עבור לתוכן

מסכים כחולים חוזרים.

Featured Replies

פורסם

כבר שנה וחצי אני סובל ומיואש מזה,

במהלך התקופה הוחלף לי במסדרת אחריות:

זיכרונות, לוח אם, דיסק קשיח

בנוסף החלפתי ספק כוח.

ועדיין הבעיות חוזרות.

רוצה לציין שאני מחובר עם 4 דיסקים קשיחים, 2 מהם ותיקים מאד, עוד אחד בן שנה וחצי, ועוד אחד (עליו יישבתי את הווינדוס) בן כמה חודשים בודדים.

פירמוטים אינסופיים, וכל פעם מתקפת מסכים גם במהלך התקנת הווינדוס.

בתוכנה שעוקבת אחר הלוגים של המסכים הכחולים, רואים שהקובץ שגורם לכל הנפילות האלו הוא NT KERNEL..

המסכים הכחולים באים בצורה רנדומלית, יכול להיות יום עם נפילה אחת, או בלי נפילות בכלל, ויכול להיות יום שאני בקושי מצליח לעבוד בצורה רציפה, ומקבל את המסכים האלו משהו כמו 20 פעמים באותו היום.

הרצתי חיפוש בגוגל אך אני נואש, לא מצאתי טרדים שמגיעים לפיתרון שעוזר לי.

הבנתי שיש גם לחלק מהחבר'ה הרבה מסכים בגלל כרטיס מסך, אני עם 8800GT, הוא אמור להוות בעיה?

בנוסף - איזה כלי אני יכול להריץ לבדיקת הדיסקים, זיכרונות, מעבד ?

מתוך ייאוש החלטתי לקנות שלישייה (זיכרונות מעבד ולוח) + הארד דיסק חדש, ולהיפתר מכל הדיסקים הישנים והחשודים,

מת כבר לחזור למחשב יציב ונורמאלי שלא נופל כל הזמן.

אשמח אם תוכלו לעזור לי ולחסוך את הקנייה הזאת שהיא באמת מתוך ייאוש של חודשים על חודשים.

תודה לעוזרים!

פורסם

איזה ווינדוס יש לך? ניסית להתקין ווינדוס מדיסק אחר? מה מספר השגיאה?

פורסם

לא כך ניגשים לבעיה. התקנות חוזרות ונשנות של המערכת הן לא פתרון אף פעם, למעט במקרים הדי נדירים שהתקנת המערכת מחדש היא הפתרון היעיל או המהיר ביותר.

קודם צריך לבודד את מקור הבעיה ואז לראות איך מתקדמים.

מהתיאור שנתת עולים 2 חשודים מידיים. הכונן הקשיח והזכרון.

1. תריץ בדיקה של כל הכוננים הקשיחים באמצעות הכלי האבחון של היצרן (יצרן הכונן הקשיח, כל כונן באמצעות כלי האבחון המתאים לו אם הם כוננים מיצרנים שונים). את כלי האבחון ניתן להוריד מאתר היצרן.

2. תוודא שהזכרון מוגדר ב-BIOS/UEFI על-פי נתוני היצרן (תדר, תזמונים ומתח) ולאחר מכן תריץ בדיקה עם Memtest86 (גרסת ה-Bootable). אתה בדיקה תריץ לפחות במשך 3-5 שעות ואני באופן אישי ממליץ להריץ אותה במשך לילה שלם. אם התגלו שגיאות ויש לך יותר ממודול זכרון אחד, תחזור על הבדיקה עם כל אחד מהמודולים בנפרד ובחריצים שונים.

3. מהו דגם ספק הכוח שבו אתה משתמש עכשיו (גם ספק לא מתאים עלול לגרום לתופעות שכאלה).

עד כאן היו בדיקות החשודים המיידים. כדאי להמשיך גם לבדיקת תקינות המעבד.

4. תריץ בדיקת מאמץ למעבד באמצעות OCCT ואני ממליץ בעקרון גם על Prime95. את בדיקת Prime95 מומלץ להריץ לפחות 8 שעות. במהלך הבדיקה תנטר באמצעות CPU-Z שהמעבד מעלה מכפלה (ותדר) עד לערך המרבי. בנוסף תנטר גם את הטמפ' שלו כדי לוודא שאין התחממות יתר.

זהו מכלול הבדיקות הדי מקיף שחשוב לבצע כדי לאמת או לשלול בעיה בחומרה. אם יש לך שבב גרפי (או ליבה) מובנה בלוח (או במעבד), תנסה לעבוד איתו במהלך הבדיקות ולנתק את הכרטיס הגרפי הייעודי. אם אין לך שבב/ליבה מובנה, דבר ראשון שמומלץ לעשות הוא לעדכן את מנהל ההתקן של הכרטיס הגרפי שלך.

אם נוצרו לך קובצי minidump, תעלה אותם לפה בבקשה בקובץ zip.

פורסם

הNT KERNEL אחראי בכלליות על התיקשורת בין החומרה לתוכנה...

אם יש בעיה שם זו בעיה חומרתית רב הסיכויים.

פורסם
  • מחבר

לא כך ניגשים לבעיה. התקנות חוזרות ונשנות של המערכת הן לא פתרון אף פעם, למעט במקרים הדי נדירים שהתקנת המערכת מחדש היא הפתרון היעיל או המהיר ביותר.

קודם צריך לבודד את מקור הבעיה ואז לראות איך מתקדמים.

מהתיאור שנתת עולים 2 חשודים מידיים. הכונן הקשיח והזכרון.

1. תריץ בדיקה של כל הכוננים הקשיחים באמצעות הכלי האבחון של היצרן (יצרן הכונן הקשיח, כל כונן באמצעות כלי האבחון המתאים לו אם הם כוננים מיצרנים שונים). את כלי האבחון ניתן להוריד מאתר היצרן.

2. תוודא שהזכרון מוגדר ב-BIOS/UEFI על-פי נתוני היצרן (תדר, תזמונים ומתח) ולאחר מכן תריץ בדיקה עם Memtest86 (גרסת ה-Bootable). אתה בדיקה תריץ לפחות במשך 3-5 שעות ואני באופן אישי ממליץ להריץ אותה במשך לילה שלם. אם התגלו שגיאות ויש לך יותר ממודול זכרון אחד, תחזור על הבדיקה עם כל אחד מהמודולים בנפרד ובחריצים שונים.

3. מהו דגם ספק הכוח שבו אתה משתמש עכשיו (גם ספק לא מתאים עלול לגרום לתופעות שכאלה).

עד כאן היו בדיקות החשודים המיידים. כדאי להמשיך גם לבדיקת תקינות המעבד.

4. תריץ בדיקת מאמץ למעבד באמצעות OCCT ואני ממליץ בעקרון גם על Prime95. את בדיקת Prime95 מומלץ להריץ לפחות 8 שעות. במהלך הבדיקה תנטר באמצעות CPU-Z שהמעבד מעלה מכפלה (ותדר) עד לערך המרבי. בנוסף תנטר גם את הטמפ' שלו כדי לוודא שאין התחממות יתר.

זהו מכלול הבדיקות הדי מקיף שחשוב לבצע כדי לאמת או לשלול בעיה בחומרה. אם יש לך שבב גרפי (או ליבה) מובנה בלוח (או במעבד), תנסה לעבוד איתו במהלך הבדיקות ולנתק את הכרטיס הגרפי הייעודי. אם אין לך שבב/ליבה מובנה, דבר ראשון שמומלץ לעשות הוא לעדכן את מנהל ההתקן של הכרטיס הגרפי שלך.

אם נוצרו לך קובצי minidump, תעלה אותם לפה בבקשה בקובץ zip.

מחר אעלה את התוצאות של ה MEMTEST ו OCCT או PRIME.

באתר היצרן של ההארד דיסק (WD) אני לא מוצא את כלי האבחון. יש לי 4 דיסקים, אני אבצע על כולם.

משתמש בספק CHIFTECK 750W, לפני כן היה לי אנמרקס ליברטי 450, שהוחלף בצער רב, אחד הספקים היותר איכותיים שעבדתי איתם, ומסתבר שלא היה מקור הבעיה.

הזיכרונות אותרו לפני כשנה וחצי כבעייתים והוחלפו על המקום, מדובר ב 2GBX2 של G.SKILL .

אעדכן מה מצב השגיאות,

כרגע אני חושד באחד הדיסקים הישנים שכן הם מכנה משותף ("בידוד חלקים") במשך כל התקופה הזו.

המעבד גם ישב שם כל התקופה אבל אני לא חושד בו משום מה (לא על סמך ידע מקצועי),

וגם חושד בכרטיס מסך שלי. אחליף כרטיס למשך שבוע כדי לבדוק אם הבעיות חוזרות.

אני רוצה גם לציין שאני סובל כרוני מבעיות כמו:

windows eplorer has stopped working

windows desktop has stopped working

הורדתי תוכנה Shellex (משהו כזה), אך יש שם מאות קבצים ואין לי מושג איזה מהם אני צריך לאתר.

בכל מקרה, אגש לבעיה הזו בצורה יותר יסודית אחרי שאעבוד את המסכים הכחולים.

תודה רבה על היחס שקיבלתי!

אמשיך לעדכן :yelclap:

פורסם

אין בעד מה, רק שאין צורך לצטט הודעות, בטח שארוכות. אפשר פשוט לכתוב את שם כותב ההודעה ואז את התגובה שלך. ציטוטים מיותרים גורמים לאי-סדר חזותי בדיון ולכן עדיף להימנע מהם.

לגבי כלי האבחון של היצרן, תיכנס לדף המוצר באתר של WD ותוריד אותו מפריט התפריט Downloads.

לכלי קוראים Data Lifeguard Diagnostic.

פורסם
  • מחבר

איך אני עושה את זה? לא מצאתי את המקום הנכון ב BIOS, אשמח לעזרה.

*ביצעתי הלילה (8 שעות) בדיקה CPU:OCCT ויצא שאין בעיות, לעלות את התמונות?

היום אחרה"צ אני אעשה MEMTEST של 8 שעות..

דרך אגב אני חושב שיצא לי קובץ MINIDUMP אבל בטעות לא פתחתי את זה (זה קפץ לי עם העלייה מחדש של הווינדוס) יש דרך להגיע אליו?

הנה הפרטים של הזיכרונות, איזה מהם אצטרך כדי להגדיר ב BIOS ?

General Information :	 
DIMM0 (RAS 0, RAS 1) : 2048 (Double Bank)
DIMM1 : Empty
DIMM2 (RAS 4, RAS 5) : 2048 (Double Bank)
DIMM3 : Empty

Information SPD EEPROM (DIMM0) :
Manufacturer : G Skill
Part Number : F2-6400CL4-2GBHK
Serial Number : Unspecified
Type : DDR2-SDRAM PC2-6400 (399MHz) - [DDR2-800]
Format : Regular UDIMM (133.35 x 3)
Size : 2048MB (2 ranks, 8 banks)
Module Buffered : No
Module Registered : No
Module SLi Ready (EPP) : Yes
Width : 64-bit
Error Correction Capability (EC... No
Max. Burst Length : 8
Refresh : Reduced (.5x)7.8, Self Refreshµs
Voltage : SSTL 1.8v
Prefetch Buffer : 4-bit
Manufacture : 2000
Supported Frequencies : 266MHz, 400MHz
CAS Latency (tCL) : 4 clocks @ 266MHz, 5 clocks @ 400MHz
RAS to CAS (tRCD) : 4 clocks @ 266MHz, 5 clocks @ 400MHz
RAS Precharge (tRP) : 4 clocks @ 266MHz, 5 clocks @ 400MHz
Cycle Time (tRAS) : 10 clocks @ 266MHz, 15 clocks @ 400MHz
Min TRC : 16 clocks @ 266MHz, 24 clocks @ 400MHz

EPP Profile #1 : Full Performance
Voltage Level : 1.9V
Address Command Rate : 2T
Cycle Time : 2.5ns @ 400MHz
CAS Latency (tCL) : 4 clocks
RAS to CAS (tRCD) : 4 clocks
RAS Precharge (tRP) : 4 clocks
Cycle Time (tRAS) : 12 clocks
tRC : 36 clocks
tWR : 10 clocks

Information SPD EEPROM (DIMM2) :
Manufacturer : G Skill
Part Number : F2-6400CL4-2GBHK
Serial Number : Unspecified
Type : DDR2-SDRAM PC2-6400 (399MHz) - [DDR2-800]
Format : Regular UDIMM (133.35 x 3)
Size : 2048MB (2 ranks, 8 banks)
Module Buffered : No
Module Registered : No
Module SLi Ready (EPP) : Yes
Width : 64-bit
Error Correction Capability (EC... No
Max. Burst Length : 8
Refresh : Reduced (.5x)7.8, Self Refreshµs
Voltage : SSTL 1.8v
Prefetch Buffer : 4-bit
Manufacture : 2000
Supported Frequencies : 266MHz, 400MHz
CAS Latency (tCL) : 4 clocks @ 266MHz, 5 clocks @ 400MHz
RAS to CAS (tRCD) : 4 clocks @ 266MHz, 5 clocks @ 400MHz
RAS Precharge (tRP) : 4 clocks @ 266MHz, 5 clocks @ 400MHz
Cycle Time (tRAS) : 10 clocks @ 266MHz, 15 clocks @ 400MHz
Min TRC : 16 clocks @ 266MHz, 24 clocks @ 400MHz

EPP Profile #1 : Full Performance
Voltage Level : 1.9V
Address Command Rate : 2T
Cycle Time : 2.5ns @ 400MHz
CAS Latency (tCL) : 4 clocks
RAS to CAS (tRCD) : 4 clocks
RAS Precharge (tRP) : 4 clocks
Cycle Time (tRAS) : 12 clocks
tRC : 36 clocks
tWR : 10 clocks

Memory Controller Information :
Memory Controller : DIMM, SDRAM
Number of connectors : 4
Max. Module Size : 2048MB
Max. Memory Size : 8192MB
Supported Speed : Unspecified
Supported Voltages : 3.3v
Error Detection Method : No
Error Correction Capability : None
Current/Supported Interleave : 1-way/1-way

פורסם

תקרא בחוברת לוח האם איפה נמצאות ההגדרות הללו ב-BIOS.

אתה גם יכול לבדוק בעקרון ב-CPU-Z (לשונית memory) באיזה נתונים עובד הזכרון ולהשוות אותם לאלו שדף המוצר שבאתר היצרן.

בקשר לקובצי ה-minidump, קרא כאן.

סדר הבדיקות שעליו הייתי ממליץ הוא כונן קשיח וזכרון קודם כל, אחר כך כל השאר. אם כבר ביצעת בדיקת מאמץ למעבד והכל יצא תקין, אז זה כמובן לא נורא, אבל עדיף להתמקד קודם בחשודים היותר מיידיים.

פורסם
  • מחבר

משהו מוזר.

קודם כל יש לציין ש 3 מהכוננים עברו בדיקה (בדיקות זריזות בלבד בנתיים, אם כולם PASS, אני אריץ בדיקות של שעות), מדובר בשניים של WD ואחד של SEAGATE.

עכשיו נשאר האחרון, עד עכשיו הוא היה מחובר והכל, ורק ביומיים האחרונים החלטתי לנתק אותו (למעשה השארתי רק את הכונן עם ה OS),

עכשיו אני מנסה לחבר אותו, אחרון בסלוטים של ה SATA,

ואני לא מצליח לעלות את המחשב, זה כותב לי משהו לגבי ה PRIMARY ו SLAVE,

בעבר אני יודע שעבדו עם פינים אבל הבנתי שמאז ה SATA זה השתנה פשוט לסדר הסלוטים, אז אני לא מבין למה הכונן בסלוט הראשון לא נחשב PRIMARY ?

בכל מקרה אני חושד בדיסק הזה, אבל חייב לעלות אותו בדרך כלשהי, 1- בשביל הבדיקה, 2- בשביל הקבצים שיש שם (שיילך הכל, אבל חשובות לי התמונות שצלימתי, למעשה זה הדבר היחיד שאכפת ממנו),

אז למישהו יש רעיון איך אני מעלה את זה?

אם אני אשיג ג'מפר זה יעזור? או שמדובר רק על סדר הסלוטים?

תודה!

פורסם

תיכנס ל-BIOS ותוודא שהכונן שממנו אתה רוצה לבצע אתחול מוגדר בצורה נכונה.

שים לב: לא מספיק להגדיר את התקן האתחול הראשון כ-HDD, בהרבה מקרים צריך גם להגדיר ממי מבין ה-HDD יבוצע האתחול. בדרך כלל זה נמצא בהגדרה קצת אחרת. אם אתה מתקשה למצוא תכתוב פה את דגם לוח האם שלך.

בנוסף, תבדוק אם הכונן הזה מזוהה בכלל ב-BIOS ואם לא תנסה לצורך הבדיקה חבר אותו לבד (כשכל השאר מנותקים).

או שפשוט תנסה לבדוק אותו עם גרסת כלי האבחון בגרסת Bootable (שעולה מדיסק). זה בהנחה שהוא מזוהה ב-BIOS.

בקשר לזכרונות:

תעלה צילום מסך של החלונית SPD מ-CPU-Z, עבור שני מודולי הזכרון.

פורסם
  • מחבר

הלוח אם שלי זה ASUS P5B-E PLUS

אל איזה נתונים מהבאים אני צריך להתייחס כשאגדיר אותו ב BIOS ?

slot1.jpg

slot2e.jpg

עריכה - אני במקום הנכון? אם כן, מה להגדיר בכל שדה? (כרגע החזרתי לאוטו')

20110726160353.jpg

פורסם

תבדוק מהן ההגדרות הנוכחיות והם הן תואמות לעמודה הימנית ביותר בצילומי מסך שהעלית.

אם התזמונים מוגדרים בצורה נכונה, חשוב שתוודא שהמתח הוא 1.9V ולא פחות.

אפשרות נוספת היא פשוט להגדיר את הזכרונות לפי העמודה האמצעית (JEDEC #2) ולוודא שהמתח הוא 1.8V.

פורסם
  • מחבר

אבל איפה אני מוצא את זה ב BIOS ???

עדכון קל לגבי ה H.D.D

אני חושב שהמצב נעשה יותר גרוע, כשאני מחבר את הכונן הנוסף, אני מחכה משהו כמו דקה במסך הראשוני, וכשרוצה לעבור לממשק של ה BIOS אני מקבל הודעה WAIT, אבל לא מצליח להיכנס לממשק S:

יש פיתרון חד פעמי לחילוץ הקבצים?

הנה השגיאה במסך הראשוני:

20110726162201.jpg

פורסם

אבל איפה אני מוצא את זה ב BIOS ???

איפה שכבר היית. בצילום מסך שהעלית מקודם מתוך ה-BIOS. אם אתה לא מסתדר תעלה צילום מסך של הלשונית Memory מתוך CPU-Z.

1. למה בקר ה-SATA שלך מוגדר כ-IDE ולא AHCI? (מה דגם לוח האם שלך כדי לוודא שאכן יש תמיכה ב-AHCI).

2. כדי לדעת אם יש סיכוי סביר לשחזר את הקבצים צריך לאתר קודם מה מקור הבעיה. וכמו תמיד, זה כבר לא יעזור עכשיו, אבל חומר חשוב יש לגבות (גיבוי = 2 עותקים או יותר מכל מידע חשוב. כל עותק על התקן אחסון פיזי אחר) כדי להימנע מאובדן מידע. אי אפשר להדגיש מספיק את חשיבותו של גיבוי המידע.

פורסם
  • מחבר

ASUS P5B-E PLUS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים