עבור לתוכן

מבצע הרכב לוהט של החודש והפעם סקודה פאביה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לי אישית אין בעיה עם הילוכים גם בזינוקים בעלייה. מצד שני אף פעם לא נהגתי על אוטומט ככה שאין לי בסיס להשוואה.

פורסם

אוטומט עושה טוב יותר זינוקים בעלייה

פורסם

ומה עושים שיש עליה של יותר מ 30 מעלות? כמו הר גילה או בית צפפה (יש שם כביש אחד שניראה לי שהשיפוע שלו בסביבות ה 50-60 מעלות, ירדתי את זה בשיעור נהיגה והרגשתי שאני הולך ליפול ;D ). לא חסר בירושלים כבישים עם שיפוע של 35 מעלות ויותר (בהשוואה לאנגליה ששם 35 מעלות זה דיי הרבה).

למה נראה לי שאתה מדבר שטויות במיץ? בשיפוע של 50 מעלות לא רק שלא תוכל לסוע (עם רכב שטח אולי, אבל גם אז לא על אספלט), לא תוכל אפילו ללכת. אולי התכוונת לשיפוע של 50 אחוז, שהם כ26 מעלות? וגם זה המון, דרך אגב. למשל, התקן הישראלי לכבש גישה לנכים בכסאות גלגלים אינו מתיר שיפוע של מעל 10% (או כ6 מעלות).

פורסם

60 מעלות זה השיפוע המקסימלי שהאמר (H1) יכול לעלות. אני מאד מאד (מאד!) בספק אם יש כביש אחד בארץ שמגיע ל-30 מעלות...

פורסם

מה אתה מדבר שטויות הכביש בצפפה וגילה זה אוליי 2 מעלות וחצי

פורסם
  • מחבר

טוב תראו מנקודת מבט של תלמיד נהיגה זה בטח מאוד מפחיד.

פורסם

לכל זורקי ה "30 מעלות, 60 מעלות"

תיכנסו קצת לפרופורציה:

degrees-360.gif

60 מעלות גם האמר לא מטפס, אין מצב....

מבחינת העליות בארץ, אני חושב שהעליות התלולות ביותר בארץ מגרדות את ה 30 מעלות מלמטה (ולא, בירושלים אלו לא עליות כ"כ תלולות. ארוכות כן, תלולות לא כ"כ...)

אוטומט עושה טוב יותר זינוקים בעלייה

אוטומט לא עושה זינוק בעליה. באוטומט יש בין ההילוכים דיסקיות קלאץ', אפשר להגיד שהקלאץ' הוא חלק מהגיר, ככה שאתה יכול לעצור למרות שהקלאץ' "לא לחוץ" בלי שהרכב יכבה. ההילוך בעצם משולב תמידית. שאתה משחרר את הבלם, ההילוך כבר משולב, אז אין צורך לשחרר חצי קלאץ' בשביל הזינוק, הרכב כבר עשה את העבודה בשבילך.

עכשיו, אין בעיה לעשות משהו דומה בידני אם אחד מ 2 תנאים מתקיים:

1- יש לך רכב חדש, רוב הרכבים החדשים מגיעים עם HILL HOLD שנותן לך קצת זמן בין שחרור דוושת הבלם לשחרור הבלם עצמו שאתה עומד בעליה, כדי שיהיה די והותר זמן לבצע זינוק קל בעליה, גם אם אתה מאותגר מוטורית.

2- יש לך מוח תקין עם תפקוד מוטורי ברמה נורמלית (או אפילו טיפה פחות) שמאפשר לך לבצע זינוק בעליה כמו בנאדם.

אם אתה מדבר על קיק בעליה, זה פשוט הורדת הילוך. ופה, אם כבר, ידני עושה את זה טוב יותר כי אתה מקבל יותר כוח בגלגלים מאותו מנוע.

פורסם
  • מחבר

במקרה הכי גרוע נעזרים בבלם יד. אני לא מבין למה אנשים עושים מזינוק בעלייה סרט אימה.

פורסם

עובדה שאנשים קונים רכבי שטח אוטומטים מאחר והתגלה שהם טובים יותר במצבים קשים לעומת הגיר הרגיל.

אני יוצא כל יום מחניון תלול, באופן קבוע יש פקק לפני עמדת התשלום.

אני מזהה את אלה עם הגיר הרגיל כשהם מתחלקים אחורה ונזהר מהם. האוטומט נוח מהגיר הרגיל לא במעט אלא בהרבה.

פורסם

'עובדה'...? 'התגלה'..? על ידי מי? עשו מחקר?

אנשים אולי קונים רכבי שטח אוטומט כי הם חושבים שהם טובים יותר. יותר סביר שאנשים קונים אוטומט כי זה מה שמוכרים להם בארץ.

היתרון של אוטומט הוא בסה"כ שלא נדרשת שום מיומנות. מעבר לזה אין שום יתרון. אם יש לך את המיומנות (לא משהו בשמיים...) אז כל מה שתעשה יהיה יותר טוב בידני מאשר באוטומט.

בנהיגת שטח נהוג להמליץ אוטומט לאנשים חסרי נסיון, כי נהיגת שטח טכנית זה משהו מסובך שבלי קשר לסוג התיבה דורש מיומנות גבוהה, אז לא רצוי להוסיף סיבוכיות.

אני מסכים לגבי הנוחות, אבל יש הבדל גדול בין 'נוח יותר' ל'טוב יותר'.

אגב, בעלייה תלולה באמת, כזו שבאמת יכולה לסבך מישהו עם זינוק - גם הרבה אוטומטים יכולים להתדרדר אחורה.

פורסם

ים של רכבים החל מ 2008 בערך מגיעים עם hill hold, ככה שבקרוב אף אחד לא ידרדר אחורה בשום מצב. זה אפילו לא פקטור.

מי שגם יש לו טיפת מיומנות ויודע לזנק בעליה לא ידרדר אחורה.

חוץ מזה, אפשר לחשוב כמה זינוקים בעליה בתנועה כבדה כבר עושים...

איך שלא מסתכלים על זה, גיר פלנטרי הוא דבר מיושן ופרימטיבי, לא יעיל, ומלא חסרונות. ב 5-7 שנים הקרובות אני מקווה שישאירו אותו לספרי ההיסטוריה, זה מקומו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים