עבור לתוכן

עברית בתוכנת הדואל Thunderbird

Featured Replies

פורסם

שלום,

עברתי לתוכנת Thunderbird של מוזילה לצורך האימייל. גם בגרסה העברית וגם באנגלית - אם אני מקבל אימייל של טקסט בעברית - הוא מייושר לשמאל.

איך אני מיישר את הטקסט לימין?

דבר נוסף - כשאני עושה FORWARD לאימייל, זה מוסיף לי בתחילת כל שורה חדשה מין סימן כזה: > . איך מבטלים את זה?

תודה לעוזרים

פורסם
  • מחבר

למה?

פשוט לנסות משהו חדש במקום ה-Windows Live Mail, שיש לו את בעיות שלו.

חוץ מזה, אני מעוניין לקבל את האימייל עם תוכנה ולא ב-Web.

פורסם

1. ייתכן שמשהו בהגדרות הקידוד ו/או שפה גורם לבעיה הזאת.

2. תתקין את התוסף BiDi Mail UI אם עדיין לא התקנת.

3. התוכנה מוגדרת לקבל ולשלוח דוא"ל כ-Plain text או HTML?

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה,

התקנתי את התוסף ומיד הסתדר לי כיוון הטקסט העברי בקריאה, אבל גם בקריאה וגם בכתיבה לא מופיע לי כפתור להפיכת כיוון.

חוץ מזה, הגדרת השליחה היא ב-HTML.

בנוסף, הגירסה שהתקנתי של ה-Thunderbird היא הגירסה בעברית - יכול להיות שה-BIDI UI מיועד רק לגירסה האנגלית?

פורסם

את הכפתורים אתה יכול להוסיף מתוך הגדרות התוסף (דרך תפריט ניהול ה-Add ons).

פורסם
  • מחבר

סימנתי בהגדרות מה שאמרת, והתוסף הוסיף לי רק אפשרות להפוך את הכיוון דרך תפריט תצוגה.

לא אמורים להופיע גם כפתורים נוספים? גם בכתיבת אימייל אני נאלץ לכתוב (בעברית) את הכל מצד שמאל,

ובסוף לסמן הכל ולעשות יישור לימין. אין דרך יותר קלה מזה?

פורסם

בתפריט הזה יש לך גם אפשרות להגדיר את ברירת המחדל של כיוון הכתיבה. בכל פעם שתכתוב דוא"ל תתחיל לכתוב מהכיוון הזה. אם אתה כותב בעיקר בעברית לדוגמה, תגדיר אותו לכיוון כתיבה של ימין לשמאל.

ולא, שני הכפתורים היחידים שמופיעים הם לשינוי כיוון הכתיבה (וניתן להפוך את כיוון הכתיבה גם באמצעות לחיצה על צירוף המקשים Ctrl+Shift הימניים והשמאליים).

התקנת את התוכנה ישר בעברית? או שכבר היה לך פרופיל משתמש עם התוכנה ב"אנגלית" ופשוט התקנת רק את הגרסה בעברית?

פורסם
  • מחבר

התקנתי אותה באנגלית ואח"כ התקנתי את התוכנה בעברית על הפרופיל שכבר התאמתי מהגירסה האנגלית.

יכול להיות שזו הבעייה?

פורסם

זאת לא בדיוק בעיה.

בעברית אני חושב שברירת המחדל היא להציג הכל מימין לשמאל. מכיוון שהתקנת קודם באנגלית ולא בעברית, ייתכן שיש פה התנגשות מסוימת, אם כי קביעת ברירת המחדל של הכיוון צריכה לפתור את זה.

אם אתה רוצה תעשה ניסיון. תפתח פרופיל חדש (בתיקייה אחרת) על-ידי כתיבת thunderbird -profilemanager בשורת RUN (הפעלה) לפתיחת מנהל הפרופילים.

פורסם
  • מחבר

התקנתי את התוכנה מחדש בעברית, אבל בכל מקרה ברירת המחדל של חיבור דואל חדש היא משמאל לימין ולא מימין לשמאל,

כאשר הצירוף CTRL+SHIFT ימני או שמאלי לא הופך את הכיוון. מה שכן עוזר זה שינוי כיוון היישור דרך סרגל הכלים של הכתיבה.

פורסם

כאשר הצירוף CTRL+SHIFT ימני או שמאלי לא הופך את הכיוון.

מוזר מאוד. אצלי, ובעוד שני מחשבים, זה עובד ללא בעיה.

לגבי ברירת המחדל של כיוון הכתיבה, כפי שכתבתי לך, אתה יכול להגדיר את זה בתוסף Bidimail. אם זה לא עובד אז יש ככל הנראה התנגשות כלשהי ומומלץ להתחיל מפרופיל חדש "נקי".

פורסם
  • מחבר

בינתיים אני אסתדר ככה, כי זה לא נורא כל כך ואני לא מוצא פתרון מיידי.

על כל פנים, תודה רבה על כל העזרה

אריאל

פורסם

מתוך about:config של Thunderbird, תחפש את

mailnews.message_display.autodetect_direction

ותוודא שהערך מוגדר כ-True.

אם זה כבר על True אם שינית בהגדרות של התוסף BiDi את ברירת המחדל של כיוון הכתיבה לימין לשמאל וזה עדיין לא עובד. אז הפתרון הכי פשוט הוא באמת להתחיל מהתחלה. להסיר את התוכנה (אבל לא את תיקיית הפרופיל אם יש לך שם כבר דוא"ל או אנשי קשר), למחוק את התיקייה שלה, להתקין אותה בעברית ואז ליצור פרופיל חדש. אם אז הכל תקין, ניתן יהיה לייבא את התוכן מהפרופיל הישן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים