עבור לתוכן

בעיה במימוש אחריות יבואן על מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני קצת יותר משנה חברתי קנתה מחנות RSM בתל אביב מחשב נייד (בשביל לימודים). שילמנו במיוחד עוד כמה מאות שקלים (בין 400 ל-500, לא זוכר בדיוק) בשביל להרחיב את אחריות היבואן משנה לשלוש שנים, בשביל שלוות הנפש שלנו.

במהלך השנה האחרונה, נאלצנו למסור את המחשב לתיקון במסגרת האחריות חמש פעמים, בהן החליפו לנו את הכונן הקשיח פעמיים ותיקנו את המסך שלוש פעמים. ראוי לציין שכל פעם, הבעיות שהיו במסך החלו זמן קצר אחרי שהמחשב חזר מתיקון בפעם הראשונה. המחשב, כמובן, הוא בשימוש סטנדרטי של סטודנטית, ולא עשינו בו שום דבר יוצא דופן שיכול לגרום לו נזק.

אחרי הפעם האחרונה שהמחשב חזר מתיקון (לפני מספר חודשים) לא עבר זמן רב עד שהמסך שוב עשה בעיות. הבעיות היו בדיוק אותן בעיות שהיו בשתי הפעמים האחרונות שהוא תוקן, והנחנו שהוא דורש את אותו תיקון שוב. בתחילה הבעיה לא הייתה קריטית והמחשב עדיין היה בשימוש, לכן העדפנו לא לשלוח אותו מיד לתיקון. אבל הבעיה החמירה תוך כמה שבועות. ניסינו כבר לשלוח אותו לתיקון לפני יותר מחודש, אבל בגלל שלל סיבות (אנחנו היינו בחו"ל, אחר כך היבואן היה בחו"ל שבועיים ולא ניתן היה להשיגו בטלפון, אחר כך היו חגים) מסרנו אותו לתיקון רק בתחילת השבוע הנוכחי.

יום אחרי שמסרנו את המחשב, התקשר אלינו היבואן ואמר שאין על המחשב אחריות, משום שפתחנו אותו (הוא טוען שהברגים במסך הוחלפו וחסרות גומיות שאמורות לכסות אותם, או משהו כזה). אנחנו מעולם לא פתחנו את המחשב ואנחנו לא יודעים כיצד ייתכן דבר כזה. בימים האחרונים אנחנו מנהלים ויכוח עיקש עם היבואן, שממשיך לטעון שאנחנו פתחנו את המחשב, למרות שלא עשינו זאת.

עכשיו היבואן רוצה שנשלם 350 ש"ח עבור הכבל שיש להחליף (אותו הכבל שהוחלף גם בשתי הפעמים הקודמות) ובעצם הוא לא יכול להבטיח שלא תהיה שוב אותה בעיה ונצטרך שוב לשלוח את המחשב לתיקון (בהתחשב בעובדה שזה מה שקרה בכל הפעמים הקודמות שהוא חזר מתיקון...), ואנחנו לא יודעים אם הוא לא ינסה להתנער שוב מהאחריות.

אנחנו גם מרגישים חסרי אונים כי היבואן פשוט מסרב לתקן בטענה שהאחריות פגה ברגע שפתחנו את המחשב - אבל לא פתחנו אותו.

מה דעתכם? מה אפשר לעשות בעניין? להגיש תביעה קטנה?

פורסם

מי היבואן?

מה חלקה של החנות בעניין?

אני שואל מכיוון שהזכרת מאיזו חנות קנית, אבל נשמע שכל ההתנהלות שלך היא ישירות מול היבואן.

אני הייתי פונה לחנות ומבקש את התערבותם ועזרתם. ברור שאין להם חובה לעשות זאת אבל אולי משהו יצא מזה ואני בטוח שיש להם השפעה יותר גדולה משלך על היבואן.

אם לא יעזור אז בהחלט לתבוע. לא הגיוני שהמחשב היה 5 פעמים בתיקון (מן הסתם הם פתחו אותו) והם טוענים שאתה פתחת אותו.

פורסם

לא ברור מה אתה רוצה מהחנות ולמה אתה מזכיר אותם בכותרת.

נראה שכל הבעיות הן מול נותן השירות/היבואן ולא בחנות. ראוי שתציין איזה מחשב ומי היבואן נותן השירות.

היות ומדובר בתיקון חוזר של בעיה קיימת שלא מצליח להתגבר עליה, הדרך תהיה כנראה בתביעה כנגד אותו נותן שירות/יבואן.

ה

פורסם
  • מחבר

מדובר במחשב Acer 3810T. הסיבה שלא ציינתי מי היבואן היא שאני לא ממש יודע מי הוא (יש לי רק את השם שלו האדם, לא את שם החברה).

פורסם

באמת לא ברור מה הקשר לRSM. האם הם היבואן?

הייתי ממליץ להוריד מייד את שם החנות מהכותרת. כל שנייה שהיא שם היא עשיית עוול לחנות.

"היבואן היה בחו"ל שבועיים" - זה הדבר הכי הזוי ששמעתי בחיים. מי זה היבואן? מוטי כהן מהרצליה? מה, זה בן-אדם אחד?

יש לך רק שם של אדם אחד? שלחת את המחשב לתיקון 5 פעמים ואתה עדיין לא יודע למי מסרת אותו ועם מי אתה מתעסק?

פורסם

היבואן הרשמי של מחשבי Acer בישראל זה ניופאן - ברור שהמחשב הזה לא הגיע מהם ומדובר בייבוא אפור. האם ידעת זאת כשקנית את המחשב?

פורסם
  • מחבר

הנחתי שלא מדובר ביבואן הרשמי, אבל זה לא ממש משנה לי. יש לי את השם שלו אבל לא רציתי לפרסם אותו פה עדיין (כיוון שזה שם של אדם פרטי, ולא של חברה). אני מניח שיש לו חברה כלשהי, אני פשוט לא יודע מה היא...

מיכאל מ-RSM כבר יצר איתי קשר, אגב.

פורסם

זה מה שקורה כשמנסים לחסוך בקניית דברים מסויימים ואחר כך לא יודעים למי לבוא בטענות.

אני מקווה לטובתך, שהחנות ממנה רכשת את הנייד תנסה לעזור לך איכשהו, ושלהבא תקח בשיקול מושגים כמו "יבוא אפור" על כל המשתמע מכך.

פורסם

להבא הייתי מתרחק מאייסר בלי קשר ליבואן.

אין לי הוכחה רשמית, אבל על סמך ניסיון עם של מספר אנשים, המחשבים שלהם פשוט נוטים לעשות בעיות.

פורסם

הבנאדם ביקש ייעוץ וחלק מהאנשים פשוט נהנים לומר "אמרתי לך...".

היום המון אנשים קונים מוצרים שהגיעו בייבוא אפור, ובנוסף לכך העובדה שמוצר נרכש מיבואן רשמי לא מבטיח שירות טיפ-טופ.

זה מה שקורה כשמנסים לחסוך בקניית דברים מסויימים ואחר כך לא יודעים למי לבוא בטענות.

אני מקווה לטובתך, שהחנות ממנה רכשת את הנייד תנסה לעזור לך איכשהו, ושלהבא תקח בשיקול מושגים כמו "יבוא אפור" על כל המשתמע מכך.

הוא ידע טוב מאוד למי לבוא בטענות, טיפלו לו במחשב כבר 5 פעמים.

קודם כל זה מוזר שלא ידוע מה שמה של החברה שמטפלת ביבוא המחשב, "היבואן היה בחול" ???

היבואן אכן הפגין רצינות וטיפל במחשב 5 פעמים בשנה (אולי אני טועה מפני שיכול להיות שגם בפעמים האלו נלחמת איתו).

במקרה הנוכחי לפי הבנתי אתה תאלץ כנראה לפסוע לכיוון התביעה (אלא אם כן התערבות RSM תעזור לך להימנע מכך) גם אם לא תגיע לכך, מפאת העובדה שלא ניתן להוכיח מי צודק וכל צד דבק בגירסתו.

מכתב "התראה לפני הליכים משפטיים" בדר"כ עושה את העבודה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

כשהמחשב נקנה נאמר לנו שהאחריות על התיקונים היא של אומניטק (ואז כמובן היה טלפון של מעבדה מסודרת והכל). אחרי שמסרנו את המחשב לתיקון השלישי (למיטב זכרוני) אמרו לנו שאומניטק כבר לא מטפלים במחשבים של אייסר, ונתנו לי את מספר הטלפון של הבחור שלפי הבנתי הוא היבואן (למרות שאומניטק לא מטפלים יותר במחשב, הוא עדיין אחראי עליו בתור היבואן), והוא מסר לי את המחשב בחזרה. מאז אני אך ורק בקשר איתו לגבי המחשב, בלי לעבור דרך אומניטק.

פורסם

מה שאני הייתי מציע לך לעשות, הוא לפנות ישירות לACER, עם כל השתלשלות העניינים עם המחשב הזה, ולקבל את התגובה שלהם.

תציין את כל הפרטים של כל מי שהיה לו יד ורגל בנושא.

אולי הם יבחרו לנכון להציע לך לשלוח אליהם את הנייד, והם יטפלו בו ?

לא יודע מה הצעד שלהם יהיה, הוא בוודאות יהיה יותר טוב ויותר נכון מה"יבואן" שנסע לחו"ל לשבועיים ...

פורסם

מקרה מעניין ללא ספק.

מי אמר לך "אומניטק לא מטפלים יותר במחשבים של אייסר"? אומניטק עצמם? האם הם לא מטפלים ספציפית במחשבים שנרכשו דרך היבואן שלך,

או בכלל? אם בכלל, מי מטפל? הרי לא מתקבל על הדעת שכל מי שרכש מחשב של אייסר בישראל יהיה ללא מעבדת שירות.

במקרה הספציפי שלך - אותו בחור טוען שפתחת את המחשב, מה שכמובן לא עשית. הוא מבסס את טענתו על העובדה שהוחלפו ברגים במסך ונעלמו המדבקות שמכסות אותם. תסביר לו (אם טרם עשית זאת) שאת המחשב פתחו טכנאים של אומניטק בשביל לתקן אותו. מן הסתם פתחו את המסך, כי שם הייתה התקלה. אז ברור שהוחלפו ברגים! טכנאים הם גם בני אדם ולא אחת קורה ששוכחים לשים את המדבקות חזרה על הברגים (לי קרה שאפילו שכחו להחזיר חלק מהברגים). הנקודה היא שלא אתה עשית זאת ואם הייתה פה פאשלה, היא לא שלך, אלא של אומניטק - נותן שירות מורשה. לכן, מבחינתך המחשב עדיין באחריות, ואתה זכאי לתיקון ללא תשלום. תהיה מנומס ותקיף. אם הבחור ימשיך להתעקש, אל תהסס לשלוח "מכתב לפני נקיטת הליכים משפטיים", כפי שהוצע, ובמידת הצורך להגיש תביעה קטנה.

פורסם
  • מחבר

מי אמר לך "אומניטק לא מטפלים יותר במחשבים של אייסר"? אומניטק עצמם? האם הם לא מטפלים ספציפית במחשבים שנרכשו דרך היבואן שלך,

או בכלל? אם בכלל, מי מטפל? הרי לא מתקבל על הדעת שכל מי שרכש מחשב של אייסר בישראל יהיה ללא מעבדת שירות.

כן, הם אמרו את זה, ואני לא יודע אם הם לא מטפלים יותר באייסר בכלל או רק במחשב שלנו / המחשבים שמיובאים ע"י אותו יבואן.

הוא אמר שהברגים הוחלפו זה בזה (משהו כמו "הברגים העליונים למטה והתחתונים למעלה"). חוץ מזה, זו לא הפעם הראשונה שהוא מתקן את המחשב (כמו שאמרתי, בפעמיים האחרונות הוא זה שתיקן את המחשב, לא אומניטק), והוא טוען שהוא "לא עושה טעויות", המחשב נבדק ע"י כמה אנשים ויש לו צילומים. כמובן שאמרתי לו שהמחשב כבר תוקן 5 פעמים וכנראה הטעות קרתה באחת הפעמים, והוא כמובן לא השתכנע.

פורסם

מנסה לנפנף אותך.

תאיים בתביעה, אין ברירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים