ביקורת מוצר - AMD Phenom II X6 1090T - ביקורות ומדריכי גולשים - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

ביקורת מוצר - AMD Phenom II X6 1090T


Recommended Posts

ביקרת מוצר Phenom II 1090T

הקדמה:

שידרגתי לאחרונה את המערכת שלי ע"י החלפת המעבד, מפנום 920 לפנום משושה 1090T. השידרוג היה כרוך בהחלפת מעבד בלבד. הלוח הוא +AM2, מבוסס על צ'יפסט 770 עם 8GB זיכרון . למען האמת, המעבד הקודם הספיק לרוב המשימות והסיבה היחידה שמצדיקה שידרוג לפנום משושה היא עבודה עם כמה מכונות וירטואליות במקביל, כאשר הן לא במצב IDLE וכולן מבצעות משימות שתלויות בכוח המעבד. סיבה נוספת לשידרוג היא בניית מערכת חזקה מאד גם במושגים של היום ללא קנית מערכת מחשב מלאה אלא שידרוג המעבד בלבד.

התקנה

ההתקנה קלה מאד וכרוכה בהחלפת מעבד בלבד. המערכת עולה כאילו לא הוחלף דבר.

אוברקלוק

המעבד הוא מסידרת BE, כלומר עם מכפלה פתוחה שמאפשרת OC קל יותר. אלא שהלוח שברשותי ישן יחסית ופחות אידיאלי ל-OC. מערכת ההפעלה עם הסביבה הגרפית עולה גם ב-4.0GHz ויותר אבל מגלה אי יציבות בחלק מהטסטים.

ביצועים

* הרצתי כמה מבחני יציבות וביצועים הן ב3.2GHz (תדירות הסטוק) והן ב-3.7GHZ.

* הדגש היה על תפוקת המעבד, כלומר מבחנים שמאמצים את המעבד ב-100% על כל הליבות.

* כל ההרצות נעשו על 11.04 ב64 ביט

* כל הבדיקות קומפלו מקוד המקור ע"י הקומפיילר של המערכת GCC

* פלטפורמת הטסטים היא phoronix-test-suite. זוהי פלטפורמה שמאגדת בתוכה כמעט כל בנצ'מרק אפשרי בעולם הלינוקס.

* התוצאות הושוו לתוצאות של 2500K ושל 990X של אינטל, כפי שנסקרו באתר phoronix.com

קישורים

תוצאות של מבחני הביצועים שלי: http://openbenchmarking.org/result/1107228-IV-1090TTHRO01

סקירה של 2500K באתר phoronix.com על ב-64 ביט:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel_corei5_2500k

סקירה של 990X באותו אתר.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel_corei7_990x

את התוצאות של שתי הסקירות אפשר לראות בצורתן הגולמית באתר http://openbenchmarking.org

עבור 2500K בקישור http://openbenchmarking.org/result/1101154-IV-1101147IV67

עבור 990X בקישור http://openbenchmarking.org/result/1104105-IV-1104093IV89

כמובן שהשוואה מול מערכת אחרת, עם גירסאות תוכנה אחרות היא רק על מנת לקבל מושג וסדרי גודל. ההשוואה שלי מראה שכוח העיבוד הכולל של ה-1090T והתפוקה שלו כאשר כל הליבות מאומצות ב100%, גבוהה יותר מזו של 2500K, זוהי תוצאה שמתיישבת עם מבחנים על שכן מנצלים את כל הליבות. מאידך ביישומים על תהליכון בודד, על אחת, ה2500K בד"כ מהיר יותר אם כי ישנם מקומות בהם הפנום עדיף במקצת. בכל מקרה, מטרת הבדיקה שלי היתה לבחון את הביצועים הכוללים של המעבד בעומס מלא.

גרפים

לאפליקציה phoronix-test-suite יש אפשרות לעשות מיזוג (merge) של תוצאות ממבחנים שונים וכך לראות את התוצאות ממבחנים שונים זה לצד זה ולקבל תיאור חזותי של התוצאות. ביצעתי את המיזוג על התוצאות מהקישורים שציינתי לעיל. כעת אתייחס לכל השוואה אחת לאחת.

דחיסה

שני מבחנים יודעים לנצל את כל הליבות, האחד הוא 7zip והשני הוא pbzip2 שהוא בעצם שיטת הדחיסה bzip2 הפופולרית ובמקביל. כאן הפנום 1090T מראה תוצאות טובות מאד ביחס ל2500K

compress7zip.pngscaled.php?server=856&filename=compress7zip.png&res=medium

scaled.php?server=850&filename=compresspbzip2.png&res=medium

עיבוד תמונה

השתמשתי בתוכנה graphics-magick. התוכנה הזאת משמשת בעיבוד אוטומטי של מיליארדי תמונות ברבים מאתר התמונות הפופולריים. ראה ערך בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/GraphicsMagick

graphicsmagick.png

חישובים מדעיים

NASA Parallel Benchmarks

אלה הם מבחנים סינטתיים שמתמקדים באומדן ביצועים של מחשבי על בחישוב מקבילי. הפיתוח שלהם נעשה ע"י NASA ונכתב הן ב-FORTRAN והן בשפת C. ראה ערך בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/NAS_Parallel_Benchmarks

npbepb.png

npblua.png

הערה לגרף - למרות שכל הליבות עבדו במבחן הזה, הן לא עבדו ב100% אלא במחצית מזה. תפוקת המעבד לא נוצלה במלואה.

מבחן HMMER

HMMER היא אפליקציה בשימוש מדעי בתחום ביו-אינפורמטיקה, זוהי תוכנה למציאת רצפים של חלבונים מסוגים שונים מתוך מסד נתונים ייעודי. המבחן בוחן מהירות של איחזור נתונים ועיבודם מתוך אותו מסד נתונים. ראה ויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/HMMER

hmmer.png

רינדור

SmallPT היא אפליקציה קטנטונית כתובה ב++C המשתמשת בספריית OPENMP על מנת לבצע חישובים במקביל. כאן יש יותר מידע על התכנית הזאת: http://kevinbeason.com/smallpt/

smallpt.png

C-RAY

זהו בנצ'מרק ray-tracing סינתטי. מידע נוסף מופיע כאן: http://www.futuretech.blinkenlights.nl/c-ray.html

cray.png

קידוד וידאו

השתמשתי ב-x264 הפופולרית. גם כאן ה-1090T מצליח להראות ביצועים טובים מאד בזכות ריבוי הליבות שלו.

x264ax.png

האם אפשר לקבל אפקט דומה ל-HT באופן ידני?

אפשר לקבל אפקט דומה לזה של HT ע"י אילוץ המבחן לעבוד ביותר תהליכונים מאשר מספר הליבות. כאשר אילצתי את x264 לרוץ ב12 ו-18 תהליכונים (למרות שיש לו רק שש ליבות), התוצאות היו טובות יותר מאשר בברירת המחדל של 6 ליבות בלבד. זהו אחד האפקטים של HT, שמראה למערכת ההפעלה שיש יותר ליבות מאשר יש פיסיות בפועל, וישנם עומסי עבודה שבהם השיפור מובהק כאשר מעלים את מספר התהליכונים. הנה דוגמה עם X264

x264threads.png

תמונה רחבה יותר נוכל לראות בהשוואה לעומת יותר מעבדים:

x264big.png

סיכום ומסקנות

- מי שיש לו לוח AM2 ו+AM2 יוכל ליהנות באופן מיידי משידרוג למערכת חזקה בעלות שידרוג מעבד בלבד. זוהי אפשרות קורצת למי ש"מושקע" בהרבה DDR2

- הדגש בסקירה היה על תפוקה. 100% מאמץ על כל הליבות ולא מהירות הליבה הבודדת. הפנום המשושה מעבד מעולה לעומסי עבודה אלה, וברוב המבחנים הראה תוצאות טובות יותר מה-i5-2500K (שגם יקר ממנו)

- ביצועי הליבה בודדת של הi5-2500K עדיפים על אלו של הפנום המשושה. בסקירה נוספת אתעכב בהשוואה לעומת בודדת, עם ובלי טורבו, עם ובלי OC

אם קראתם עד כאן - תודה.

אייל ("בור ועם הספר")

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

סקירה מעניינת מאוד. תודה.

זה בהחלט שדרוג מצוין למי שכיום יש לו מערכת "מיושנת" וזקוק לכוח עיבוד מקבילי גדול יותר.

אני יכול לדווח על חוויה דומה, אם כי בפחות פרטים :). שימושיו במערכת של חבר שקנה לפני כ-3 שנים (אולי אפילו קצת יותר) מערכת לעבודה משרדית המבוססת על 64x2 כלשהו (לא זוכר את הדגם המדויק) השתנו בחודשים האחרונים. הוא מריץ עכשיו כמעט באופן קבוע מכונה וירטואלית (עבור איזו תוכנה) והוא התחיל לעבוד קצת עם . כמובן שהמערכת הקיימת שלו לא ממש אידאלית לעניין.

הוא לא ממש חובב מחשבים או חומרה והוא חשב שעכשיו הוא כבר צריך להיכנס להוצאה נוספת של כמה אלפי שקלים לצורך קניית מערכת חדשה שתתאים יותר לצרכים. הוא אפילו הסתכל כבר על ה-Core i7-2600K. מכיוון שהוא חיפש לחסוך בעלויות הצעתי לו פשוט לשדרג את המעבד ל- IIx4 וכך לקבל תמורה מעולה לכסף (בתוספת עוד 2GB של כי במערכת היו רק 2GB). לאחר בחינת העניין הוא בסוף החליט לבחור ב-Phenom IIx6 1090T. לדעתי גם מעבד מרובע היה מספיק לו, אבל הוא ממש מרוצה מהבחירה שלו וממגוון האפשרויות שהיא פתחה לו. בסך הכל עבור השקעה לא מאוד גבוהה הוא קיבל תמורה מעולה לכסף ולמעשה השמיש מערכת מיושנת ולא "עדכנית" למערכת שלשימושים שלו לא נופלת בחתך רוחב מפלטפורמות חדשות יותר.

בשימושים שלו אפשר לראות את ההשפעה של שתי הליבות הנוספת (בהשוואה להצעה שלי) בעיקר בקידוד. לשם השוואה ביצעתי קידוד זהה על ה- IIx4 שלי בתדר זהה). לא בטוח שעבורו ההפרש הזה הוא כל כך קריטי ואולי הוא היה יכול לחסוך כמה מאות שקלים, אבל ההבדל קיים והוא בסך הכל מרוצה עד הגג.

אני לא יודע אם בנקודת הזמן הנוכחית קנייה של פלטפורמה חדשה המבוססת על המעבד הזה היא הבחירה הכי משתלמת, זה כבר עניין קצת יותר מורכב, אבל למי שיש לו מערכת ישנה יחסית ושעכשיו דורש עוצמת עיבוד מקבילי גבוהה יותר זה בהחלט שדרוג משתלם מאין כמוהו שלדעתי עדיף על השקעה בפלטפורמה חדשה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הקטע הוא שאת ה 2500K אפשר ליצב על 4.5GHz על מתח סטוק ברוב המעבדים ואני עכשיו עם אחד בבית על 4.7GHz שלקח לי כמעט שלוש שעות לייצב (ששעתיים מהם זה בדיקות). רואים שבבדיקות המהירות משמשת פקטור לא מבוטל ו 2500K על 4.7GHz (שאני מאמין שכל אחד יכול להגיע לשם) יהווה מתחרה קשה מאוד ל 1090T.

אבל אם יש לך כבר את הלוח אז בהחלט שדרוג טוב.

תתחדש.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

1. מדובר על שדרוג לפלטפורמת "מיושנת" לא על קניית פלטפורמה חדשה.

2. 4.5Ghz על מתח סטוק? יש לך הרבה מזל עם המעבד שלך. רוב האנשים מצליחים לייצב אותו על 3.9-4.2Ghz, ולא כולם יכולים להגיע ל-4.7GHz, סיכוי סביר שכן אם יש גוף קירור מתאים וכו', אבל לא מובטח כלום. בכל מקרה לא זה הנושא.

3. כמו שדנו כבר עשרות פעמים, למעבדי Intel משני הדורות האחרונים יש יתרון כשמודדים "ביצועים" לליבה אחת. הסקירה פה לא נסובה סביב שימוש בליבה אחת אלא על שימושים שבהם צריך תפוקת עיבוד מקבילי (מה שרוב המשתמשים הביתיים הממוצעים לא ממש צריכים--הכי קרוב שהם מגיעים לזה זה בקידוד). כשפונים ליישומים הדורשים עיבוד מקבילי השיקולים שונים מאוד מהשיקולים בבחירת עוד מערכת "גיימינג". לדוגמה, בצורת עבודה שכזאת לתדר משמעות נמוכה ואילו למספר הליבות משמעות גדולה הרבה יותר. אם נקח שרתים כדוגמה למערכת הזקוקה לתפוקת עיבוד מקבילי גבוהה, הם מכילים כמות ליבות גדולה עד כמה שאפשר (הרבה פעמים הם מכילים אפילו 2 מעבדים) שעובדים בתדרים נמוכים מאוד (בין היתר כדי לחסוך בצריכת האנרגיה ובפליטת החום).

עבור מי שזקוק לתפוקת עיבוד מקבילי, יש לו מערכת קיימת מהשנים האחרונות והוא לא מעוניין בשדרוג פלטפורמה מלא (כבר השקיע לא מעט כסף בנפח גבוה, על תקציב מוגבל או מכל סיבה אחרת) אין אפשרות טובה יותר מה-Phenom IIx6. בכלל מדובר במעבד מאוד משתלם למי שזקוק למה שהוא מסוגל לספק. בשימושים הדורשים תפוקת עיבוד מקבילי ניתן להפוך מערכת "מיושנת" לכזאת שמתמודדת כשווה מול כל מערכת עדכנית אחרת המבוססת על מעבד בודד.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

1. בשביל זה רשמתי "אבל אם יש לך כבר את הלוח..."

2. יש שם מבחני ביצועים מאתר שאני מקווה שהוא דווקא כן אמין עבורו ורואים שם שלמהירות יש השפעה עצומה כך שעוד פסיק וה 2500K עם ה 2 ליבות החסרות היה שם בראש כל טבלה.

מי שמתקשה עם 4.5GHz אז:

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overclock-the-intel-core-i5-2500k/1

אגב, אני עם 4.7 על 1.335 שזה 0.005 ממה שהלוח מגדיר סטוק

על כל מקרה הוא רכש רק מעבד ולכן הרכישה הזאת עדיפה אחרת אין לה הצדקה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

על כל מקרה הוא רכש רק מעבד ולכן הרכישה הזאת עדיפה אחרת אין לה הצדקה

1. אני ממש לא מבין למה אתה חושב שאם מבחינתך הדברים ברורים אז הדעה שלך חלה על כולם והיא האמת המוחלטת ולכן אפשר לצאת בקביעות נחרצות שכאלה, כאשר, ואולי תופתע לגלות, יש אנשים שחושבים אחרת, וגם הם לא טועים.

2. אתה צריך להבדיל בין שימושים של משתמש ביתי ממוצע, שלגביהם דנים לרוב בפורום, לבין יישומי עיבוד מקבילי עד לדרגת HPC, מכלול השיקולים בין עוד מערכת גיימניג מקושקשת לבין מה שניתן להגדיר כעבודה הדורשת כוח מחשוב מקבילי, הם שונים לגמרי.

3. מכיוון שגם הדיון הזה מתחיל לקבל צורה של עוד דיון מיותר בנושא Intel כנגד , למרות שבבירור זוהי לא המטרה שלשמה הוא נפתח, אני אפסיק בנקודה זו להגיב בנושא.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני סה"כ התייחסתי למה שהוא הציג כלמה ה 1090T טוב יותר ולפי מה שראיתי יש למהירות שעון השפעה וה 2500K הוא קלוקר מדהים אז עם ה OC (שגם ה 1090T היה ב OC) ומימוש הפוטנציאל ה 2500K הוא היה נותן תפוקה טובה יותר בכל בדיקה שם אז מה ההצדקה שיש ל 1090T בתור קנייה חדשה? סה"כ זאת מיושנת שעומדת להיות מוחלפת ממש בקרוב

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אם מדברים על קניית פלטפורמה חדשה אז:

אני לא יודע אם בנקודת הזמן הנוכחית קנייה של פלטפורמה חדשה המבוססת על המעבד הזה היא הבחירה הכי משתלמת, זה כבר עניין קצת יותר מורכב

במקרה כזה עומדות לרשותך יותר אפשרויות ולכן צריך לבחון את הדברים יותר לעומק, אבל עדיין, לצאת בהצהרה שאין לקנייה כזאת הצדקה באופן חד-משמעי ומוחלט זה פשוט לא נכון.

למה שמישהו ירצה לקנות מעבד כזה? כי מי שזקוק ליותר מ-4 ליבות, לדוגמה, מי שמריץ המון מכונות וירטואליות זקוק למעבד עם כמה שיותר ליבות ולכמה שיותר , ואין זה משנה אם באיזה מבחן ביצועים חסר משמעות המעבד תפקד קצת יותר או קצת פחות טוב ממעבד אחר, ימצא פה פתרון משתלם מאין כמוהו גם כפלטפורמה חדשה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אכן מי שמריץ יותר מ 3 מכונות וירטואליות במקביל יהנה מיתרון שיש למעבד משושה ליבות אפילו 2600K לא בטוח יציג פה יתרון. עם זה אני מסכים.

אבל זה מתאים לשוק קטן מאוד של משתמשים.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מלכתחילה ה-Phenom IIx6 כמו כל מעבד משושה ליבות ויותר (והייתי אפילו מכניס לקטגוריה גם את ה- i7 למיניהם של Intel שעולים הרבה יותר מה- i5 רק בגלל ה-HT שעבור רוב המשתמשים אין לו משמעות מיוחדת) לא מיועד למשתמש הביתי/עסקי הממוצע, שפשוט לא יפיק ממנו כלום. נכון להיום משתמש שכזה עדיין נהנה הרבה יותר מ-IPC מאשר מריבוי ליבות אמיתי. לא אחת שאלו בפורום האם כדאי לקנות את ה-Phenom IIx6 עבור גיימינג או ריבוי-משימות בסיסי, ולפחות אני, ואני זוכר שגם אחרים, אמרנו שלא. זה לא מעבד שמיועד לשוק הביתי (במובן של עבודה משרדית, ניגון מדיה ומשחקים שהם חתך השימושים הנפוץ) אלא הוא מעבד שמיועד יותר ליישומי HPC שבהם כמות הליבות הפיזית באה לידי ביטוי וחשובה יותר.

אגב, השוק הזה לא קטן, הנוכחות שלו בפורום היא קטנה. אבל מה לעשות שהפורום פה מורכב מקהל משתמשים מאוד מסוים עם שימושים מאוד ממוקדים שלא מרכיבים ואפילו לא מייצגים נאמנה את מה שניתן להגדיר כ"עולם המחשוב" ובטח לא את קטגוריות המחשוב הנופלות תחת ההגדרה HPC (על מגוון צורותיו ודרישותיו השונות, החל משרת בודד או תחנת עבודה שגרתיים למדי וכלה במחשב-על).

כך שיש קהלי יעד שהמעבד הזה רלוונטי עבורם הרבה יותר מאשר אחרים.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קודם כל תודה על התגובות

לא היתה כוונה להעמיד שני מעבדים "ראש בראש". ממילא אין לי 2500K ואני לא יכול להשוות באופן ישיר. את המספרים של ה-2500K לקחתי מסקירה של האתר בהודעה המקורית ועשיתי מיזוג עם התוצאות שלי.

לגבי OC - עם ציוד מתאים (לוח זיכרון קירור וכו') 1090T מגיע גם ל-4.2GHz על אויר. אצלי זה לא הצליח ואני משער שהלוח והזיכרון הגבילו, זו גם לא היתה המטרה שלי.

יש הצדקה לקניית מעבד כזה ואפילו חדש, למשל השימושים שלי או אם מישהו צריך משהו עכשיו עם אופציה לשידרוג לבולדוזר בעתיד. זאת יכולה להיות קניה חכמה. בשימושי דסקטופ רגילים ולא תובעניים אין לו יתרון או חיסרון לעומת מרובע או כפול מודרני מספיק. אף אחד גם לא יכול לנצח את המחיר. מעבד משושה, מכפלה פתוחה ב-880 ש"ח. וכפי שהדגמתי, הביצועים מצויינים.

בעניין ההשוואה לעומת ה2500K. מישהו ברשת יש לו את שני הדגמים והנה ציטטה מדבריו:

השירשור שלו כאן:

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2176887

Using the 2500k as my main computer as of now but I am not entirely happy with the multitasking speed. Small programms fly. In trying to see the differences between these 2 CPU's I am using both with the same setup in software. The 2500k boots very fast and unpacks a single item truly fast.......but when heavy multitasking is involved it looses out to the 1090T sometimes to a degree that I think its stalling. For a 4core cpu its mighty fast though. Normal feel is however the 1090T isn't really fast in anything but also not really slow in anything while the 2500K can be. The 2500K perf. is sometimes worse than the 1090T and sometimes better/faster. The 1090T is more balanced.

[...]

The thing is however there is no experience number available in any test. Thats why I always like to have both sides of the story. In general I find that with all the systems I buy/use/sell the hype around the numbers is always blown out of proportion. I am always amazed how well the AMD's deliver even if they are 10-200% slower in numbers than systems.

[...]

There IS a difference in experience between the 2500K and the 1090T in using it for daily work. Since I use them continiously(about 8 hours/day) for my work and I have them both face to face it is quite easy to notice the difference. I use them for installing SW/HW repairs/extracting/collecting files etc. And games....no difference.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לפחות בכל הנוגע לדבריו לגבי ניפוח היתר של חשיבות מבחני הביצועים וההיתלות המוגזמת במספרים ובגרפים אני לא יכול להסכים יותר.

שום מספר ושום גרף לא נותן ביטוי לחוויה בפועל, אלא רק מהווים קנה מידה כללי (וכבר נוהלו על זה לא מעט ויכוחים ודיונים בפורום , בייחוד לאחרונה, ואפילו על-ידי חלק מהמשתתפים בדיון פה :)).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...