ששם בכלל הוא עולה כ- 195ש"ח, ללא מבצעים).

לגבי העכבר אני לא יכול להעיד.

פורסם

זו זכותה המלאה של חנות לקבוע איזה מחיר שבה לה למוצר שהיא מוכרת. אתה לא רוצה? אתה לא חייב לקנות.

וכן, זו גם זכותה המלאה למכור מוצר מסויים במחיר 200 ש"ח, ולמחרת להחליט שהיא מעלה את המחיר ל-300 ומציעה מבצע של 1+1. או סתם מעלה את המחיר.

אין פה שום הטעיה.

לגבי זה שהם כותבים "אלפי מוצרים" והיית מספיק משועמם ואומלל בשביל אשכרה לספור אותם ולגלות שיש רק 700 - אז יאללה, תתבע אותם.

פורסם

זה פשוט לא נכון.

זה לא חוקי בעליל להעלות מחיר ולהציג מוצרים במבצע לאחר מכן.

לפי תקנות הגנת הצרכן הנספחות לחוק הגנת הצרכן, מחיר ה-"לא מבצע" להיות בתוקף לפחות 21 יום לפני המבצע.

במידה והוא לא היה בתוקף 21 יום לפני המבצע, החנות מחוייבת לפרסם לפני כמה זמן נקבע המחיר הרגיל.

אם למישהו יש הוכחה על הטעיה כזו, הוא מוזמן לפנות ולהגיש תלונה בתמ"ס, והחנות עלולה לקבל קנס כספי גדול.

בנימה אישית אני חייב לציין לרעה גם את KSP, שהלכתי אליהם אתמול לרכוש זוג עכברים Logitech M705 במסגרת המבצע השני ב-65 אחוז הנחה.

המוכר בחנות הוציא חשבונית על הסכום המלא, ורק שנייה לפני שלחץ על כפתור חיוב האשראי במחשב עצרתי אותו ושאלתי אותו מה לגבי המבצע?

רק אז הוא פתאום נזכר שיש מבצע, ותקין ידנית את המחיר. המערכת לא מזינה את המבצע אוטומטית. גם לא היה בחנות שום שילוט לגבי המבצע. כלומר מי שמגיע לקנות בלי לדעת על המבצע נדפק ומשלם את המחיר המלא.

פורסם

זה פשוט לא נכון.

זה לא חוקי בעליל להעלות מחיר ולהציג מוצרים במבצע לאחר מכן.

אבל זה לא מחיר מבצע.

פורסם

מה לא מבצע בזה? בכל מקרה זה נכנס בקטגוריה של "מכירה מיוחדת" כפי שמוגדר בחוק.

פורסם

זה לא מחיר מבצע. זה מחיר רגיל.

זה שיש מבצע של 1+1 לא הופך את המחיר של המוצר הבודד למחיר מבצע. המחיר למוצר בודד הוא מחיר רגיל ואתה לא מקבל אפילו שקל הנחה.

אם אתה חושב שרשת ארצית כמו באג פשוט עוברת על החוק בצורה בוטה - יאללה, תבע אותם. בוא נראה מי ינצח :)

פורסם

לא רלוונטי, זאת עדיין מכירה מיוחדת.

אם אתה חושב שרשת ארצית כמו באג פשוט עוברת על החוק בצורה בוטה - יאללה, תבע אותם. בוא נראה מי ינצח :)

ברור שהיא עוברת על החוק, זה תירוץ עלוב.

זה כמו לומר שרשת ארצית כמו שופרסל לא עוברת על החוק בסימון מוצרים, או רשתות הסלולר לא עוברות על כל מני חוקים כמו ניתוק זיקה למשל, או שהוט לא עוברת על החוק בשליחת בריונים להתפרץ לבתים של אנשים ולסחוט אותם, והכל בגלל שהן רשתות ארציות וענקיות, עם עורכי דין שמקבלים מהם משכורת.

זה לא אומר כלום. הן עוברות על החוק כאוות נפשן כי האכיפה לוקה, והקנסות מצחיקים. עובדה, רשתות המזון, הסלולר והכבלים נקנסות על ימין ועל שמאל בגלל שהן עוברות על החוק.

אין לי שום אפשרות לתבוע, כי לא קניתי מבאג שום דבר, ולא ניזוקתי בשום דבר.

אם היתה לי הוכחה למה שהם עשו, הייתי פונה לתמ"ס ומגיש תלונה. לפעמים התמ"ס מגיש תביעה, והחברות נקנסות.

תוספת:

ואם כבר, חיפוש של שנייה בגוגל הניב מיד חברה גדולה וארצית שלא עוברת על החוק, שנקנסה על אותו מנהג פסול:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000633687

פורסם

זה לא מחיר מבצע. זה מחיר רגיל.

זה שיש מבצע של 1+1 לא הופך את המחיר של המוצר הבודד למחיר מבצע. המחיר למוצר בודד הוא מחיר רגיל ואתה לא מקבל אפילו שקל הנחה.

מה קרה? שמת את המשקפיים הורודות שלך היום? :P רשת ארצית שלא עוברת על החוק :lol: זה נקרא שיטת מצליח, לרוב היא עובדת כי הלקוח לא מודע לחוקים ולתקנות, ואנשים לא נוטים לתבוע, בארהב כבר היו צולבים אותם :-X

פורסם

נמסיס, כדי לתבוע צריך להוכיח מעל לכל ספק שזה לא מחיר מבצע.

מצד שני באג יכולים לטעון שהמחיר הרשמי הוא 349 וכך היה לפני חצי שנה, לפני חודשיים הוזן מבצע שהוריד אתה המחיר לכ-149 שח לפרק זמן קצוב, ולאחר מכן הוזן "מבצע" אחר בו ההנחה היא רק למחיר של 249 שח.

אין דרך להביא הוכחה שזה לא המצב, ואיום בתביעה הוא לא מאיומי סרק שגובלים בילדותיות (למרות הכעס)

אם תתלונן תקבל תשובה שאז הוא היה במבצע שקר כלשהו ..

באתר שלהם כתוב "1 + 1 על אלפי מוצרים!"

אם תספור את כל המוצרים שבמבצע, תגלה שאין יותר מ 700 מוצרים !!

הם יגידו לך שהמבצע הוא על אלפי מוצרים במלאי החנות, לא על אלפי סוגי מוצרים

ואם אין לך תרשים מלאי מדוייק של החנות, אתה סתם עושה מעצמך צחוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים