עבור לתוכן

קבלת מחשב נייד משומש במקום חדש. מה עושים?! (אתר GET IT)

Featured Replies

פורסם

אם יש שם קובי אז הוא זה שהשתמש במחשב והתקין את מערכת ההפעלה

• תגובות 72
  • צפיות 12.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תתחיל עכשיו ו"תנסח" מכתב תביעה. למה "תנסח"? כי זה לוקח בדיוק 10 דקות, ועושה את כל העבודה.

היה לי מקרה כמעט זהה מול GET IT, הזמנתי איזשהו מדף ב 100 שקל, ואחרי 5 (!!!) חודשים שאני מתכתב איתם הוא לא הגיע.

אח"כ פשוט נמאס לי, כתבתי מכתב ב 10 דקות "התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים", שלחתי בדואר רשום לספק (שים לב שגט איט הם רק מתווך, אתה צריך לתבוע את הספק).

יומיים אחרי זה (כמה זמן שלקח למכתב להגיע) אני מקבל טלפון אישי מהמנכ"ל של החברה (חברה "מכובדת" שלא אנקוט בשמה) שמעביר את מסכת ההתנצלות הרגילה + קיבלתי את מלוא המחיר חזרה.

פורסם

מה אני הייתי עושה?

הייתי מגיע עם המחשב אליהם לחנות.

דורש מחשב חדש או זיכוי כספי מלא מיידי.

אם הם לא נותנים, הולך ישר משם לבית המשפט לתביעות קטנות, ומגיש תביעה.

אומר לפקידה בבית משפט שאני אמסור את התביעה לבד. לוקח את התביעה, קופץ אליהם לחנות, ומוסר להם ביד את הכתב תביעה וזימון לדין.

פורסם

שילמת על חדש והביאו לך משומש

תעשה חושבין .

פורסם

תגיע לשם בצורה מכובדת עם המחשב ותציג את הטענות שלך.

כנראה שינפנפו אותך, במקרה זה, תגיד שכתבת מכתב למועצה לצרכנות + ביקורת שלילית בזאפ (אם הם מופיעים שם) והן רק מחכות להשלח במידת הצורך, במכתבים יפורט בדיוק מה שפירטת פה, בנוסף לכמה שאתה המום, מאוכזב וכועס ממעשה המרמה המתועב שלהם.

כמו כן, תזכיר את העובדה שבן דוד שלך הוא במקרה עורך דין, ושלא תהסס לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות במידה והם לא יפעלו על פי הציפיות.

מניסיון אישי, הרבה חנויות מעדיפות להחזיר את הכסף במקרה ו"עלו עליהן" במקום להסתבך עם "החלונות הגבוהים" ולקבל ביקורות שליליות.

פורסם

קנית מחשב שיובא בייבוא מקבילי מארה"ב ולכן המחיר הזול. האריזה נפתחה בשביל לחרוט את האותיות בעברית. עד כאן הכל טוב ויפה ואין סיבה להתלונן. העובדה שקיבלת מחשב שעבר כבר אקטיבציה ראשונית וניתן לו שם משתמש מראה שהמחשב הזה כבר ניתן ללקוח כלשהו. על זה לא הייתי מוותר. כמו כן - אני ממליץ לך לעיין כאן בקשר לאחריות שתקבל (או לא) על המחשב.

פורסם

אמממ

גם אני קניתי DELL חדש וגם כבר היה בשימוש.

אבל השימוש היה בחנות בשביל הם התקינו לי OFFICE 2010 STARTER

לפני שלחו לי את המחשב.

תיבדוק אם ומה התקינו לך בחנות, ואולי בדקו רק מקלדת אחרי צריבה שלה ?

ותמיד אפשר לשחזר חזרה למצב של בית חרושת.

פורסם

^ סתם בזבוז זמן ודלק.

לכתוב מכתב לוקח בדיוק 10 דקות, לשלוח אותו עוד 20 דקות (וזה במידה ויש תור ארוך) ועשרה שקלים שאותם אתה גם יכול לדרוש במכתב.

פורסם

Kobi yad 2 = החזר כספי מלא

פורסם

להחזיר להם את המחשב ולהיכנס בהם. פאשלה רצינית שלהם.

פורסם
  • מחבר

עדכון הסיפור:

דיברתי עם החנות לאורך כל שבוע שעבר מה אני עושה עם המוצר ומה נסגר, הם מרחו אותי ושגעו אותי בנסיון לייאש אותי מהקטע ואני אחריי שהבהרתי להם שאני רוצה שיקחו את הנייד ונאמר לי שזה יתבצע אני מתקשר לשאול ומוקדנית דפוקה אחרת אומרת לי שהמצב הוא שהם צריכים ליצור קשר עם מוקד שליחים ואחר"כ הם צריכים לשלוח אליי שליח בימים הקרובים ואז זה מגיע אליהם למעבדה בחנות ואז, רק אז.... הם בודקים את המוצר ואם ונמצא כי לא השתמשתי בו בכלל ופגמתי במוצר אני אקבל את כספי. התעצבנתי על הפקידה הדפוקה ואמרתי לה שנהפכתי פה להיות עו"ד מרוב שיחות והתנהליות מגעילות איתם. לסופו של פסוק הנקודה ההכי חשובה שהגעתי למסקנה שאני הולך לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות והחוק והצדש לטובתי.

עכשיו השאלה היא איך כל המשפט מתנהל? איך לנסח מכתב תביעה? האם אני צריך לידע את GET IT באשר לתביעה? מה אני עושה עם הלפטופ כרגע עד שGET IT בכלל "ישלחו" שליח לאסוף את המוצר וכיביכול "לזכות" אותי? הבנתי שאני יכול לחכות מס' חודשים עד לזימון למשפט, מה אני עושה עם הנייד? שומר עטוף וסגור אצלי? או מוסר להם שהם יעשו בו כרצוניהם ויכולים "להפליל" אותי ברגע שהמוצר בידיים שלהם "ולהכתים" אותו.

אם יש מישהו שעבר פרוצדורה של תביעה קטנה שהוא יזם כנגד מקרה בסגנון שלי אני אשמח לשמוע. אני מתכנן לתבוע בעבור הנייד (2K) ועל עוגמת נפש שנמנעה ממני היכולת לקנות ולהשתמש במחשב לאורך הרבה זמן כי זה המחשב היחיד שלי בסופו של דבר. בכמה בכולל תביעה כזו יכולה להסתכם?

מאיפה אני יכול להשיג תבנית לנוסח לכתב תביעה? חיפשתי כמה בגוגל אני לא בטוח אם זה טוב- http://elyon1.court.gov.il/heb/info/choveret/hesb_ktanot.htm

המון תודה רבה לחבריי הפורום על העזרה המועילה! :yelclap:

פורסם

ERL,

אם תחפש את הצירוף "התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים" אתה תמצא פורמטים מתאימים של מכתבים כאלו. פשוט תשנה את השמות ואת הגוף. אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך את המכתב אותו נסחתי והשתמשתי מול חברה אחרת (שהתקפלה תוך יום :xyxthumbs:).

בעיקרון הפרוצדורה האידיאלית (בעקרון אתה יכול להגיש ישר תביעה בלי ליידע, אבל זה לא ישחק לטובתך מאוחר יותר כי לא פעלת "בתום לב") היא לנסח את המכתב כאמור, להדפיס עותק, לחתום עליו בכתב יד שלך ולשלוח אותו בדואר רשום + אישור מסירה לגוף שאתה תובע. כמו שאמרתי לך, עשיתי בדיוק אותו הדבר מול מוצר שקניתי בגט-איט, ואתה צריך לתבוע את הספק שסיפק לך את המוצר עצמו. במכתב עצמו תבהיר כי יש להם 10 ימים לפעול בנושא ולא תפנה לבית משפט. בד"כ זה עוזר. אם אין מענה, אתה יכול בכיף להגיש כתב תביעה ואח"כ גם לבסס את הטענה שלך בכך שחיכית 10 ימים כדי להגיע לפשרה ולא מיהרת לתבוע.

בעניין הפיצויים, אין לי ניסיון ספציפי בזה, אבל עד כמה שידוע לי חובת ההוכחה חלה עליך, לכן אם אתה רוצה לתבוע נניח 500 ש"ח עוגמת נפש + אובדן פרודקטיביות (אני לא יודע למה המחשב משמש אותך) אני די בטוח שתצטרך להציג את "החישוב" בו הגעת לסכום הזה וגם להוכיח שאתה ראוי לקבל אותו. בקיצור רצוי להיות מוכן.

בהצלחה :)

פורסם

מעקב. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

LOSNIR, אשמח אם תוכל לשלוח לי את המכתב שלך בפרטי כדי שאוכל לראות פורמט אחד מוכן לדוגמה.

אגב, האירוני פה בסיפורנו הוא שהספק הוא לא אחר מאשר- AKA "גיט-איט".

בנוסף לכך תהיתי אם ניתן לזרז תהליכים ע"י שליחת פקס וכך להתקדם הלאה?

המצב הנוכחי בו הלפטופ פשוט יושב אצלי בבטלה מרגיז אותי מאוד כשאני יודע שאני רוצה לראות את הכסף שלי כבר ביד (או לצורך העניין-בחשבון בנק).

מחר אדבר עם המוקדנית שתעלה בגורל ונראה מה יהיה..... :pissed:

פורסם

"גט-איט" במקרה שלנו הוא רק המתווך. במקרה שלי את תיראה מי היה הספק במכתב (ואליו מובנה המכתב).

אתה יכול לשלוח פקס, אבל דואר רשום עם אישור מסירה זו דךך בטוחה בה אתה יכול לדעת שהנמען קיבל את המכתב, ולא להתכחש ("לא קיבלנו שום פקס!!!").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים