עבור לתוכן

מחשב נייד LENOVO T400 נכבה בלי שום הסבר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי מחשב נייד LENOVO T400 כשנתיים וחצי. לפני כשבוע עבדתי עם המחשב, הלכתי לכמה דקות ושחזרתי אליו הוא היה כבוי ללא שום הסבר. דבר דומה ביותר קרה אתמול.

לא קרה שהמחשב נכבה בזמן שהייתי מולו.

אני חושש שהמאוורר של ה- CPU חדל לפעול (פעם הייתי מרגיש אוויר שיוצא החוצה מאיפה שה-CPU יושב), ואני רואה שטמפ' ה-CPU היא 65 מעלות בערך (אין לי מושג מה היתה טמפרטורת ה-CPU בזמנים עברו, רק אתמול התקנתי תוכנה שבודקת זאת).

האם ייתכן כי המחשב נכבה בגלל טמפרטורה גבוהה של ה-CPU ? או שהמחשב אמור לתת הודעה התרעה לפני זה?

תודה רבה.

פורסם

מחובר לחשמל או לא?

פורסם
  • מחבר

האם למישהו יש תגובה יותר עניינית?

תודה רבה.

פורסם

אחי,

מנסים לעזור לך, גם אם אתה עובד 200 שנה עם מחשב.

יכול להיות שמישהו שינה את ההגדרות של המחשב, בין מחובר לחשמל לבין לא.

כך או כך תסתכל בהגדרות צריכת חשמל כי יכול להיות שהוא נכבה בגלל הגדרה (לדוגמה אי-שימוש של 10 דקות - כיבוי).

בטח לבטח שהמחשב כבה כשאתה לא לידו והוא במנוחה מה שאומר שאתה ככל הנראה מאמץ פחות את המחשב וזה לא גורם לחימום יתר...

אם הוא עובד על סוללה או לא למחשב בין שנתיים זה בדיוק הזמן בו סוללות מתחילות להידפק ואז יכול להיות שהמחשב מציג סוללה מלאה ובפועל אחרי 2 דקות של פעולה הוא נכבה כי היא נהרסה.

לא שאלתי כדי להיות לא ענייני שאלתי כדי לקבל תשובה כאבחנה ראשונית אבל אם אתה לא רוצה עזרה כי אתה בטוח שיש לך את הבעיה והפתרון בלי לבדוק דברים נוספים על הכיפאק...

אם אתה רוצה בכוח, תריץ כמה לופים של תוכנות שבודקות מחשב במאמץ (prime וכו') זה יחמם מספיק את המחשב כדי לדעת אם המאוורר שלו עובד.

אתה יכול לבדוק את ההגדרות ב-bios של המחשב מה הוא אמור לעשות כשהמעבד שלו מגיע לטמפ' מסויימת.

מאוורר למחשב שלך אפשר למצו באיביי ובאמזון וששולחים לארץ ללא קשר לכך שבד"כ ללנובו יש אחריות ל-3 שנים ככה שאם אתה רוצה אתה מוזמן לממש אותה ועדיף לפני שהיא תיגמר.

תהנה,

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז עכשיו הבנתי את כוונתך, אין לי סוללה כלל (נהרסה לפני כשנה ולא ראיתי צורך בסוללה יותר), אז ככה שאני מחובר לחשמל כל הזמן עם הנייד.

פורסם

אם יש לך איפושו/אצל חבר משטח קירור לנייד - נסה לשים אותו עליו ולראות אם הבעיה חוזרת.

אם כן - זו בעיה אחרת (כנראה) מקירור, אם לא - קנה משטח קירור :)

פורסם

יוסי ידידי,

כמו ש- avishem ציין (ונתן לך כמעט את הפתרונות) - עדכן לפי מה שהוא רשם - מה ההגדרות חשמל אצלך ?

פורסם
  • מחבר

הגדרות החשמל הם מקסימום ביצועים כאשר החשמל מחובר, ושלא יכבו שום דבר. הבעיה הזאת התחילה לפני שבוע, לפני זה הכל היה בסדר...

פורסם

תריץ תוכנות שבודקות את המחשב במאמץ לדוג:

prime95

superPI

3Dmark

הם יחממו לך את המחשב יופי, במידה והמאוורר לא אפקטיבי או לא עובד המחשב אכן יכבה כפעולת הגנה על עצמו.

במידה וכן יש לך מס' דברים לעשות:

1. הכי פשוט אך עולה כסף - לקנות משטח קירור.

2. מצריך מעט ידע אבל חנם - פתיחת תחתית המחשב וניקוי המאוורר מאבק (במידה ועובד אך לא אפקטיבי) ו/או החלפת משחה טרמית בין המאוורר למעבד.

3. פתרון בלי משטח קירור קניית והחלפת מאוורר / דרך איביי כ-20$ ואולי אפילו לא יבקשו מע"ם כי זה מוצר זול שיעבירו לך ישירות במכס- חברה ששולחת לארץ חינם:

http://www.ebay.com/itm/NEW-IBM-Lenovo-THINKPAD-T400-CPU-Fan-MCF-225PAM05-/320519844341?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa078b1f5

4. אותו כנ"ל כמו 3. רק כולל כל הגוף קירור יעלה כ-40$. (יחסוך לך 3 ברגים קטנים של פירוק, לא מעבר).

5. אתה יכול לבדוק בביוס, אני לא זוכר ספציפית את של הדגם שלך, לפעמים אפשר להעלות את הטמפ' בה המחשב מבצע כיבוי מתוך הגנה במס' מעלות.

6. לשים אותו בתיקון במעבדה.

אבל ישנן עוד אפשרויות חוץ מחימום המעבד - תחשוב שאולי במקרה פעמיים לא היית ליד המחשב והיתה נפילת מתח של חברת החשמל, בגלל שאין לך סוללה המחשב פשוט נכבה (כמו שאתה רואה הבהוב באור לפעמים) קורה הרבה בקיץ.

ולכן חשוב שתנסה להביא את המחשב למצב בו הוא נכבה בכוונה ולא במקרה ואז תשחזר למה זה קרה.

בהצלחה,

פורסם

^^^

לפני חגיגת הקניות:

לבדיקת המעבד - PRIME95

לבדיקת כרטיס מסך - FURMARK

לבדיקת זכרונות - MEMTEST (לא מהווינדוס) - סביר להניח שלא תהיה בעיה (אופציה אחרונה)

*אל תשכח לעקוב אחר הטמפ של המעבד\כרטיס מסך (CPUZ\GPUZ - יעשו את העבודה מצויין)

*אלו הבדיקות לוודא שהחומרה תקינה

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על העזרה.

הרצתי את PRIME95 וראיתי כי המעבד ב 100% פעולה, והטמפרטורה היתה 90 מעלות!!!

אך המחשב לא נכבה, אפילו שהמעבד ב100% מאמץ ל5 דקות.

שנית, המאוורר כן פועל, אני מרגיש קצת אוויר, אבל לא הרבה אוויר כמו פעם.

ייתכן בעיית חשמל של חברת חשמל, אני לא יודע.

אני אבדוק את כרטיס המסך, שכחתי לציין כי הוספתי מסך נוסף (דרך יציאת ה-VGA) לפני כשבועיים.

האם זה יכול לגרום לבעייה?

פורסם

מסך נוסף לא יגרום לבעיה.

אם הבעיה היא לא התחממות, ונראה שזו לא הבעיה, האפשרויות שנראות לי:

* נפילות מתח ברשת

* חיבור רופף של כבל חשמל

* בעיות במערכת החשמל של המחשב (לוח אם), אולי חשמל סטטי

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על העזרה.

לאחר 10 דקות של 100% מעבד, אני שומע שהמאוורר פועל חזק, והמחשב לא נופל.

אז עוד אין לי מושג מה גרם לכיבוי המחשב...

פורסם

אז תקרא את מה ש- QttP כתב...

תבדוק (כאשר המחשב מנותק מהחשמל) שכל חיבורי החשמל מחוזקים - תראה שאף פין מהחיבורים לא יוצא בטעות

תחליף ספק/לוח אם

תקרא לטכנאי חשמל לבדוק שאין קפיצות חשמל בבית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים