עבור לתוכן

האם יש שירות של ווסטרן דיגיטל בישראל? מי הוא היבואן הרשמי?

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים, לפני כמה חודשים קניתי דיסק קשיח נייד 3.5' של ווסטרן דיגיטל בחנות אופיס דיפו בעירי.

לצערי הרב שמתי בכונן את כל החומר שהיה לי, הכולל את כל התמונות המסמכים והקבצים החשובים שלי.

ביום מן הימים פסק הדיסק הקשיח מלעבוד ומכאן הדרך אל חילוץ הקבצים הייתה ארוכה עד מאוד.

לאחר ניסיונות רבים בכמה מחשבים ועם כמה תוכנות הבנתי שזה כבר לא ברמה שלי ושלחתי את הדיסק למעבדה,

לצערי הרב גם שם לא הצליחו לשחזר את המידע ונאלצתי לשלוח למעבדה מתקדמת בתל אביב לתיקון בסך 2035 שקלים חדשים.

כמובן שחלה האחריות על הדיסק אך אין אחריות על החומר בפנים, שזה היה בעצם מה שחשוב לי-

וזו הסיבה העיקרית שלא שלחתי אותו לתיקון או החלפה באחריות שקיימת (באופיס דיפו טענו שאין אחריות על המידע).

ברשותי דו"ח המעבדה הכולל את פירוט התקלה, המספר הסידורי וסוג הכונן וברצוני לפנות לווסטרן דיגיטל

על מנת לקבל תגובה ואף פיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לי.

פורסם

אני לא חושב שהם צריכים לתת לך משהו

לא אחריות שלהם שלא עשית גיבוי

אם מעבדה אחרת פתחה את הדיסק, יש להם זכות מאוד מוצדקת להתנער מאחריות.

פורסם

איזה פיצוי ועוגמת נפש? אתה שפוי?

כאשר אתה קונה התקן איחסון (ולא משנה מה הסוג והטכנולוגיה) אתה מקבל אחריות להחלפת ההתקן אחד באחד. זה שלא דאגת לגיבוי זה לא בעיה שלהם ומי שאחראי על שיחזור מידע במקרה של תקלות ו/או נזק זה חברות שיחזור שלא קשורות בשום צורה ליצרנים/יבואנים.

כמובן שאחרי שיחזור לא ניתן לממש אחריות על הדיסק.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שדיסק קשיח שהיה ברשותי 3 חודשים בשימוש, אין שום סיבה בעולם שתהיה בו תקלה מכנית.

כנראה מדובר בתקלה בייצור ולכן אני חושב שהם צריכים לקחת אחריות על המוצרים שלהם.

אני לא מצפה לקבל את הכסף של התיקון או איזה פיצוי כספי מטורף, אני רק רוצה לספר להם שההארד דיסק שלהם יצא זבל

מהמפעל ואצלי הוא לא עבר שום תהליך שיכול להרוס אותו פיזית.

בכל מקרה אני בסך הכל רוצה להביע דיעה ולבקש תגובה מהחברה עצמה ולראות מה הם יכולים לעשות בשבילי, אין לי מה להפסיד.

יש איזו דרך לפנות אליהם? נראה לי לגיטימי ביותר.

פורסם

בכל ההרסיקים כמו בכל המוצרים יש אחוז של כוננים שכושלים.

הסיבות לזה יכולות להיות רבות.

חלקם יכולים להיות באשמתך.

זאת אחריות שלך לדאוג לגיבוי.

זה שעכשיו התעוררת לעניין כאילו מעולם לא שמעת על גיבוי זאת בעיה שלך.

אל תגיד לי שמעולם לא שמעת על המושג גיבוי ושלא ידעת על האפשרות לאיבוד נתונים.

במחירי הכוננים כיום זאת שטות לא לקנות כונן גיבוי אם יש לך נתונים חשובים.

בנוסף לזה יש לכל אדם היום במחשב צורב DVD.

וכמעט לכולם יש DOK.

אם אתה מאבד נתונים חשובים שיכלו להיכנס על מדיה זולה ניידת וזמינה, במיוחד נתונים שכבר היה לך המון זמן לדאוג לגבות אותם.

האשמה כולה בך.

ואם אתה רוצה להאשים אז למה שלא תהיה פייר.

אולי זה כן אשמתך.

יש לך ספק כוח איכותי או ספק זול ?

אתה יודע שהאיכות של ספקים גנרים זולים מזעזעת ולא רק שהם לא עומדים בסטנדרטים סבירים ומשקרים לגבי הנתונים שלהם, הם ידועים כגורם להרס חומרתי ?

ועל הטמפרטורה של ההרדיסק עקבת ?

אתה יודע שהרדיסק שיושב חנוק ומוקף בציוד חם ללא איוורור עלול להגיע לטמפרטורות גבוהות וכתוצאה להינזק ?

פורסם

אף חברה המייצרת\משווקת דיסקים קשיחים לא נותנת אחריות על התוכן ואף מדגישה זאת, ובכל זאת משהו נראה לי תמוה: האם באמת אין אחריות אחרי שחזור? הרי כשבאים לממש אחריות, לרוב יש למסור את הדיסק התקול (ולו בשביל לשלוח אותו למעבדה של היבואן שתוודא שהוא אכן תקול ותחליף במסגרת האחריות), והוא לא מוחזר אליך. מכאן, שאם אתה קודם כל מממש אחריות, המידע אובד. מצד שני, אתם טוענים כאן שאין אחריות על דיסק שעבר שחזור... מלכוד 22?

פורסם

כי זאת תיבת פנדורה שהיצרנים לא יכולים להרשות לעצמם לפתוח.

החלפה של הרדיסקים שנפתחו רק תעלה את רמת ההחזרות.

מעבדות שיחזור בכל העולם יתחילו לנצל את העניין עד תום.

פורסם

אז עדיף שהלקוח הקטן יספוג את ההפרש, במקום היצרנית\יבואן?

פורסם

וואו , איזה עליהום על פותח הדיון,

איפה אתה חי?, מה לא שמעת? וכו' וכו'.

אני בטוח שכל המתנפלים עוד בטרם אמרו " אמא " / " אבא" כבר

זעקו " גיבוי, גיבוי " :screwy: .

אכן זה מילכוד 22, אבל ברור שיחסית לערך החומר והעלויות להצלתו

המחיר של החומרה עצמה בטל בשישים.

לא קשה להעלות יותר מתסריט אחד שבו נעשה גיבוי ששבק חיים,

אז מה תגידו, לעשות 4 גיבויים על כל חומר ?

אפשרי, אבל כמה מכם אכן עושים זאת ?

פורסם

מה אתם רוצים מיצרן ההרדיסקים ?

אחוז הכשלים נמוך מאוד.

ומתוך זה חלק בכלל לא באשמת היצרן.

אין כזה דבר מוצר שלא יכול להתקלקל.

רמת האמינות של ההרדיסקים כיום גבוהה מאוד.

והיצרן לא יכול ולא אמור להיות אחראי לנתונים שבפנים.

אז עדיף שהלקוח הקטן יספוג את ההפרש, במקום היצרנית\יבואן?

שטויות.

אף יצרן לא מוכן לתת אחריות למוצרים שהתעסקו עם הקרביים שלהם, ובצדק.

ובהרדיסקים זה פי אלף נכון.

אם מישהו איבד נתונים חשובים כי לא עשה גיבוי, ופונה למעבדת שיחזור שלוקחת אלפי שקלים, הוא מוותר על האחריות.

אתה לא יכול לתת לשכן להתעסק לך בתיקון הטלוויזיה ואז לממש אחריות אצל היצרן אחרי שהוא נכשל לתקן אותה.

פורסם

אני רציתי לממש אחריות על לוח אם Gigabyte X58.

אך דא עקא, יש לי קירור OCZ Gladiator Max שכידוע, בא עם פלטה אחורית.

כמו דביל, כשהרכבתי את הקירור, הסרתי את הנייר מהמדבקות של הפלטה, והדבקתי אותה ללוח.

כשהגעתי לממש את האחריות, רציתי לפרק את הפלטה, ולא הסכימו בשום אופן.

אמרו לי, או פלטה או אחריות על הלוח. בקיצור, אם אתה מוריד את הפלטה יכול להיות שהלוח יפגע ולא תקבל אחריות.

קודם כל - למדתי לקח.

שנית, עשיתי הערכה של מה יותר כדאי לי, והלחתי על הלוח.

שלישית - הפעלתי קצת לחץ על מישהו שאני מכיר שם, והפלא ופלא, החזירו לי את הפלטה.

פורסם

אתה לא יכול לתת לשכן להתעסק לך בתיקון הטלוויזיה ואז לממש אחריות אצל היצרן אחרי שהוא נכשל לתקן אותה.

מה הקשר, תגיד לי? אני לא מדבר כאן על שירות שהיצרן אמור לתת ובמקום זה נעזרתי באיזה חאפר. אני מדבר על שירות שמבוצע אך ורק על הארד דיסקים תקולים, ולא מוצע כלל ע"י היצרן.

ההליך היחיד שאני עוד מסוגל לקבל הוא:

1. ללכת לנציג היצרן עם הדיסק התקול, שיבדוק ויווכח שהוא אכן תקול ועונה לתנאי האחריות (לא סובל מנזק פיזי וכו').

2. לדרוש לקבל את הדיסק חזרה אחרי הבדיקה, מצידי שירשמו את המספר הסידורי עם התחייבות לטפל בו.

3. למסור את הדיסק לשחזור מידע, לדרוש את השאריות בסוף התהליך.

4. להחזיר ליבואן.

פורסם

אבל אז אתה מביא ליצרן הרדיסק פגום שנפתח בתנאים שאינם עומדים בסטנדרטים ואולי גם נלקחו/הוחלפו בו חלקים.

אתה רוצה שהיצרן יקים מערך שלם שיסבך את העבודה מול היבואנים ובמפעלים עצמם ?

למה שהיצרנים/היבואנים/והחנויות יענשו יחד עם אותם אנשים שנענשו ביוקר על זה שלא קנו והגדירו כונן גיבוי ?

והכל בשביל מה ? בשביל לתת להם החזר של 5-10% מהמחיר של הטעות ?

פורסם

תגובה נמחקה מאחר ולא היתה עניינית.

פורסם

צורת ההתבטאות של חלק מהמגיבים בדיון הזה היא לא פחות ממבישה.

פותח הדיון שאל שאלה, אם לא ניתן לענות לו בצורה עניינית עדיף לא לענות בכלל. גם אם פותח הדיון טעה ולחלקכם זה נדמה כ"הקטנת ראש" או כטעות של "טירון" תשמרו את הדעות שלכם לעצמם או שתעזרו לו לפתור את הבעיה או לפחות להסביר לו בצורה מנומסת ועניינית מדוע הציפיות שלו לא מציאותיות והיכן טעה לדעתכם.

Gunner, יצרניות הכוננים הקשיחים מציינות במפורש שהאחריות אינה מכסה את אובדן המידע (חלק מהסיבות לכך נאמרו כבר כאן במהלך הדיון). בכלל, אין תחליף לגיבוי מידע ולמרות שזה לא כבר עוזר לך במצב הנוכחי, להבא תמיד דאג לגיבוי (2 עותקים או יותר) של כל מידע חשוב. מעבר למחיר הכספי, עוגמת הנפש הכרוכה באיבוד או איבוד אפשרי של המידע לא ניתנת לפעמים בכלל לכימות.

אני חושב שדיסק קשיח שהיה ברשותי 3 חודשים בשימוש, אין שום סיבה בעולם שתהיה בו תקלה מכנית.

כל התקן אחסון היום הוא רגיש במידה כזאת או אחרת ויש לו אורך חיים מסוים. כמו כן, כל התקן אחסון יכול לכשול בכל רגע עם אזהרה מוקדמת או בלעדיה, גם יום לאחר שהתחלת להשתמש בו. כוננים קשיחים מטבעם הם התקנים הרגישים לכל מיני דברים ולכן אנו שוב חוזרים לעניין של חשיבות הגיבוי. יצרנית הכונן נותנת אחריות על המוצר כך שהיו מחליפים לך אותו בחדש (שהיה יכול בעצמו לכשול תוך זמן קצר או לחיות לנצח...) במקרה של תקלה. משמעות הדבר היא שממש לא מתנערים ממך כלקוח, אך כאמור, האחריות לא מכסה את המידע ולכן לא מציאותי לצפות לפיצוי מהיצרנית עבור אובדן המידע ועוגמת הנפש הכרוכה בו.

אם אתה בכל זאת רוצה לפנות ל-WD תוכל לעשות דרך אחד משלושת נציגיה בישראל, או שתוכל לנסות פנות ישירות דרך מרכז התמיכה שבאתר היצרן.

כמו כן, למיטב ידיעתי כל עוד שיש לך דו"ח מפורט של חברת שחזור המידע, רוב הסיכויים שכן תוכל להחליף את הכונן גם אם הוא נפתח ושוחזר ממנו המידע על-ידי צד שלישי. כדאי כמובן לאמת זאת מול WD או נציגיה בארץ מכיוון שאני לא מקור מוסמך וייתכן שדברים השתנו ממה שאני יודע.

בכל מקרה, צר לי על אי הנעימות שחווית, אני שמח שלפחות הצלחת לשחזר את המידע (לפעמים זה פשוט בלתי אפשרי ולא משנה כמו מוכנים לשלם) ומאחל לך שגרת גיבוי אמינה בעתיד כדי למנוע הישנות מקרים ועוגמת נפש דומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים