עבור לתוכן

מקלדות מכניות -- ריכוז מידע

Featured Replies

פורסם

בכבוד

• תגובות 886
  • צפיות 459.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מבין שהרבה אנשים ניצלו את המבצעים בשבוע האחרון בחנויות השונות בשביל להתחדש במקלדת מכנית סוף סוף :xyxthumbs:

פורסם

אני כבר מתחיל לחשוב על להזמין DAS מחו"ל....

זה יוצא מאוד יקר....

מה שמטריד אותי זה מה קורה אם יש בעיה במקלדת? אחריות? מישהו?

פורסם

הספקתי בשבוע האחרון להתרגל לQuickfire Pro החדשה שלי עם הסוויצ'ים האדומים.

אני יכול להעיד כרגע, שאני נהנה הרבה יותר מהקלדה מאשר עם המקלדת הקודמת שלי (באופן מפתיע, חשבתי שהמקלדת הזו לא תהיה לי נוחה להקלדה).

למשחקים היא מדהימה, כצפוי כמובן, ובעוד שלקח זמן להתרגל למקשים הרכים, ברגע שפיתחתי את ה"רגש" הדרוש להקלדה, אני נהנה מאוד. אני יכול להקליד רועש, או להקליד חרישי בלי שום בעיה.

המקלדת בlayout אמריקאי (אנטר ארוך שתופס שורה אחת. כפתור \| בין האנטר לbackspace, וגם shift שמאלי ארוך). נוח לי בהרבה מהlayout האירופי שהיה לי לפני כן.

דבר אחד שטיפה מציק לי הוא שאין כפתור alt-gr, כלומר אני לא יכול להקליד סימנים כמו ש"ח, או אירו.

פורסם

Alt-Gr אמור להיות שקול לAlt ימני (שולח אותו scancode). הפיענוח תלוי בפריסה המותקנת בתוכנה.

פורסם

קראתי על זה עכשיו קצת. הרבה תוכנות מתייחסות לalt+ctrl כאל alt-gr. הצלחתי להקליד סימנים כמו tm, euro, ש"ח וקופירייט בword לדוגמא, אבל לא הצלחתי במעבדי תמלילים פשוטים יותר כמו notepad, בעוד שעם המקלדת הקודמת שלי עם altgr כן הצלחתי.

פורסם

ואני תמיד שאלתי את עצמי מה ההבל בין שני ה-Altים....

פורסם

למקלדת ה-Zowie שלי עדיין מנסה להתרגל אז אולי הדעה תשתנה אחר כך...

הדבר הראשון שמרגישים זה שהיא כבדה, בקלות כבדה פי 2 או יותר מכל מקלדת אחרת שיצא לי להחזיק.

המקשרים מאוד רגישים וכייף להקליד, קליל יותר מ-Chery Black שיצא לי להתנסות איתו - פחות רעש (או לפחות נראה ככה).

עיצובית היא סולידית מאוד, בלי צעצועים.

יש אפשרות לשנות מהירות קליטת הקשות (או משהו כזה), כלומר אם מחזיקים כפתור A, אז הוא מתחיל לחזור על עצמו, אפשר לגרום לזה לעבוד מהר יותר ויהיו יותר חזרות (פועל רק כאשר המקלדת מחוברת ל-PS\2).

יתרונות:

1. סולידית, בלי צעצועי MACRO או שטויות של "גיימרים".

2. מרוב המשקל, אין תזוזה של המקלדת כלל.

3. המקשים מעולים, הקלדה חלקה.

4. אין הרבה רעש.

5. ROLLOVER מלא, הצלחתי ללחוץ על 44 מקשים במקביל (יש אתרים שבודקים את זה).

חסרונות (בעיקרון ארגונומיה, עלול להיות סובייקטיבי):

1. לא ניתן לשנות גובה/זווית של המקלדת למרות שזה נפוץ במקלדות פשוטות יותר (הרגליות האלה).

2. מיקום הסלאש ההפוך נמצא ליד סימן השאלה במקום ליד ENTER או BACKSPACE, עדיין לא התרגלתי לזה וגורם לי להסתכל על המקלדת כשאני מוסיף אותו, אחרת עושה טעויות.

3. אין משענת יד.

4. אין מקשי מדייה ייעודים, F1 עד F6 בעצם נותנים שליטה על ווליום ושאר הפונקציות (מתבצע בעזרת כפתור מיוחד, בדומה ל- Func).

דברים שכדאי לשקול:

1. ה-Numpad תופס מקום (לי אין שימוש בו), יש מקלדות בלעדיו (אחת המקלדות של thermaltake).

2. למקלדת ה-Corsair K60 כנראה מקשי מדיה עדיפים טובים (כולל גלגלת לווליום) - אם כי המקלדת כל כך קלה שהיא זזה בזמן ההקלדה.

3. הרבה מהמתחרות מגיעות עם יציאות USB או אפשרות לנתק ואף לחבר את הכבל מצד אחר של המקלדת.

פורסם

קראתי על זה עכשיו קצת. הרבה תוכנות מתייחסות לalt+ctrl כאל alt-gr. הצלחתי להקליד סימנים כמו tm, euro, ש"ח וקופירייט בword לדוגמא, אבל לא הצלחתי במעבדי תמלילים פשוטים יותר כמו notepad, בעוד שעם המקלדת הקודמת שלי עם altgr כן הצלחתי.

תנסה לשנות את הפריסה לEnglish US International.

באילו צירופים היית משתמש כדי להקליד Euro, TM וש"ח?

פורסם

alt-gr + e - אירו

alt-gr + c - קופירייט

alt-gr + t - טריידמארק

alt-gr + 4 - ש"ח

כרגע רק במעבדי תמלילים מתקדמים אני יכול לעשות את הסימנים האלה, ורק אם אני משתמש בalt+ctrl במקום alt-gr.

פורסם

למקלדת ה-Zowie שלי עדיין מנסה להתרגל אז אולי הדעה תשתנה אחר כך...

הדבר הראשון שמרגישים זה שהיא כבדה, בקלות כבדה פי 2 או יותר מכל מקלדת אחרת שיצא לי להחזיק.

המקשרים מאוד רגישים וכייף להקליד, קליל יותר מ-Chery Black שיצא לי להתנסות איתו - פחות רעש (או לפחות נראה ככה).

עיצובית היא סולידית מאוד, בלי צעצועים.

יש אפשרות לשנות מהירות קליטת הקשות (או משהו כזה), כלומר אם מחזיקים כפתור A, אז הוא מתחיל לחזור על עצמו, אפשר לגרום לזה לעבוד מהר יותר ויהיו יותר חזרות (פועל רק כאשר המקלדת מחוברת ל-PS\2).

יתרונות:

1. סולידית, בלי צעצועי MACRO או שטויות של "גיימרים".

2. מרוב המשקל, אין תזוזה של המקלדת כלל.

3. המקשים מעולים, הקלדה חלקה.

4. אין הרבה רעש.

5. ROLLOVER מלא, הצלחתי ללחוץ על 44 מקשים במקביל (יש אתרים שבודקים את זה).

חסרונות (בעיקרון ארגונומיה, עלול להיות סובייקטיבי):

1. לא ניתן לשנות גובה/זווית של המקלדת למרות שזה נפוץ במקלדות פשוטות יותר (הרגליות האלה).

2. מיקום הסלאש ההפוך נמצא ליד סימן השאלה במקום ליד ENTER או BACKSPACE, עדיין לא התרגלתי לזה וגורם לי להסתכל על המקלדת כשאני מוסיף אותו, אחרת עושה טעויות.

3. אין משענת יד.

4. אין מקשי מדייה ייעודים, F1 עד F6 בעצם נותנים שליטה על ווליום ושאר הפונקציות (מתבצע בעזרת כפתור מיוחד, בדומה ל- Func).

דברים שכדאי לשקול:

1. ה-Numpad תופס מקום (לי אין שימוש בו), יש מקלדות בלעדיו (אחת המקלדות של thermaltake).

2. למקלדת ה-Corsair K60 כנראה מקשי מדיה עדיפים טובים (כולל גלגלת לווליום) - אם כי המקלדת כל כך קלה שהיא זזה בזמן ההקלדה.

3. הרבה מהמתחרות מגיעות עם יציאות USB או אפשרות לנתק ואף לחבר את הכבל מצד אחר של המקלדת.

אישית לא שמתי לב שהK60 שלי זזה בזמן הקלדה,וזה כהרגליות האחוריות פתוחות ,כשהן סגורות המקלדת יציבה אפילו יותר (לפחות על השולחן שלי) מה שאתה מתאר קורה רק בזמן שאתה פותח את כל ארבעת הרגליות - גם הקדמיות וגם האחוריות ואז באמת בגלל שהרגליות לא מכוסות בשום גומי המקלדת פשוט מחליקה על השולחן בלי בעיה ..

פורסם

כרגע רק במעבדי תמלילים מתקדמים אני יכול לעשות את הסימנים האלה, ורק אם אני משתמש בalt+ctrl במקום alt-gr.

מאוד מעניין.

מהי המקלדת שהייתה לך קודם שלה היה כפתור AltGr ייעודי שעבד אחרת.

בעקבות דבריך (שהפתיעו אותי) התחלתי לחקור קצת את הנושא וטרם הבנתי כל מה שהולך שם. נראה שלא הכל סטנדרטי באופן שבו המקלדות שולחות את הscan codes ובאופן שבו מערכת ההפעלה מפרשת אותם.

לדוגמה - כאשר אני בפריסה הסטנדרטית - אני מקבל את אותה התנהגות שתיארת - צירופי Ctrl+Alt שעובדים רק במעבדי תמלילים.

כאשר אני משנה לפריסה US International - הAlt הימני מתחיל לתפקד כAltGr, והדבר המעניין הוא שWindows מזהה אותו כCtrl+Alt. במצב זה - אני יכול להקליד תווים מיוחדים מסוימים באמצעות RAlt או באמצעות Ctrl+Alt, וכן מקשי קיצור מסוימים שהגדרתי ליישומים על שולחן העבודה (נאמר Ctrl+Alt+D - אני יכול להפעיל באמצעות RAlt+D).

סימנים כמו ₪ ו€ אני מקליד גם בNotepad (וגם פה) באמצעות RAlt או Ctrl+LAlt, אבל רק כשהפריסה היא על עברית (סטנדרטית לגמרי).

פורסם

המקלדת הקודמת שלי הייתה logitech wave (חוטי).

החלפתי עכשיו את העדיפות של השפה העברית כגבוהה יותר מהשפה האנגלית, וזה תופס. בדיוק כמו שאתה אומר. מעניין...

₪€

פורסם

אצלי זה תופס והאנגלית מופיעה מעל העברית ברשימה. לא הייתי מצפה שהסדר משחק פה תפקיד, אבל אני כבר לא מופתע מכלום בכל מה שקשור לשגעונות של פריסות מקשים. :)

בקיצור - כשהמקלדת אצלי על "עברית" או על "US International" (אבל לא על US רגיל) - לחיצה על RAlt היא שקולה לCtrl+LAlt. וניתן להכניס ככה תוים מיוחדים מסוימים. אילו תוים ואילו צירופי מקשים - משתנה בין שתי הפריסות. ואם במקרה יש לי קיצור desktop על אותו מקש - אז הקיצור מקבל עדיפות והתו המיוחד לא נקלט.

מסובך... :)

פורסם

אישית לא שמתי לב שהK60 שלי זזה בזמן הקלדה,וזה כהרגליות האחוריות פתוחות ,כשהן סגורות המקלדת יציבה אפילו יותר (לפחות על השולחן שלי) מה שאתה מתאר קורה רק בזמן שאתה פותח את כל ארבעת הרגליות - גם הקדמיות וגם האחוריות ואז באמת בגלל שהרגליות לא מכוסות בשום גומי המקלדת פשוט מחליקה על השולחן בלי בעיה ..

זה משהו שראיתי בסקירה של המוצר. באופן עקרוני מאוד התעניינתי בקניה של המקלדת הזו, חבל שבזבזו כסף על שטויות של המקשי גומי והפאד שכולם מתלוננים עליו שהוא חסר תועלת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים