עבור לתוכן

לאיזה דפדפנים וגירסאות כדאי וצריך לבצע התאמה?

Featured Replies

פורסם

בניתי אתר ואת כל הבדיקות עשיתי דרך FF 4 וIE9 CM

בדקתי בChrome והוא נראה טוב אבל בIE7 ומטה הוא פשוט על הפנים, אי אפשר להשתמש בו ובמיוחד לא בטופס יצירת קשר.

ד"א האתר: www.tishray.co.il

גם התפריטים לא נפתחים ונסגרים, משום מה הוא מתעלם מהjQuery.

אז עד לאיזו גירסא לבצע התאמה? ואם צריך, יכול להיות שבגלל זה אני אצטרך לוותר על כמה דברים?

תודה

פורסם

אני לא רואה סיבה להתאים את האתר לדפדפן שיצא לפני 5 שנים, ושמאז יצאו כבר שתי גרסאות חדשות יותר שלו.

לפי האתר הזה, רק 5% מהגולשים בכלל משתמשים בו (ועוד 2.5% שמשתמשים ב-IE6).

(ל-IE8 כן כדאי לבצע התאמה, כי IE9 לא ניתן להתקנה על חלונות XP)

פורסם

אין תשובה אחת, זה מאוד תלוי בקהל היעד (ובדרישות הלקוח שמשלם על האתר אם יש כזה). בהרבה מקומות עבודה עדיין מותקן אקספלורר 7 (או אפילו 6) ולכן לאתר כמו שלך שמוכר מדים למקומות עבודה יכול להיות שיש הגיון בתמיכה כזאת.

הסטטיסטיקה של האתר של w3school מטעה כי האתר מיועד למפתחי אתרים ולכן ברור שאחוז הדפדפנים החדשים הוא גבוה במיוחד, לפי הנתונים של netapp שנחשב המדד המוביל וסוקר הכי הרבה משתמשים אחוז המשתמשים באקספלורר 7 גדול בהרבה מאשר ב-w3school:

http://marketshare.hitslink.com/browser-market-share.aspx?qprid=2

מנתונים היסטוריים גם מקובל שבישראל אחוז המשתמשים באקספלורר הוא גדול מבשאר העולם כך שאם האתר פונה לקהל ישראלי גם את זה צריך לקחת בחשבון.

אישית באתרים שאני בונה אני כבר לא תומך באקספלורר 6 בכלל, לפעמים אני עושה התאמות לאקספלורר ב-7 אבל רק כדי שהדברים יעבדו ברמה בסיסית ולא יראו גרוע מדי אבל כאמור כל מקרה לגופו.

פורסם

צודק, התבלבלתי עם IE6 שמקבל אצלם כמעט 11%

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים