עבור לתוכן

הרדיסק פורמט בטעות מה אפשר לעשות?

Featured Replies

פורסם

יש לי הרדיסק שפורמט בטעות, איך אפשר לשחזר את המידע?

לא נכתב על ההרדיסק דבר לאחר הפרמוט

תודה חברים

פורסם

שום דבר לא אבד ואין דבר כזה "פורמט פיסי". full format זה בסה"כ מחיקת טבלת מחיצת עם Integrity check ולזה יותר מזה.

אתה יכול לזחר הכל חזרה עם Testdisk. אני מקווה שלא כתבת כלום על ה volume אחרי זה.

פורסם

כל עוד ביצעת Format דרך מערכת ההפעלה ולא סוג של Wipe או Low level format, ולא כתבת כלום על הכונן (ולמעשה לא התעסקת איתו בכלל) יש סיכוי מסוים שתצליח לשחזר את המחיצה/מחיצות. שום דבר לא מובטח אך שווה לנסות.

format לא מוחק את המידע אלא רק את טבלאות המחיצות כך שמבחינת המערכת המידע "נעלם" אם כי הוא עדיין שם עד שהוא מוחלף במידע חדש.

כדאי שתנסה לשחזר את המחיצות באמצעות TestDisk. תוריד את קובץ ה-ISO, תצרוב אותו על דיסק כ-Image (לא כ-DATA) ותעלה את התוכנה משם.

מדריך מפורט המסביר כיצד לבצע את התהליך שלב אחרי שלב תוכל למצוא כאן.

פורסם
  • מחבר

תודה חברה, אני אנסה

פורסם

זה ככה זה.

אין מה לבסס.

פורסם

תגדיר "אמיתי". disk format מעולם לא נועד להשמדת מידע.

פורסם

LOW LEVEL FORMAT זה משהו ששיך לעבר, היום זה לא משהו שמשתמש יכול לעשות בדרך כלל:

http://en.wikipedia.org/wiki/Disk_formatting#Low-level_formatting_.28LLF.29_of_hard_disks

אם אתה מתכוון להשמדת מידע בסגנון zero fill, אז זה יכול לקחת בין שעה לכמה שעות, תלוי בנפח ומהירות הדיסק, ובאופן המחיקה.

פורסם

MBR לא לוקח יותר מכמה בייתים. תעשה את החישובים בעצמך.

פורסם

כדי למחוק את הMBR, כל מה שצריך לעשות זה למחוק את הMBR, אין לזה קשר לפרמוט.

זה לא אמור לקחת יותר מחצי שניה, ואפשר אח"כ לשחזר את הMBR תוך דקות עם תוכנה כמו testdisk.

פורסם

נראה לי שהוא התכוון לשאול איזה תוכנה מסוגלת למחוק את ה MBR.

פורסם

אין כזה דבר Format פיזי, וגם אין צורך לכתוב הודעות באותיות של קידוש לבנה.

שנית, גם לאחר שנכתבים אפסים ניתן עדיין לשחזר את המידע, אך הסיכויים לכך קטנים הרבה יותר, וסביר מאוד להניח שבאמצעים ביתיים זה יהיה קשה מאוד וידרוש הרבה מזל - קרוב לבלתי אפשרי.

במקרה הנ"ל פותח הדיון לא ציין איזה סוג Format בוצע אז ככה שיש עוד "תקווה".

פורסם

אני לא נכנס פה לעניין של הגדרות. השימוש במילה פיזי פשוט לא מתאים בהקשר הזה. מבחינת אופן הפעולה המכני אין פה שום דבר שונה מביצוע Quick Format.

איך משחזרים? אם נמחקו רק ה-MFT (ראשי תיבות של Master File Table) ו/או טבלאות קבצים או מחיצות מסוגים אחרים (בהתאם לסוג מערכת הקבצים וכו') והכונן תקין מכל בחינה אחרת, אז ברוב המוחלט של המקרים אפשר לשחזר את המחיצה ותוכנה בעזרת TestDisk.

עם נכתבים אפסים המצב מורכב יותר כי הרי נכתב מידע חדש על המידע הקיים, ולכן ציינתי שבאמצעים ביתיים זה יהיה קשה יותר עד בלתי אפשרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים