עבור לתוכן

Configure SATA as AHCI?

Featured Replies

פורסם

אהלן, הבחנתי שבביוס מוגדר לי הsata כ ide. קראתי קצת באינטרנט והבנתי שאני לא יכול לשנות לAHCI בלי שמערכת ההפעלה תקרוס לי. מצאתי 2 פתרונות:

1) להתקין את הווינדוס מחדש ( קצת בעייתי כי זרקתי את הכונן האופטי לפני שנים ויש צורך לפרמט)

2) יש את המדריך הבא שמאפשר לשנות בלי פירמוט והתקנה מחדש:

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831

הבעיה שהורדתי את intel Storage manager (כמו שרשום במדריך) ובהתקנה צצה הודעה שהמחשב שלי לא תואם לדרישות המינימום של ההתקנה ולכן אני לא יכול להמשיך.

מערכת:

win xp pro sp3 (32bit)

asus p5b delux

intel core2due 6400

ich8

עזרה? :hat:

פורסם
  • מחבר

המדריך שמופיע בלינק שהבאת הוא אותו מדריך שהתייחסתי אליו.

אני יודע שניתן להתקין את הווינדוס מהusb אבל ממש לא בא לי. אני לא מבין למה הוא לא נותן לי להתקין את הstorage manager, בדקתי בקובץ הread me והמחשב שלי עומד בכל הדרישות.

פורסם

טעות שלי, חשבתי שאתה על Windows 7. מתנצל על הבלבול.

פורסם
  • מחבר

לוריד דרייבר של SATA מהאתר של אסוס

http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=P5B+Deluxe&p=1&s=22

ליבחור שמה ר XP ולוריד.....

שוב, הוא רושם את אותה הודעת שגיאה כמו בהתקנה של אינטל. האם זה כי יש רק דרייבר של ide בווינדוס?

שאני משנה את שם קובץ ההתקנה - מוסיף a- לאחר הexe כדי שיעשה extract לקבצים (במדריך) אני לא יכול לפתוח את הקובץ ולהמשיך בתהליך, ושאני מנסה להתקין רגיל צצה לי השגיאה.

פורסם
  • מחבר

עידכון:

לקחתי את קובץ IaStor.sys מקובץ ההתקנה שIvan הביא פה והמשכתי לפי המדריך. הווינדוס עלה, הצלחתי להתקין את הstorage manager ואני חושב שסיימתי.

איך אני יודע בוודאות? במנהל ההתקנים עדיין מופיע לי תחת IDE ATA/ATAPI controllers

primary Ide channel , secondary ide channel , standard dual channel PCI ide controller

ובנוסף ההתקן הראשון שינה את שמו ל Intel ICH8R\DH\DO Sata ahci controller

למרות שגם מוקדם היה מופיע משהו דומה.

וסתם עוד שאלה אם אני כבר פה, בביוס תחת הSata configuration יש לי 3 אפשרויות enhanced (ההגדרה הנוכחית), disabled ו compatible. מה המשמעות ובמה לבחור?

פורסם

לגדיר בביוס ENHANCED

פורסם
  • מחבר

תודה:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים