עבור לתוכן

ספק ג'נרי ופיוזים מפוצצים (גמורים)

Featured Replies

פורסם

שלום ובוקר טוב.

קודם כל אני רוצה לומר HWZONE תרם לי המון לידע האישי ולהעשרה הכללית בנושא חומרה.

ישר כח והמון תודה לכל המקצוענים באתר (פשוט הרגשה נפלאה לקרוא השאלות ובמיוחד את התשובות).

אז קודם כל תודה רבה!

:K

למדתי כאן שמאחר וספק ג'נרי הוא לא אידיאלי, ובגלל שהוא לא נותן חשמל בצורה מבוקרת וקבועה יכולים להגרם כל מיני בעיות ותופעות לוואי.

לפני כ 5 שנים קניתי DUALCORE E6300 + GEFORCE 7300GT

לאחר שנתיים קניתי כרטיס אחר ואת ה 7300GT העברתי למחשב של אימי שיה משהו כמו E2500 .

הכרטיס עבד אצלה כ חצי שנה (בס"הכ 2.5שנים), ויום אחד לאחר שהוצאתי אותו בכדי לנקותו הוא התחיל לשדר תמונה שהצבע שלה היה כחול.

היה ניתן לעבוד עליו אבל כל הצבעים היו גוונים של כחול.

הוצאתי אותו ושמתי אותו בצד.

אתמול כשעשיתי נקיון בביתי מצאתי אותו וגיליתי ש 3 פיוזים נפוחים ומפוצצים.

שאלה 1:

האם ניתן לומר שאחת מתופעות הלוואי של ספק ג'נרי היא בלאי יותר מהיר של רכיבים כגון כרטיס מסך?

שאלה 2:

האם ניתן להחליף את אותם פיוזים מפוצצים ובכך להחזיר את הכרטיס לעבודה?

פורסם

בספקים ג'נריים יש גם עניין של מזל. עם חוסר מזל אפשר ליפול על ספק שפשוט יעשה נזק מידי או עם הזמן לרכיבי החומרה שלך.

ההמלצה שלי היא תמיד להתרחק מספקים ג'נריים, אפילו אם מורכב לך אחד במחשב ונראה שהכל עובד בסדר עדיין אני ממליץ לקנות ספק מוכר.

אני נתקלתי אינספור פעמים במחשבים שבעליהם השקיע אלפי שקלים בחומרה מאוד יקרה (מעבד, כרטיס מסך..) אבל התקמצן לשים כמה מאות שקלים על ספק נורמלי.

אני מקווה שהתכוונתה לקבלים ולא פיוזים. אם כן אז בהחלט אפשר להחליף אותם ואם הם התקלה היחידה של הכרטיס מסך אז הוא ישוב לפעול.

פורסם
  • מחבר

EX..CEL..L..ENT!

Thank ...You...!

פורסם

האיכות של המתח שהספק מוציא קששורה ליציבות שלו. המתח תמיד קצת קופץ, אלפיי פעמים בשניה. אתה לא יכול לראות את הקפיצות האלה במולטימטר / בתוכנות שמראות מה המתח שהספק מוציא / ב BIOS אלא רק בציוד מעבדה

בספק איכותי למשל, המתח ב 12V יקפוץ בין 12.41 ו 12.43V כלומר קפיצה של 0.02V

בספק גנרי למשל, המתח יכול לקפוץ בין 12.0 ל 12.3V כלומר קפיצה של 0.3V

הגודל של ה "קפיצה" הזאת (שהיא לא חד פעמית אלא כל הזמן אלפיי פעמים בשניה) הוא מה שהורס את החומרה במחשב

הנזק הוא איטי ומצתבר ובדרך כלל דיי קשה לראות בו חוקיות - בהתחלה אין כלום, אחריי זה מדיי פעם המחשב נתקע בלי סיבה, אחריי זה שוב כלום .. . ופתאום נשרף כרטיס מסך

הקבלים (זה הרכיב שעומד בכרטיס מסך, בספק וכו' שמתנפח ומתפוצץ) הם כמו סוללות נטענות. התפקיד שלהם הוא להוריד את הקפיצה - כשהמתח עולה הם נטענים (ולוקחים לעצמם חלק ממנו), וכשהוא יורד הם נותנים את המתח שלהם למערכת, וכך הם מקטינים את הטווח שבו המתח קופץ

כשהמתח מספיק יציב הם יכולים להקטין את הטווח הזה כמעט ל 0 והמחשב עובד טוב

כשהספק גנרי הוא נותן כבר מהתחלה מתחים שקופצים הרבה, ומכריח את הקבלים (גם שיש בתוך הספק וגם אלה של הלוח, הכרטיס מסך וכו) לעבוד קשה יותר וכך שורף אותם בהדרגה. ככל שהם נשרפים הטווח שבו המתחים קופצים גודל והמתחים מתחילים לשרוף את המחשב יותר ויותר מהר - כלומר זה תקלה שמתפשטת כמו מפולת

המעגל של הספק עצמו יכול להמשיך לעוד דיי הרבה זמן כשהמתחים כבר מאוד לא יציבים - כלומר ספק גנרי ש "עדיין עובד" (ויותר מזה, אחד שכבר התפוצצו בתוכו קבלים והוציא עשן) יכול להמשיך "לעבוד" (כשהמאוורר מסתובב והמחשב נדלק), כשהוא הורג את החומרה של המחשב במהירות תוך כדיי

ברוב הספקים הגנריים הנזק (הבלתי נראה בהתחלה) מתחיל מייד אם ההפעלה של הספק - כלומר גם כשהוא חדש (ולמחשב יקרה נזק עד שהוא יתחיל לעות בעיות). קיימים ספקים גנריים נורמליים, אבל הם כמה בודדים מתוך המון כלומר אם יש לך ספק גנרי רוב הסיכויים שאתה אמור להחליף אותו מיידית בלי קשר לאם הוא עובד / אם המחשב עושה בעיות / וכו

ניתן להחליף את הקבלים בכרטיס מסך והוא יעבוד, אם עדין לא נשרפו בו רכיבים אחרים כתוצאה מהקפיצות מתח או מהקבלים השרופים. תלוי באיכות של הכרטיס ובכמה זמן הוא עבד אם הקבלים השרופים

מדריך החלפת קבלים שכתבתי - http://ompldr.org/vN3V1MA/Untitled 1.pdf

הצבע הכחול (או כל צבע אחר) הוא בדרך כלל תוצאה של מגע דפוק בתקע VGA ולא של קבלים שרופים

פורסם
  • מחבר

WaW...פשוט WAW!

קודם כל אני רוצה להגיד שהבנתי כל מה שהסברת!

הסברת ממש טוב (וזו לא הפעם הראשונה).

בהשוואה לאתרים אחרים בהם הייתי מקבלת תשובות, HWZONE פשוט עולה על כולן!

WaW...פשוט WAW!

תודה.

[EDITED]

סיימתי לרפרף במדריך שיצרת,

פשוט מהמם, נותן בטחון, והבנה של הנושא.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים