עבור לתוכן

Bad Sectors - מה אפשר לעשות? - עדכון בתגובה האחרונה

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין בנושא, אבל התשובות של About:Blank (שמהן למדתי המון :xyxthumbs: ) רומזות שהתשובה שחיפשת נמצאת שורה אחת למטה מזאת שהקפת בעיגול אדום. כלומר - יש 4 תאים כבויים ובלתי ניתנים לתיקון על הכונן.

פורסם

כפי שנדמה לי שהסברתי באחת ההודעות הקודמות האזהרה שקיבלת הייתה על 4 סקטורים שחשודים כפגומים (אין אליהם גישה ועדיין לא ברור אם זה בגלל נזק פיזי או מכל סיבה אחרת). לאחר שפרמטת את הכונן הסקטורים הללו כנראה שנמצאו כפגומים ומופו מחדש. זאת הסיבה שהמונה התאפס וכפי שציין אורן, אם תשים לב עכשיו הם מופיעים תחת Offline Uncorrectable. משמעות הדבר היא שהמערכת מיפתה וסימנה אותם כלא נגישים והחליפה אותם בסקטורים תקינים ממאגר הסקטורים העודף.

כך שעדיין ניתן לראות שהיו סקטורים פגומים. בעקרון כל עוד לא יופיעו סקטורים פגומים חדשים אז הכונן יעבוד בצורה תקינה. מכיוון שאני לא יודע מה הגורם לסקטורים האלה (אך העובדה שהם מופו מחדש מעידה על כך שקרוב לוודאי מדובר על בעיה פיזית) אני לא יכול להגיד לך מה הסיכוי שהמצב יישאר ככה או שעם הזמן יופיעו סקטורים פגומים חדשים.

אני אחזור על ההמלצה שלי, כשמופיעות בעיות בכונן, ובטח כשהוא עדיין באחריות, אני לא רואה סיבה להתעסק עם כונן שהחל להציג בעיות וממליץ להחליפו בהקדם.

כמו כן, תבדוק את עניין ה-Ultra DMA CRC error rate. אם החלפת כל לא עוזרת תנסה לחבר אותו לחיבור פיזי אחר על הלוח. אם יש לך יותר מבקר SATA אחד, תנסה לחבר לבקר שונה. שים לב רק שלאחר שתחליף את הכבל הערך לא יתאפס, עקוב לערך שבעמודה DATA ורק אם הוא גדל (אם הוא קטן זה דווקא בסדר) זה מעיד על המשך הבעיה.

פורסם

About:blank - מה הבעיה לעשות chkdsk מלא כולל בדיקה פיזית של כל שטח הכונן (גם הfree space)? האם אתה אומר בעצם שfull format יכול לגלות סקטורים פגומים שchdksk לא יגלה?

לגבי אחריות - כמה פעמים מסרתי להחלפה כוננים קשיחים שכל הבעיה שלהם הייתה מספר bad sectors שמופיעים בדו"ח של chkdsk ומעולם לא סירבו להחליף לי כונן.

פורסם

About:blank - מה הבעיה לעשות chkdsk מלא כולל בדיקה פיזית של כל שטח הכונן (גם הfree space)? האם אתה אומר בעצם שfull format יכול לגלות סקטורים פגומים שchdksk לא יגלה?

לא. מכיוון ש-Full Format כולל בתוכו בדיקת Chkdsk.

אבל כשיש Pending Sectors לפעמים לא מדובר בסקטור פגום (במקרה הזה התברר שכן). לפעמים מדובר פשוט בסקטור שאינו נגיש למערכת משום מה. לכן במקרה כזה אפשר לפעמים "לתקן" את הסקטור. מניסיוני Chkdsk לא תמיד ממפה את הסקטורים הללו כשיש מידע על הכונן. לכן גם נתוני ה-SMART לא מתעדכנים. לעומת זאת כתיבת אפסים על כל הכונן עוזרת לקבוע מה טיב הסקטור הפגום הזה ואם הוא מתברר שפגום פיזית, הוא ממופה מחדש במסגרת התהליך.

בכל מקרה, כפי שכתבתי יותר מפעם אחת, כל ההתעסקות הזאת היא נחמדה והכל, אבל לדעתי מיותרת מאוד. אני הייתי מחליף את הכונן במסגרת האחריות כבר בשלב שלאחר בדיקת הכונן עם כלי האבחון של היצרן.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, כפי שכתבתי יותר מפעם אחת, כל ההתעסקות הזאת היא נחמדה והכל, אבל לדעתי מיותרת מאוד. אני הייתי מחליף את הכונן במסגרת האחריות כבר בשלב שלאחר בדיקת הכונן עם כלי האבחון של היצרן.

בדיוק חזרתי מהחנות והחזרתי להם את הכונן - לפי הרישומים שלהם כבר הכונן הזה הוחלף פעם אחת באחריות כמו שחשבתי - אני רק מקווה שהם לא יראו עכשיו שאין סקטורים או שהבדיקה תצא תקינה ואז לא יסכימו להחליף...

ואתה צודק - קצת חבל שאחרי כל ההתעסקות באמת הלכתי והחלפתי אותו, אבל אני שמח שיצא לי להתנסות וללמוד קצת :)

תודה רבה במיוחד לAbout:blank, אבל גם תודה רבה לכל מי שעזר באשכול הזה וסייע.. תודה רבה.

פורסם

אין בעד מה, ולא חבל שהתעסקת בעניין מבחינת הזמן. התכוונתי שחבל שיווצר מצב שבסיום תקופת האחריות תשאר עם כונן תקול למרות שהיו סימנים המעידים על-כך שהוא "בסיכון" עוד במהלך תקופת האחריות.

טוב עשית לדעתי שהלכת להחליף אותו.

פורסם
  • מחבר

את הכונן המקורי קניתי מהם בדצמבר 2008 לפי דבריהם ככה שהייתי עם אחריות בעיקרון עד דצמ' 2011 (סוף השנה) ועוד הכונן הזה כבר הוחלט תחת עבור אותו דגם כעבור בערך 3-4 שבועות אחרי הקנייה...

אני רק מקווה שהם ימצאו את התקלה ויסכימו להחליף אותו - מה גם שבאתר שלהם לא מצאתי בכלל את הדגם הזה (כנראה הופסק מייצור) ובלי קשר אני מעדיף לקבל דגם אחד, 2 כוננים מאותה סדרה שכבר "מתו".

פורסם
  • מחבר

עדכון -

התקשרו אליי מהחנות ואמרו שהם בדקו את הכונן ומצאו סקטור אחד פגום, ודרך DLG תיקנו אותו והם לא מוכנים להחליף אותו כי הוא תקין עכשיו...

הגיוני הדבר? אפשרי איכשהו להתעקש שיחליפו לי אותו וזהו? :-\

תודה.

פורסם

לא כל כך הגיוני, ואם כי אני לא ממש מופתע מהתשובה (אולי מחפשים לעשות לעצמם חיים קלים), אני חושב שלפי תנאי האחריות של WD עצמה מגיע לך שיחליפו לך את הכונן. אין כזה דבר בדיוק לתקן סקטור פגום (למעט מקרים שהוא מסומן כפגום אם כי למעשה הוא פשוט לא נגיש למערכת). ברגע שהסקטור מופה מחדש, ולפחות לפי הנתונים שהעלית פה היו כבר 4 כאלה עוד קודם לכן, סביר מאוד להניח שמדובר בנזק פיזי למדיה המגנטית. אני הייתי מתעקש שיחליפו לי כי במצב כזה הכונן לרוב חי על זמן שאול (אך יחד עם זאת יכול להמשיך לתפקד גם לנצח).

גם אם הם לא מוכנים ואתה לא רוצה להתעקש איתם, לפחות כשאתה מקבל את הכונן בחזרה תריץ בדיקה עם כלי האבחון של היצרן כדי לקבל דו"ח מפורט על מצב הכונן.

פורסם

אותי מפתיע שהחנות בכלל מתעסקת עם זה. בכל המקרים שהייתי צריך להחליף דיסק - שלחו ליבואן, ואחרי שבוע חזר דיסק חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים