עבור לתוכן

אורנג' עושקים אותי ואפילו שימור לקוחות לא עוזר. **עדכון: נמצאו פתרונות**

Featured Replies

פורסם

עדכון:

נציג מאת אורנג' יצר איתי קשר היום, לאחר הפנייה לפורום צרכנות בפייסבוק, ועבר איתי על המקרים שהיו. הוא הסכים שהיו הרבה "טעויות" מצדה של אורנג', התנצל בשמה, ואף הציע מספר הצעות אטרקטיביות כדי שאשאר.

העניין הסתיים בצורה יפה ומקצועית. לקחתי את מה שהוא הציע, וביקשתי בנימוס שטעויות כאלו לא יקרו בעתיד. (בתקווה שאכן לא יקרו)

תודה רבה לכל מי שניסה לעזור..

================

הפוסט המקורי:

לפני 8 חודשים החלפתי את המכשיר הישן שהיה לי והשתדרגתי לGalaxy S.

החבילה נראתה ממש מצויינת עם נתונים טובים ובזמנו הכל היה נראה יפה.

אם החשבונית תעבור את ה200 שקלים יש גם זיכוי מלא על המכשיר. לא לקחתי בחשבון עד כמה זה יכול לטפס למעלה ושאני רק יכול לחלום על ה200 שקלים.

החבילה כללה 1300 דקות שיחה לכל היעדים+ 1300 SMSים. וגם אינטרנט עם 2GB תעבורה. סה"כ 250 ש"ח. נשמע נחמד נכון? אז זהו, זה לא.

שכחו לומר לי שזה לא כולל מע"מ.

שאלו אותי בזמנו גם אם אני רוצה גם ביטוח ב25 שקלים, אמרתי למה לא, שימו. זה לא אייפון, וזה הרבה יותר זול. בפועל זה גם בלי מע"מ אז נוסיף לזה עוד 4 שקלים + התחייבות לשנה שאין לי מושג מאיפה הם שלפו את זה. אז עכשיו אני חייב לשלם על הביטוח למשך שנה בלי אפשרות יציאה. (קנס היציאה הוא ההפרש תשלומים עד סוף ההתחייבות) ולא משנה אם בכלל הם תיקנו לי את הפלאפון או לא במשך התקופה הזאת.

חשבונית ראשונה נפלה לי הלסת לרצפה. 330 ש"ח. (הייתי רגיל לחשבוניות של 150-170 ש"ח)

ציפיתי למקסימום 275 ש"ח. התקשרתי מייד לשירות לקוחות (חצי שעה המתנה על הקו) ו..."אופס" טעות שלהם, זיכו אותי מיד ב20 שקלים. ועדיין זה 310 ש"ח שזה מחיר החבילה וזה מה יש.

אחרי שבועיים הלכתי לסניף לנסות להוריד את המחיר, דיברתי עם פקידה חביבה שהייתה משוכנעת שאני מדבר הרבה ברשת אורנג' ולכן עדיף לי לעבור לחבילה של שיחות ללא הגבלה ברשת אורנג' +200 דקות לשאר היעדים. במחיר של 250 ש"ח כולל מע"מ שאמור לקזז טיפה את המחיר הכולל.

בסוף החודש החשבונית עמדה על, תחזיקו חזק, 550 שקלים חדשים. לא יודע איך לעכל את זה, ועדיין מתקשר לשירות לקוחות (40 דקות המתנה על הקו) והנציג אומר שעל כל דקת חריגה שילמתי 70 אגורות. רק שהנציגה שכחה לומר לי את זה. אה, ודיברתי רק 100 דקות ברשת אורנג'. השאר היה מחוץ ולכן המחיר האסטרונומי. ולכן, אין החזר. לא עזרו כל הדיבורים והגעתי עד למנהל שגם הוא סרב לטפל בטירוף הזה.

בסופו של יום שיניתי חבילה (בפעם השלישית) ל1000 דקות לכל היעדים + 1000 SMSים. החבילה הייתה אמורה לעלות 260 שקלים עם מע"מ (כל פעם הם משנים מחירים. לטענתם החבילות משתנות כל יום..).

בסוף החודש אני מקבל חשבונית על סך 440 שקלים. :-X

מתקשר שוב למוקד. "אופס, טעות שלנו" קיבלת זיכוי של 100 שקלים. למה 100?! כי החשבונית שלך בכלל עולה 340 שקלים, כי החבילה ללא מע"מ + איך שהוא גם נכנס לחיוב חבילת טלוויזיה שלטענתם השתמשתי בה (מה שלא קרה) והם לא מוכנים להחזיר יותר מזה.

למחורת הלכתי לסניף והגעתי עד למנהל, והסברתי לו את המצב, הוא התנצל והבטיח שזה לא יחזור בשנית והציע לי הנחה חד פעמית של 50 ש"ח שתכנס לתוקף בחשבונית הבאה, וחבילה מוזלת שתעלה 249 ש"ח כולל מע"מ.

שוב החשבונית מגיעה, ושוב 330 ש"ח, אחרי זיכוי של 50 ש"ח. מתקשר אורנג' (50 דקות על הקו) "אופס טעות שלנו" קבל זיכוי של עוד 50 שקלים. בחודש הבא.

במשך החודשים הבאים (4 במספר עד היום) הספקתי לזכות 4 חשבוניות שאורנג' "טעו" בהם עם חיובים נוספים של 30-70 שקלים לחשבונית.

לסיכומו של עניין, הגיעו מים עד נפש, ממזמן.

יצאתי טיפש שקניתי מהם את המכשיר במחיר מופקע של 4400 ש"ח(בחישוב מהיר של המחיר החודשי רק על המכשיר)

בפועל אם אעשה חישוב זריז של ממוצע החשבוניות הכולל ולהמשיך את זה ל36 חודשים אני מגיע לסכום מטורף של 10800 שקלים חדשים.

אני לא יכול לבטל את הביטוח שאין לי שום שימוש בו כי לטענתם התחייבתי לשנה, ויש להם חוזה של 26 עמודים להוכיח את זה. אין לי מושג מתי חתמתי על זה ואיך זה קרה.

כשביקשתי לקבל חבילה הכי בסיסית ולעמוד על 200 שקלים (לא רוצה אינטרנט ולא רוצה ביטוח ולא שום דבר. מצידי 100 דקות שיחה ו20 SMSים) התברר לי שאין חיה כזאת, ושבעצם אני חייב לעבור את ה250 שקלים בשביל לקבל זיכוי על המכשיר. אמרתי לנציג שהבנתי שזה 200 שקלים, הוא צחק בזלזול ואמר שכנראה חלמתי.

אין שום דרך שארד מה300 שקל בחודש, לא משנה מה.

הלכתי לסלקום וביקשתי הצעה אם אעבור אליהם. הם הציעו:

1300 דקות שיחה לכל היעדים

1300 SMSים

גלישה ללא הגבלה (חארטה בארטה, אבל נזרום..)

עם 3 סוגים של הנחות, אני מגיע ל230 ש"ח בחודש. צריך 200 שקלים בשביל זיכוי מלא על המכשיר שאקבל אצלם.

אחרי שנה וחצי המחיר יקפוץ ל250 וישאר ככה עד סוף ה36 חודשים.

המחיר המקורי של החבילה:289 ש"ח.

הכל כולל מע"מ.

אוקיי ביקשתי שתדפיס לי את זה, והיא עשתה זאת.

אמרתי שאחזור אליהם אחרי כמה ימים..צריך לחשוב על זה.

יצאתי מהסניף של סלקום והתקשרתי ישר לאורנג' שהעבירו אותי לשימור לקוחות.

סיפרתי לו את כל הסיפור שכתבתי כאן מההתחלה. הסברתי לו שאין לי כסף, אני מתחיל ללמוד אוטוטו וזה יקר לי. אמרתי לו שאוליי יש משהו אחרון שאפשר לעשות לפני שאני עובר לסלקום.

הוא הציע את זה, חבילת שימור הכי טובה שלהם:

1300 דקות לכל היעדים

1300 SMSים

2.5 GB גלישה.

ב279 ש"ח כולל מע"מ.

ואת הביטוח אי אפשר לבטל, לא משנה מה אעשה.

והבטיח שהם לא יעשקו אותי יותר. (כן, בטח..)

אמרתי לו לא תודה, ויום טוב.

לא מאמין לאורנג', ולא מאמין לסלקום. נמאס לי מהם. אני מצטער על כל רגע שקניתי את הסמארטפון המזויין הזה, שעל כל חשבונית שעוברת אני קולט עד כמה הכסף שאני עובד קשה עבורו נעלם.

מה אני יכול לעשות במצב הזה?

תודה ויום טוב..

פורסם

שאני היתי במצב דומה, ופתאום גיליתי חשבונות של 300-500 שקלים (ואז היתי במסלול חיילים עם מכשיר פרטי) הבנתי שלא משנה איזו חבילה "אטרקטיבית" מציעים תמיד תפסיד.

אמרתי לאורנג' להתראות ( לא משנה שבשימור לקוחות ניסו לתת לי שיחות חינם לחצי שנה) ואצתי רצתי לקנות כרטיס סים נטען.

קל לשלוט בהוצאות של הסלולר ואין הפתעות בסוף החודש. יש הרבה כרטיסי טעינה עם בונוסים שונים ומאוד משתלמים.

תשלומים נוכחיים לתקשורת סלולרית: 70 עד 120 שח בחודשים שאני מדבר הרבה.

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על משהו כמו bigtalk ו- talkman?

עד כמה זה אקטואלי למחיר של השיחות?

פורסם

גם כשקניתי את האייפון במשך 4 חודשים הייתי צריך להתווכח איתם על כל חשבונית כדי לקבל זיכוי (בסוף קיבלתי).

היום עם אייפון 32 ג'יגה, 1300 אסמסים ודקות וג'יגה אינטרנט יוצא לי 299.

מה שאומר 3600 שקל בשנה רק על חשבון פלאפון.

כשמסתכלים על זה אז זה באמת היה טעות במיוחד שמוכרים היום בתעריפים של 199 לחיילים עם חבילות לא רעות.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא מה אפשר לעשות נגד השוד הזה?

אני שוקל להקים אוהל מחאה בסניף שלהם.. (לא באמת, אין לי זמן לזה) הם חצו את כל הקווים האדומים.

פורסם

איזה שוד בדיוק? מישהו הכריח אותך לחתום? תלמד לקח שאין ארוחות חינם ותמיד צריך לקרוא את הכוכביות. אם הנציג "שכוח" להזכיר משהו באחריותך להזכיר לו.

פורסם

לפני 8 חודשים החלפתי את המכשיר הישן שהיה לי והשתדרגתי לGalaxy S.

החבילה נראתה ממש מצויינת עם נתונים טובים ובזמנו הכל היה נראה יפה.

אם החשבונית תעבור את ה200 שקלים יש גם זיכוי מלא על המכשיר. לא לקחתי בחשבון עד כמה זה יכול לטפס למעלה ושאני רק יכול לחלום על ה200 שקלים.

החבילה כללה 1300 דקות שיחה לכל היעדים+ 1300 SMSים. וגם אינטרנט עם 2GB תעבורה. סה"כ 250 ש"ח. נשמע נחמד נכון? אז זהו, זה לא.

שכחו לומר לי שזה לא כולל מע"מ.

מה זה, מנוי עסקי?

הם בדרך כלל מציינים בשלב כלשהו בשיחה שהמחירים "כמובן" לא כוללים מע"מ. יכול להיות שפספסת את זה.

בכל מקרה, אם הם לא הדגישו את זה מספיק טוב אז זאת באמת "פשאלה" שלהם (במרכאות כי סביר להניח שהם עושים את זה בכוונה).

שאלו אותי בזמנו גם אם אני רוצה גם ביטוח ב25 שקלים, אמרתי למה לא, שימו. זה לא אייפון, וזה הרבה יותר זול. בפועל זה גם בלי מע"מ אז נוסיף לזה עוד 4 שקלים + התחייבות לשנה שאין לי מושג מאיפה הם שלפו את זה. אז עכשיו אני חייב לשלם על הביטוח למשך שנה בלי אפשרות יציאה. (קנס היציאה הוא ההפרש תשלומים עד סוף ההתחייבות) ולא משנה אם בכלל הם תיקנו לי את הפלאפון או לא במשך התקופה הזאת.

לא הבנתי על מה אתה בעצם מתלונן פה. שוב על נושא המע"מ (נניח שזה לגיטימי) או על משהו אחר?

הציעו לך לעשות ביטוח, הסכמת בלי שאף אחד הצמיד לך אקדח לרכה, מה הבעיה?

אחרי שבועיים הלכתי לסניף לנסות להוריד את המחיר, דיברתי עם פקידה חביבה שהייתה משוכנעת שאני מדבר הרבה ברשת אורנג' ולכן עדיף לי לעבור לחבילה של שיחות ללא הגבלה ברשת אורנג' +200 דקות לשאר היעדים. במחיר של 250 ש"ח כולל מע"מ שאמור לקזז טיפה את המחיר הכולל.

בסוף החודש החשבונית עמדה על, תחזיקו חזק, 550 שקלים חדשים. לא יודע איך לעכל את זה, ועדיין מתקשר לשירות לקוחות (40 דקות המתנה על הקו) והנציג אומר שעל כל דקת חריגה שילמתי 70 אגורות. רק שהנציגה שכחה לומר לי את זה. אה, ודיברתי רק 100 דקות ברשת אורנג'. השאר היה מחוץ ולכן המחיר האסטרונומי. ולכן, אין החזר. לא עזרו כל הדיבורים והגעתי עד למנהל שגם הוא סרב לטפל בטירוף הזה.

המקרה הזה הוא לחלוטין בעיה שלך וזה שאתה מנסה להפיל את זה על אורנג' הופך אותך לישראלי מכוער ותו לא.

אתה ידעת בדיוק מה החבילה. אמרו לך במפורש שאתה מקבל שיחות חופשי באורנג' ורק 200 דקות מחוץ לאורנג' במסגרת החבילה. זה שאתה לא בודק/שואל/מתעניין בשביל לראות לאן אתה אשכרה מתקשר - זאת כבר בעיה שלך. זה שלא התעניינת מה המחיר לדקה אחרי שעוברים את ה-200 דקות (מה חשבת, שזה בחינם?) אז זאת בעיה שלך.

יצאתי טיפש שקניתי מהם את המכשיר במחיר מופקע של 4400 ש"ח(בחישוב מהיר של המחיר החודשי רק על המכשיר)

יכול להיות... אבל:

א. אף אחד לא הכריח אותך.

ב. עושה רושם שאתה מתעלם מהזיכוי.

ג. אף אחד לא הכריח אותך.

אני לא יכול לבטל את הביטוח שאין לי שום שימוש

אז למה הצטרפת אליו?

הלכתי לסלקום וביקשתי הצעה אם אעבור אליהם. הם הציעו:

1300 דקות שיחה לכל היעדים

1300 SMSים

גלישה ללא הגבלה (חארטה בארטה, אבל נזרום..)

עם 3 סוגים של הנחות, אני מגיע ל230 ש"ח בחודש. צריך 200 שקלים בשביל זיכוי מלא על המכשיר שאקבל אצלם.

אחרי שנה וחצי המחיר יקפוץ ל250 וישאר ככה עד סוף ה36 חודשים.

המחיר המקורי של החבילה:289 ש"ח.

הכל כולל מע"מ.

אז תעבור לסלקום?

מה אני יכול לעשות במצב הזה?

תודה ויום טוב..

להתמודד כמו בן אדם בוגר עם ההשלכות של הדברים שאתה עושה?

פורסם
  • מחבר

מה זה, מנוי עסקי?

הם בדרך כלל מציינים בשלב כלשהו בשיחה שהמחירים "כמובן" לא כוללים מע"מ. יכול להיות שפספסת את זה.

בכל מקרה, אם הם לא הדגישו את זה מספיק טוב אז זאת באמת "פשאלה" שלהם (במרכאות כי סביר להניח שהם עושים את זה בכוונה).

לא הבנתי על מה אתה בעצם מתלונן פה. שוב על נושא המע"מ (נניח שזה לגיטימי) או על משהו אחר?

הציעו לך לעשות ביטוח, הסכמת בלי שאף אחד הצמיד לך אקדח לרכה, מה הבעיה?

המקרה הזה הוא לחלוטין בעיה שלך וזה שאתה מנסה להפיל את זה על אורנג' הופך אותך לישראלי מכוער ותו לא.

אתה ידעת בדיוק מה החבילה. אמרו לך במפורש שאתה מקבל שיחות חופשי באורנג' ורק 200 דקות מחוץ לאורנג' במסגרת החבילה. זה שאתה לא בודק/שואל/מתעניין בשביל לראות לאן אתה אשכרה מתקשר - זאת כבר בעיה שלך. זה שלא התעניינת מה המחיר לדקה אחרי שעוברים את ה-200 דקות (מה חשבת, שזה בחינם?) אז זאת בעיה שלך.

יכול להיות... אבל:

א. אף אחד לא הכריח אותך.

ב. עושה רושם שאתה מתעלם מהזיכוי.

ג. אף אחד לא הכריח אותך.

אז למה הצטרפת אליו?

אז תעבור לסלקום?

להתמודד כמו בן אדם בוגר עם ההשלכות של הדברים שאתה עושה?

מבלי להגיב מילה במילה לחוסר דיוקים שלך, ולאופן המזלזל שאתה מתבטא(כנראה לא סתם החתימה שלך), אחזור שוב על דבריי בקצרה.

אורנג' רימו אותי בהרבה אספקטים. חלקם באשמתי, ושאני מודע אליהם. וחלקם פשוט עברו בחוצפה שאין כמותה.

חיובים חודשיים מנופחים חסרי הצדקה. הם הודו בטעות שלהם כשהעמדתי אותם על מקומם ונתנו החזר חלקי ו.."סליחה, טעינו". מה שכמובן בחשבונית העוקבת זה חזר על עצמו בווריאציה שונה.

הכניסו לי התחייבות על ביטוח שאין לי מושג מאיפה היא צצה.

המליצו לי על חבילות מוטעות. ולגבי זה, אני לא עוקב אחרי כל מספר ומספר שאני מתקשר אליו. בשביל זה יש לי ספר טלפונים ו..סמארטפון. וזה קיים בשביל שאני לא אצטרך לזכור כל מספר בעל פה. ובלי שום קשר לזה, עם חוק ניידות המספרים, אין לי שום דרך לדעת איזה מספר שייך לאיזה חברה. אז אין לי שום דרך לעקוב לאן הולכות השיחות שלי. ועוד אחרי זה אני חוטף על זה בראש.

כן, קניתי את המכשיר מהם. וכן, אף אחד לא הצמיד לי אקדח לראש (או RPG, אם אתה רוצה להשתולל קצת יותר עם הדמיון שלך) כנראה שעכשיו אני קולט שזה לא היה חכם לעשות. הזיכוי שווה לתחת מהסיבה הפשוטה שעדיין יוצא לי לשלם להם 10800 שקלים לאחר תקופת התשלומים על המכשיר אם אמשיך להיות אצלם בחיוב החודשי הנוכחי. (להלן: "השוד")

להיות יותר ברור? ציני? להקריא לך אותיות?

אז למה להוציא אותי קטן? הבעייה לא אצלי. להרבה אנשים יש בעיות עם חברות הסלולר, ואני בטוח שגם לך יש בעיות איתם. אז אני פונה לאלו שהצליחו למצוא פיתרון למחיר החודשי הגבוה שלהם, ועדיין להשאר עם הסמארטפון.

אני גם לא סומך על אורנג' ולא על סלקום (וזה למה אני לא עובר אליהם ישר)

איזה שוד בדיוק? מישהו הכריח אותך לחתום? תלמד לקח שאין ארוחות חינם ותמיד צריך לקרוא את הכוכביות. אם הנציג "שכוח" להזכיר משהו באחריותך להזכיר לו.

נו מה יהיה? אם אין לך משהו חכם להגיד פשוט תלך ותמשיך להציק לבחור שמחכה לאייפון 5.

תרבות דיון בבקשה.

פורסם

אין שום בעיה עם תרבות דיון, אבל אתה פשוט טועה.

למשל - בוודאי שיש לך דרך לעקוב לאן הולכות השיחות שלך. ואם אתה חושב שזה עוזר אז אני גם יודע להדגיש טקסטים. כשאתה מתקשר למספר שעבר ניוד והוא מחוץ לרשת שלך - לפני תחילת החיוג יש צליל שמציין זאת.

חוץ מזה - זאת בכלל לא בעיה שלהם אלא שלך. אתה לא יכול להסכים על תוכנית של "שיחות ללא הגבלה ברשת אורנג' ו-200 דקות שיחה מחוץ לרשת" - ואז אחר כך לבוא ולהתבכיין שלא ידעת אם אתה מתקשר בתוך או מחוץ לאורנג' בגלל שיש חוק ניידות.. או שלא ידעת כמה תשלם אחרי ה-200 דקות האלה.

זה בערך כמו שאני אקנה מכוניות בתוכנית מימון מיוחדת שכוללת תשלום חודשי שעבורו אני מקבל את הרכב, את הטיפולים השוטפים שלו, ועד 200 ליטר דלק בחודש.

ואז אני אבוא בסוף החודש ואתבכיין להם ששילמתי אלפי שקלים על דלק (כי השתמשתי ב-1,000 ליטר) והם לא אמרו לי כמה יעלה לי ליטר דלק אחרי ה-200 ליטר האלה... ושבכלל אין לי דרך לדעת כמה ליטרים ניצלתי כי אני מתדלק בשירות מלא ולא יוצא מהאוטו בשביל לראות את המספר על המכונה. וגם לא שומר קבלות. ובכלל - החצופים האלה דורשים ממני לשלם על הביטוח של הרכב גם אם אני לא משתמש בו בכלל!!

::)

לגבי יתר הנושאים, כבר התייחסתי אליהם בהודעה הקודמת.

פורסם
  • מחבר

אין שום בעיה עם תרבות דיון, אבל אתה פשוט טועה.

למשל - בוודאי שיש לך דרך לעקוב לאן הולכות השיחות שלך. ואם אתה חושב שזה עוזר אז אני גם יודע להדגיש טקסטים. כשאתה מתקשר למספר שעבר ניוד והוא מחוץ לרשת שלך - לפני תחילת החיוג יש צליל שמציין זאת.

חוץ מזה - זאת בכלל לא בעיה שלהם אלא שלך. אתה לא יכול להסכים על תוכנית של "שיחות ללא הגבלה ברשת אורנג' ו-200 דקות שיחה מחוץ לרשת" - ואז אחר כך לבוא ולהתבכיין שלא ידעת אם אתה מתקשר בתוך או מחוץ לאורנג' בגלל שיש חוק ניידות.. או שלא ידעת כמה תשלם אחרי ה-200 דקות האלה.

זה בערך כמו שאני אקנה מכוניות בתוכנית מימון מיוחדת שכוללת תשלום חודשי שעבורו אני מקבל את הרכב, את הטיפולים השוטפים שלו, ועד 200 ליטר דלק בחודש.

ואז אני אבוא בסוף החודש ואתבכיין להם ששילמתי אלפי שקלים על דלק (כי השתמשתי ב-1,000 ליטר) והם לא אמרו לי כמה יעלה לי ליטר דלק אחרי ה-200 ליטר האלה... ושבכלל אין לי דרך לדעת כמה ליטרים ניצלתי כי אני מתדלק בשירות מלא ולא יוצא מהאוטו בשביל לראות את המספר על המכונה. וגם לא שומר קבלות. ובכלל - החצופים האלה דורשים ממני לשלם על הביטוח של הרכב גם אם אני לא משתמש בו בכלל!!

::)

לגבי יתר הנושאים, כבר התייחסתי אליהם בהודעה הקודמת.

שוב עשית סלט. אני מבין מה אתה מנסה לומר ולכן יוצא רושם שלא הבנת את דבריי.

בהמלצה שלהם (להלן: "הדגשה") כדאי לי לעבור לחבילה עם שיחות ללא הגבלה ברשת אורנג', כי, בהמלצה שלהם, אני מדבר הרבה ברשת ולכן עשיתי זאת. כי מראש אמרתי להם, יקר לי חשבון של 330 ש"ח (שוב, מנופח בלי סיבה. אוליי בכל זאת אחרי שאקבל מהם את הכסף שלי, יש דרך בלהוזיל בעוד קצת את החבילה?)

ולכן הלכתי על זה. ואחרי שקיבלתי את החשבון המנופח, כבר לא היה מה לעשות חוץ מלשנות חבילה.

אין לי כרגע דרך להחזיר חלק מהסכום שהלך על החשבונית הספציפית הזאת, אבל זה לא הפואנטה של הנושא. וזה לא מעניין אותי. החלב כבר נשפך והתקלקל ממזמן.

מה שמעניין אותי כרגע זה אם יש אור בקצה המנהרה לגבי העתיד.

אוליי דרך מסויימת שעוד לא שמעתי עליה שהיא יותר זולה?

אוליי נסיון של לקוחות סלקום שיצביע על כך שהם בקצת יותר הוגנים? (למרות שזה לא סביר)

אוליי רמי לוי יהיה אופציה טובה?

אני מעוניין להשאיר את הסמארטפון אצלי, אבל בגלל שאני מתחיל ללמוד אוטו-טו, עלויות האחזקה הגבוהות שלו באורנג' יהוו בעייה קטנה שאני רוצה לטפל בה מעכשיו.

אז תרד בבקשה מעניין ה550 ש"ח, והביטוח, והפרארי, וה1000 ליטר. זה לא מועיל. זהו סיימתי עם ההליצות או הציניות, או וואטאבר..

פורסם

נראה שפיספסת משהו מאד בסיסי. אף פעם אל תסמוך על נציג מכירות. האינטרס שלהם הוא לא לטובתך, אלא לטובת החברה, ובמילא לטובת עצמם (הם מקבלים אחוזים כל מכירה מוצלחת). הם עוברים קורסים שמלמדים אותם איך לעבוד על לקוחות ולהוציא מהם את המקסימום. וכל זה נכון לא רק לנציגי מכירות באורנג' דווקא, או גם כל חברה סלולרית אחרת, אלא לכל חברה בכלל.

מציעים לך משהו? תבדוק. תחשב. תשאל אם יש התחייבות, אם כולל מע"מ, כמה עולה חריגה, כל שאלה שעולה על דעתך. אם אתה לא בטוח, אולי עדיף לדחות את ההצעה. קח בחשבון שההצעה מתוכננת להיראות יותר אטרקטיבית ממה שהיא, ואלה האמצעים לזה. רצוי גם להקליט שיחות כאלה במידת האפשר, כדי להקשות עליהם לשקר.

גם להגיד "למה לא" לחיוב של עוד 25 ש"ח בחודש זה לא חכם במיוחד. אחרי הכל, גם חשבון של 500 ש"ח יכול להיות מורכב מהרבה חיובים קטנים כאלה של "רק" 25 ש"ח..

פורסם

חבר שלי עובד בפלאפון, סיפר לי שהמנהל אומר כל פעם לכמה עובדים להכנס לכמה כרטיסי לקוח ולדחוף להם דברים בקטנה כזה.. שיטת המצליח.. אני בטוח שעושות את זה חברות אחרות גם.. ככה זה החברות הסלולריות בארץ לא משהו :\

פורסם

גם אני עברתי תרגיל דומה למה שעשו לך אבל בחברת פלאפון ( כולם גנבים )

הפתרון :

הגשתי תלונה באמון הציבור לאחר כמה חודשיים חזר אליי נציג בכיר מפלאפון ופתר לי כל הבעיות שהיו לי איתם כולל זיכויים ואפילו קיבלתי פיצוי

כנס לאתר הבא http://www.emun.org./ptrust/wc.dll?ptgrv~tlunawc תירשם ותמלא טופס תלונה ויהיה בסדר זה לא חדש שנציגי מכירות משקרים ועושקים את הלקוח כדי לסגור עסקה.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

גם אני עברתי תרגיל דומה למה שעשו לך אבל בחברת פלאפון ( כולם גנבים )

הפתרון :

הגשתי תלונה באמון הציבור לאחר כמה חודשיים חזר אליי נציג בכיר מפלאפון ופתר לי כל הבעיות שהיו לי איתם כולל זיכויים ואפילו קיבלתי פיצוי

כנס לאתר הבא http://www.emun.org./ptrust/wc.dll?ptgrv~tlunawc תירשם ותמלא טופס תלונה ויהיה בסדר זה לא חדש שנציגי מכירות משקרים ועושקים את הלקוח כדי לסגור עסקה.

בהצלחה

תודה על תגובתך.

אך פרסמתי הודעה בקבוצת צרכנות בפייסבוק עם קישור לנושא הזה. לאחר יום קיבלתי הודעה פרטית מנציגה של אורנג' שביקשה את הפרטים שלי כדי לבדוק את הנושא.

אעדכן בהמשך אם יהיו התפתחויות.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

נציג מאת אורנג' יצר איתי קשר היום, ועבר איתי על המקרים שהיו. הוא הסכים שהיו הרבה "טעויות" מצדה של אורנג', התנצל בשמה, ואף הציע מספר הצעות אטרקטיביות כדי שאשאר.

העניין הסתיים בצורה יפה ומקצועית. לקחתי את מה שהוא הציע, וביקשתי בנימוס שטעויות כאלו לא יקרו בעתיד. (בתקווה שאכן לא יקרו)

תודה רבה לכל מי שניסה לעזור..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים