עבור לתוכן

מחפש פתרון יעיל לאחסון קבצים ברשת NAS וכו'

Featured Replies

פורסם

אני כרגע מחפש פתרון אפשרי לאחסון קבצים ברשת.

השימושים שלי הם הורדה וצפייה בסטרימר וגישה לקבצים ממחשבים\מכשירים אחרים ברשת.ראיתי שאפשר לקחת מחשב ישן ולהתקין FREENAS אבל העניין שמחשב ישן צורך המון חשמל.

אני מחפש פתרון שיתן מענה לצריכת חשמל נמוכה ביותר ועם היעילות הגבוהה ביותר (ביצועים,נוחות).

ראיתי NAS ים למינהם וגם ארד דיסקים עם חיבור LAN כמו זה:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1DJEF2971F

אבל בארד דיסק אין לו ממשק שאפשר להוריד דרכו בלי להפעיל את המחשב דלוק,ולגבי הNAS אני לא יודע מה לבחור איזה טוב ויתן גם ביצועים מקסימאלים עם אופציה למספר ארד דיסקים במחיר של עד 1000 ש''ח

אבקש את עצות החברים פה שיש להם NAS או פתרונות אחרים שעונים לדירישותיי

פורסם

תראה - אני בדקתי לא מעט כוננים חיצוניים כאלה וכולם ללא יוצא מן הכלל איכזבו אותי. הכוננים החיצוניים שהיו בסדר מבחינת מהירות ויציבות, עלו אלפי שקלים וזה היה קצת יותר מדי בשבילי. בסופו של דבר הרכבתי מחשב עצמאי זול על ידי שימוש בלוח אם מובנה הכולל מעבד ATOM ו-1G זכרון עליו התקנתי FREENAS. העלות של מחשב כזה היא סביב 800 שקל וצריכת החשמל שלו מזערית - ניתן לבנות כזה מחשב עם ספק של 100W. אתה תצטרך ספק גדול יותר בתלות במספר הדיסקים שלך. מבחינת היציבות, האמינות, הגמישות ועושר התכונות אין היום אף מתחרה ל-FREENAS.

פורסם

מצטרף להמלצה לבניה של NAS באופן עצמאי

פורסם

^1+.

בחלק גדול מהמקרים בניית NAS בעצמך תהיה זולה יותר, או שבאותו סדר גודל של מחיר תוכל לקבל שליטה מלאה יותר על סוג ותצורת הרכיבים (איזה מעבד, איזה מארז, כמה חיבורים לכוננים קשיחים יהיו בלוח גם אם לא תשתמש בכולם כבר מההתחלה ועוד).

חלק גדול מה-NAS ה"מוכנים" (אגב, אלו שאני מתייחס אליהם מגיעים ללא כוננים) שמכילים 2-4 מפרצים ועולים 800-1300 ש"ח, מבוססים על גרסת Linux כלשהי לניהול מערכי ה-RAID ושאר התכונות. לא חקרתי את הנושא לעומק אבל ייתכן שחלקם אפילו מבוססים בצורה כזאת או אחרת על FreeNas (שבבסיסה היא מבוססת על FreeBSD), שהיא באמת תוכנה קטנה יעילה ופשוטה.

היתרון היחיד של NAS מוכן הוא חסכון בזמן שאותו תשקיע בבחירת, קניית ואולי גם בניית הרכיבים.

עריכה: iakovl הקדים אותי.

פורסם

עריכה: iakovl הקדים אותי.

::) כרגיל

רק תיקון אחד... NAS של 2~4 כוננים מחברה טובה עולה הרבה יותר מה800~1300 שאתה מדבר עליהם

את הנושא הזה חקרתי ועדיין חוקר במסגרת המאמר (שלא זז הרבה בזמן האחרון האמת) בנושא בניית NAS והימצאות בפורומים בנושא

אישית אני כרגע בלי NAS יעודי אפשר להגיד (המערך מידע שלי הוא חלק מהמחשב הראשי) אבל עם HTPC שמשמש גם כNAS (על בסיס ION) ומשדרג אותו לE350 ומגדיל את המערך הקיים עליו (מ3 קשיחים ל7)

פורסם

רק תיקון אחד... NAS של 2~4 כוננים מחברה טובה עולה הרבה יותר מה800~1300 שאתה מדבר עליהם

התכוונתי ל-NAS מהסוג הביתי שניתן למצוא בטווח המחירים שציין פותח הדיון. לא טענתי לרגע שהם האפשרות העדיפה (אפילו טענתי ההפך), וברור שיש NAS יקרים יותר (ולרוב למשתמשים ביתיים הם לדעתי גם קצת מיותרים. כמובן אבל שיש משתמש "ביתי" ויש משתמש "ביתי" אז אני לא מכליל) אבל לאור מסגרת התקציב שציין פותח הדיון כדאי להזכיר גם אותם.

ואגב, הם גם לא כאלה גרועים. הם פחות או יותר דומים ל-NAS שאפשר לבנות לבד, רק שיש לך פחות שליטה ויש להם דברים קצת מעיקים כמו אוורור לא מספק, אין לך יותר מדי אפשרויות שליטה על התוכנה שמנהלת למעשה את המערכת, ספק כוח שיעילותו (ואולי גם איכותו מוטלת בספק ועוד.

לדעתי, כאשר מדובר על מערכת ביתית אז אין ספק שבניית NAS היא כמעט תמיד משתלמת (ומתגמלת) יותר מאשר קניית NAS מוכן באותו סדר גודל של מחיר.

פורסם
  • מחבר

ואו כמה מידע במהירות כזאת,תודה רבה לכם חברים

חשבתי גם על בניית NAS לבד אבל תמיד חרגתי מהתקציב והגעתי ל1300-1500 ש''ח

המערכות שבאות עם מעבד אטום מובנה עולות איזה 800 ש''ח ועליהן צריך להרכיב עוד זיכרון ומארז שאגב מאוד יקר ללוחוץ MINI ITX ולהוסיף גם כוננים קשיחים. CHEIF תוכל להפנות אותי לרכיבים שעימם השתמשת לצורך בניית הNAS ? כולל המארז והלוח אם?

תודה רבה לכם

פורסם

ממליץ מאוד על FREENAS.

עוד כמה חודשים יצא FREENAS 8.1 עם הפיצרים אז באמת יהווה הNAS האולטמטיבי.

(יהיה גם לו ממשק בעברית)

פורסם

לאחרונה עברתי מ-NAS ישן עם לוח Micro ATX, מעבד כפול ליבה 2.8GHz ו-5 דיסקים במערך

ל-NAS חדש עם לוח Mini ITX עם הכל מובנה ו-4 דיסקים במערך (הדיסקים גדלו בנפח אז השטח הכולל זהה, בנוסף הדיסקים במהירות סיבוב נמוכה יותר אז מתחממים פחות ולמרות זאת הביצועים זהים).

הלוח (Asus E35M1-I DELUXE שכולל הכל מלבד זכרון ואפילו מקורר פסיבית) והדיסקים לוקחים ביחד כ-100W.

אבל גם אם תיקח חצי מכמות הדיסקים, חצי מכמות הזכרון ולוח מקביל בחצי מחיר לא תצא בפחות מ-1500 ש"ח.

או שתיקח דיסק חיצוני נייד או שתשקיע כסף ותבנה NAS.

ניסיון לבנות ולהשתמש ב-NAS זול יעלה לך בבריאות.

פורסם
  • מחבר

לאחרונה עברתי מ-NAS ישן עם לוח Micro ATX, מעבד כפול ליבה 2.8GHz ו-5 דיסקים במערך

ל-NAS חדש עם לוח Mini ITX עם הכל מובנה ו-4 דיסקים במערך (הדיסקים גדלו בנפח אז השטח הכולל זהה, בנוסף הדיסקים במהירות סיבוב נמוכה יותר אז מתחממים פחות ולמרות זאת הביצועים זהים).

הלוח (Asus E35M1-I DELUXE שכולל הכל מלבד זכרון ואפילו מקורר פסיבית) והדיסקים לוקחים ביחד כ-100W.

אבל גם אם תיקח חצי מכמות הדיסקים, חצי מכמות הזכרון ולוח מקביל בחצי מחיר לא תצא בפחות מ-1500 ש"ח.

או שתיקח דיסק חיצוני נייד או שתשקיע כסף ותבנה NAS.

ניסיון לבנות ולהשתמש ב-NAS זול יעלה לך בבריאות.

תוכל לכוון אותי לגבי מארז\ים ללוחות MINI-ITX ?

אני רוצה שיהיה כמה שיותר קטן אבל עם מקום לארד דיסקים (מינמום 2|*)

פורסם

תוכל לכוון אותי לגבי מארז\ים ללוחות MINI-ITX ?

אני רוצה שיהיה כמה שיותר קטן אבל עם מקום לארד דיסקים (מינמום 2|*)

לא השתמשתי במארז, המערכת נמצאת בתוך "ארון שרתים" והדיסקים במגירות לדיסקים נשלפים (Thermaltake Max 4).

פורסם
  • מחבר

לא השתמשתי במארז, המערכת נמצאת בתוך "ארון שרתים" והדיסקים במגירות לדיסקים נשלפים (Thermaltake Max 4).

אז מה זה סתם זרוק אצלך באיזה ארון והמערכת פתוחה ככה ואלייה מחוברים ארד דיסקים בUSB או ESATA ?

אני צריך כיוון למארז כי אני הולך להניח את זה במקום פתוח בעמדת עבודה ושם זה לא יכול להיות רק לוח זרוק עם מלא ציוד בצד ולא מחובר בתוך קופסא אחת

פורסם

מארזי mini-ITX עם מקום להרבה כוננים הם חיה נדירה בארץ והמחיר בהתאם. לך על מארז סטנדרטי יותר - יש מארזי midi tower בפחות מ- 200 ש"ח שיכולים להחזיק 6 דיסקים (ועוד כמה עם ממירים ל- 5.25"). עדיף לדעתי על מארז שיגביל אותך לשני כוננים - מה תעשה כשתרצה להוסיף שלישי ורביעי? זה לא יהיה יפה כמו NAS קנוי, זה יהיה הרבה יותר גדול, אולי זה יהיה קצת יותר רועש אבל המחיר יהיה הרבה יותר זול.

אטום/סמפרון, לוח אם, זיכרון, מארז, ספק ו- DOK למערכת ההפעלה לא צריכים לעלות הרבה יותר מ- 1,000 ש"ח, אולי אפילו קצת פחות.

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

פורסם

אם אתה לא רואה את עצמך משתמש ביותר משני דיסקים, אתה יכול ללכת על קונפיגורציה כמו:

לוח אם - אינטל D510MO - סביב 375 שקל

זכרון - 1G - סביב 85 שקל

מארז - YY-7301 - סביב 300 שקל (http://www.yycase.com/pdf_spec/spec7301.pdf)

סה"כ 760 שקל. לזה תצטרך להוסיף DOK של 1G למערכת ההפעלה שבטח זרוק לך בבית.

אבל מהניסיון שלי, עם האוכל בא התאבון ואתה תרצה להוסיף עוד דיסקים - כלומר תצטרך מארז יותר גדול ואולי לוח אם + מעבד + יותר זכרון.

פורסם

מבחינת מארזי עם הרבה HDD יש את

CFI A7879 שבא עם 4 HOT SWAP, אבל יש גם אחר עם 2 HOTSWAP + מקום ל2 קשיחים רגילים

בנוסף עוד מעט אמור להגיע Lian Li PC-Q08 לארץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים