עבור לתוכן

איזה מעבדים מתאימים לעבודה עם תוכנות שדורשות כוח עיבוד גדול?

Featured Replies

פורסם

המצב שלי כרגע הוא שאני מחפש מעבד אשר מתאים לעבודה עם תוכנות שדורשות כוח עיבוד גדול (למשל עבודה במטלאב וחישובים מסובכים)

יש לי כמה שאלות:

1. האם קיימים היום מעבדים הנמכרים במחיר מתחת ל- 1800 ש"ח (לא משנה לי כמה מתחת), אשר מתאימים לעבודה עם תוכנות שדורשות כוח עיבוד גדול? אם כן אז אילו דגמים? אם לא אז באיזה מחיר ניתן למצוא מעבד מתאים?

2. האם intel i7 2600k עונה על הצורך הנ"ל? והאם השוני בינו ובין intel i5 2500k הוא משמעותי עבורי?

אני אשמח לשמוע אם יש לכם הערות או משהו לאמר שיכול לעזור לי

תודה

טל

פורסם

למיטב ידיעתי Matlab עדיין לא מנצלת ריבוי תהליכונים בכל סוג של חישוב. אמנם נוספה לה תמיכה בריבוי ליבות, אבל ההשפעה של התמיכה הזאת מאוד תלויית שימוש.

בכל מקרה, ושוב למיטב ידיעתי, גם לאחר הוספת התמיכה בריבוי תהליכונים ההשפעה של ליבות לוגיות (כמו שיש ב-Core i7 הודות לטכנולוגיית ה-Hyper Threading) היא זניחה. לכן הייתי אומר שמבין השניים המעבד המשתלם יותר הוא ה-Core i5-2500K.

אין לי ממש מושג איזה סוג חישובים מרווחים יותר מריבוי ליבות ואיזה פחות (אולי אתה תוכל לברר) אבל ה-Core i5-2500/K יהיה בחירה מאוזנת מאוד.

כמו כן, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה במקום סתם לכתוב שיש לך שאלה.

פורסם

ההגדרה של "כוח עיבוד" היא סך כל התפוקה של המעבד כאשר הוא על 100% מאמץ בכל הליבות שלו.

אם זהו באמת מה שאתה צריך, אז כאן גם המשושים של AMD מצטיינים ומראים עדיפות על ה2500K בהרבה יישומים שמאמצים את המעבד על כל הליבות.

תוכל לקרוא על כך בסקירה שלי כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=507839.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים