עבור לתוכן

רכישה מ-DealExtreme

Featured Replies

פורסם

היי,

רכשתי משהו מ-DealExtreme בפעם הראשונה.

בחשבון ה-PayPal שלי אני רואה שהורידו לי מהכרטיס אשראי ₪12.92 ILS:

[table][tr][td]

[table][tr][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td]עסקאות קשורות[/td][/tr][tr][td] תאריך[/td][td] סוג[/td][td] מצב[/td][td] פרטים[/td][td] סכום[/td][/tr][tr][td] 22/07/2011[/td][td]חיוב מכרטיס אשראי[/td][td] הושלם[/td][td]

פרטים[/td][td]‎₪12.92 ILS [/td][/tr][tr][td] 22/07/2011[/td][td]המרת מטבע[/td][td] הושלם[/td][td] פרטים[/td][td]‎-₪12.92 ILS [/td][/tr][tr][td] 22/07/2011[/td][td]המרת מטבע[/td][td] הושלם[/td][td] פרטים[/td][td]‎$3.67 USD [/td][/tr][/table]

אך בפירוט של כרטיס האשריא מופיע -13.28 וכן תאריך הפעולה מופיע (יום הערך מופיע כ-24-07-2011) כ-25-07-2011, מספר ימים אחרי מה שמופיע ב-paypal.

האם זה תקין?

מדוע ההפרש בסכום?

[/td][/tr][/table]

• תגובות 63
  • צפיות 8.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא יודע כמה כדאי לריב איתם על 20 אגורות ;)

בכל מקרה כניראה שזה עמלת שקר כלשהו.

פורסם
  • מחבר

פחות חשובים לי ה-36 אגורות, אבל מעניין אותי לדעת למה הם לקחו יותר.

למיטב ידיעתי ב-PayPal העמלה חלה על המוכר בלבד. בכל מקרה אם מדובר בעמלה הייתי מצפה שהיא תופיע בחשבון הPayPal גם היא.

פורסם

אם ב PAYPAL כתוב 12.92 ובבנק כתוב 13.28 כניראה שההפרש הלך לבנק או לחברת כרטיס השראי.

פורסם

ההבדל הוא שהבנק גובה הפועל את השער הכי גבוהה של הדולר באותו יום.

גם לי זה קרה כמעט בכל רכישה מ-PayPal.

פורסם
  • מחבר

השער הכי גבוה של אותו יום?!? זאת שערוריה!!

למה לא השער ברגע ביצוע הקנייה?!?

אז תיאורטית אם קניתי משהו במספר דולרים בודדים ובאותו יום פרצה מלחמה/כל אסון אחר ושער הדולר זינק במאות אלפי אחוזים למספר דקות ואז צנח שוב (או שלא צנח חזרה, לא רלוונטי) הבנק יגבה ממני מחיר שלא יעלה על הדעת?!

אז בעצם אין לי כל דרך לדעת כמה שקלים הולך לעלות מה שאני מזמין? אפילו לא טווח שקלים כלשהו?

פורסם

אתה יכול לקבוע בפיפל חיוב בשקלים ואז תדע בדיוק את סכום החיוב

בנוסף אל תשתמש בכרטיס של כאל, הם לוקחים עמלה נוספת על החיוב.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת חיוב בשקלים? אני מזמין מאתר בחול שלוקח בדולרים. PP עושה את ההמרה לשקלים (למיטב ידיעתי) מוריד מהאשראי ומעביר למוכר.

אתה יכול לראות את הטבלה שצירפתי בהודעה הראשונה.

פורסם

אפשרויות:

1. paypal עושים את ההמרה לשקלים.

2. חברת האשראי עושים את ההמרה לשקלים.

פורסם

איזה כרטיס (חברת אשראי) יש לך ?

פורסם

אני קיבלתי מייל לפני כמה זמן מפייל פאל והם כתבו שחברת קאל לוקחת עמלת המרה

פורסם

בדיוק, כאל לוקחת עמלת המרה לכן סכום העסקה בשקלים לא זהה לחיוב בבנק אלא גבוה יותר

במכתב שגם אני קיבלתי PP ממליצים לא להשתמש בכרטיסי כאל

אישית העברתי את כרטיס החיוב מכאל ללאומי קארד ועכשיו אין לי בעיות, יש זהות מוחלטת בין סכום העסקה לחיוב.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס שלי באמת של כאל (VISA) אבל בזמנו, כשפתחתי את החשבון בנק (ואת האשראי), נאמר לי שלא יהיו לי עמלות כלל (בזמנו הייתי בחשבון סטודנטים, כרגע בחשבון חיילים), גם אחרי שחשבוני יוסב לחיילים.

עריכה: יש לי קצה חוט. באתר של כאל (https://www.cal-online.co.il/he-IL/Cal/CalServices/About/Pages/AmlotNew.aspx) נאמר:

[table][tr][td]

המרת מטבע בשל עסקות בחוץ לארץ ובשל משיכות מזומן ממכשיר אוטומט5

[/t][/t] [table][tr][td]

[/td] [td][/td][td][/td][td][/td][td] 2.50% מסכום העסקה [/td][/tr][/table]

עמלה זו תיגבה בכל מקרה בו תופקד לפירעון עסקה המבוצעת בחו"ל ו/או במטבע זר ו/או הנסלקת על ידי בית העסק גם באמצעות הארגונים הבינלאומיים בחו"ל, וזאת לרבות במקרים בהם תבוצע עסקה זו בש"ח. בחשבון שקלי ההמרה על פי השער היציג בתוספת 2.5%. במידה והעסקה בוצעה במטבע שאין בו שער יציג תבוצע ההמרה לדולר על פי שערי החברות הבינלאומיות ומשם המרה לש"ח על פי השער היציג של הדולר בתוספת 2.5%. בחשבון דולרי ההמרה על פי שערי החברות הבינלאומיות בתוספת 2.5%.

אבל עדיין: 12.92*1.025 = 13.243

ולי לקחו 13.28 ש"ח

כמעט 4 אגורות יותר...[/td][/tr][/table]

פורסם

אני ממליץ לך לא לתת ל-PP כרטיס של כאל

בנוסף לקבוע ב-PP שהעסקה תהיה בשקלים

פורסם
  • מחבר

איך אני קובע ב-PP שעעסקה בשקלים?

אין לי אפשרות להשתמש באשראי אחר, יש לי רק של כאל ובאופן כללי נראה לי שהוא לא כל כך גרוע, אין עמלה חודשית, ואני לעיתים רחוקות קונה באשראי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים